Eğitimsizde değil uzaman doktor bir arkadaşım diyorki erkeklerin canını sıkarsan ya aldatır haberin olmaz ya şiddet uygular etrafıma bakıyorum ne yazikki yüzde yetmiş durum bu en fenası hem aldatılıp hem şiddet görmek. İste burası türkiye mahelle baskısı boşanma korkusu ve toplumun kadına bakışı bizi yani biz kadınları sorunların arasında sıkıştırıp boğuyor siz ne düşünüyorsunuz ??
Eğitimsizde değil uzaman doktor bir arkadaşım diyorki erkeklerin canını sıkarsan ya aldatır haberin olmaz ya şiddet uygular etrafıma bakıyorum ne yazikki yüzde yetmiş durum bu en fenası hem aldatılıp hem şiddet görmek. İste burası türkiye mahelle baskısı boşanma korkusu ve toplumun kadına bakışı bizi yani biz kadınları sorunların arasında sıkıştırıp boğuyor siz ne düşünüyorsunuz ??
kadının üzerine fazla gidilirse ne olur diye sorardım ben olsam sizce ne cevap verirdi
burda aile içi eğitim işin içine giriyor.
sadece çocugumun icin kocasının dayagına aldatmasına katlanan kadınlar aslında cocuklarına en büyük kötülügü yapıyor.
bağırışla , çağırısla büyüyen cocugun etrafında olanlardan etkilenmemesi mümkün degil .
erkek cocuklarına istedigi gibi dolasma gezme hakkı tanıyan
rahat rahat oglum sevgilin var mı diye sorabilen aynı anne baba
kızları söz konusu oldugundan kız dedigin hava kararınca evde olur erkeklerle dolasma diyor.
ne de olsa ogulları komsunun is arkadasının mahallenin kızı ile degil marstan venüsten gelen kızlarla cıkıyor .
bizde de hatalar oluyor ama hayatımıza asırı müdahaleyi kıskanclık kisvesi altında yapan ama seni cok seviyorum askım o yüzden diyen erkekler karsısında sinmemeliyiz , aldatmayi, dayagı ama cok seviyorum diye sineye cekmemeliyiz.
sevmek ve alıskanlık , izin almak ve haber vermek , bunlar birbirine cok karısan kavramlar olmus bence biz kadınlar icin.
şu an ki egemen zihniyeti degistirmek kolay degil ama yeni neslin anneleri olarak kızlarımızı erkeklerle esit sekilde yetistirmek bu zihniyeti az da olsa silebilmek bizim elimizde bence.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?