• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Vuru yüze ifadesi yine mi karamsarlık bitanesi.

Bi saat hazirlik bir saat git gel haklisin aslinda inan bilemiyorum buozguvensizlik ne olacak
Merhaba. :)

Ben evde ders çalışamayanlardanım. Bir buçuk saat hazırlık, bir buçuk saat gidiş, bir buçuk saat geliş. 4 buçuk saatim geçiyor. Yine de okula gidiyorum. Çünkü biliyorum ki, evde kalsam o 4 buçuk saati ve fazlasını oyalanarak geçireceğim. En azından gidiyorum, 4 5 saat çalışıyorum.
Mesele bir de şu, verimli çalışmak. Ben evdeyken bir konuya 2 saat harcıyorsam, okulda 1 saat harcıyorum.

Yani tavsiyem, dışarı çık. Hadi kütüphane yok. Sakin bir kafe de mi yok? Bir starbucks tarzı bir yer de mi yok?

Özgüven meselesine gelince... Şu an kendine inancın kalmadığı için özgüvenin yok. Ders çalışmaya başlayınca, düzeleceksin. Bir şeyleri başarmanın verdiği keyif yetecek...

Kilo meselesi... Ders çalışırken abur cubur yemezsen, ders çalışmak kilo verdiren bir şey. Kafa patlatırken kalori kaybediyoruz. Bir de her gün dışarı çıkıp bir kütüphaneye giderken de kalori kaybedeceksin.

Merhaba. :)

Ben evde ders çalışamayanlardanım. Bir buçuk saat hazırlık, bir buçuk saat gidiş, bir buçuk saat geliş. 4 buçuk saatim geçiyor. Yine de okula gidiyorum. Çünkü biliyorum ki, evde kalsam o 4 buçuk saati ve fazlasını oyalanarak geçireceğim. En azından gidiyorum, 4 5 saat çalışıyorum.
Mesele bir de şu, verimli çalışmak. Ben evdeyken bir konuya 2 saat harcıyorsam, okulda 1 saat harcıyorum.

Yani tavsiyem, dışarı çık. Hadi kütüphane yok. Sakin bir kafe de mi yok? Bir starbucks tarzı bir yer de mi yok?

Özgüven meselesine gelince... Şu an kendine inancın kalmadığı için özgüvenin yok. Ders çalışmaya başlayınca, düzeleceksin. Bir şeyleri başarmanın verdiği keyif yetecek...

Kilo meselesi... Ders çalışırken abur cubur yemezsen, ders çalışmak kilo verdiren bir şey. Kafa patlatırken kalori kaybediyoruz. Bir de her gün dışarı çıkıp bir kütüphaneye giderken de kalori kaybedeceksin.

Tesekkurler :) belkide o hazirlik falan beni korkutuyo git gel babannemde mi calismayi denesem birde

Vurur yüze ifadesi ... bitanesi lafindan ilk duyduğumdandir nefret ettim ya cok arabesk mi desem ne desem bilemedim o_O

Canim bir ders programı hazirla kendine. Gerçekten başarı planlı calismaya bağlı. Kpssye çalışırken once tum kitapları okudum. Sonra bi program yaptim okul ders programı gibi teneffüslu falan :KK53: bunu da son 1 ay yaptım yani. En verimli calismam oldu bu. Eğer son ay degil daha once yapsaymisim kesinlikle cok daha iyi bi puan alirdim neyseki atandim yine de. Bu en onemlisi.
Kilo için de porsiyonlari biraz azaltip 4-5 gün 1bucuk saat falan yürüyüş yapman yeterli. Çünkü kilon cok fazla değil.

Farkındyaım ama bır turlu olmuyor .

Merak etme canim. Sen bikac gun konsantre olup planli calis alisacaksin ve calismadiginda kötü hissedeceksin. Ayrica sadece konu çalışma günde en az 1 saat de test Çöz. Test sonrası da yanlış yaptigin sorulara bak ve o konulari tekrar oku hatta yaz. Her cslistigin konudan sonra ozet olarak önemli noktalari yazman da onemli. Daha iyi kalır aklinda.

Ayrica test çözerken tum derslerde çözümlu testlerden baslar ve sonrasında cozumlerini okursan daha faydali olur canim.

Back
X