vizcdan azabım yersiz mi??

çocuklar eve de çok kısa süre de adapte olabilir bunun için üzülme hiç hiç anaokuluna gidemeyen çocuklar da var bide bu açıdan düşün canım son bir ayı da birlikte geçirmiş olursunuz hem kardeşi gelmeden ön hazırlık olur dedigin gibi havalar da ısındı bazen dışarıya çıkarsınız zaman çok hızlı ve eğlenceli geçer

evett böyle düşünmemeiştim hiç kızımla son 1 ay;yalnız ikimizin bir ayı ondan sonra istesek de ikimiz tek başına özel vakit geçiremeyecğiz bebek ağğlıcak bakımı vs çook zaman isticek..tek tesellim nedense kızım park beşik istedi kardeşine ısrarla aslında fermuarından girip içinde oyun oynama derdi var kendisinde :)) ...o paraya park beşik alırım nete 100 tl 10 tl taksitle;altına arada girer oynar die sevinir...
evet kızıml birlikte son ay bizim ayımız die düşünüp özel zmanlar oluşturmalıyım sarılmak başını okşayı ninni söylemem onu çok mutlu ediyor...

net e fazla yüklenmeyin bnce.evde dediğiniz gibi dergi yapılabilir sulu boya resim kurabiye hamuruyla kurabiye yapabilirsiniz .
yapmak istedikten sonra çok şey var aklıma gelmiyo.

ben niye bu kadar ağladım bu konuya yaaa:((((üzülmeyin zaten alacağını almış oluyor inanın bizim bir anasınıfı öğretmenimiz vardı çocukların suratına bile bakmazdı bir de üst komşumuzdu ben kızımı bir sene boşa göndermiş oldum yani zaten bu dönemde bol bol bahçede falan oynayacaklar sizde dışarıya çıkarsınız hatta bebek alışverişinde ona söz hakkı verirseniz o kadar mutlu olur ki sizin gibi bir annesi olduğu için çok şanslı sevgiyle kalın:)

bi arkadaş sormuş :kızım devlete gidiyor zaten canım dans dersiyle birlilkte 120 yi buluyor...
hepinizden Allah razı olsun canlarım haklısınız hepiniz de;doğru bayağı gitti şurda 1 ay var kapanmasına okulun...aslında neşeli olmaya çalışacağım kızımla arada bi sulu boya resim yapsak birlilkte..zaten okul kitaplarını da istedim baştan ücretini vermiştik inşalah verir öğretmeni arada bi yaptırsam hergün 1-2 sayfa oyalanır umarım...park havası da olunca çıkarırırız..netin de süresi son ay en isi netten oyunlar indirmek pc ye..nette oyun oynayınca çok eğleniyor unutuyor herşeyişi.

bana güzel pratik önerileri olan var mı peki bu konuda?mesela pc ye neler indirebilirim napabilirim evde...?ağlamaktan şimdi cvp yazabildim kusura bakmayın?

ağlamayınnnnnnnnnnnnnnn.. Evde ağlayan bir anne görmesinn yavrunuz, karnınızdaki bebeğinizde ağlayan bir anne görmesn, depresif olmalarına sebep.
Boşvern interneti, sanal ortama bu yaşta alıştırmayın, interneti oyun oynamayı seviceğine, puzzle çocuk gelişimine çok yararlı, eskiden legolarımız vardı bizim, evler yapardık.
Bu tarz şeyler yaptırın, yeni kelimeler öğretin, ingilizceniz nasıldır bilmem ingilizce harfleri öğretin şarkıyla birlikte. Boşverin bilgisayarı sizinle babasıyla vakit geçirsin, kardeşiyle konuşturun.
Ben olsam TV de almam eve, internette çocuğuma asla açtırmam. Çocuğu yabancılaştıran şeyler bunlar, evden uzaklaştırır. Evde çok mutlu olsun sizin gözlerinize bakarak, sizinle birşeyer paylaşarak.. Mesela babasıyla sahil kenarına gitsn bisiklet sürsün. Eskiyi düşünün kendi çocukluğunuzu, neler yapıyordunuz ise onları yaptırın. Boşverrrinnn bilgisayarı.

net e fazla yüklenmeyin bnce.evde dediğiniz gibi dergi yapılabilir sulu boya resim kurabiye hamuruyla kurabiye yapabilirsiniz .
yapmak istedikten sonra çok şey var aklıma gelmiyo.

