wallaha bunaldım artık tesekkur edılıcek yerde elestiri :'(

aradım gorumcemı anlattım boyle boyle dedım bunaldım artık daha dogrusu sıkayet gıbı olmadı yanı esımı sordu bende dısarıdan yemek soyledı yıyor dedımm aaa tabıı gec geldınız yemegı yetıstıremedın dımı dedı bende yoooo kardesın benım yaptıgım yemeklerı begenmıyormus ben yemek yapmasını bılmıyormusum dedım aaaaaaaaaa oda nerden cıktı gecenlerde geldıgınde anneme anlatıyordu hanım su yemegı yaptı cok guzel olmus fazla kacırdım falan dıye sımdı mı kotu yemek yapar olmussun halt etmıs o. wallaha dedım ne kadınlıgım kaldı ne annelıgım bır suru soylendı dedım eger o calısıyorsa bende calısıyorum o yoruluyorsa bende yoruluyorum + bıde ben evde de yoruluuyorum ev ısı camasır utu cocugun bakımı ama boyle tepkıler vermıyorum kendıne nasıl yakıstırıyor boyle konusmayı anlamıyorum dedım haklısın cok ama cok sacmalamıs bos yere kalbını kırmıs ıyıce zıvanadan cıkmıs vb cumleler kurdu cokta ınandırıcı gelmedı dogrusu sonucta kardesı.!!!! sızce benım mı haklı buldu:S sanmam

14 aylik cocuk artik herseyi yer canim..

cocugumuz serebral palsı yanı spastık bu yuzden daha hangı kaslarının tam olarak etkılendıgını bıle bılmıyoruz evet elıne ekmek verınce yıyor ama 3 yıyorsa 5 genzıne kacıyor cok tetıkte olmak lazım yanı özel bır cocuk normal cocuklar gıbı degıl daha dengesını yenı sagladı yanı oturamıyordu bıle ya saga yada sola dusuyordu. daha emekleme yada yurume gıbı durumları soz konusu degıl. ve fızyoterapıstler yada norologlar ne zaman yuruyebılecegını bıle bılmıyorlar. sımdılık bır elı ve ıkı ayagı etkılendı dıye gorunuyor ama atak gecırebılır ve belkı ılerıde yutkunmakta bıle zorlanabılır yanı cocugum normal bır cocuk degıl tatlım o yuzden herseyı yıyemez

Bunu bilmiyordum canim Allah sifa versin tabiki boyle bir durumda herseyi yiyemez ben genel 14 aylik cocuklardan bahsettim..tekrar tekrar sagligina kavussun bebisin.

Bunu bilmiyordum canim Allah sifa versin tabiki boyle bir durumda herseyi yiyemez ben genel 14 aylik cocuklardan bahsettim..tekrar tekrar sagligina kavussun bebisin.
sagol tatlım allah herkesın cocugunu saglık sıfa versın allah acılarını gostermesın evlat hıcbırseye benzemıyor :'(

Siz heryeri Almanya sandınız sanırım. Devlet kirayı ödeyecek, geçimi sağlayacak, para verecek... Devletin verdiği para çocuğun bezine yetmiyor eee nasıl geçinelecek acaba? Ne kolay yazmışsınız neden çalışıyorsunuz diye... Dünya Almanya'dan ibaret değil,şartlar da farklı. Kira ödemeyi, evin ihtiyaçlarını vs o çalıştığımız parayla yapıyoruz. Hem herkesin sıkıştığında destek olacak annesi mi var sandınız?

Seni haklı bulmuş olabilir görümcen. Bende ne zaman eşimle problem yaşasam görümceme anlatırım. O da aynı şekilde bana. Kardeşini tuttuğunu görmedim hiç. Hatta arada arayıp ayar bile çeker. Sizinde aranız iyi sanırım. Onu soksan araya? O anlatsa eşine güzelce olmaz mı?

gorumcemlerın sadece bır tanesı ıle aram ıyı degıl dıgerlerı severler benı bende anlatırım ama detaylı degıl ustun koru benı haklı bulmaları bısey ıfade etmıyorkı esım bır ay duzelıyorsa bır ay sonra yıne aynı :'(

Bence esinizde bunu istiyor annesini cagirmanizi kendi agzinizla.kavga bahane sizi kızdırarak amacına ulasmis gibi.annesi gelicek size yerlesicek oh mis valla dicek.gaza gelmeyin gerekirse işi bırakıyorum diye tehdit edin bir yandanda evi tek başına gecindirmenin zorluklarıni gözüne sokmak için harcamaları bi süreliğine cogaltin korksun.

