Vücudumda lekeler çıktı,hastalık belirtisi olabilir mi?

Ben bildigimi anlattim...inanmak zorunda veya hocaya gotmek zorunda degilsiniz...umarim buyu falan da degildir...

büyümü:52: anam uzak dursun. ben öyle etliye sütlüye karışmam kimseyede kötülüğüm olmamıştır. her iki şekildede tırsıyorum sağlık problemlerinden yada diğer türlüsündende.ama en iyisi bir cildiye uzmanına çıkmak olacak

ay şimdi görsellere baktım iğrençççç. benimki öyle değil hafif turuncu sanki böyle boyamışsın gibi:(

Evet canım bende çıkanda senin bahsettiğin gibi. Acaba tam bir açıklaması var mi. :26:

ay şimdi görsellere baktım iğrençççç. benimki öyle değil hafif turuncu sanki böyle boyamışsın gibi:(

benimkide aynı hani kınayı yakarsın da fazla bekletmeden yıkarsın ya aynen öyle..görsellerdekiler tabiki normal değil bir hastalık habercisi olabilir ama benımkı öyle değildi zaten nerdeyse 2 gün sonra tamamen yok oldu..

Benim de küçükken oldu bir kaç kez.. Melekler kına yakmış diye geçiştirilirdi :)
Bir tür mantar hastalığıymış meğer
:27:

Bir de tedavi edici krem adı verilmiş ekşi sözlükte.. Ama o kremi sürsen de sürmesen de zaten en fazla iki günde kayboluyor o lekeler

Son düzenleme:
benimkide aynı hani kınayı yakarsın da fazla bekletmeden yıkarsın ya aynen öyle..görsellerdekiler tabiki normal değil bir hastalık habercisi olabilir ama benımkı öyle değildi zaten nerdeyse 2 gün sonra tamamen yok oldu..

bu olay olalı 3 gün oldu ayaklarımdakiş ve elimdeki çıktı ama kollarımdaki uçuk turuncu olarak duruyor

banada sık sık oluyor.
yengemede oluyor
hatta hep annemde kaldıımzıda oluyor
uc harfılelerın dugune karıstıgımızı soyluyorlar
ve koklarsan eger
kına koktugunu fark edersın bende 24 saatten fazla kalmıyor kayboluyor
yengemde 2 gun kaldıgı oluyor
ayagınd avardı 2 gun evvel boydan boya

Arkadaşın linkinden yola çıkarak biraz araştırdım, eğer tinea nigra ise
bu, bir tür fungus neden oluyormuş bu duruma. Yani halk arasındaki
adı ile mantar. Yani o gece birlikte yatan iki kişinin sabah aynı izlerle
uyanmasını açıklayan bir ipucu :51:

''Tinea nigranın klinik belirtileri: genellikle asemptomatiktir. Perifere doğru genişleyen (deri üzerinde renkli lekeler yapar ve bu lezyonlar deri yüzeyini kabartmaz) iyi sınırlı maküler lezyonlar yapar. Genellikle avuç içlerinde ve ayak tabanlarında kahverengi-siyah lezyonlar yapar fakat vücudun diğer bölgelerinde de görülebilir.''

ALINTIDIR.

$nigra1.gif$tnigra.gif

Burada gerçekten kına gibi duruyor eldekiler.

kızlar merhaba. gece normal olarak uyudum. sıkıntı yapacak bi durumum yok. sabah kalkdığımda sol aağımda damla damla kına izleri vardı. :26:hemen banyoya gittim yıkadım ama çıkmadı. pek aldırış etmedim. ertesi gece yattım kollarımda kına izleri vardı sabah kalkdığımda.hatta işyerinde çalışan bi ablama gösterdim böyle pas izi gibi ama çıkmıyor. dedim ki acaba sedef hastalığımı?:52: yok değil dedi kına izi gibi dedi yıka çıkar dedi yıkadım yine çıkmadı. o akşam yine yattım sabah kalktığımdada bu sefer sol elimin başparmağında. çok tırstım.:26:eşime söyledim benimde ayağımda o izlerden var dedi şok oldum .başına böyle bişey gelen varmı? neolur beni aydınlatın neler oluyor?

canım aynısı benim hatta bizim başımıza da geldi desem daha doğru olucak teyzemin kızlarıyla birlikte teyzemlerde kalıyorduk 14-15-18-20 yaşlarındayız hepimiz salonda yatmıştık sabah kalktık ellerimizde, ayaklarımızda bazı yerler, çarşaflarda kına yeşil kurumuş haliyle ellerimizdeydi çok korkmuştuk melekler kına yakmış korkmayın demişti teyzem ve hala elimde sağ elimin başparmağı hizasında bileğimde damga gibi garip bir izi kaldı kınanın çok ilginç bi duygu başkası anlatsa hayatta inanmazdım ama o kınaların başka bir açıklaması yoktu...:31:

canım aynısı benim hatta bizim başımıza da geldi desem daha doğru olucak teyzemin kızlarıyla birlikte teyzemlerde kalıyorduk 14-15-18-20 yaşlarındayız hepimiz salonda yatmıştık sabah kalktık ellerimizde, ayaklarımızda bazı yerler, çarşaflarda kına yeşil kurumuş haliyle ellerimizdeydi çok korkmuştuk melekler kına yakmış korkmayın demişti teyzem ve hala elimde sağ elimin başparmağı hizasında bileğimde damga gibi garip bir izi kaldı kınanın çok ilginç bi duygu başkası anlatsa hayatta inanmazdım ama o kınaların başka bir açıklaması yoktu...:31:

vallahi benimde başıma ilk kez geliyor. 3 gece üstüste. oyüzden buraya konu açtım bendemi ilginçlik var diye yada başkalarınada oldumu diye ama tek değilmişim.tek dileğim bu lekelerin hastalık belirtisi olmaması. inşallah değildir

"gerçek sebebi genellikle tinea nigra denen bir mantar enfeksiyonudur. sıklıkla elde görülse de ayakta da görülebilir. enfeksiyon bölgesinde hafif bir koku olabilir, kına kokuyor diye koklayıp durmayın iğrenç insanlar, küf kokusu o. canesten kremle tedavi edilebilir. tedavi edilmese de zaten birkaç güne geçer. deride soyulma, ağrı, sızı olmaz."

şeklinde bir açıklama buldum sözlükte.
bana mantıklı geldi çünkü mantar bulaşıcı bir enfeksiyondur ve aynı evde kalan kişilerde aynı zamanda çıkması böylece mümkündür.dolayısıyla yıkamayla da çıkmaz.

vallahi benimde başıma ilk kez geliyor. 3 gece üstüste. oyüzden buraya konu açtım bendemi ilginçlik var diye yada başkalarınada oldumu diye ama tek değilmişim.tek dileğim bu lekelerin hastalık belirtisi olmaması. inşallah değildir

inşallah değildir canım...ben ellerimde kurumuş yeşil kınaları gördüm kalıp gibi elimin içindeydi yatağın çeşitli yerlerine çimke çimke dökülmüştü kınaydı yani gittim yıkadım kokusu kına kokusu o kadar yıkadık geçmemişti sonra birtek bileğimde kaldı sen yine de içini rahatlatmak için bir cildiyeye git istersen...biraz ürkütücü de olsa güzel bir anı :31:

Bu yaşıma geldim bir şey daha öğrenmiş oldum;tinea nigra...melekler kına yakmış. :))

Geçmiş olsun.İnşallah kötü bir şey değildir.

uyurken kına yakılmış diye başlık açmışsın ama böyle birşey olacağını sanmıyorum..
cildiyeciye gitmelisin..

Back
X