Benim bir insandan nefret etmem çok zordur mesela.ayyy
kayınvalıden cok zor bı ınsan
varlıgıdandada yoklugundada yasatıyor sıkıntı
evlenınce bazen okadar kolay olmuyor bazı seylerSen sabırlıymışsın ben olsam ya evime sokmam bu kadını. Yani hani sokarım gelir bir saat oturur sonrada gider
guya gelininden ıntıkam alıyor huzur kacırarak
kendı sozunu gecırtmeye baskı kurmaya bak
kotulukle kım kazanmıs kı ...
cahillik ıste
kendı kaybedıyor boyle yaparak
Her an evlenmekten vazgeçebilirim.
Her an evlenmekten vazgeçebilirim.
Benim bir insandan nefret etmem çok zordur mesela.
ama nefretim kalktı resmen.
Kin tutamam, hemen yumuşarım, hemen unuturum yaşananları.
Ama öyle noktaya getirdi ki yüzüne bakmak istemiyorum.
Bu sabah eşim bıraktı oğlumu, sabah "anne" diye bir uyandı koltukta sarmaş dolaş uyudum oğlumla bir 20 dk, doyamadım işe gelesim gelmedi o derece... Şimdi babaannesine bırakmak çok zoruma gitti.
Ama 1 gece, nasılsa gündüz o bakıyordu. Artık son bu, son kez oğluma bakıyor, onun rahatlığı da var içimde biraz.
evlenınce bazen okadar kolay olmuyor bazı seyler
daha ıyı olsun guzel olsun dıye sabır gostermek zorunda kalabılıyorsun son damlaya kadar :)
amacın kımsenın tadı kacmasın ıdare edım oluyor
belkı duzelen vardır ama cogunlukla kayınvalıdeler aynı kalıyor gelınlerın sabrı bıtıp gorusmeyı kesıyor
onemlı olan vıcdanen elınden gelenı yapmıs olmak :)
evlılık sorumlulugu bu sebeple agır
aıle oluyosun sonucta :) kestırıp atmak kolay olmuyor kuzum
ortalama 2 senede sabrımız tukenıyorbak benım tukendı bu bayram gıtmıcem ben
Tek amacı bu.
Ama beni kaybetti bu sene içerisinde.
Hamile olmamın herhangi bir önemi yok, hatta "niye hamileyim" modunda...
Kendi bilir, eşime de dedim, bunca yaptıklarından sonra "torun aşkları" kabarmasın sakın.
Ne doğumumda ne de lohusalığımda çekemem anneni...
En son evinde birşey yaşatmışlardı, artık evine de gitmiyorum.
Ama eşim üzülmesin diye "gelene kapım açık" dedim kapattım konuyu...
Hiç uğraşamam bu saatten sonra...
Evlilik ve çocuk dünyanın en güzel şeyi aslında.
Fakat evlendiğime pişmanım...
Sorması ayıp kaynın ne yapıyordu bu esnada ?
Evlerden ırak uzağa taşınıyor olmanız iyi olmuş.
Bence asla yatılı kabul etme.
Ay kendimi senin yerine koydumda kocan bu işi çözmüyorsa kadının burnundan getirirdim herhalde.
Bu ne ki...Sen sabırlıymışsın ben olsam evime sokmam bu kadını. Yani hani sokarım gelir bir saat oturur sonrada gider
pire ıcın yorgan yakma
en bastan tavırlı mesafelı uzak soguk olursan senden kıymetlısı olmaz
bızım hatamız en bastan guleryuz gosterıp hurmetkar olmak
bunu yanlıs anlayıp uste cıkıyorlar
resmen huzura erıceksın bundan emınım artık
uzak olmak en guzelı resmen ömür törpüsüymus kadın ya
Bak o iyiymiş.Nişanlım kendi babama bile eyvallahım olmadığını biliyor. Ben saygıda kusur etmem lakin kendimide ezdirmem çok iyi biliyor. Geçen gittim annesi bir heyacanla yok yorgan yok işte kanaviçeden yapılan çerçevelenen şeyler var ya onlardan vereyim diyor. Şimdi kadınla tanışma söz nişandan hariç ilk defa oturup konuşuyorum. Hevesini kırmak ters gitmek istemiyorum. Zahmet etme falan dedim. Hallederiz falan yuvarlak konuşuyorum.
Kadın iyi niyetli anlıyorum. Kızına yaptığı herşeyi banada yapmak istiyor şimdi nasıl davranacağımı şaşırdım. Allahtan Kp gözü açık kibarca söylediğim şeyleri anlıyor eşini frenliyor.
Kaynımın yaptığı şey "git x şehire (kayınvalidemin kayınvalidesinin olduğu yere diyor), zaten her sene gidiyorsunuz oraya gidin, bizim evimizde ne işin var" demiş.
Kayınvalidem de istenmediği için "gidemiyoruz ki böyle birşey söyledim, yoksa bende gitmesini bilirdim"
Yüzsüz işte.
Kaynım da kabul etmemiş, fakat dinler mi dinlemez mi bilemiyoruz.
Eltimin dediği "hele bir gelsin, kocamla beraber koyarım ikisini kapı önüne yeter yaptıkları" dedi.
