XVII . Osmanlı Dönemi gebeliğe yardımcı bitki ve gebelik belirtileri..

Kozlenmis patates

Güçlü bir kadın:)
Kayıtlı Üye
14 Mayıs 2010
5.146
13.430
448
Merhaba arkadaşlar yaklaşık 5 yıldır siz benim gizli dostlarımsınız pek aktif değilim yazma konusunda ama bir derdim varsa merak ettiğim birşey olursa mutlaka K.K dayımgünlerdir erken gebelik belirtisi hakkında ne varsa okudum diyebilirim eski dönemlere ait belirti bakarken bu bilgiyi gördüm ve sizinle paylaşmak istedim

Altıncı ders, üçüncü kitap, onuncu bölüm. Gebeliğe yardımcı olan ilaçları bildirir.

Tamamından biri kuvvetle gebe olmaya neden olandır. Örneğin, kadın fıldişinin tozunu çok toplayıp, yedi güne kadar birer miskal bal şerbeti ile kullanıp, sonra cinsel ilişkide bulunsun, Allah'ın emri ile gebe kalır. Bir başka çeşit: fil sidiğidir; encudân-ı rümî denen cevizi ıslatıp cinsel ilişki zamanı kadına içirsinler derhal gebe olur. Bir başka iyi ilaç: adet kanamasından temizlendikten sonra tavşan beynini tavşan yağıyla taşımaktır. Köpek pisliği ve safrası, kurt safrası ve aslan safrası; bunların gerek yalnız ve gerek karışık olarak, iki dânak kadının vulvasında taşıması gebeliğe yardımcıdır. Bir başka çeşit: misk, sünbül ve husyetü'sa-sa'leb, belesân yağı, ban yağı ve süsen yağı; parçalar dövülüp, yağlar ile bir yere toplayıp fitil yaparak taşımak gebeliğe yardımcıdır. Çocuk gelecek meninin belirtisi, beyaz olup, kaygan olmasıdır. Ondan başka yumurta akında olan düğüm düğüm gibi olmasıdır. Bir başka belirtisi, üzerine sinek konup yemesi ve kokusunun hurma çiçeği gibi olmasıdır[19].

Kitapta yer alan gebelikle ilgili ikinci konu gebeliğin belirtileridir. Kadının gebe olup olmadığı konusunda bazı ilginç testler bildiren Emir Çelebi, ayrıca idrarın görüntüsünden gebelik olup olmadığını anlamaya çalışmaktadır.

On birinci bölüm. Gebeliğin belirtileri ve hükümlerini bildirir.

Şimdi gebe olmanın belirtisi ikildir]. Meninin boşalması uygun olup, penisin kurulukla vulvadan dışarı çıkmasıdır; bir görünümle ki sanki penis vulvadan çıktığı zaman emilmiş gibi çıkar. Rahmin ağzı tutulur, hatta kadın mil sokmak istese sığmaz. Cinsel ilişkiden sonra rahim yukarı kalkar ve önüne omurgaya eğilir. Göbek ile vulva ortasında ben gibi nesne olur. Kadın cinsel ilişkiye girilmesine razı olmaz. Özellikle erkeğe gebe olduğunda büsbütün cinsel ilişkiden tiksinir. Erkeğeyüklü olan kadına cinsel ilişki ve boşalma acı ve zarar verir. Gebe olan kadının adet kanaması kesilirya da bazısında azalır vegecikir. Mide bulanması, kederlenmek, uyuşukluk, vücut ağırlığı, baş ağrısı, baş dönmesi ve kalp çarpıntısı ortaya çıkar. Bu kusurlar bir ay ve iki ay sonra olur. Birçok belirti daha: iştahın bozulması; renk bozukluğu, gözün akının sararması ve karnın büyümesidir. Ondan sonra cenin büyüdüğünde adet kanıyla beslenir. Bu kez bu belirtiler kaybolur. Kadın gebe midir bilmek istenire bundan iyi hile olmaz: yağmur suyuyla bal şerbetini ezip, kadına içirsinler. Eğer karnı ağrırsa gebedir, aksi halde değildir. Bir başka çeşit: hatun giyinip vulvasını tütsülesin. Eğer tütsünün kokusunu hissederse gebe değildir ve aksi halde gebedir. Bir başka çeşitle sınav budur: kadın vulvasında sarımsak taşısın. Eğer kokusunu ve tadını duyarsa gebe değildir, aksi halde gebedir. Ama sarımsağı taşımak istediğinde, bir gün aç dursun, ondan sonra taşısın. Zaman olur kadınların idrarında atılmış pamuk gibi nesne olur. Zaman olur saf olup, üzerinde duman gibi nesne görünür. Zaman olur idrarda tane gibi bazı nesneler olur, kalkar ve iner. Bunların tamamı gebe olmanın belirtileridir. Gebeliğin başlangıcında idrar maviye eğilimli olur, sonlarında kırmızı gibi olur. Eğer akut ateşi olursa ve rahimde şiş de olursa, o durumdaki hamile kimseden çok korkulur[19].

Gebelik hakkındaki üçüncü konu ise, gebeliğin oluşmasıyla birlikte ortaya çıkan bebeğin cinsiyeti konusundaki merakın giderilmesine yöneliktir. alıntıdır..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…