Ya aldatırmış ya şiddet uygularmış

av.esen

Guru
Kayıtlı Üye
3 Mart 2010
214
139
303
Ankara
Eğitimsizde değil uzaman doktor bir arkadaşım diyorki erkeklerin canını sıkarsan ya aldatır haberin olmaz ya şiddet uygular etrafıma bakıyorum ne yazikki yüzde yetmiş durum bu en fenası hem aldatılıp hem şiddet görmek. İste burası türkiye mahelle baskısı boşanma korkusu ve toplumun kadına bakışı bizi yani biz kadınları sorunların arasında sıkıştırıp boğuyor siz ne düşünüyorsunuz ??

Eğitimin diplomayla alakası olmadığının ne güzel kanıtı!

isterse 20 yıl okusun bir insan zihniyetini geliştiremedikten sonra diploma boşa..
İnanamıyorum insanlara zaten mağara insanı gibi düşünenen varlıklar nefret ediyorum hepsinden.
Bugünlerde artan kadına şiddet zaten ne boyutta olduğumuzu sessiz kalmamazı gösteriyor.
Aldatma konusu ile nedense sadık olamayan her kişiliğibozuk insan bir şeyleri öne sürüyor.
Bıraksınlar bahaneleri bıraksınlar geri kafalığı artık. Kişiliksizliktir bu başka açıklması yok ikisininde..

Son düzenleme:
kadının üzerine fazla gidilirse ne olur diye sorardım ben olsam sizce ne cevap verirdi

diploma cehaleti alırmış ama bazı şeyler(!) baki kalırmış

şiddeti de aldatmayı da kabul eden kadınlarımız olduğu sürece, bu tarz erkekleri affeden kadınlarımız olduğu sürece böyle düşünenler de olacaktır.

okumakla adam olmuyor ama cahillikte başa belaa

Erkeklik gururu diye birşey var.
( Bu da doğuştan var mı yoksa sonradan aile ve çevre gazıyla mı oluşuyor orası meçhul. )
İşte o gurur incinince erkekliği ya aldatmayla ya da dayakla sağlama almaya çalışıyor olabilirler.
Mantıklı da...Ne yapabiliriz acaba ?
Sürekli ağam,paşam,erkeğim,en büyük sensin denmiyor

bence de insanlıgın vicdanlı olmanın diploması yok keşke bunlarında okulu olsada o kişileri okuma ile bırakmayıp lisans hatta master yaptırsak ne güzel olur şükür o tür bir insanla birlikte degilim yanlışlıkla eli çarpsa bile özür diler allah razı olsun bitanem

Tabi Kadin ne yapabilirki ?
Aglar sizlar oturur.Cok hafife aliyorlar alsinlar bakalim.Herkadininda bir sabir sniri var.Onu astiklarinda görüyorlar kadin neler yapabilecegini.

arkadaşlar en az siz kadar benimde sinirimi bozdu bu laf toplum erkekleri böyle düşünmeye itiyor erkek aldatır elinin kiridir üstünede gidersen dayağıda yersin. Ahhh Arkadaşlarım kadınların gücünü diyorsunuz da toplumumuz değil mi ki kadınlara herşeyi katlanmayı dikte eden, cesaretlerini kıran. Toplumun boşanan kadına bakışı ve erkeklerin aileleri tarafından pofpoflanması kadınların ailerinin ürkekliği aman kızımız boşanmış kadın olmasın çabaları bizleri yorannn

burda aile içi eğitim işin içine giriyor.
sadece çocugumun icin kocasının dayagına aldatmasına katlanan kadınlar aslında cocuklarına en büyük kötülügü yapıyor.
bağırışla , çağırısla büyüyen cocugun etrafında olanlardan etkilenmemesi mümkün degil .
erkek cocuklarına istedigi gibi dolasma gezme hakkı tanıyan
rahat rahat oglum sevgilin var mı diye sorabilen aynı anne baba
kızları söz konusu oldugundan kız dedigin hava kararınca evde olur erkeklerle dolasma diyor.
ne de olsa ogulları komsunun is arkadasının mahallenin kızı ile degil marstan venüsten gelen kızlarla cıkıyor .
bizde de hatalar oluyor ama hayatımıza asırı müdahaleyi kıskanclık kisvesi altında yapan ama seni cok seviyorum askım o yüzden diyen erkekler karsısında sinmemeliyiz , aldatmayi, dayagı ama cok seviyorum diye sineye cekmemeliyiz.
sevmek ve alıskanlık , izin almak ve haber vermek , bunlar birbirine cok karısan kavramlar olmus bence biz kadınlar icin.
şu an ki egemen zihniyeti degistirmek kolay degil ama yeni neslin anneleri olarak kızlarımızı erkeklerle esit sekilde yetistirmek bu zihniyeti az da olsa silebilmek bizim elimizde bence.

