14 aylik cocuk artik herseyi yer canim..
Bunu bilmiyordum canim Allah sifa versin tabiki boyle bir durumda herseyi yiyemez ben genel 14 aylik cocuklardan bahsettim..tekrar tekrar sagligina kavussun bebisin.cocugumuz serebral palsı yanı spastık bu yuzden daha hangı kaslarının tam olarak etkılendıgını bıle bılmıyoruz evet elıne ekmek verınce yıyor ama 3 yıyorsa 5 genzıne kacıyor cok tetıkte olmak lazım yanı özel bır cocuk normal cocuklar gıbı degıl daha dengesını yenı sagladı yanı oturamıyordu bıle ya saga yada sola dusuyordu. daha emekleme yada yurume gıbı durumları soz konusu degıl. ve fızyoterapıstler yada norologlar ne zaman yuruyebılecegını bıle bılmıyorlar. sımdılık bır elı ve ıkı ayagı etkılendı dıye gorunuyor ama atak gecırebılır ve belkı ılerıde yutkunmakta bıle zorlanabılır yanı cocugum normal bır cocuk degıl tatlım o yuzden herseyı yıyemez
sagol tatlım allah herkesın cocugunu saglık sıfa versın allah acılarını gostermesın evlat hıcbırseye benzemıyor :'(Bunu bilmiyordum canim Allah sifa versin tabiki boyle bir durumda herseyi yiyemez ben genel 14 aylik cocuklardan bahsettim..tekrar tekrar sagligina kavussun bebisin.
Siz heryeri Almanya sandınız sanırım. Devlet kirayı ödeyecek, geçimi sağlayacak, para verecek... Devletin verdiği para çocuğun bezine yetmiyor eee nasıl geçinelecek acaba? Ne kolay yazmışsınız neden çalışıyorsunuz diye... Dünya Almanya'dan ibaret değil,şartlar da farklı. Kira ödemeyi, evin ihtiyaçlarını vs o çalıştığımız parayla yapıyoruz. Hem herkesin sıkıştığında destek olacak annesi mi var sandınız?Karışmak gibi olmasın ama 14 aylık bir çocuğun var iken sen neden çalışıyorsun..bak biz avrupada yaşadigimiz halde cok sıkıntılı zamanlar yasiyoruz yani devlet geçimimizi sağlıyor kirayi öduyor ve gecinebilecegin kadar para veriyor herneyse ay ortası olmadan para bitiyor çoğu kez ve biz yine kalıyoruz o şekil...Çoğunlukla anneme muhtaç oluyoruz vs..ama ben calismayi denesemde olmadı..almanyada çocuğu 3 yasında kreje verirsin yani herkes bunu yapar ve çocuk o yaştan itibaren anneden babadan ayrı bir hayat yaşamaya başlar günde bir kaç saat.ben ondan sonra calışmayi düşünüyorum yani o yaştaki bir çocuğun ne anneneye ne de babaneye ihtiyacı var anneye yani sana ihtiyaci var...
Seni haklı bulmuş olabilir görümcen. Bende ne zaman eşimle problem yaşasam görümceme anlatırım. O da aynı şekilde bana. Kardeşini tuttuğunu görmedim hiç. Hatta arada arayıp ayar bile çeker. Sizinde aranız iyi sanırım. Onu soksan araya? O anlatsa eşine güzelce olmaz mı?aradım gorumcemı anlattım boyle boyle dedım bunaldım artık daha dogrusu sıkayet gıbı olmadı yanı esımı sordu bende dısarıdan yemek soyledı yıyor dedımm aaa tabıı gec geldınız yemegı yetıstıremedın dımı dedı bende yoooo kardesın benım yaptıgım yemeklerı begenmıyormus ben yemek yapmasını bılmıyormusum dedım aaaaaaaaaa oda nerden cıktı gecenlerde geldıgınde anneme anlatıyordu hanım su yemegı yaptı cok guzel olmus fazla kacırdım falan dıye sımdı mı kotu yemek yapar olmussun halt etmıs o. wallaha dedım ne kadınlıgım kaldı ne annelıgım bır suru soylendı dedım eger o calısıyorsa bende calısıyorum o yoruluyorsa bende yoruluyorum + bıde ben evde de yoruluuyorum ev ısı camasır utu cocugun bakımı ama boyle tepkıler vermıyorum kendıne nasıl yakıstırıyor boyle konusmayı anlamıyorum dedım haklısın cok ama cok sacmalamıs bos yere kalbını kırmıs ıyıce zıvanadan cıkmıs vb cumleler kurdu cokta ınandırıcı gelmedı dogrusu sonucta kardesı.!!!! sızce benım mı haklı buldu:S sanmam
gorumcemlerın sadece bır tanesı ıle aram ıyı degıl dıgerlerı severler benı bende anlatırım ama detaylı degıl ustun koru benı haklı bulmaları bısey ıfade etmıyorkı esım bır ay duzelıyorsa bır ay sonra yıne aynı :'(Seni haklı bulmuş olabilir görümcen. Bende ne zaman eşimle problem yaşasam görümceme anlatırım. O da aynı şekilde bana. Kardeşini tuttuğunu görmedim hiç. Hatta arada arayıp ayar bile çeker. Sizinde aranız iyi sanırım. Onu soksan araya? O anlatsa eşine güzelce olmaz mı?
