Virüs ve seyahatlerim!

Merhaba...

Virüs haberleri yaygınlaştığından beri çok gerginim sürekli haberleri takipteyim.

Ben her hafta minimum 2 maksimum 4 kez uçakla seyahat eden biriyim ve kullandığım rotalarda Çinliler hep var.:110: Hatta bazen uçağın yarıya yakını hele ki bahar-yaz sezonunda yarıdan fazlası onlarla dolu oluyor. Haliyle çok gerginim ve korkuyorum.

Maske takmaktan başka hangi önlemleri alabilirim acaba? Çünkü uçakta yan yana oturuyoruz hava alanında keza denk geliyoruz. Maske takmak, elleri bol bol yıkamak hijyene ekstra dikkat etmek dışında napabilirim bilmiyorum? Benim gibi sık seyahat eden veya konuyla ilgili aklına gelen başka önlemleri alan varsa paylaşabilir mi?
Mümkünse gitmeyin ne önlem alırsanız alın yinede bulaşır

Zhong Nanshan diye bir bilim kadını var. Kendisi Sars'ı ilk inceleyen ve tedaviye yardımcı olan insanmış. Takımıyla yaptıkları çalışmada virüsün 57 derecede öldüğünü, etil alkol ve alkol türevlerinde ise ciddi hasar aldığını görmüşler. Alkollü el dezenfektanları mutlaka kullanılmalı diyordu. Alıp bunlardan kutu kutu banyo yapalım :)

Sadece cinliler olsa iyi de bir kac ulkeye sicramis zaten. Bu virus butun ulkelere sicricak onunu kesemezler. Ben hollandada yasiyorum buraya dolu dolu geliyorlar. Halk istemesede devletin umrunda degil. Hicbir ulke dikkat etmiyor malesef. Rabbim hepimizi korusun.

Cinliler su an karantina da ucamiyor zaten. Bunun disinda hijyene maksimum dikkat etmeniz lazim.

bence en iyisi seyahat etmemek.
Nasil yani ucaga binme yasaklari mi var?Internette arastirdim bilgi bulamadim.Cin li komsum var, noel tatili icin cocuklariyla memlekeine Cine gitti ve hala geri gelmedi.Bir yandan neden gelmediklerini merak ediyorum diger yandan gelmelerini istemiyorum.

Bugun haberde 60 milyon kisinin dünyayla bütün ilişkisi kesildi diyordu
Şehirler karantinaya alınmış
Ne kadar doğru bilemiyorum

Maske ve gozluk takin. Ellerinizi agziniza burnunuza goturmeyin. Hijyen jellerinden alin kendinize. Ucakta ve hava alninda wc leri kullanmayin. Ve en onemlisi bence ucakta ikram edilen yemekleri yemeyin. Ben gelecek hafta iki kez ucacagim ve yapacaklarim bunlar. Bana da uzakdogulular denk geliyor ucakta. Kendimce bu onlemleri dusundum ve uygulayacagim.

Nasil yani ucaga binme yasaklari mi var?Internette arastirdim bilgi bulamadim.Cin li komsum var, noel tatili icin cocuklariyla memlekeine Cine gitti ve hala geri gelmedi.Bir yandan neden gelmediklerini merak ediyorum diger yandan gelmelerini istemiyorum.
Ucuslarin kalkmasi da inmesi de yasak. Ucak olmayinca nasi gezecekler? Karantina uygulaniyor zaten.

Karantiya alinan 12 şehir için geçerli o. Gayet diğerleri seyahat ediyor. Zaten Avrupa ve Amerika'ya da yayılmış durumda şuan 😓
Tum cin disari cikmiyor yalniz. Virus tespit edilemeden yayilanlar ayri da cinliler konusunda ben bilgi berebilirim. Su an cin de kimse disari cikmiyor. Yilbasini bile kutlamiyorlar.

Tum cin disari cikmiyor yalniz. Virus tespit edilemeden yayilanlar ayri da cinliler konusunda ben bilgi berebilirim. Su an cin de kimse disari cikmiyor. Yilbasini bile kutlamiyorlar.
Orada çıkmıyor olabilirler avmlerde sinemalarda evet bomboş olduğunu bende biliyorum yasak oldugundan değil korktuklarından diyorum ki karantina altındakiler hariç ulaşım, uçuş yasak değil.
Bence siz bilgileri nereden aliyorsaniz bir daha ordan almayın.

Maske ve gozluk takin. Ellerinizi agziniza burnunuza goturmeyin. Hijyen jellerinden alin kendinize. Ucakta ve hava alninda wc leri kullanmayin. Ve en onemlisi bence ucakta ikram edilen yemekleri yemeyin. Ben gelecek hafta iki kez ucacagim ve yapacaklarim bunlar. Bana da uzakdogulular denk geliyor ucakta. Kendimce bu onlemleri dusundum ve uygulayacagim.

Uçakta asla kullanmam tuvalet çok zorda kalmadıkça bu durumda hiç kullanmam zaten.
Yemek de yemiyorum.

Back
X