XANAX İLACINI KULLANAN ARKADAŞLARIM-LÜTFEN BİLGİ VERİRMİSİNİZ...

mutluluk1982

Guru
Kayıtlı Üye
13 Mayıs 2015
700
334
303
43
Değerli üyeler ,

Daha öncede de psikiyatriye psikologa çok gittim.Ama asla iyileşemedim.Hatta bir ay hastanede bile yattım.Sadece o dönem uyuştum. Hastaneden çıktığım gün bile doktorun dediklerini yapmadım.Ani karar verme bekle derken düzenli ilaçlarını al derken 1 ay tedavi sonrası hastaneden çıktığım gün ani bir karar verdim. ilaçlarımıda en fazla bir kaç hafta kullandım. Çünkü herşeyin beyinde bittiğine inanıyorum ve ilaçların sadece uyuşturdupunu düşünüyorum ve bağımlıklık yapmasından korkuyorum.
İlaçlardan fayda beklemiyorum ama yine çaresiz kaldığım zaman psikiyatriye giden benim.
yakalşık 4 hafta önce gittim.kararlıydım. ve psikiyatriyede öyle aglayarak iyileşecekmiyim geçeçekmi lütfen söyleyin dedim.yalvarır gibi. 3 şart sundu. bunlardan birisi ilaçlarını zamanında al.. diğeri hafta da bir gün yanıma gel.. ok dedim.
bana yazdığı ilaç XANAX .. ve 2 hafta kullandım. ve etrafımdaki herkes değişiimi farketti. yıllardır unutamadığım kabullenemediğim şeyler için 2 haftada nasıl unutabilmeyi başardım. meğerse geçiçiymiş..bağımlılık yapıyormuş. bugun doktor kontrolüm vardı.gittim. kullanmamı söylüyor. internete bakıyorum çok kötü şeyler yazıyorlar. Bir arkadaşımın kuzeni psikiyatri ve asla yakın çevresine bu ilaçları önermiyor. Uyuşturuyor diyor. Sorunu halletmiyor diyor. Şu an doktorda çareyi aradığım için onun dedikilerini yapacağım. Yani kullanmaya devam edeceğim. Ancak bir kaç gün arada almadğım zaman çok köyü krizilerim oluyor. Ya bağımlılık yaprsa ..
Yoksa bende amaliyet olurken bi yerlerimizi kesiyorlar o an narkoz vermeseler o acıya nasıl dayanırız.. dayanamayız tabiki.. narkozu veriyorlarki acu geçene kadar uyuşsun.. Bu yüzden mantıklı geliyor ilaç kullanmam. Ama korkularımda var.. Beyinde biter herşey .. ok.. ama beyinde bitiremediğim için problem var zaten.. ( XANAX gibi ağır bir ilacın bana verilme sebebide majör depresyon ve sürekli ölmek isteği.. yaşamak isteğinin hiç olmaması.. elimde değil tabiki bu düşünceler.bazen anlık gelip gidiyor.ama çok riskli diyor Doktor)

ÖZELLİKLE XANAX KULLANIPTA PİŞMAN OLAN ARKADAŞLARIMIZ VARMI ?ASLA KULLANMASAYDIM DİYENLER VARMI? YADA İYİKİ KULLANMIŞIM DİYENLER VARMI ?
LÜTFEN DOKTORUNUZ NE DİYOR İSE ONU YAPIN DİYE YORUM YAZMAYINIZ.
BEN ŞU AN DOKTORUN DEDİĞİNİ 2 HAFTADIR YAPIYORUM.SADECE 2-3 GÜN ALMADIM.VE KRİZ GEÇİRDİM NERDEYSE. KORKUYORUM SADECE.. AMA BUNU KULLANANLAR VE SONUÇLARINI ALAN İNSANLAR BENCE DOKTORLARDAN DAHA DENEYİMLİDİRLER.ÇÜNKÜ ONLAR YAŞIYORLAR VE ETKİLERİNİ FAYDALARINI DİREK KULLANAN KİŞİLERDİR.

Forumda buyuk harfle yazmak yasak diye yorum yapabiliyor muyuz? buyuk harfle yazmak 'bagirmak' anlamina geldiginden yasak cınım.
İlaci kullanmadim. İlac kullanmadiginda iyi hissetmiyorsan kullanmaktan baska care var mi? Kendi kendini telkinle insanlar iyileşseydi... Keşke iyileşseydi işte ama demek ki olmuyor

Çok geçmiş olsun .
Ben değil ama babam kullandı uzun bir süre sonra doktor izniyle kesti.Babam 60 yaşında keserken herhangi bir sorun yaşamadı.
Çok küçük bir doz kullandığını hatırlıyorum ama çok faydasnı da gördü.
Hatta kardeşimle ne yapsak biz de mi içsek diye şakalaşırdık.

