Y Şekli Rahim ve erken doğum

7 en alt sınırdır bebek olamaz denmez ama tercih edilmez

Yahu size ne, hanfendi rahim şekli bozukluğundan bahsetmiş, ben şekli değil kalınlığı daha önemli öncelikle dedim. Banane sizin hamile kalmanızdan yahu. Hamile herkes kalabilir sıkıntı sürdürmek. İyi günler size

Yok hanımefendi ben anlatamıyorum size, aynı frekansta konuşamıyoruz sizinle. Size diyorum ki doktor musun? Hayır. O zaman eee? İyi günler size de.

Yok hanımefendi ben anlatamıyorum size, aynı frekansta konuşamıyoruz sizinle. Size diyorum ki doktor musun? Hayır. O zaman eee? İyi günler size de.

Yahu aynı sorunla elli tane doktor dolaştım sonuç bu. Ben bildiğimi iletiyorum belki de gerçekten sebebi rahim kalınlığı. Ee gidip baktırsın işte sanane??

Tutunmasi icin kalınlık ve rahmin 3 çizgi görüntüsü, devam etmesi icin ise seklinin duzgunlugu önemli.

Hem rahim sekil bozukluğu yasamis hem de rahmi maksimum 8 mm kalınlığa ulasan biri olarak soyleyebilirim.

19 haftalık kaybım var , kimi doktor rahmimin seklinin cok onemli olmadığını söylerken kimi doktor da rahmimin küçük olmasi kaynaklı kayıp yaşadığımı öne sürdüler. Rahmimin genisletme operasyonu sonrasında dahi ancak tek gebelige uygun bir rahmimin olduğunu çift embriyo transferinin tıbbi bir hata olacağı söylendi.

Kalinligimda maalesef günde 7 adet Estrofeme ragmen maksimum 8 mm de kaldı. 7 ile transfere girip tutundugu ama sonradan kaybettigim de oldu. Yüksek oranda kullandigim Estrofem bana tiroid hastalığı olarak ve 2 haftada bir regl görerek geri döndü.

Demek istediğim hayir sadece kalınlık onemli ya da hayir sadece sekil bozukluğu önemli demek doğru değildir.

Soylediginiz gibi herkes hamile kalabilir (rahmi ince olan birisi de hamile kalabilir) söylediğiniz gibi sıkıntı sürdürmek (ama sekli bozuk olan birisi surdurmekte sıkıntı yaşayabilir. )

rahim kalınlaşmıyorsa kayıplar yaşanıyor. şekil bozukluğu derken eğer bir perde varsa bu sıkıntı yaratır. her rahim bebek için küçüktür. bebekle beraber büyür rahimler. kayıplarınız için üzgünüm. ben de 5 haftalık kayıp yaşadım şekil mi sebep diye çok araştırdım. hayır inanın değil. eğer tek boynuzlu rahim gibi çok dar bir alana sahip değilse rahminiz her rahim bebekle beraber büyür

Ben de sizin kaybiniz icin uzuldum ama sekil bozuklugu genellikle ileri haftalardaki dusukler için bir sebep sayılıyor doktorlar tarafından , 5 haftalık kaybinizin sebebi sekil olmayabilir çünkü zaten bebek çok küçük oluyor , benim rahmim y seklindeydi ve bazı doktorlar bebek büyüdüğü için rahmin bunu kaldirmadigini ve düşük yaşadığımı söylediler.
Mesela 8 mm kalınlık ile kimyasal yaşadım ama 7 mm kalınlık ile suan 20 haftalık gebeyim. Tabi ki kesin rahimden ya da incelikten soz edemeyiz ki doktorlar bile emin olamazken.

Dilerim sağlıklı hamilelikler gecirip sağlıklı bir şekilde evlatlarinizi kucaginiza almanız nasip olur

Rahminizin görüntüsü var mı?

siz kalp durması sonucu mu kayıp yaşadınız? serklaj olsaydı farklı olur muydu herşey

Kalp durması sonucu degildi , suyum gelmişti, bebek dogum kanalina girmişti.

Simdiki gebeligimde perinatoloji ile devam ediyorum , doktorumun söylediği sey , bir önceki kayip icin kesin rahim agzi acilmasi diyemeyiz ama bu gebeligi riske atamayiz , bu sebeple servikal serklaj yapalım oldu. 14. haftamda serklaj oldum şimdi.

Sağlıkla kucağınıza alırsınız umarım

bir de rahim kalınlığınızın durumu nedir şuan her gittiğinizde ölçüm alıyorlar mı

bir de rahim kalınlığınızın durumu nedir şuan her gittiğinizde ölçüm alıyorlar mı

Transfere kadar kalınlığa bakıldı, gebelik sürecinde rahim ağzım ölçüldu kalinliktan ziyade. Her muayenemde de ölçülmeye devam ediyor.
Gebelik olustuktan sonra kalınlığa bakılıyor mu ben hiç rastlamadim açıkçası.

Ben tüp bebek görüşmesine gitmiştim meğersem hamileymişim 11 mm rahim ölçmüşlerdi. Düşük yaptım. reglden sonra yumurtlamayı geçirdik tekrar ölçüldü 9.3 çıktı. Sanırım hamile olduğumdan kalınlaşmıştı rahmim. Doktor rahim kalınlaşıyorsa histereskopi gereksiz dedi. Aret kamarla görüştüm ben. Şimdi yine deniyoruz. İleri haftalara gelebilirsem tecrübelerimi aktaracağım.

Vücut gebelige hazırlandığı için rahim kalinlasiyor evet.
Insallah yine kendiliğinden gebe kaldığınız sağlıklı süreçler yaşayıp yavrunuzu saglikla kucağınıza aldiginiz haberlerinizi de alirim

Yahu aynı sorunla elli tane doktor dolaştım sonuç bu. Ben bildiğimi iletiyorum belki de gerçekten sebebi rahim kalınlığı. Ee gidip baktırsın işte sanane??
Terbiyesizliğin lüzumu yok, sizce var mı? Bence yok. Saygısız biriyle daha fazla tartışmak istemiyorum, görüşmek üzere.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…