evet canımmmm..tabi hamur işi yapmaya bayılıyor ben pek vermiyorum eline o ayrı! ama tamambunu vercem varsın az bi hamurla şekiller yapsın hatta onun ki depişsin 1 kere yapmıştım sadece çok mutlu olmuştu kendi hamuru tepside pişmiş görünce meğer ısıtlıyormuşum çocuğumu..zaten doğuma yakın hamur işi atmayı istiyorum buzluğa kızım da eğlenir bi parçayla..teşekkürler..net de zaten kapancak canım süresini bekliyorduk...işte benim de aklım afazla gelmiyor sizlerden güzel fikirler çıkar eminimmm..
iyi ki varsınız ağlayan şu koca göbekli beni susturdunuz şimdi kızım için ne yaparım die düşünür oldum iyi ki varsınız:21:

ben niye bu kadar ağladım bu konuya yaaa:((((üzülmeyin zaten alacağını almış oluyor inanın bizim bir anasınıfı öğretmenimiz vardı çocukların suratına bile bakmazdı bir de üst komşumuzdu ben kızımı bir sene boşa göndermiş oldum yani zaten bu dönemde bol bol bahçede falan oynayacaklar sizde dışarıya çıkarsınız hatta bebek alışverişinde ona söz hakkı verirseniz o kadar mutlu olur ki sizin gibi bir annesi olduğu için çok şanslı sevgiyle kalın:)

ay canım ben kimseyi ağlatmak ya ad duygu sömürüsü yapmak istemedimm..ağlama bak ben de sustum..ağlamamaya çalışıcam senin yazını okudum yine gözlerim doldu...kızım için neler yapabilirim liste hazırlıcam bana fikirlerinizi yazıkn..evdfe pratik kolay şeyler olsun beni yormucak..kızımla kardeşi gelene kadar inşallah kaliteli eğlenceli unutulmaz vakitler geçirelim inşallah..arkadaşsızlığını unutturayım ona..

Ben bugün oğlumu kreşten alsam çok mutlu olurdu biliyormusunuz?
Evet seviyor ama benimle vakit geçirmek kadar değil.
Sabah kalkması onun için çok zor oluyor,akşam ne kadar erken yatarsa yatsın sabah kalkmakta zorlanıyor.
Onunla istediği saate kadar yatardım.Kalktığımızda harika bir kahvaltı hazırlayıp onu yedirirdim.
Biraz çizgi film izletir ya da pc de oyun oynamısına izin verir,sonra parka götürürdüm.
Parkta oyuncaklarıyla oynatır,eve getirir,banyo yaptırır sonra öğlen yemeği yedirirdim.
Bütün bunları yaparken oğlumun çok mutlu olacağını biliyorum.
Bunca sene işe gelirken oğlumdan aldığım zamanı ona geri verirdim.
Belki kızınız da sizin tahmin ettiğiniz kadar üzülmüyordur.Belki benim oğlum gibi onun hayali de
annesiyle evde vakit geçirmektir.

evet canımmmm..tabi hamur işi yapmaya bayılıyor ben pek vermiyorum eline o ayrı! ama tamambunu vercem varsın az bi hamurla şekiller yapsın hatta onun ki depişsin 1 kere yapmıştım sadece çok mutlu olmuştu kendi hamuru tepside pişmiş görünce meğer ısıtlıyormuşum çocuğumu..zaten doğuma yakın hamur işi atmayı istiyorum buzluğa kızım da eğlenir bi parçayla..teşekkürler..net de zaten kapancak canım süresini bekliyorduk...işte benim de aklım afazla gelmiyor sizlerden güzel fikirler çıkar eminimmm..
iyi ki varsınız ağlayan şu koca göbekli beni susturdunuz şimdi kızım için ne yaparım die düşünür oldum iyi ki varsınız:21:

net için çok küçük bi yaş zaten bağımlı olmasınlar görüyoruzki hep şitdet içerikli oyunlar var ..kız çocukları bayılır hamurla oynamaya benim kızımda öyle çünki.bi örtü seresin yere ona verdiğin hamuruda tepsiyide koyarsın önüne ne ortalık batar ne sen yorulursun kızında sevdiği şeyleri yapmış olur .puuzle de iyi bi fikir imkanın varsa al ve beraber yapın çok faydalı oluyo.