Ben heryeri almanya sanmadim siz burayı bilmiyorsunuz ama artik buraninda tr den bir farkı kalmadı...iki kişi çalışmadan gecim zor..yorumumun sadece yarısını okumasaydiniz böyle köpürmezdiniz...biz kolaymi geciniyoruz saniyorsunuz?bende calisabilirim cocugumu anneme birakabilirim ama onun suan bana ihtiyaci var..ben herseyden eksik yasiyorum cogu seyi almiyorum etmiyorum calissam gül gibi gecinirm ama cocugum anne sevgisind.en mahrum büyür.almanyadan gelip orda bir ay hava atanlar burda bir sene köpek gibi calisiyor..tabi havalarindan gecilmiyordur da orasi beni ilgilendirmez.madem gecinmek zor o zaman çocuk yapmayın ne kimse bakmak zorunda kalsın nede butür sorunlar yaşansin...Siz heryeri Almanya sandınız sanırım. Devlet kirayı ödeyecek, geçimi sağlayacak, para verecek... Devletin verdiği para çocuğun bezine yetmiyor eee nasıl geçinelecek acaba? Ne kolay yazmışsınız neden çalışıyorsunuz diye... Dünya Almanya'dan ibaret değil,şartlar da farklı. Kira ödemeyi, evin ihtiyaçlarını vs o çalıştığımız parayla yapıyoruz. Hem herkesin sıkıştığında destek olacak annesi mi var sandınız?
Ben de yurtdisinda yasiyorum, insanlarin hangi sartlarda yasadigini da biliyorum, sirf Turkiye`ye kendini iyi gostermek icin yazin arabayi alip gelince satanini da biliyorum.sizin anlamadiginiz iki kisi calismayinca kira da odenmiyor gecinilmiyor. Kolay gecinmek demiyorum gecinilmiyor diyorum.Hersey zaten pahali... Gul gibi gecinmekten bahsetmiyorum calismazsam ac mi kalalim, nerde oturalim. devlet de para vermedigine gore ne yapacagiz? Gerci yazmissiniz cocuk yapmamamiz lazimmmis.Ben heryeri almanya sanmadim siz burayı bilmiyorsunuz ama artik buraninda tr den bir farkı kalmadı...iki kişi çalışmadan gecim zor..yorumumun sadece yarısını okumasaydiniz böyle köpürmezdiniz...biz kolaymi geciniyoruz saniyorsunuz?bende calisabilirim cocugumu anneme birakabilirim ama onun suan bana ihtiyaci var..ben herseyden eksik yasiyorum cogu seyi almiyorum etmiyorum calissam gül gibi gecinirm ama cocugum anne sevgisind.en mahrum büyür.almanyadan gelip orda bir ay hava atanlar burda bir sene köpek gibi calisiyor..tabi havalarindan gecilmiyordur da orasi beni ilgilendirmez.madem gecinmek zor o zaman çocuk yapmayın ne kimse bakmak zorunda kalsın nede butür sorunlar yaşansin...