O kadar doğru, o kadar gerçek şeyler yazmışsın ki...
Bu gidişe bir dur demek anne babaların erkek ve kız evlatlarına eşit hakları olduğunu benimsetmekle başlamalı.. kadınlar fizyolojik olarak erkeklere göre çok ama çok güçsüz. Ama asla aciz değil, OLMAMALI.

anne ve baba her nekadar eşitlik eğitimi versede ,biz öle bir toplumuz ki iyi yanlaımız olduğu kadar kötü yanlarımızda var malesef.İşte kadın erkek eşitliği de kötü yanımız malesef.Biz anlatsak ta toplumumz ayrımı direk koyuyor.aile aile diyerek büyür bir toplum oluruz işl.en basiti dul kadınların örneği en basiti bu malesef.Eğer dulsa bir kadın herşeyi hak ediyordur.Ama erkek dulsa oooo ona bekar kızda çok oluyor,adına da leke gelmiyor dimi.Bu işte toplum.Malesef.

Mağdur olan da biz kadınlar, mağduriyeti giderecek olan da.. Doğduğu günden itibaren çocuklarla biz kadınlar babalardan daha çok vakit geçiririz ve ne verirsek o bize ilerde aynı şekilde geri döner.. Önce kadınlar eğitilmeli, sonrası çok da zor değil.

ama şuda bir gerçek ki erkekler canını sıktık diye aldatmazlar aldatmaya niyeti varsa bu bahanesidir onun... hani haketti diye vicdanlarını rahat tutmak için her bahaneyi uydurabilir ve buna inanabilirler ama her ne olursa olsun aldatmanın bir bahanesi olamaz kesinlikle...

aldatmanın şiddetin haklı hiçbir nedeni olamaz ve kadınlarda böyle yetiştirilebiliyor mesela benim annem erkek arkadaşımın olmasına karşı çıkar yaşım 23 olduğu halde ama erkek kardeşim 16 yaşında ona karışmaz o erkek der bunu söyleyen benim annem ya bende onun çocuğuyum neden bu adaletsizlik kadın olarak annemin yanımda olması gerekmez mi? bazen kadınlardada suç var erkeklere bu kadar yüz verdikleri için

Diploma insanın celhini alır demişler diğer türlü altın semer vursan da aynı olanlar var Canım ülkemde ama; her şeyi okumuşluğa yormasak da karakterle bağdaştırsak daha doğru olmaz mı ... çünkü kişinin çevresi,ailesi,
ilk okul öğretmeninden tutun da doğup yetişkin bir kişi olana dek geçirdiği süreci o kişinin hamurunu şekillendirecektir... bu bakımdan karakteri sağlam olan insan değerlerinin bilincindedir ve kadını baş tacı olarak görecektir hoş böyle kişiler de yok sadece ütopya da yaşıyorlar...

AV.ESEN diğer konunu da okudum.canım sen bence bu durumları çok düşünme.şu an çok duygusal ve öfkelisin.kendini işine ver,eğlenmeye çalış,gez,arkadaşlarınla görüş.kendini fazla dinleme şu dönemde önce sağlıklı düşünecek bir duruma gel.ondan sonrası içinde geleceğini ilgilendiren konuları düşünmeye başlarsın.
eşinin yaptığı affedilir bir şey değil.ama bazı erkekler evliliğin ilk zamanlarında otorite kuracağım derken çok sapıtabiliyorlar.eşin gerçekten kötü biri mi,onu şiddete yönlendirecek büyük sorunlarınız ya da sorunları var mı?tedaviyle bunu atlatabilir mi?bunları düşün.yeni evlisin ama 10 yılını vermişsin bu adama emeğine de yazık bir yandan.10 yılda şiddet eğilimi olmamış evliyken olmuş anladığım kadarıyla.evliliği kaldıramamış ya da senin üzerinde oterite kurmaya çalışmış olabilir.evliliğin ilk yıllları çok kavga dövüş geçiyor sonra oturuyor ama seninkinde şiddet var malesef.bir kere mi oldu defalarca mı peki?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…