Ya ben insan değilim yada millet fazla insan. .

Bazilarimiz hep baskalarinin gönlü hoş olsun, aman kirilmasinlar, aman incinmesinler diye kendimizi heder ederiz. Aman kimseye yuk olmayayim deriz. Ama inanin ki cok gereksiz. Cunku insanlar bencil ve menfaatci. Ayni durumda siz olsa idiniz k..ni kaldirip surdan suraya bile gitmezdi kaldi ki kendi icin bile 200mt yol yuruyemiyor. Az yesin de kendine bir hizmetci tutsun hasbam. Asla gitmeyin. Akrabaniz aradiginda da izin alamiyorum is yerinde sorun cikiyor diyip kestirip atin. Siz de biraz bencil olun. Daha degerli olursunuz.

İşten niye izin alıyorsunuz ki siz?

Çalışmasınız hadi mecbur hissedersiniz, çalıştığınız halde niye mecbur hissediyorsunuz?

izin alamıyorum de hatta adama ara söyle olmadı br dha böyle br bahaneyle izin almaya kalkarsan kapının önüne koyarım dedi üstüm dersin

Müdürüm bu sabah odasına izin almak için gittiğimde artık bu işin çığrından çıktığını söyledi. İzin alamıyorum taksiye bin. İşte bu kadar. Zaten menfaat dostu olduğu için muhtemelen küsecektir.

Yerinizde olsam bu kadar yumuşak konuşmazdım. Ne demek 200 mt yürüyememek.

Karşınızdaki kişiyi atlatmak adına yalan söylemek son çareniz oluyorsa, ya da her denileni istemeden kabul etmeye devam ediyorsanız (aman kırılmasın, ayıp olmasın diye) muhtemelen siz de "Hayır" demeyi beceremeyen insanlardansınız.

Burada uzuun uzun anlatmayayım ama "hayır diyebilmek" sizi, rızanız olmaksızın başkalarını memnun etmek için yaşamaktan kurtarır. Bir insan nerede dur diyeceğini bilmezse de işte böyle kullanılır. Kullanılıyorsunuz, suistimal ediliyorsunuz bacım bilginize.

Affedersin de güttüğünüz kadının yetersizliği nedir?

O kadar verici davranmış ve alıştırmışsınız ki, bu insanlarla aranızdaki mesafenin sınır çizgisi, üzerine basıla basıla silinmiş. Hatta sizi taciz eder olmuşlar; ne demek çalışan bir kadını kafasına estiğince aramak, kendi halledebileceği hususi işi için izin almaya mecbur hissettirmek, bir de pişkin pişkin "Net ol" diye sıkıştırmak.

Kendi özel durumunuz olsa izin kullanabilecek misiniz, kaç gününüzü bu premsese(!) hibe ettiniz?
Pardon ama kaçıncı "hayır" dememenizin ardından bu kadının özel şoförü olduğunuzu anımsıyor musunuz?

"HAYIR" deyin. "Ya kusura bakma, kendi acil durumlarım için de izin hakkı ayırmam gerekiyor, nasıl olsa sana eşlik ettim, nereye gideceğini biliyorsun. Hadi geçmiş olsun."

Muhtemelen de tavır yiyeceksiniz kadın ve eşi tarafından, çünkü bu tip insanlara 10 kez yaparsın görünmez, 1 kez yapmadın mı görünüverir :) Buna da hazırlıklı olun ve sallamayın.

Konunuzu okurken çok sinirlendim. En çok da size...

Ya sinir oldum. Haksız miyim ?
Bi arkadaşım var. Uzaktan akrabam gibi bisey .Geçici görevle şu an Hakkari Yüksekova da asker. Neyse bu abi 3tür hakkariden beni arıyor. Eşini dişçi ye götürmem için. . Eşine numaramı vermiş. Bi yandan da o arıyor. Hayır arabayla götürmek asla asla asla sorun olamaz benim için ama o ev hanımı ben çalışan biriyim. Sürekli işten izin almak zorunda kalıyorum ve başımdaki adam artık sıkıntı yapmaya başladı . Hanımefendi nin gideceği disci de evinden taş çatlasa 200 metre uzakta..
Sırf o 200 metre yi yurumesin diye ben taa nerden izin alıp geliyorum.. daraldim artık. . En son dün aradı diyor ki hangi gün izin alacaksın onu söyle bende eşime soyleyeyim bana 182 yi arayip randevu alsın diyor. . Bilemem su an isin yogunluguna gore dedim . Ama bana net bisey soyle dedi.. bilemiyorumki diyorum hala zorliyor..Ya bi insan bi randevu için taa Hakkari de ki asker adamı mi arar ya.. randevu yu sen al diye..
Şimdi iki sorum var . Birincisi ben bu hanımefendi 200 metre yürümesin diye (hava gayet iyi gitmesi icin bi sorun yok yani yürüse taş çatlasa 10 dakika sürer Gayette temiz yol) yine işten izin almak zorunda miyim sırf abiye ayıp olmasin diye????
İkincisi eşimle ayrılma durumundayiz ve bazen düşünüyorum da evliligimiz boyunca ben kosturup durdum..hasta halimle ise gittim ona asla yük olmadım yeri geldi musluk contasi değiştirdim. . Yeri geldi matkap ile perde kornisi taktım.. Acaba diyorum bende mi sorun vardı ki..... Bu yüzden mi böyle oldu belkide nazlanmak gerekiyordu..
taksi tutsun karısı işten atsalar seni o abimi bakacak sana

konuyu ben mi actim acaba ? enn sinir olduğum şey beceriksiz basiretsiz Kadınlar ve bu kadinlarin herseyine kosan kocalari. o kadar sinir oluyorum ki su an bile elim ayagim titredi. benimde arkadasim karısı her Dr. a her gideceginde izin alirdi. mudurumuzde cok ters bir adamdı. neymis karisi gidemezmis otobüsü bulamazmis.

simdi cocuklari oldu dogudalar. malum Doğu sartlari adam cok yoğun bebegin ne asilarini yaptirdilar ne kalca ultrasonunu. düşünün ya kadin evden cikip cocugu dr.a goturemiyor.

aklı kıt mıymış o kadının, yolu mu unutuyormuş, okuma yazma mı bilmiyormuş?

200 mt. yürüse bacağı mı koparmış...?

yarın kadını arayın ve izin alamadığınızı amirinizin size kızdığını falan söyleyin, neden anlarsa artık o dille

Açıkfça söyle işyerinden izin almak zor oluyor taksiye binsin gitsin diye ki yürüyüş mesafesi 10 dk diyorsunuz resmen sizi kullaniyorlar. Başkalarina gereksiz yere parazitlik yapan insanlardan nefret ederim.

Ya bu insanları hiç anlamıyorum niye her işlerinde milleti peşlerine sürükleyip sitrese sokarlar ki bi işide kendileri yapsınlar artık:KK17:

Back
X