Bakın yanlış anlamayın kimseyi yargılamak bana düşmez siz nasıl biliyor iseniz öyle yapın misal benim görümcem kızı 5 aylikken kaynanama bıraktı ve Çalısmaya başladı şimdide parası var diye hava atiyor.ama kızı anneannesine anne diyor öyle ortalikta büyüyor.zaten kaynanam da çalışan bir kadın hani ara sıra kayınbabama bırakıyorlardi kız kendi başına orda saçma sapan büyüdü.şimdi allahtan kreje verdilerde kız o hayattan kurtulduBen de yurtdisinda yasiyorum, insanlarin hangi sartlarda yasadigini da biliyorum, sirf Turkiye`ye kendini iyi gostermek icin yazin arabayi alip gelince satanini da biliyorum.sizin anlamadiginiz iki kisi calismayinca kira da odenmiyor gecinilmiyor. Kolay gecinmek demiyorum gecinilmiyor diyorum.Hersey zaten pahali... Gul gibi gecinmekten bahsetmiyorum calismazsam ac mi kalalim, nerde oturalim. devlet de para vermedigine gore ne yapacagiz? Gerci yazmissiniz cocuk yapmamamiz lazimmmis.
Herkesin şartları aynı olmuyor. Sizin eşiniz ailesinin tutumundan dolayı bir önyargı oluşturmuşsunuz ve savunma mekanizmanızı devreye sokuyorsunuz. Herkes sizin görümceniz gibi değil, ben çalışmazsam geçinemem diyorum siz bildiğiniz gibi yapın diyorsunuz. Geçinmek derken millete hava atmak değil basbaya zaruri ihtiyaçlar, görümceniz gibi değil yani. Ayrıca eşiniz çalışmıyor, sağlık problemi olmadıkça çalışmalı.Bakın yanlış anlamayın kimseyi yargılamak bana düşmez siz nasıl biliyor iseniz öyle yapın misal benim görümcem kızı 5 aylikken kaynanama bıraktı ve Çalısmaya başladı şimdide parası var diye hava atiyor.ama kızı anneannesine anne diyor öyle ortalikta büyüyor.zaten kaynanam da çalışan bir kadın hani ara sıra kayınbabama bırakıyorlardi kız kendi başına orda saçma sapan büyüdü.şimdi allahtan kreje verdilerde kız o hayattan kurtuldu
Görümcem de desen zerre evlat sevgisi oluşmadi..ama bunu tek suçlusu anasi..banada suresürekli her geldiklerinde baskı yapiyorlar calis diye..daha oglum 6 aylık ti basladilar.ben bunların beyinlerini anlamiyorum benim bildiğim çocuk Büyüyene kadar kadın evde kalir çocuklarına bakar.ben böyle gördüm..ama kaynanam bigün olsun bakmamis çocuklarına çalış çalış çok paraci insanlar tiksindim onlardan yanlış anlama..görümcem arabisyla parasıyla hava basarken biz sürekli birilerine muhtaç yasiyoruz Eşimde çalışmiyor..yani cok.zor.senide anlıyorum ama.çocuğunun sana ihtiyaci var
Ben seni anlıyorum, eşin ve ailesinin tutumu sendeki bakış açısını bir noktaya bağlamış. Bu yüzden de genelliyorsun olayları. Anlatmaya çalıştığım anneler sırf paracı olduklarından çalışmıyorlar ya da çocuklarına ilgisiz olduklarından.Haklısınız sanırım ben bu ailenin böyle çalışma ve para manyağı olduğunu gördüm göreli şaşırdım tuhaf oldum hani biz böyle büyümedik tamam hayat şartları o zaman bin kat daha iyiydi belki o yüzdendirde bilmem ama bunlar utanmasa doğumdan çıkar çıkmaz anneye satıp cocuğu işe gidecek.ben şunu bilir şunu söylerim evlenirken iyi seçimler yapmamız gerekiyor.yani iyi bi işi olması gerek bize ve çocuklarım iza bakabilecek birisi gerekli..yani bizde evde rahatça oturabilecegiz ne geçim sıkıntısı yaşayacagiz nede çalismak zorunda kalacagiz..sizin eşinizi bilmem ama erkekler ise gider gelir ayaklarıni uzatır dinlenir ama bayanlar öyle degil eve gelir bin türlü iş onları bekler..ben calismayi denedim ama sağlık sorunum el vermedi epilepsi hastasiyim hem evde hem.işte çalış eşimden destek göremedim buda krizlerimi Tetikledi inanin o para bana tatlı gelmedi zehir gibi geldi..annem dedi sen çalıs bukadar is yap ben çocuga bakayim kocan evde Afedersin gö...ünü büyütsün oldu