ağlamayınnnnnnnnnnnnnnn.. Evde ağlayan bir anne görmesinn yavrunuz, karnınızdaki bebeğinizde ağlayan bir anne görmesn, depresif olmalarına sebep.
Boşvern interneti, sanal ortama bu yaşta alıştırmayın, interneti oyun oynamayı seviceğine, puzzle çocuk gelişimine çok yararlı, eskiden legolarımız vardı bizim, evler yapardık.
Bu tarz şeyler yaptırın, yeni kelimeler öğretin, ingilizceniz nasıldır bilmem ingilizce harfleri öğretin şarkıyla birlikte. Boşverin bilgisayarı sizinle babasıyla vakit geçirsin, kardeşiyle konuşturun.
Ben olsam TV de almam eve, internette çocuğuma asla açtırmam. Çocuğu yabancılaştıran şeyler bunlar, evden uzaklaştırır. Evde çok mutlu olsun sizin gözlerinize bakarak, sizinle birşeyer paylaşarak.. Mesela babasıyla sahil kenarına gitsn bisiklet sürsün. Eskiyi düşünün kendi çocukluğunuzu, neler yapıyordunuz ise onları yaptırın. Boşverrrinnn bilgisayarı.

canım babamız geç geliyor ve çok yorgun oluyor bi de maddiyata sıkıldığı için ağzını açacak durumda değil yine de Allah razı olsun ilgilenmeye şakalaşmaya çalışıyor kızıyla..kızımd a1 aydır o kadar düştü ki babasına gidip yüzünün heryerini öpüyor kokluyor sarılıyor çıkıp üstüne yatıyor anlıyacağınız "adamı boğuyor:))))"
ev işlerinden nete bırakıyordum ama şimdi iş de yapamıyorum pek kızımla puzzle da güzel olur evet...bizim zamanımızda dışardan eve girmek die bişi yoktu hep dışarıda arkadaşlarla oynardık malesef o şansı yok meleğimin...

Son düzenleme:
Ben bugün oğlumu kreşten alsam çok mutlu olurdu biliyormusunuz?
Evet seviyor ama benimle vakit geçirmek kadar değil.
Sabah kalkması onun için çok zor oluyor,akşam ne kadar erken yatarsa yatsın sabah kalkmakta zorlanıyor.
Onunla istediği saate kadar yatardım.Kalktığımızda harika bir kahvaltı hazırlayıp onu yedirirdim.
Biraz çizgi film izletir ya da pc de oyun oynamısına izin verir,sonra parka götürürdüm.
Parkta oyuncaklarıyla oynatır,eve getirir,banyo yaptırır sonra öğlen yemeği yedirirdim.
Bütün bunları yaparken oğlumun çok mutlu olacağını biliyorum.
Bunca sene işe gelirken oğlumdan aldığım zamanı ona geri verirdim.
Belki kızınız da sizin tahmin ettiğiniz kadar üzülmüyordur.Belki benim oğlum gibi onun hayali de
annesiyle evde vakit geçirmektir.

benim kızım da tam tersi 7 hatta 6.5 da mi uyanır ;cumartesi pazarları bile..uyuyalım die yalvarırım en fazla 1 saat uyur o da en fazla..sonra acıktım der:D
bebeklerine elbise hazırlayabiliriz kumaştan küçük küçük..yada okulda yaptığı basit şeylerden arada yapmalı...nesi var die bi oyun bulduk bi nesne tutuyor ve sen soruyorsun nesi var die ..çok sevdi onu...evde saklanmabca bayılıyor kutu kutu pense oynuyorum nadiren..aslında sıklaştırmalı bunları...kızım "okul bitecek" die biliyor...o nedenle fazla takmaz sanırım ilk hafta zorlanır o kadar..onu da ben mecbur doktor konrtolü vs var haftaya sanırım unutur gider..

Son düzenleme:
Elele canım aslında bu durumun olumlu tarafıda var..kızınızla yalnız vakit geçirebileceğiniz son 1 ayınız ve bunu iyi değerlendirin..sonrasında bebek gelecek ve ilginiz bölünecek mecburen..anaokulunda yapılanları evde de yapabilirsiniz..aktivite kitapları var,etkinlikler var..ben sene başında14 aylık ikizlerimi kreşe göndermiştim ve bazı nedenlerden dolayı almak zorunda kaldım.iyiki de almışım,kreşin verebileceği eğitimin çok çok daha güzelini evimizde yapıyoruz..üstelik çocuklarım kendi evlerinde,bizimle beraber daha da mutlu oluyorlar.gözüm arkada kalmıyor,onca çocuk içinde ne yapıldığını bilmeden yaşamak işkence gibi.gerçi sizin kızınız tabii çok daha büyük ama olsun.evde de yapılacak çok şey var.artık üzülmeyin,bebişinizi de üzmeyin:19:

canım babamız geç geliyor ve çok yorgun oluyor bi de maddiyata sıkıldığı için ağzını açacak durumda değil yine de Allah razı olsun ilgilenmeye şakalaşmaya çalışıyor kızıyla..kızımd a1 aydır o kadar düştü ki babasına gidip yüzünün heryerini öpüyor kokluyor sarılıyor çıkıp üstüne yatıyor anlıyacağınız "adamı boğuyor:))))"
ev işlerinden nete bırakıyordum ama şimdi iş de yapamıyorum pek kızımla puzzle da güzel olur evet...bizim zamanımızda dışardan eve girmek die bişi yoktu hep dışarıda arkadaşlarla oynardık malesef o şansı yok meleğimin...