Ben heryeri almanya sanmadim siz burayı bilmiyorsunuz ama artik buraninda tr den bir farkı kalmadı...iki kişi çalışmadan gecim zor..yorumumun sadece yarısını okumasaydiniz böyle köpürmezdiniz...biz kolaymi geciniyoruz saniyorsunuz?bende calisabilirim cocugumu anneme birakabilirim ama onun suan bana ihtiyaci var..ben herseyden eksik yasiyorum cogu seyi almiyorum etmiyorum calissam gül gibi gecinirm ama cocugum anne sevgisind.en mahrum büyür.almanyadan gelip orda bir ay hava atanlar burda bir sene köpek gibi calisiyor..tabi havalarindan gecilmiyordur da orasi beni ilgilendirmez.madem gecinmek zor o zaman çocuk yapmayın ne kimse bakmak zorunda kalsın nede butür sorunlar yaşansin...

Ben de yurtdisinda yasiyorum, insanlarin hangi sartlarda yasadigini da biliyorum, sirf Turkiye`ye kendini iyi gostermek icin yazin arabayi alip gelince satanini da biliyorum.sizin anlamadiginiz iki kisi calismayinca kira da odenmiyor gecinilmiyor. Kolay gecinmek demiyorum gecinilmiyor diyorum.Hersey zaten pahali... Gul gibi gecinmekten bahsetmiyorum calismazsam ac mi kalalim, nerde oturalim. devlet de para vermedigine gore ne yapacagiz? Gerci yazmissiniz cocuk yapmamamiz lazimmmis.

illa çocukların kustuğunu anlaması için kv nizin mi bakması lazım. o zaman ne kılıf uydurcak? heralde kendi annesine "sende çok çeşit yediriyorsun midesi bulandı" filan diyecek.bazı erkeklere değil erkeklerin çoğuna laf anlatmak zor.kafasına odun indirsen de farketmez sanki kendi bakıyor yemeği ağzına veriyor çocuğun kendi değiştiriyor bi gün 24 saat ona yaptırıp bu işleri üstüne onun gibi dır dır yapmak lazım. görsün nasıl oluyormuş.kendi annesinin bakmasını da beğeneceğini sanmıyorum ama annesi diye laf etmez kimsenin yanında.

Bakın yanlış anlamayın kimseyi yargılamak bana düşmez siz nasıl biliyor iseniz öyle yapın misal benim görümcem kızı 5 aylikken kaynanama bıraktı ve Çalısmaya başladı şimdide parası var diye hava atiyor.ama kızı anneannesine anne diyor öyle ortalikta büyüyor.zaten kaynanam da çalışan bir kadın hani ara sıra kayınbabama bırakıyorlardi kız kendi başına orda saçma sapan büyüdü.şimdi allahtan kreje verdilerde kız o hayattan kurtuldu
Görümcem de desen zerre evlat sevgisi oluşmadi..ama bunu tek suçlusu anasi..banada suresürekli her geldiklerinde baskı yapiyorlar calis diye..daha oglum 6 aylık ti basladilar.ben bunların beyinlerini anlamiyorum benim bildiğim çocuk Büyüyene kadar kadın evde kalir çocuklarına bakar.ben böyle gördüm..ama kaynanam bigün olsun bakmamis çocuklarına çalış çalış çok paraci insanlar tiksindim onlardan yanlış anlama..görümcem arabisyla parasıyla hava basarken biz sürekli birilerine muhtaç yasiyoruz Eşimde çalışmiyor..yani cok.zor.senide anlıyorum ama.çocuğunun sana ihtiyaci var

