*** xxDerinxx'in Mutfağı ***

Yanında tavukla hiç pişirmedim ama içine tavukları ince ince kıyıp koymuştum...
Öyle de güzel olmuştu...
Kırmızı biber dolması çok daha güzel oluyor

Allah ım süperler

Ellerine sağlık canım

Hepsi çok güzel ama pizzaya bayıldım

Pizzanın hamuru nasıl pişiyor tavada? Alt üst mü yapıyoruz, orayı anlayamadım

Bu arada harika görünüyorlar, ellerine sağlık :)

Yok canım hamuru tavaya yayıp üzerine malzemeyi koyuyoruz kısık ateşte pişiriyoruz...
Alt üst etmeye gerek yok yani :)

cok güzel görünüyorlar devamını bekliyoruz..
o fırındaki dolmalar zeytinyağlı mı kıymalı mı? her iki şekilde de ici önceden pişirmek gerekiyor değil mi?

yumurta mı işte bu süpriz oldu dağılmaması için herhalde:26:
tarifin için teşekkür ederim canım en kısa zamanda denicem
:13:

cnm topiğin hayırlı olsun.ben gecen hafta fırında yaptım biber dolmasını ama hiç kuru olmadı suyunu üzerine yakın koydum piştiğinde su tabanında biraz vardı ama içini pişirmediğim halde çok yumusak ve güzel oldu.fırınla alakalımı acaba ? birde yumurtayı neden koyuyorsun canım?ilk defa duydum.nasıl oluyor acaba?

cnm topiğin hayırlı olsun.ben gecen hafta fırında yaptım biber dolmasını ama hiç kuru olmadı suyunu üzerine yakın koydum piştiğinde su tabanında biraz vardı ama içini pişirmediğim halde çok yumusak ve güzel oldu.fırınla alakalımı acaba ? birde yumurtayı neden koyuyorsun canım?ilk defa duydum.nasıl oluyor acaba?

cok güzel görünüyorlar devamını bekliyoruz..
o fırındaki dolmalar zeytinyağlı mı kıymalı mı? her iki şekilde de ici önceden pişirmek gerekiyor değil mi?

Canım kıymalı onlar fırında zeytinyağlı denemedik hiç...
Ama yapılsa da içi pişirilmeli yoksa çiğ kalır...

yumurta mı işte bu süpriz oldu dağılmaması için herhalde:26:
tarifin için teşekkür ederim canım en kısa zamanda denicem
:13:

Evet canım yumurta dağılmaması için, babaannem mutlaka yumurta kırar içine :)
Rica ederim şimdiden afiyet olsun :)

Armutlu tarçınlı kekin tarifini yazabilir misin? Çok güzel görünüyor.

Tabiki canım birazdan ekliyorum...

Çok teşekkür ederim
Canım hiç bilmiyorum içini çiğ olarak hiç kullanmadım...
Yumurtayı iç dağılmasın diye koyuyoruz, yani babaannemden öyle öğrendim ben de...

canım topiğin hayırlı olsun.. Artık senide burdan takip ederiz

Teşekkürler canım, her zaman beklerim :)

Son düzenleme:
Armutlu tarçınlı kekin tarifini yazabilir misin? Çok güzel görünüyor.

(Küçük yuvarlak tepsi için)

3 yumurta
1 su bardağı toz şeker
1 su bardağı sıvı yağ
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya şekeri
1 çorba kaşığı yoğurt
1 çorba kaşığı su
Aldığı kadar un (2,5 bardak kadar)

Üzeri için:
2 adet armut
3 tatlı kaşığı toz şeker
1 tatlı kaşığı tarçın

Tepsiyi biraz margarin veya sıvı yağla yağlayalım. Armutları soyup yarım ay biçiminde dilimleyelim. Fırını 170 dereceye ayarlayalım. Kekin üzeri için toz şeker ve tarçını karıştıralım. Yumurtaları bir kaba alıp çırpalım. Şekeri ekleyip çırpmaya devam edelim. Un hariç diğer malzemeleri ekleyip çırpmaya devam edelim. En son unu ekleyip kek kıvamına gelene kadar çırpalım. Yağlanmış tepsiye kek hamurunu yayalım. Dilimlenmiş armutları kekin üzerine dizelim. Toz şeker ve tarçın karışımını kekin üstüne serpelim.Tepsiyi 170 derece ısıtılmış fırına verelim. Üzeri beyaz kalacak şekilde pişirelim.Soğutup servis yapalım. Afiyet olsun.

Eline sağlık gerçekten çok güzel görünüyor pizzan. Bende deniycem, annemler evde değil sürpriz olsun bakalım Yalnız ben bişey sorucam. pizzanın altı güzelce kızarıyordur da, üzeri çiğ kalmıyor mu?:44:

Yada herhangi bilen birisi varsa cevaplayabilir mi?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…