eşinize şunu söyleyin, kafandaki sorunları (işler yolunda gitmez, eşinizle ilişkiniz yolunda gitmez zaman zaman, maddiyat yolunda gitmez, maneviyat yolunda gitmez) kızınıza yansıtmasın.
Kızlar babalara çok bağlı olur.. Babası onun bu bağlılığından sıkıldığını asla belli etmesin, bugün yorgunum demesin, alsın koynuna uyusun oynasın, ne kdr yorgun olursa olsun kızıyla oyunu onu dinlendirir hiç merak etmesin, yok bence dışarıya da alıştırma, kızına;
1 Puzlle al
2 Lego Al
3 hamurla oynaması harika bir fikir, birşeyler yapabilmesi kişisel gelişim olarak çok güzel
4 yemeklerde yardım etsin, peçeteleri masaya götürsün mesela.
5 Sakın bebek doğunca ilgilenemicem deme kızınla, bebeği onunla büyütün, tabiki dikkat edin ama onu büyütüyomuş gbi yapın, mesela bebek uyuycakken sessizce masal anlatsın kardeşine beşiğinden almadan tabikide. yada ellerini ovuşturunca rahatlar bebekler, onu kızınıza yaptırın.. Sorumluluk sahibi olsun şimdiden.
Ve bence çocuklar için kişisel gelişim kitapları alın ve okuyun, inanılmaz derecede öneriler ve harika şeyler var. Şunuda unutmayın siz harika bir annesiniz.

ilk önce sorunuza cevap vermek istiyorum çocuklar değişimlere çok kolay adapte olurlar bizim sandığımızdan daha kolay ki siz çocuğunuzla evde sizinle vakit geçirmesini sağlıycaksınız ama 2.çocuk oldukdan sonra umarım çocuğunuzu boşlayıp bebekle ilgilinmezsiniz esas ozaman tramva yaşar ama üzgünüm düşüncemide söylemeden edemiycem evet çocuğunuz anaokulunda sosyalleşiyor gelişimi destekleniyor sizin ona evde vermeiyceğiniz şeyleri öğreniyor yaşıtlarıyla birlikte oluyor ve siz bu hakkı elinden alıyorsunuz maddi imkanlardan dolayı!!!! ama 2.çocuğu yapıyorsunuz burda bi tezatlık yokmu 2.çocuk masraf demek değilmi 1.çocuğun masraflarını karşılayamazken 2.çocukla nasıl başa çıkacaksınız neyse hamilesiniz sizi üzmek istemem hakkınızda hayırlısı olsun umarım 2 çocuğunuzlada ii bi şekilde ilgilenirsiniz

canım ya sen bu aralar aşırı hassassın o yüzden böyle hissediyorsun bence.hiç vicdan azabı çekme.sende çocuğunla evde ilgilenip ona o eksikliği hissettirmezsin.hem anneanne dede gelince emin ol herşeyi unuttururlar ona.

tek tek cvplamak isterdim ama kızımın çıkış saati geldi gitmeliyim;ikinci çocuk neden yapıyorsunuz diyen arkadaşıma;hamileleiğin 2 ayında dolandırılma olayı başımıza geldive kredi kartlarından aşırı para çekmek zorunda kaldı eşim birden mahvolduk yani... kzıımı okula da yazdırmıştık...almamak için çok dayandık....maddiyattan alıyorsunuz ikinci çocuğu yapıyorsunuz demişsiniz ya onfan yazmak istedim....

Son düzenleme:
Üzülmeyin ...
Kızınızı da bebeğiniizi de üzersiniz..

Kızınızı 1 ay erken okuldan almanız birlikte zaman geçireceğiniz için çok isabetli olmuş aslında.Bence maddi sebepler olmasaydı da bunu yapmalıydınız.Evin tek çocuğu olarak geçireceği son bir ay bu..Bebek doğduktan sonra ona zaman ayıramayacaksınız ister istemez..Beraber evde ve parkda zaman geçirin,boyama yapın,hikayeler okuyun,o size anlatsın..Oyuncakları konuşdurup oyunlar oynayın bu yaşdaki küçük kızlar sever bu oyunu.