Annem kullandı bir ara ve o dönem inanılmaz uyuştu, bizle ilgilenmez oldu, sürekli uyku hali. Ve o ilacı içmeden uyumaz oldu. Sonra değiştirmek zorunda kaldı ilacı.

Kullandim. Vucut alisana kadar uyku yapiyor sonra acilirsin. O donuk bakislar da gider duzelirsin. Major depresyon atlattim ben de. Ama ilaclar kesildikten yillar sonra:) gecmis olsun. Hepsi gececek.

Xanax kullandım, uyku hali ve iştah açılması yaşarsın.
Ancak benim teşhisim daha farklı, bu yüzden ancak belli bir dönem kullanabilirdim antidepresan.
3 - 4 ay aralıklarla kullandığım olurdu en fazla ve azaltarak keser, sonra tekrar başlardım.

Doktor kontrolünde olun. İnternette her yazılana da bakmayın, bir dönem uyuşturulmanız gerekiyorsa uyuşturulursunuz.
Zihninizin dinlenmek için, aptallaşmaya, tembelleşmeye de ihtiyacı vardır bazen.
Bu bir süreç. Olumlu düşünmeye çalışın.

Ve size samimiyetle söyleyebilirim ki xanax belki de kullandığım ilaçlar arasında en hafiflerinden birisidir. Geçirdiğim süreç sonrası, şahsi gayretimle de 4-5 senedir antidepresan kullanmıyorum
Siz de yapabilirsiniz, biraz sabır, güven ve umut.

Geçmiş olsun.

lütfen lütfen lütfen bu tip ilaçları pat diye bırakmayın. 2 hafta aldım 3 gün almadım yok.

Bacağınız kırılsa tedavisini bacaklarını kıran insanlara mı soracaksınız? En iyi onlar mı bilir diyeceksiniz? Bunun bin sene eğitimini alan insanlardan bahsediyoruz. Azıcık emeğe saygı.

Simdi ben xanax kullanmadim ama o arkadasinin bilmem nesi miydi nasi doktormus oyle. Bak canim depresyon denilen sey ruhsal degildir sadece. Beyinde baslar beyinde biter. Beyinde milyarlarca noron ve norotransmitter dedigimiz cesitli maddeler var. depresyonda normal surecler sekteye ugrar.
Antidepresanlar bu yolaklari normal haline getirmek icin vardir yani amaci "uyustursun da acilari unuttursun..." degildir. Uzun sureli kullanilir ve tedavi bitiminde beyin iyilesmisse devam etmeye gerek yoktur.
Nasil bir psikiyatr ilaclar uyusturuyor ise yaramiyor diyebilir aklim almiyor ya emin misin

majör depresyon ve sürekli ölmek isteği.

Bakın xanax belki ağır bir ilaç ama farkında mısınız sizin sıkıntılarınız da ağır. Ayrıca bunların yanından oldukça fazla kaygı sorununuz da var bence ve biraz da takıntılı gördüm sizi. Sadece ilaç değil terapiyi de denemelisiniz. En azından ilaçlarla ilgili kaygılarınız ve takıntılarınız terapi ile azalabilir.

Bazı antidepresanlar uyuşturur Ayşenazcım, her ilaç doğrudan tedaviye yönelik değildir.
Lithuril de bunlardan biridir mesela bilirsin (Antidepresan değil düzenleyici ama rahat anla diye veriyorum bu örneği). Lityum miktarını manik atak riskini en aza indirgeyen ve hastayı zehirlemeyen iki sınır arasında tutmaya çalışarak tampon bölge oluştururlar. Yani "Güvenli alan" ...
Vücut bu güvenli alan içinde fiziksel olarak kendini toparlar ve ruhsal olarak cevap verebilecek hale gelir.

Bakın M mutluluk1982 bazı antidepresanlar niçin uyuşturuyor biraz daha açık oldu mu?
Artık dalgalanmayın, biraz sakin kalın ki suyunuzun bulanıklığı bi geçsin, sonra dibinde ne varmış görün diye.

Kafanıza göre ilaç alıp bırakamazsınız, 2 gün kullandım, 5 gün kullanmadım, 6 gün günde 3 tane attım vs olmaz.
Tedavinize geciktiğiniz gibi, fiziksel olarak kendiniz hırpalıyorsunuz.
Yazık o böbreklere karaciğere.

Ayrıca ilaca bağışık hale gelirseniz daha ağır dozları ya da ilaçları kullanmak zorunda kalırsınız, uyarmadı demeyin.
İşinizi zorlaştırıyorsunuz.