Herkesin şartları aynı olmuyor. Sizin eşiniz ailesinin tutumundan dolayı bir önyargı oluşturmuşsunuz ve savunma mekanizmanızı devreye sokuyorsunuz. Herkes sizin görümceniz gibi değil, ben çalışmazsam geçinemem diyorum siz bildiğiniz gibi yapın diyorsunuz. Geçinmek derken millete hava atmak değil basbaya zaruri ihtiyaçlar, görümceniz gibi değil yani. Ayrıca eşiniz çalışmıyor, sağlık problemi olmadıkça çalışmalı.
Seni de anlıyorum ama çocuğunun sana ihtiyacı var yazmışsınız da anlamadığınız ortada. Evin kirası vs diyorum siz ne diyorsunuz. Ben geçim diyorum siz paracı insanların bakış açısından bıkmanızdan ötürü o gözlükleri çıkaramıyorsunuz ve hala anlamıyorsunuz. Kimse bayılmaz bebeğni bırakmaya yani lafın özü bu. ( sizin kv, görümce istisna bunu gözardı etmeyin)

Haklısınız sanırım ben bu ailenin böyle çalışma ve para manyağı olduğunu gördüm göreli şaşırdım tuhaf oldum hani biz böyle büyümedik tamam hayat şartları o zaman bin kat daha iyiydi belki o yüzdendirde bilmem ama bunlar utanmasa doğumdan çıkar çıkmaz anneye satıp cocuğu işe gidecek.ben şunu bilir şunu söylerim evlenirken iyi seçimler yapmamız gerekiyor.yani iyi bi işi olması gerek bize ve çocuklarım iza bakabilecek birisi gerekli..yani bizde evde rahatça oturabilecegiz ne geçim sıkıntısı yaşayacagiz nede çalismak zorunda kalacagiz..sizin eşinizi bilmem ama erkekler ise gider gelir ayaklarıni uzatır dinlenir ama bayanlar öyle degil eve gelir bin türlü iş onları bekler..ben calismayi denedim ama sağlık sorunum el vermedi epilepsi hastasiyim hem evde hem.işte çalış eşimden destek göremedim buda krizlerimi Tetikledi inanin o para bana tatlı gelmedi zehir gibi geldi..annem dedi sen çalıs bukadar is yap ben çocuga bakayim kocan evde Afedersin gö...ünü büyütsün oldu
Olmaz öyle ve dayanamayip ciktim isten..kendimi çoğuma ve evime adadim..ben yapamiyorum yani istesemde yapamiyorum...ben anlayissiz biri değilim gozunde beni öyle görüyorsun ama değilim ben sadece duruma farkli.açıdan da bak diyorum

Ben seni anlıyorum, eşin ve ailesinin tutumu sendeki bakış açısını bir noktaya bağlamış. Bu yüzden de genelliyorsun olayları. Anlatmaya çalıştığım anneler sırf paracı olduklarından çalışmıyorlar ya da çocuklarına ilgisiz olduklarından.
Eşinin çalışmamasını anlamak mümkün değil( sağlık problemi yok sanırım) ne iş olsa yapıp kimseye muhtaç olmamalı. O yan gelip yatarken bütün yükü omuzlarına alman tabiki olası değil. Evlenmeyi, çocuk yapmayı bilmiş ama sorumluluk almayı bilememiş.
Görümcen ile kayınvaliden ise sana çalış çalış derken senin eşine hiç mi birşey demez? Bu nasıl mantık? Onların mentalitesinde para ön plandaysa ve eşine kıyamıyorlarsa senden bekliyorlar demekki. Onların kafası yanlış işlemiş. Onları baz alma, eşlerin hepsinde de zenginlik kapasitesi olmaz normaldir de ama sorumluluk alacak olgunlukta olmalı. Elinden geleni yapmalı. Sen Almanya'da yaşamıyor olsaydın, devletten destek görmeseydıin ne yapacaktın düşündün mü? Çalışan annelerin hepsinin kocası boş gezenin boş kalfası değiller ama hayat şartlarına yetiştiremiyor olabilirler.
Yani bir doğru yok hayatta, genelgeçer yargılarda gerçekliklerle örtüşmeyebilir. Eşinin ve ailesinin tutumu herkesin hayatında yok, bunu unutma demek istiyorum. O yüzdendi tepkim. Genel yargıyla otur evde çocuğunla ilgilen sadece demekle başka gerçeklikleri görmezden gelmiş oluruz.
Allah sana da kolaylık versin, iyi ki sosyal şartları iyi olan bir ülkedesin. Eşin de sorumluluklarının farkına varır umarım..,

