- 12 Temmuz 2006
- 58.558
- 223.764
- 1.223
- 53
- Konu Sahibi BayanPekmez
-
Allah sabır versin başınız sağolsunDaha gecen hafta gencecik (28 yasinda) bir akrabam zaturreden vefat etti. Ona da bir seyin yok deyip eve gondermisler. Sonra birden fenalasmis ve malesef vefat etmis. Geride 1.5 yasinda bir bebek birakarak. Insanimiz gercekren gribin cok tehlikeli bir hastalik oldugunun farkinda degil. Hasta cocugunu okula gonderen mi dersiniz, hasta hasta bebegimi opmeye calisan mi dersiniz...minicik bir bebegim var. Doktorumuzun tembihiyle disari cikamiyoruz. Ama corona yuzunden degil, normal grip ve kizamik salgini yuzunden.
Olmaz malesef çalışırken öyle bir sey.Deri eldiven takın.
Tesekkur ederim amin. Ben de anlamiyorum. Bir de sanki iyi bir sey yapiyorlarmis gibi ellerinden opuyorlar. Oysa elleri surekli agzinda.Allah sabır versin başınız sağolsunBebeğinize sağlıklı uzun bir ömür dilerim, sağlıklı da olsak bebekleri öpmemeliyiz zaten, o öpme ısrarını ben de anlayamıyorum.
Olmaz malesef çalışırken öyle bir sey.
Uyuz asiri bir yayginlikta asil buna bir cozum lazim canimGelen o kadar Çinli termalden geçip yoluna devam etti. Keşke sizde yapılan hassasiyet şimdi de yapılsaydı. Şuan geri getirilen vatandaşlar için yapılıyor Allah'tan. Bu sene sadece wuhan daki değil yok domuz gribi yok uyuz bir ton hastalık peydahlandi başımıza.
Deneyebilirim ama sürekli takabilcegimi düşünmüyorum teşekkürler.Çalışırken değil markette , dışarıda v.s dedim. Her şeye dokunurken huylanıyorum dediğiniz için.
Ben suan hıc kiyafet almıyorum. Kiyafetle cok çabuk geciyormusUyuz asiri bir yayginlikta asil buna bir cozum lazim canim
Yenidoğanlar için diyorum en azından 5-6 aylık olana kadar ille kucağıma alayım ısrarında bile bulunmamalıyız, anne henüz 3-5 günlük bebeğini kucağa vermediği zaman bozuluyoruz, bebekleri ellerinden öpünce virüs bulaştırmayacağız diye düşünüyoruz sanırım :) sevgimizi göstermek için şapır şupur öpmemize gerek yok fakat biz milletçe fazla sıcakkanlı yetiştik, sarılma öpme bizim geleneğimiz oldu, 3-5 yaşındaki çocukları da kucaklayıp ıslak ıslak öpüyoruz, hatta anne yakın aile bireylerini uyardığında kötü ilan ediliyor, torununu, yeğenini öpmeyecek de kimi öpecek diyorlar, sonra el ayak hastalığı vb hastalıklar çıkıyor, dikkat etmemiz ve bilinçlenmemiz şart.Tesekkur ederim amin. Ben de anlamiyorum. Bir de sanki iyi bir sey yapiyorlarmis gibi ellerinden opuyorlar. Oysa elleri surekli agzinda.
Ben kiyafet alamiyorum denemiyorum asla ve avm ye esim gitmek istiyor hep gidiyoruz gelir gelmez herseyi 60 derecede yikiyorum direk dus aliyorum sanki hastaymis gibi yani zor bir durumdayiz ve hizla da yayiliyor corona virusu ne ki bu uyuz basimiza daha büyük is acacak benceBen suan hıc kiyafet almıyorum. Kiyafetle cok çabuk geciyormus
Lutfen su bir kac aylik bebekleri havaya atip dusuren kismada degin muna lahusa kadinlari openler lutfen yaa lutfen yaklasmayinnnnYenidoğanlar için diyorum en azından 5-6 aylık olana kadar ille kucağıma alayım ısrarında bile bulunmamalıyız, anne henüz 3-5 günlük bebeğini kucağa vermediği zaman bozuluyoruz, bebekleri ellerinden öpünce virüs bulaştırmayacağız diye düşünüyoruz sanırım :) sevgimizi göstermek için şapır şupur öpmemize gerek yok fakat biz milletçe fazla sıcakkanlı yetiştik, sarılma öpme bizim geleneğimiz oldu, 3-5 yaşındaki çocukları da kucaklayıp ıslak ıslak öpüyoruz, hatta anne yakın aile bireylerini uyardığında kötü ilan ediliyor, torununu, yeğenini öpmeyecek de kimi öpecek diyorlar, sonra el ayak hastalığı vb hastalıklar çıkıyor, dikkat etmemiz ve bilinçlenmemiz şart.
