ya ben anlamadım

yoruldum71

Evli, mutlu, çocuklu
Kayıtlı Üye
16 Ağustos 2007
4.225
5
358
şimdi anlamadığım konu şu hukukcu arkadaşlarım
eşimin babası sağ ben nişanlıyken gecekonduyu yıkıp baba demiş
dört erkek kardeş olarak bina yapalım
eşim 8 kardeş 4 erkek 4 kız
anlaşmışlar ve dört erkek kardeş ve baba çift daire olarak binayı yapmışlar yaparlarken eşimle
ortancı abisi kızlara bize çift daire ödemek zor gelir gelin öteki dairelerede siz ortak olun ödeyin sizin olsun
demişler kızlar yanaşmamış paramız filan yok demişler neyse
zar zor hen dügün yaptık hemde çift daireleri ödedik
güya çift daire bizim tabuyu demiş ev bitince üstünüze bildirecem demiş baba
ama 11 sene gecti bildirmedi öteki daire kaba inşahat olarak duruyor birindede ben oturuyorum
baba kızlara toprak hakkı veririz diyor tamam dedik ama duyduğuma göre kızların ikisi daire istiyorlarmış ikiside toprak hakkı
büyük görümcede diyormuşki ben kişi başı 5 milyar isterim diyormuş
şimdi anlamadığım taraf bu babanınmı vermesi gerek yoksa oğlanlarınmı
ama bina babanın sağda üstelik bu kızın demesine göre erkek kardeşinmi vermesi gerek yoksa babanınmı ben bu tarafı çözemedim :uhm:
umarım anlatabilmişimdir
hadi baba sağ olmasa oğlanın vermesi makbul diyim ama :uhm:aklım karışık anlamadım ben :1no2:

Baba sağ iken hiç kimse diğer kız kardeşlere mal ya da toprak vermek zorunda değil. Baba öldükten sonra babanın tüm mal varlığı 8 kardeş arasında eşit şekilde paylaşılır.
Eğer dairelere siz para ödediyseniz bir an önce üstünüze almaya bakın, baba ölürse hiç para ödememeiş kişiler bile bundan faydalanabilirler.

Baba sağ iken hiç kimse diğer kız kardeşlere mal ya da toprak vermek zorunda değil. Baba öldükten sonra babanın tüm mal varlığı 8 kardeş arasında eşit şekilde paylaşılır.
Eğer dairelere siz para ödediyseniz bir an önce üstünüze almaya bakın, baba ölürse hiç para ödememeiş kişiler bile bundan faydalanabilirler.

ama baba birtürlü taraftar değil daireleri üstümüze bildirmekten
ben öldükten sonra ne yaparsanız yapğın diyor eşimde çok kızıyor
iki dairelerin paralarını biz ödedik yani babanın demesine göre yaptıgımız iki daire bizim ama üstümüzede bildirmiyor durum vahim
işte ozaman emeğimize yazık olcak
:çok üzgünüm:
büyük kızda tutturmuş erkeklerden kişi başına 5 milyar alırım hak olarak diyormuş bende taraftar değilim ama
birşey diyemiyorum eşime
baba sağ iken sen neden vercekmişin diyorum sen sus diyor eşim bana
mal senin değilki diyorum bana saçma geliyor ama el kızıyız ya gayle alınmıyorum

Son düzenleme:
Dairelerin parasını ödediğinize dair elinizde belge varsa tapu tescil davası açabilir, davayı kazanmanız durumunda evleri kendi üstünüze geçirebilirsiniz.

Büyük görümce mirastan fergat etmek istiyor anlaşılan..
karşılığındada toplam 20 milyar para istiyor..Bunu fiili olarak yaparsanız ilerde ispatı güç olur (Tekrar mirastan pay isteyebilir)..Resmi vasiyetname şeklinde yapılması gerekiyor..Avukat hanımın dediği gibi hemen dairelerinizi üstünüze alın..İlerde baba öldüğünde ispat için uğraşmak çok zor olur hakkınıza yazık olur..Siz emek vererek yaptığınız daireleri biran önce adınıza almaya bakın...

Büyük görümce mirastan fergat etmek istiyor anlaşılan..
karşılığındada toplam 20 milyar para istiyor..Bunu fiili olarak yaparsanız ilerde ispatı güç olur (Tekrar mirastan pay isteyebilir)..Resmi vasiyetname şeklinde yapılması gerekiyor..Avukat hanımın dediği gibi hemen dairelerinizi üstünüze alın..İlerde baba öldüğünde ispat için uğraşmak çok zor olur hakkınıza yazık olur..Siz emek vererek yaptığınız daireleri biran önce adınıza almaya bakın...

adam vermiyor ki canım birde vergileride biz ödüyoruz yani eşime düşen güya
iki dairenin vergilerinide bize ödetiyor öteki oğlanlarıda
bana saçma gelen büyük görümcemin fikri
çünki buna benzer bir olay babamın başında var iki kız kardeşlerinin yaptığı terbiyesizlik yani uzun mesele
olayların büyümesinden kaygılanıyorum bakalım ne olacakbenneyaptımki

Back
X