Yerden göğe kadar haklı, çünkü bu "devede kulak" inanın bana, az yaşatmadı kıza.
Ben çalıştığım için ve biraz daha geri durduğum için bana yapamadı o kadar.
Yaptıklarında da cevabını aldı, hele eltime yaptıklarını bana yapsa, kopardı bütün bağlar, ben kaldıramam çünkü.
Eltim yine iyi dayandı bence.
Evet en güzeli taşınma oldu.
Farklı bir semt, yeni bir ev, inşallah giden huzurumu getirir.
Kocam çözmüyor, şu an oğluma baktığı için çok az tahammül etmek durumunda kalıyorum, her ne kadar konuşsam da, lafının altında kalmasamda, ama dananın kuyruğu taşındıktan sonra kopar sanıyorum...
Bak o iyiymiş.
Benim kayınpeder karısının güdüsüyle yaşıyor.
O yüzden durum sıkıntılı her iki yönden.
Benim kayınvalidem beni istemedi zaten evlenirken.
Hiçte birşeyini doğru düzgün görmedim.
Nişanlığımdan gelinliğime hep beni ağlattı diyebilirim.
Diyorum da kendime bazen "salaksın, kendi başına kendin sardın görmedin mi sanki zamanında, görmezden geldin. Aklına tükür sen... "
Eşime de dedim bunu, ama pek umursamıyor sanırsam.
Eh, baktık olmuyor ayrılırım, artık öyle düşünmeye başladım.
Çok yoruldum ve zaten burada neler okuyoruz.
Ne hayatlara şahit oluyoruz.
Kimse boşanınca ölmüyor... Hayat yine devam ediyor.
Bende aynı şekildeydim canım.Kendi annesini dengeleyemeyecekse beni hiç dengeleyemez.
Ben asiyim altta kalanın canı çıksın. Bana bir vurana ben iki vuruyorum. Nefretlik babamdan öğrendiğim tek hayat dersi.
Gönül işte neye konacağını sapıtırsa böyle olur...Kimse boşanma düşüncesiyle evlenmez zaten ama hayat bazen buna itiyor. Ayrıca boşanmak kötü bir şey değil.
Senin hatan işaretleri görmezden gelmen olmuş. Kv duracağı yeri öğrenirse daha kolay olacağı kesin hayatının.
Umarım bundan sonra yüzün güler.
Yaaa bu arada bayram tatili 9 gun
Biz annemlere ,esimin amcasina , teyzesine gidicez o kadar
Hepsi tutsa tutsa 2 gun
Sonrasinda evde oturursak ben benim kocayi keserim
Cok bunaldim zatenBir-Dost benden yildi durmadan dert yaniyorum zavalli dinle dinle sisti
Bakalim dunyanin sonu gelip de esim bir yerlere cikalim diyecek mi
Kizlar kiyamet koparsa bilin ki benim kocadan oturu ve biz tatildeyiz falan
1 gün kocalarınıza bırakıp gidin@missburc gerçekten annelik zor iş. Çocuk bakmakta ne var diyor mesela benim koca:)
Yoo ben eve bile uğramıyorum iftara bi yere gidiyorum mesela sahura doğru eve geliyorumAnladım canım, sende haklısın vallahi...
Bende benzer durumdayım aslında, iş ev iş ev ve kolumu kaldırmaya mecalim yok...
İş yerinde "gün bitse de gitsem" modundayım eve gidince de "ay bir yatıp uyusam mı" modundayım...
Miskinim bu aralar...
Sende herşeyi fazla çorba ediyosun gibime geliyobugun her zaman yaptıgım corbanın ıcıne cok az maydonoz ve ırmek ekledım bakalım yıcek mı
yemezse aksam yogurtlu corba denıcem
onuda yemezse engunarı denıyım bence engınar sever
havucu sevdı patatesı sevdı ama sanırım kabagı sevmedı :)
Nişanlım kendi babama bile eyvallahım olmadığını biliyor. Ben saygıda kusur etmem lakin kendimide ezdirmem çok iyi biliyor. Geçen gittim annesi bir heyacanla yok yorgan yok işte kanaviçeden yapılan çerçevelenen şeyler var ya onlardan vereyim diyor. Şimdi kadınla tanışma söz nişandan hariç ilk defa oturup konuşuyorum. Hevesini kırmak ters gitmek istemiyorum. Zahmet etme falan dedim. Hallederiz falan yuvarlak konuşuyorum.
Kadın iyi niyetli anlıyorum. Kızına yaptığı herşeyi banada yapmak istiyor şimdi nasıl davranacağımı şaşırdım. Allahtan Kp gözü açık kibarca söylediğim şeyleri anlıyor eşini frenliyor.
Kendi annesini dengeleyemeyecekse beni hiç dengeleyemez.
Ben asiyim altta kalanın canı çıksın. Bana bir vurana ben iki vuruyorum. Nefretlik babamdan öğrendiğim tek hayat dersi.
Sağ ol Asmu senin ve herkesin kadir gecesi mübarek olsungünaydın kızlar hayırlı sabahlar.
kadir gecemiz mübarak dualarımız kabul olsun.
aklınıza gelirsem banada dua ederseniz çok sevinirim
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?