Vitamin ilaçları yüzünden kendime dur diyemiyorum

Ydmurl

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
7 Aralık 2019
13
0
1
31
5 aylık hamileyim Vitamin ilaçları yüzünden kendime dur diyemiyorum. Çok iştah açıyor ve hızlı kilo alımı olmakta. Doktoruma sordugumda ise vitamin eksikliğimin düşük olması sebebi ile içilmesi gerektiğini söyledi. Karnım tok olmasına rağmen yiyorum ne yapıcagımı şaşırdım. Eşim bu durumdan rahatsız olmaya başladı basen ve kalça aldı başını ne olur yardım

buna dur demek yine size ve iradenize bağlı ama.elinizin altında atıştırmalık olarak zeytinyağlılar, badem, ceviz , fındık vs bulunsun.evde çikolata, hamur işi, kızartma falan tutmayın.bir süre sonra gerçekten onları yememeye alışıyor bünye ve abur cubur yemek istemiyorsun.

Bütün hormonları ve bedeni değişen sizsiniz ama beyefendinin göz zevki sizin yaşadığınız bu süreçten daha önemli. Siz önce bebeğinizin sağlığına odaklanın vitaminleriniz eksikse mecbur alacaksınız o ilaçları. Evet hamilelikte çok kilo almak sağlıklı değil ama eşiniz için yapmayın bunu.

buna dur demek yine size ve iradenize bağlı ama.elinizin altında atıştırmalık olarak zeytinyağlılar, badem, ceviz , fındık vs bulunsun.evde çikolata, hamur işi, kızartma falan tutmayın.bir süre sonra gerçekten onları yememeye alışıyor bünye ve abur cubur yemek istemiyorsun.
Mümküm oldugu kadarıyla o şekilde yapıyorum.ama tok olduğum halde hala yemek yiyorum çok sinir bozucu
🙄

Bütün hormonları ve bedeni değişen sizsiniz ama beyefendinin göz zevki sizin yaşadığınız bu süreçten daha önemli. Siz önce bebeğinizin sağlığına odaklanın vitaminleriniz eksikse mecbur alacaksınız o ilaçları. Evet hamilelikte çok kilo almak sağlıklı değil ama eşiniz için yapmayın bunu.
Haklısınız aslında. Herşeyden önce önceliğim çocugum i. Onu saglıklı bir şekilde dünyaya getirmek. Yalnız bünyem hızlı kilo alımına fazla müsait olmadığından dolayı rahatsız ediyor beni özelliklede nefes alım verme de.

Haklısınız aslında. Herşeyden önce önceliğim çocugum i. Onu saglıklı bir şekilde dünyaya getirmek. Yalnız bünyem hızlı kilo alımına fazla müsait olmadığından dolayı rahatsız ediyor beni özelliklede nefes alım verme de.
Kaç kilo aldınız acaba

Ben vitaminlerle alakali oldugunu sanmiyorum.herkes vitamin hapi kullaniyo hamileyken.

5 aylık hamileyim Vitamin ilaçları yüzünden kendime dur diyemiyorum. Çok iştah açıyor ve hızlı kilo alımı olmakta. Doktoruma sordugumda ise vitamin eksikliğimin düşük olması sebebi ile içilmesi gerektiğini söyledi. Karnım tok olmasına rağmen yiyorum ne yapıcagımı şaşırdım. Eşim bu durumdan rahatsız olmaya başladı basen ve kalça aldı başını ne olur yardım
Bende vitamin kullanıyorum ama o kadar iştahım yok o sana özel bir durumdur. Bazı hamileler öyle oluyor.

9 ay boyunca demir kalsiyum magnezyum kutu kutu ilaçlar içtim 15 kilo ile tamamladım hamileliğimi.
Her bünye farklıdır tamam ama suçu ilaçlara atmayın, yeterki irade sahibi olun.

Vitaminlerle alakalı değil
Herkes kullanıyor
Kimi 5 kilo alıyor kimi 30 kilo alıyor
Yeme isteği varsa ye. Hamilelikte yemicende nezaman yiyeceksin. Hayatında kaç kez hamile kalacaksın sanki.
Doğumdan sonra verirsin kiloları
Yanlız eşin çok saygısız, ama hamilesin seni üzmek istemem o yüzden daha fazla yazmayacağım

Kaç kilo aldınız acaba
56 kilo ile hamile kaldım ilk 4 ay 56 ile devam ettim. Taki vitamin ilaçları verilene kadar 2 hafta sonra tam 5 aylık olacak ve bu sureçte 61 kilo olmuşum 1 ayda 5 kilo alımı olmuş doktorum dikkat etmemi ferro vitamin ilacının iştah açacağını söylemişti bukadar tahmin etmiyor dum

Herkes kullanıyor
Yeme isteği varsa ye. Hamilelikte yemicende nezaman yiyeceksin. Hayatında kaç kez hamile kalacaksın sanki.
Yanlız eşin çok saygısız, ama hamilesin seni üzmek istemem o yüzden daha fazla yazmayacağım
Katılıyorum hamilelik bence bi kadının en güzel hissettirildigi dönem olmalı ne kadar kilo alırsak alalım
Iki gebeligimde de 20 kilo alarak tamamladım ikisinde de kırkım çıkmadan verdim kilolarımı
Üstelik 6 aya kadar karnım yoktu gören inanmazdı gebe olduğuma ondan sonra bi başladı çıkmaya son 3 ayda 20 kilo birden alınca çatir catir çatladım ama olsun kolay değil icimizden bi canlı çıkıyor bunun yanında hiç önemi yok yeterki sağlıklı olsun da

Herkes kullanıyor

Eşim aslında kötülüğümü degil de bence benim iyiliğim için söylemiş olabilir. Çünkü cidden inanılmaz derecede yiyorum durmaksızın hemde düşünsene sabah 1 ekmek öğlen ve akşamla birlikte 2 ekmek yediğim oluyor

Vitamin ilacının istah açtığını hiç duymadım. Bazen benimde bir hafta abarttgim canımın bir çok sey istediği ve yediğim olur ama iradeyle ilgili bu durum. Ve belki sizin hamileliğinizle.

Tum hamileligim boyunca 19 kilo almistim. Emzirme doneminde 1 ay icinde verdim. Sutun olsun diye herkes onu bunu ye der dedi doktor. Sen onlara aldirma sivi gidalar ve su sut yapimi icin yeterli dedi. Cunku hamilelik boyunca depo ettigin yaglar emzitirken site donusecek. Ne kadar cok emzirirsen o kadar cabuk kilo verirsin demisti. Oyle de oldu. 1 ayda eski kiloma donmustum.

Vitaminlerle ilgisi yok hamilelikten iştahın açılmıştır kendine biraz dur demessen alır başını gidersin ...bende dünyanin vitaminini kullandım b12sinden foliginden d sine k sına a sına balıklı olanlara kadar 😊 sadece 9 kilo aldım 9 ayda

Back
X