• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

*** xxDerinxx'in Mutfağı ***

Pudingli Muzlu Brownie Kek

3 yumurta
2 bardak şeker
2 bardak un
3 yemek kaşığı kakao
1 bardak yağ
1 bardak süt
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
Yarım çay kaşığı karbonat
1 paket Dr Oetker fındıklı çikolatalı puding
2 muz

Yumurta ve şekeri çırpalım. Sırasıyla yağ, süt, un, k.tozu, karbonat, vanilya ve kakaoyu ekleyelim.
180 derece fırında pişirelim. Kürdanla kontrol edip pişince fırından çıkaralım.
Soğuyunca keki ikiye keselim. Pudingi tarifine göre hazırlayıp yarısını arasına sürüp muz dilimlerini koyalım.
Kalan pudingi üzerine sürüp buz dolabında bekletelim.
İstenirse hindistan cevizi ile süslenebilir...

Derincim keki ikiye kesme işlemini nasıl yapıyorsun?
:44:Ben pek beceremem de..:17:

Derincim keki ikiye kesme işlemini nasıl yapıyorsun?
:44:Ben pek beceremem de..:17:

Canım bazıları sıcakken iple keser ama onu ben beceremiyorum çünkü bu kek sıcakken tepsiden çıkarılmıyor parçalanıyor... Tabi kelepçeli kalıpta yapıyorsan o zaman sıcakken iple kesmeyi deneyebilirsin... Ben soğuduktan sonra kalıptan çıkarıp büyük bıçakla kesiyorum olduğu kadar :1:

Tavada Pizza:

1 adet yumurta
4 yemek kaşığı yoğurt
3 yemek kaşığı sıvı yağ
1 çay kaşığı kabartma tozu
1 çay kaşığından az tuz
1,5 su bardağı un

KETÇABI İÇİN:
1 yemek kaşığı domates salçası
2-3yemek kaşığı su
1 tatlı kaşığı sıvı yağ

ÜZERİ İÇİN EVDE NE VARSA:
Sucuk
Sosis
salam
zeytin
mısır
kaşar

Yumurta,yoğurt,yağ,tuz ve kabartma tozunu kaşıkla çırpın.Üzerine unu ilave edip karıştırın.Genişce bir tavayı hafif yağlayın ve hamuru yayın.Ketçap için verdiğim malzemeleri karıştırıp üzerine sürün.Üzeri için dilediğiniz ne varsa doğrayıp üzerine yayın.En son rendelenmiş kaşarı serpip tavanın kapağını kapatıp en kısık ateşte 12-14 dakika kadar pişirin.Pizzanız hazır.AFİYET OLSUN...
pişiyo şuan ocakta :56:

Canım senin de topiğin hayırlı olsun.Elossa'dan sonra sana da hayırlı olsuna geldim.:1:Sen de çok marifetlisin maşallah.Senin çıtır tavuğunu denemiştim daha önce gayet güzel olmuştu.Seni de takip edeceğim zevkle.:8:

Canım senin de topiğin hayırlı olsun.Elossa'dan sonra sana da hayırlı olsuna geldim.:1:Sen de çok marifetlisin maşallah.Senin çıtır tavuğunu denemiştim daha önce gayet güzel olmuştu.Seni de takip edeceğim zevkle.:8:

Canım çok teşekkür ederim...
Elimden geldiğince birşeyler yapmaya çalışıyorum işte ben de :)

süpermiş dderin çok beğendim ben kısık ateşte pişti akşam kocişede yapayım bn oda bayılır ziraa kızımla hepsini yedik ona kalmadı :9:

teşekkürler tarif için :13:

pizza hamurunda yumurtayı ilk defa görüyorum.. hep yaparım göz kararı maya yoğurt un tuz yağ.. ancak son yaptığımda ne oldu:1::1: puaça hamuru gibiydi :1::1: az bekledim ondan mı oldu yoksa süt de mi koyuyordum yoksa süt de koyduğum için mi böyle oldu:1::1: siz biliyorsanız bana bir yardımcı olsanız puaça hamuru ve pizza hamuru konusunda

adımı gördüm geldimm:)) burası da harika bir mutfakk:56:

canım waafle makinam var kalpli olandan bana waffle tarifini yazarmısın çok seviyorum ya waffle ama tavada yapınca hoşuma gitmiyoo

bende tavada pizzayı denedim akşam nefis oldu:)
eşimde bayıldı domates biber peynir zeytinli yaptım oğlum bile bayıldı valla:)
sağolasın derinn takipteyim :7:

Back
X