• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

X-RaY cihazlarından geçmek hamilelikte tehlikeli mi?

pembe dusler

Guru
Kayıtlı Üye
22 Haziran 2010
1.039
360
323
İstanbul
Merhaba hanımlar..AVM girişlerinde ve mağaza girişlerinde bulunan güvenlik amaçlı kullanılan bu aletlerden geçmek tehlikeli mi bebek için.ilk hamileliğimde ki doktorum bi sorun olmıcağını söylemişti .ama şimdiki doktorumda gecmesen iyi olur dedi.Ama bakıyorum da her yerde bu cihazlardan var.Yani hamilelik bebek ürünleri satan yerlerde bile ,dedim zararlı olsaydı koymazlardı heralde.intermetten arastırdım zararlı olmadığı,röntgen de olduğu gibi tehlikeli olmadığı yazıyor..Yinede kararsız kaldım ..

Hiç korkmayın bunun için videolar da var:

Yani güvenlik kapılarında hiçbir x ışını yok, manyetik alan o yüzden rahatça geçebilirsiniz. Çantanızı verdiğiniz yerde x ışını var. Oraya elinizi falan da sokmayın ama gebe değilken de.

Hiç korkmayın bunun için videolar da var:

Yani güvenlik kapılarında hiçbir x ışını yok, manyetik alan o yüzden rahatça geçebilirsiniz. Çantanızı verdiğiniz yerde x ışını var. Oraya elinizi falan da sokmayın ama gebe değilken de.

Yani AVM girişlerindeki cihazlardan yada mağaza girişindeki cihazlarda sıkıntı olmaz.sadexe çantayı verdiğimiz yer mi sakıncalı

Yani AVM girişlerindeki cihazlardan yada mağaza girişindeki cihazlarda sıkıntı olmaz.sadexe çantayı verdiğimiz yer mi sakıncalı
Evet öyle :) çantayı verdiğimiz yerde X ışını var oradan uzak durmak lazım. Diğer kapılar gayet güvenli.

Merhaba hanımlar..AVM girişlerinde ve mağaza girişlerinde bulunan güvenlik amaçlı kullanılan bu aletlerden geçmek tehlikeli mi bebek için.ilk hamileliğimde ki doktorum bi sorun olmıcağını söylemişti .ama şimdiki doktorumda gecmesen iyi olur dedi.Ama bakıyorum da her yerde bu cihazlardan var.Yani hamilelik bebek ürünleri satan yerlerde bile ,dedim zararlı olsaydı koymazlardı heralde.intermetten arastırdım zararlı olmadığı,röntgen de olduğu gibi tehlikeli olmadığı yazıyor..Yinede kararsız kaldım ..
Mağazalardan mecbur geçiceksin ama Avm lerden asla geçme tabiki.

Avm girislerinde gectigimiz cihazlar kaba tabirle metal dedektoru yani bir zarari yok. Bebege ve hepimize zarari olan radyasyon canta koydugumuz bantta mevcut. Ordan uzak gecmeye calisin, bir sey olmaz

Hamileyim ve avmdeki dedektörlerden geçiyorum. Yukarıda da söylendiği gibi çanta koyduğumuz yer sıkıntılı. Oraya da girmediğimize göre kasılmaya gerek yok. Gebe kalmadan önceki gibi davranabilirsiniz😉

Back
X