- 25 Ağustos 2011
- 18.321
- 13.421
- 298
Ben programdan kesiyorum
Sonra onaylıyorum
Yallahotomatik gidiyo onaylayınca
O zaman yemezE-FATURA DÜZENLENMESİNDE “YEDİ GÜNLÜK SÜRE” YE DİKKAT!!
Elektronik fatura (e-fatura) uygulaması 05.03.2010 tarihinde yayımlanan 397 sıra numaralı Vergi Usul Kanunu Genel Tebliği ile vergi mevzuatına dahil edilmiştir. 421 sıra numaralı Vergi Usul Kanunu Genel Tebliği ile de elektronik fatura uygulamasına kayıtlı mükelleflerin birbirlerine sattıkları mallar ve ifa ettikleri hizmetler için düzenledikleri faturaları 01/04/2014 tarihinden itibaren elektronik fatura olarak gönderme ve alma zorunluluğu getirilmiştir.
e-Fatura kağıt faturadan farklı yeni bir belge türü değildir, kağıt fatura ile aynı hukuki niteliklere sahiptir. VUK 231/5. maddesinde faturanın, malın teslimi veya hizmetin yapıldığı tarihten itibaren azami 7 gün içinde düzenleneceği, bu süre içerisinde düzenlenmeyen faturaların hiç düzenlenmemiş sayılacağı hükmü yer almaktadır. Dolayısıyla e-faturanın düzenlenmesi gereken tarih ile kağıt faturanın düzenlenmesi gereken tarih arasında bir fark yoktur. E-faturanın da azami 7 gün içerisinde düzenlenmesi gerekmektedir. Yedi gün içerisinde düzenlenemeyen e-fatura hiç düzenlenmemiş sayılacaktır.
e-Fatura uygulamasında geriye dönük olarak fatura düzenlenmesi teknik olarak mümkündür. Vergi Usul Kanununun faturanın şekline ilişkin usul ve esasları gereğince faturalar sıra numarası dahilinde düzenlenir. E-fatura düzenlenirken sistem geriye dönük fatura düzenlenmesine izin vermektedir. Sıra numarası da yeni bir sıra numarası verilerek çözülmektedir. Ancak sistemde faturanın oluşturulduğu tarih kayıt altına alınmaktadır. Faturanın düzenlenme tarihi geriye dönük olsa da faturanın oluşturulduğu tarih ve müşteriye gönderildiği tarih sistem tarafından kayıt altına alınmaktadır.
Bu nedenle düzenlenecek faturaların yedi günlük fatura düzenlenme sürelerine dikkat edilerek düzenlenmesi gerekmektedir. Yedi günlük sürenin aşılarak faturaların düzenlenmesi halinde Vergi Usul Kanununda öngörülen cezaların uygulanması muhtemeldir. Bilindiği gibi; faturanın yasal süresi içinde düzenlenmemesi, hiç düzenlenmemiş sayıldığından, VUK’nun 353/1.maddesi gereğince, her bir fatura için 200 TL den az olmamak üzere fatura tutarının % 10’u nisbetinde özel usulsüzlük cezasını gerektirmektedir.
Yani sen gönderirsin ama tespit ederlerse cezası var. Fatura tutarı yüksek ise % 10 olayı çok sıkıntı.
Selamhoşgeldin sefa getirdin.
A.s. hoş geldin asmu baaaaaak
Eki Görüntüle 1856989
Canlanırçok güzel benim kurudu gitti. canlanır mı acaba. fikrin nedir.
benim pembe çiçekti. kuruyunca mor gibi birşey olmuş
Gitmiş el öpmüş durmuş 1060 TL toplamışnaptın gittin mi kvlere. nasıl geçti.
düzelir inşallah ya. 9günlük tatiler mahvetti. birdaha gidersem komşuya bırakcamCanlanır
Benimde toz pembe solmuştu sulamayı bile bırkamıştım kendi coştu
Az su ver yerini değiştir sabret açar
@RuH PaSTaSI varya bi foto gösterdi mükemmeldi klanşoları, maşallah nazar değmesin
Gitmiş el öpmüş durmuş 1060 TL toplamış
Benimki züğürtoo kısa günün karı :)
senin bebek nekadar topladı:)
öyle öyle el açmakla başlar bu işler:)Benimki züğürt70 TL
Ay biri bana verdi direk parayı, hani snaırım kızım paradan anlamaz diye
Bende başkasıyla konuşurken Bir-Dost şunu alsana deyince ne olduğuna bakmadan elimi açtım başka yöne bakarken
Sonra bi baktım para aaa dedim bu ne hiç gerek yok, verdim almaıd gittim adamın cüzdanı sehpadaydı oraya bıraktım
Ben sandım yere kırıntı mı düşmüş bişey uzatcak çöpe atar mısın gibisinden mal gibi açtım elimi
O zaman yemez
Birine sormam lazım diğer şubeden ama telefonlar mortingen
naptın gittin mi kvlere. nasıl geçti.
Gitmiş el öpmüş durmuş 1060 TL toplamış
Ben seneye ev hanımlığına terfi edebilirim
Bilmeleri iyi olur.
Yapılacaklar belli. Ya irsaliyeler değişir yada riske girilir.
Gittim gittim. Takıldım fena değildi. Tanışmaya başladıkHepsini sorunsuz atlattık. ben galiba vikviklemeyi öğreniyorum.
1 yarım 3 çeyrekte var. Onları saymıyorum.Aile içinden gelenler. Geleceğe yatırım
Aaa kesinleşti mi sizin oranın kapanması?
Yoksa kızın için mi ?
Uzun yazmaya üşendim de sebeplerini
Ev hanımı olmak çok mu zordarkmore Nooption
Ben öyle pek hamarat değilim
Çalışmaya alışkınım
Bebek olmasa hiç duramam evde
Bi kez işte lohusayken durdum onda da dikiş, gaz, sancı zımbırtılarından çok bunaldım
N nscckts ye sormuyorum
O bi garipcif gibi kadın her yeri silip süpürüyo aynı gün dip köşeyi tamamlıyo, ben yapamam öyle
Tüm işaretler bana ev hanımı ol diyo gibiAaa kesinleşti mi sizin oranın kapanması?
Yoksa kızın için mi ?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?