Son düzenleyen: Moderatör:
18 yaşındayken anksiyete tanısı koyuldu ve ağır bir bunalımdan geçtim. sürekli ölme isteği bende de vardı. ilk olarak çok iyi bir psikolog ile terapiye başladım ve sonra onun önerdiği bir hekime giderek hem terapi gördüm hem ilaç tedavisi. antidepresan kullanıyordum ancak bir gün buhran anında bulduğum bir cam parçasıyla, elimin üzerine kesikler attım. Ölmek istemedim ama kendime zarar vermek istedim. Doktor bu olay sonrası xanax yazdı. terapiye gidince psikoloğa söyledim ve kullanmamamı, onların sadece uyuştucu içerikli olduğunu, tedavi edenin antidepresan olduğunu söyledi. Ben de kullanmadım ve onsuz da tedavimle başarıyla bitti. Yani demek istediğim düzenli kullandığım antidepresana devam ettim ama xanax ı kullanmadım.

Hekim Değilim tabi ki ama bence sizin ihtiyacınız var gibi görünüyor. Çünkü kendi otokontrolünüzü hiç sağlayamıyorsunuz. Benimki BÖyle değildi mesela sadece bir anlık buhran sonrası doktor vermişti. bağımlılık yapsa da, sonuçta doktor dozunu ayarlayacaktır ve sonra da azaltarak kesecektir. Bence kullanmaya devam edin.

İlaç uyuşturuyor, uyku yapıyor diye bir şey yok teşhisinizin ilacı neyse onu kullanacaksınız. Xanax ya da başka bir anti depresan sizce sadece uyku yaparak mı geçiriyor piskolojik rahatsızlıkları ? Lütfen doktorunuzun sözünden çıkmayın size xanax verir bana peozac başkasına cipram. Her anti depresan da aynı değil her piskolojik rahatsızlık da.

Peki benzodiyazepinler neden epilepsi tedavisinde antikonvulzan olarak kullaniliyor hic dusundun mu? Yani sara tedavisinde nobetleri kesmek icin kullaniliyor ve xanax da bir benzodiyazepin (anla diye boyle yazdim)
Cunku beyindeki norotransmitter gecisini degistiriyor ve noroplastisite dedigimiz beynin yeniden yapilandirma islevinde hastaya yardimci oluyor.
Makale okumak isterseniz link atabilirim ama bence kafanizi yormayin

@_angela_ Biraz sert mi yazmisim kusura bakmayin. Gaza geldim neyse sert cikmak istememistim de dedigim gibi yani ama benim takildigim nokta ilac tedavisinin hayati oldugu bir konuda psikiyatristin "ise yaramiyor o ilaclar" demesi oldu

bak arkadaşım psikiyatrik hiçbi ilaca 2-3 gün ara verilmez.
Rebound etkisi denen bişey var ilacın.
Yan etkilerden çok daha ağırdır, mesela kriz geçirmenin sebebi bence bu.
Xanax'ın bağımlılık yaptığını ben de duymuştum.
Ama bak duymuştum diyorum, yani ben doktor değilim kulaktan dolma bi bilgi bu.
Psikiyatrik ilaçlarla ilgili çok iyi bildiğim bi şey önce az az alınır, bi süre sonra tam doza geçilir ve sonrasında bırakılacağı zaman tekrar az doz alınır ve doktor kontrolünde o şekilde bırakılır.Bu tür ilaçlar pat diye tam doz bırakılıp başlanmaz.

İyi de bu uyuşturduğu etkisinin antitezi değil ki, doğrudan bir tedavi değil tampon bölgedir.
Epilepsi de bipolar da genetik tabanı ağır basan hastalıklar. Bu kadar literatür konuşmalara gerek yok, beyin biyokimyası de geç yani herkes anlasın. Biyokimyasal olarak beyinde, normal kabul edilen aralığın dışında gerçekleşen tepkimeler sonucu yaşanan kimya değişiminin baskılanmasına yönelik ilaçlar bunlar.

Epilepsi nöbetlerinden tamamen kurtulan birini ve bunun garantilendiğini gördünüz mü? (Belli bir yaş aralığı ve kadınlar hariç) Demek ki "doğrudan bir tedavi"den bahsedemiyoruz.

At bakayım linki bulunsun Ayşenazcım, okuyayım bi ara.
Bi de niye "Bence kafanızı yormayın" saldırganlığına döndü olay onu anlamadım.

büyük harfle dikkat çeksin diye yazdım.Bağırmak anlamında değil. Yanlış anlaşıldı ise özür dilerim.

büyük harfle dikkat çeksin diye yazdım.Bağırmak anlamında değil. Yanlış anlaşıldı ise özür dilerim.
Yok estagfirullah ben oyle anlamadim sadece bir forum kurali, KK ile alakali bir sey yani. İstersen kirmizi ya da farkli renkler kullanabilirsin, kalın sekilde yazabilirsin =)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…