- 13 Mayıs 2015
- 700
- 334
- 303
- 43
- Konu Sahibi mutluluk1982
-
majör depresyon ve sürekli ölmek isteği.
Simdi ben xanax kullanmadim ama o arkadasinin bilmem nesi miydi nasi doktormus oyle. Bak canim depresyon denilen sey ruhsal degildir sadece. Beyinde baslar beyinde biter. Beyinde milyarlarca noron ve norotransmitter dedigimiz cesitli maddeler var. depresyonda normal surecler sekteye ugrar.
Antidepresanlar bu yolaklari normal haline getirmek icin vardir yani amaci "uyustursun da acilari unuttursun..." degildir. Uzun sureli kullanilir ve tedavi bitiminde beyin iyilesmisse devam etmeye gerek yoktur.
Nasil bir psikiyatr ilaclar uyusturuyor ise yaramiyor diyebilir aklim almiyor ya emin misin
Peki benzodiyazepinler neden epilepsi tedavisinde antikonvulzan olarak kullaniliyor hic dusundun mu? Yani sara tedavisinde nobetleri kesmek icin kullaniliyor ve xanax da bir benzodiyazepin (anla diye boyle yazdim)Bazı antidepresanlar uyuşturur Ayşenazcım, her ilaç doğrudan tedaviye yönelik değildir.
Lithuril de bunlardan biridir mesela bilirsin (Antidepresan değil düzenleyici ama rahat anla diye veriyorum bu örneği). Lityum miktarını manik atak riskini en aza indirgeyen ve hastayı zehirlemeyen iki sınır arasında tutmaya çalışarak tampon bölge oluştururlar. Yani "Güvenli alan" ...
Vücut bu güvenli alan içinde fiziksel olarak kendini toparlar ve ruhsal olarak cevap verebilecek hale gelir.
Bakın M mutluluk1982 bazı antidepresanlar niçin uyuşturuyor biraz daha açık oldu mu?
Artık dalgalanmayın, biraz sakin kalın ki suyunuzun bulanıklığı bi geçsin, sonra dibinde ne varmış görün diye.
Kafanıza göre ilaç alıp bırakamazsınız, 2 gün kullandım, 5 gün kullanmadım, 6 gün günde 3 tane attım vs olmaz.
Tedavinize geciktiğiniz gibi, fiziksel olarak kendiniz hırpalıyorsunuz.
Yazık o böbreklere karaciğere.
Ayrıca ilaca bağışık hale gelirseniz daha ağır dozları ya da ilaçları kullanmak zorunda kalırsınız, uyarmadı demeyin.
İşinizi zorlaştırıyorsunuz.
Peki benzodiyazepinler neden epilepsi tedavisinde antikonvulzan olarak kullaniliyor hic dusundun mu? Yani sara tedavisinde nobetleri kesmek icin kullaniliyor ve xanax da bir benzodiyazepin (anla diye boyle yazdim)
Cunku beyindeki norotransmitter gecisini degistiriyor ve noroplastisite dedigimiz beynin yeniden yapilandirma islevinde hastaya yardimci oluyor.
Makale okumak isterseniz link atabilirim ama bence kafanizi yormayin
Forumda buyuk harfle yazmak yasak diye yorum yapabiliyor muyuz?buyuk harfle yazmak 'bagirmak' anlamina geldiginden yasak cınım.
İlaci kullanmadim. İlac kullanmadiginda iyi hissetmiyorsan kullanmaktan baska care var mi? Kendi kendini telkinle insanlar iyileşseydi... Keşke iyileşseydi işte ama demek ki olmuyor
Yok estagfirullah ben oyle anlamadim sadece bir forum kurali, KK ile alakali bir sey yani. İstersen kirmizi ya da farkli renkler kullanabilirsin, kalın sekilde yazabilirsin =)büyük harfle dikkat çeksin diye yazdım.Bağırmak anlamında değil. Yanlış anlaşıldı ise özür dilerim.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?