Bence avm ye gitmeyin bi sure.Ben kiyafet alamiyorum denemiyorum asla ve avm ye esim gitmek istiyor hep gidiyoruz gelir gelmez herseyi 60 derecede yikiyorum direk dus aliyorum sanki hastaymis gibi yani zor bir durumdayiz ve hizla da yayiliyor corona virusu ne ki bu uyuz basimiza daha büyük is acacak bence
Ah ah bana kalsa asla gitmem adam dursaaaa bugun yuruyuse ciktik 6 km uzakliktaki avm ye yuruttu beni yaaa adamda tik oldu haftada 4 gun mutlaka gidiyoruz bir sey yaptigi da yok gezmek olsunBence avm ye gitmeyin bi sure.
6 km git 6 gel bu soğuktaAh ah bana kalsa asla gitmem adam dursaaaa bugun yuruyuse ciktik 6 km uzakliktaki avm ye yuruttu beni yaaa adamda tik oldu haftada 4 gun mutlaka gidiyoruz bir sey yaptigi da yok gezmek olsun
Ah canik sorma donuste artik isyan ettim yere attim kendimi taksiye bindik adam avm hastasi yaa6 km git 6 gel bu soğuktagezmeyi severm ben ama onlem almasi gerektiğinde alınmalı
Bende tam tersi avm hiç sevmem. Ama seviyor demek ki. Olmadı siz bazen gidin bazen gitmeyin olmaz miAh canik sorma donuste artik isyan ettim yere attim kendimi taksiye bindik adam avm hastasi yaa
Lutfen su bir kac aylik bebekleri havaya atip dusuren kismada degin muna lahusa kadinlari openler lutfen yaa lutfen yaklasmayinnnn
Valla canim sagi solu sen ne dusunuyorsun o bebek hasta olsa kuvezde sen durcaksin basinda kimse degil ablan sicak yatakta uyur olan sana olur yani hic sorma bile kimseye bebek ozeldir lahusa ozeldir ben komsum dogum yaptı hayirki olsun dedim kapidayim ama hediyemi verdim iceri girmedim hani bebegi gormedim kendini de opmedim kiz bana küstü ama anlamiyorlar isteOhoo canım ne diyosun valla ben burda yeni doğum yaptım kuzenim çocukları ablam ve onunda çocuklarıyla bebek görmeye gelecekler ama açıkçası bebeğim erken doğduğu için istemiyorum diye konu açmıştım resmen linç edildim. O senin ablan misafirimi abartiyosun bebeğini fanusta büyüt gibisinden. Bu zihniyet heryerde var yani kimse o daha minicik bebek ortalık salgın dolu bağışikligi yok daha diye düşünmüyor.
Birakamiyirum bebek gibi kuser hemenBende tam tersi avm hiç sevmem. Ama seviyor demek ki. Olmadı siz bazen gidin bazen gitmeyin olmaz mi
Valla canim sagi solu sen ne dusunuyorsun o bebek hasta olsa kuvezde sen durcaksin basinda kimse degil ablan sicak yatakta uyur olan sana olur yani hic sorma bile kimseye bebek ozeldir lahusa ozeldir ben komsum dogum yaptı hayirki olsun dedim kapidayim ama hediyemi verdim iceri girmedim hani bebegi gormedim kendini de opmedim kiz bana küstü ama anlamiyorlar iste
Bence her yeni dogum yplapmis bayan biyle olmali hic de abarti degil kimseyle opusme yani sap sup bebegim var de gec ya millet yapışmayı bir sey sanıyor tamam guzel sicsk kanli olmak ama abartiyorlar benceAynen bende bu derece hassasimdir asla kucağıma almam küçük bebekleri öpmeyi bırak bakmaya bile korkarım ama çevreye göre abartiyoruz. Millet sanki çok dikkatlide biz kimseyi evde istemiyoruz gibi oluyor. Ben bu kış evden çıkıp ne anneme gittim ne kv ye gittim. Bizi özleyen hasta olmadığı zaman bana gelsin görsün torununu dedim hiçde pişman değilim. Evleri soğuk rahat edemiyorum arabamız yok napablirim yani sıkıldım da ama başka seçenek bulamıyorum ve çevreme göre ruh hastasıyım??? Sizce??
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?