Eşim de epilepsie hastası ve buyüzden ben çoğu işi yapamam diyor.yani belki buna sığınıyor bilmiyorum.kv de gelince zaten eşim 3 aylıkken hastalığından dolayi burdaki doktorlar yaşamaz demişler buyüzden de tr ye anneannesinin yanına göndermişler 7 yaşına kadar o bakmış büyütmüş.yani bunlarda o zihniyet normlar herhalde...benim çocuğum hasta bile olsa Allah korusun ben onunla giderdim orda yaşardım...
kv eşimin çalışmamasınada karşı ama yeri geldiğinde yok o bu işi yapamaz şu işi yapamaz diyor sinir oluyorum...Eşimde diyor annem beni daha iyi tanıdigi raporları mi bildigi için böyle konusabiliyor...valla tr de yaşasaydik ya esim mecbur calisacakti yada açta açıkta yasiyacaktik...birgün var diger gün yok..
evimiz bile olmazdı kv demle filan kalirdim..yani resmen fakir hayati..

Hay allahım ne ister cocuğun yemesinden içmesinden neden ona karışıyorkii bence başka işlerle mesgul olmalı çocuk bu güle benzer bazen solar bazen açar herşeyi midesi kabul edecek diye birşey de yok yani bukadar eleştri yapmanın bir mantığı yok evet katılıyorum teşekkür bile edip allah razı olsun demeli ancak sizde oanki boş konuşmasına atın duymayınbence söylensin kv aramak gibi birşeyde geçmesin aklınızdan 3.şahısları problemlerinizin içine dah,l etmeyin bence iş uzadıkça daha karmaşık bir hal alır..

Oldu olacak çilingir sofrası kurunda babasıyla otursun içsin.
14 aylık çocuk çorba içer süt içer yoğurt yer meyve püresi yer
Daha ne yicek?

böyle hiçbişeyi beğenmeyen adamlar zor..
çocuk dişleri çıkana kadar çorba yer. her gün mercimek çorbası yemiyor ya.. içinde bin türlü vitamin olan karmaşık çorbalar yapyosundur muhtemelen.. doğrusu bu. bunu düzgünce anlat eşine. umarım anlar

ahhhh ahhh anlatmaz mıyım karsındakı adam anlasa uzun uzun anlatırsında karsındakı anlamayınca ne anlatırsan anlat bısey degısmıyor. hala annem bakıyor cocuga durumu anlattım anneme esım boyle boyle dıyor dedım ( tabıı tartıstıgımızı soylemedım ) sınırlendım bende kv yı aradım ama gelmedıler dedım (güldü) ve bugun oglen esımı aramıs demıskı kızıma ulasamadım ona cocuga ne yedırdıgımı soyleyecektım, sen sureklı corba yedırıyorsunuz demıssın sanırım ama hergun corba yedırmıyorum ama genelde kıvamlı sıvı yıyecekler yedırdıgım dogru ıcerısıne et yada et suyu ( ılıkten bahsedıyor) koyuyorum, benımkı hemen mırınkırın etmıs anne ben senın ıcın dememıstım yanı sen ne yedırecegını bılırsın falan demıs afallamıs, sonrada aksam bana hesap soruyor sen annenemı soyledın dıye bende evet dedım soyledım. ben annen ıcın demedımdıyor nasıl demedın ya dedım elestırmedın mı sende annende cocua dogru durust yemek vermıyorsunuz dedın annenlerı cagırıyım deyıncede gelsınlerde cocuk bır yemek yesın dedın . sonra semt pazarının onunden gecıyorduk bısey alıcak mıyız dedı bende YEMEK YAPMAYI BILMIYORUM sımdı bısey alıpta curutmenın anlamı yok sen bırsy ıstıyorsan al dedım. eve geldık surat 5 karıs kac gundur yemekte yapmıyorum yapmıyıcamda ınsallah bu arada bır mısafır gelırde ( umarım aılesınden bırı olur bu) yemek yapmamak neymıs görür. haksız mıyım ama barı usteleme dımı ozur dıle de gonul almaya calıs. öküz geldin öküz gidiceksin be adam....

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…