Olmaz öyle ve dayanamayip ciktim isten..kendimi çoğuma ve evime adadim..ben yapamiyorum yani istesemde yapamiyorum...ben anlayissiz biri değilim gozunde beni öyle görüyorsun ama değilim ben sadece duruma farkli.açıdan da bak diyorum
Eşim de epilepsie hastası ve buyüzden ben çoğu işi yapamam diyor.yani belki buna sığınıyor bilmiyorum.kv de gelince zaten eşim 3 aylıkken hastalığından dolayi burdaki doktorlar yaşamaz demişler buyüzden de tr ye anneannesinin yanına göndermişler 7 yaşına kadar o bakmış büyütmüş.yani bunlarda o zihniyet normlar herhalde...benim çocuğum hasta bile olsa Allah korusun ben onunla giderdim orda yaşardım...Ben seni anlıyorum, eşin ve ailesinin tutumu sendeki bakış açısını bir noktaya bağlamış. Bu yüzden de genelliyorsun olayları. Anlatmaya çalıştığım anneler sırf paracı olduklarından çalışmıyorlar ya da çocuklarına ilgisiz olduklarından.
Eşinin çalışmamasını anlamak mümkün değil( sağlık problemi yok sanırım) ne iş olsa yapıp kimseye muhtaç olmamalı. O yan gelip yatarken bütün yükü omuzlarına alman tabiki olası değil. Evlenmeyi, çocuk yapmayı bilmiş ama sorumluluk almayı bilememiş.
Görümcen ile kayınvaliden ise sana çalış çalış derken senin eşine hiç mi birşey demez? Bu nasıl mantık? Onların mentalitesinde para ön plandaysa ve eşine kıyamıyorlarsa senden bekliyorlar demekki. Onların kafası yanlış işlemiş. Onları baz alma, eşlerin hepsinde de zenginlik kapasitesi olmaz normaldir de ama sorumluluk alacak olgunlukta olmalı. Elinden geleni yapmalı. Sen Almanya'da yaşamıyor olsaydın, devletten destek görmeseydıin ne yapacaktın düşündün mü? Çalışan annelerin hepsinin kocası boş gezenin boş kalfası değiller ama hayat şartlarına yetiştiremiyor olabilirler.
Yani bir doğru yok hayatta, genelgeçer yargılarda gerçekliklerle örtüşmeyebilir. Eşinin ve ailesinin tutumu herkesin hayatında yok, bunu unutma demek istiyorum. O yüzdendi tepkim. Genel yargıyla otur evde çocuğunla ilgilen sadece demekle başka gerçeklikleri görmezden gelmiş oluruz.
Allah sana da kolaylık versin, iyi ki sosyal şartları iyi olan bir ülkedesin. Eşin de sorumluluklarının farkına varır umarım..,
14 aylık bı cocugumuz var ben ve esım calısıyor oldugumuz ıcın cocuga annem bakıyor bıze yakın oturuyor falan neyse bır kac gundur esımle tartıstık konusmuyoruz kk takıpcılerı bılır fasulye sulu olmus dıye tartısıp annelıgı kadınlıgı tartısılan kadınım bugunda bu cocuk hep aynı seylerı yıyor cocuga bır haslama yapta yesın. hep corba hep corba nerden bılıyor hep corba yedıgını acaba tum gun annemle mı beraber, çocuk kustu deyınce cıldırdı hep aynı seyın yemekten kusmustura getırdı anneme tesekkur edecegı yerde elestırı . ınanamıyorum yaa sımdı arıyıcam kaynanamı onumuzdekı hafta gelın bakın cocuga dıyıcem. oglunuz annemın bakmasını begenmıyor hep corba yedırıyormus gelın yemek yapında yesın dıyıcem o derece doldum yanı. moron...
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?