Bir de kızınıza ben iyi annemiyim diye sormayın,kafasını karıştırmayın,tabi ki iyi annesiniz,her çocuk için en iyi anne kendi annesidir.:nazar:

Üzülmeyin, üzülseniz bile kızınıza belli etmeyin bence bu kadar sonra yaşıtlarından daha hassas bir çocuk olur. Buradaki anaokulu bölümünde çok ilginç aktiviteler vardı, geçen gün görmüştüm bir sürü farklı el işi evde yanardağ hazırlanması anlatımı vs. eminim çoğu anaokulunda bu kadar farklı aktivite yapımıyordur evde eğitim açısından eksikliğini rahatlıkla kapatırsınız sabırlı ve güleryüzlü davranırsanız, aynı şekilde bi sürü anne çocuk blogu var çocuklaeıyla yaptıklaerı aktiviteleri günü gününe paylaşan bunlardan da yararlanabilirsiniz. Arkadaş konusunda da sitenin bölümüne oyun grubu ilanı verseniz yakınlarda oturan annelerin çocuklarıyla haftada bir oyun günü düzenleyip çocukları kaynaştırsanız? Ya da okulda en evdiği arkadaşlarını öğrenip annelerinin telefonunu alsanız arada sırada onlarla görüştürseniz mutlu olur bence. Siz konuyu büyütmez, farkında olmadan duygu sömürüsü yapmazsanız çocuğa o unutur zaten bir haftaya kalmaz.

Bir de eğitimci değilim ama latin harflerini öğrenmeden arapça öğrenmesi daha sonra okulda kafasını karıştırabilir diye düşünüyorum. Harflerin sağdan sola yazılıyor olması nedeniyle. Bunu bir ilkokul öğretmenine sorup problem olup olmayacağını öğrenseniz daha sonra kurana gönderseniz okuma yazma öğrenmesi açısından zorlanmamış olursunuz. Belki de tam tersi zihninin farklı loblarını çalışırıp beynini geliştiriyordur ama bana tersi de olabilir gibi geldi.

kendini üzme
sadece bebeğin doğduktan sonra ilgini dengede tutmaya çalış kızını geri plana atma çünkü hem kızının kıskançlık yaşamasını engellersin hemde kardeşini daha çabuk benimsemesine yardımcı olursun

Kızın çok şanslı arkadaşım, senin gibi bir annesi olduğu için. Gerisi boş kreşmiş falan. Bir çocuk için en önemli şey anne sevgisi ve anneyle geçirilecek vakit. Emin ol o seninle daha mutlu olacak.

Muhtemel benden çok küçüksün, böylesine duyarlı ve mükemmel bir anne olduğun için seni alnından öpüyorum. O gözyaşlarına yazık sakın ağlama emi.

Anaokulunda geçmeyen 1 ay yüzünden çocuğunuzun sosyalliği bir anda uçup gitmez, şimdi ona da değişiklik iyi gelir, biraz da evde sizinle vakit geçirir.Zaten kardeşi doğduğunda ilgi kısmen ona kayacak, şimdiden ilgilenin ki yadırgamasın. Ayrıca kızınıza kardeşinin sorumluluğunu alacağı gerçeğini de aşılayın.

Benim annem bana "sen küçük anne olacaksın" der dururdu. Bebek doğdu, hep annemin kucağında. Nasıl kıskanırmışım, ama annemi değil bebeği. Yani kardeşim neden benim kucağımda değil de hep teyzemin, annemin kucağında diye. Şu anda bile halen onunla bebek gibi ilgilenirim, kardeşim benim en kıymetlim:16:

Ha kuzenlerimin kardeşi oldu daha yeni. Dayım "oğlum da oğlum" dedi durdu, hala da der, eh şimdi ortanca olan kız kuzenim bebeği yani kardeşini çok seviyor, içten içe de nasıl kıskanıyor anlatamam. Geçen eve oynamaya gelen arkadaşına kardeşiyle(yeni doğan bebekle) ilgili hain planlarını anlattığını duyduk, ciddi olmadığını biliyoruz ama çocuğun içine bir kıskançlık yerleşmiş.

Bu son bir ayda kızınızı kardeşine daha da alıştırabilirsiniz, "bebek doğunca şöyle olacak, böyle yapacağız, seninle beraber kardeşine bakacağız" vs. Ne de olsa büyük bir değişiklik olacak evde. Küçük bir bebek, görünürde tüm ilgi onun üzerinde. Kendini dışlanmış hissetmesin, aksine kardeşini sahiplensin, bu sahiplenme ona sorumluluk vererek sağlanır bence.

Bir de kızımın kafasını dağıtacağım diye çocuğu internet bağımlısı yapmayın:52:

Back
X