- 28 Mart 2025
- 368
- 176
- 18
- Konu Sahibi kivircik2005
-
Öğretmenlik mi diyorlarLütfen beni yargılamayın. Akıl istiyorum. Biliyorsunuz ki ascilik kazandım ama kimse memnun olmadı. Arkadaşlarım, anne babam akrabalarım. Babam memur olmamı istiyor . Kpss dene ( isitme sorunum var duyuyorum ama cihaz kullaniyorum ) isitme engelinden dolayi daha düşük puanla atanırsın aşcı olup ne yapacaksın kızım diyor . Kaç gündür aynı mevzu. Bugün amcamın kızı kpss kazanmış. 30 yaşından büyük olmasına ve epilepsi hastasi çocuğundan ötürü ona avantaj sağlanmış( amcam oyle anlatti). Bugün bunu anlattı.klimali yerde akşama kadar oturuyor dedi. Senin gelecek şaibeli dedi. Herkes bunu okuduktan sonra memur olamayacak mısın sen diyor .Benim de bütün hevesim kaçtı. En azından bir pastane açarım diyordum. Dilimde yaralar çıktı kaç gündür. Sürekli düşünüyorum yanlis mi yaptım diye. Bilmiyorum . Ağlayasım geliyor günlerdir. Kendimi hiçbir şeye ait hissedemiyorum. Herkes neden öğretmenlik yazmadın en azından özel okullarda çalışırdın şansın yaver giderse atanırdın diyor. Hata mı yaptım.
Babam dedi . Asciligi çok istiyorsan sana bir yer açayım dedi . Tek çocuk olduğumdan bir sıkıntı olmayacak. Malımız mülkümüz de var iyi kötü.“En azından” dediğin Pastaneyi neyle açacaktın? Maliyetinden haberin var mı?
Bu tarz akıl verenler doğru yapmıyor ama senin konularına aşinayım, geleceğinin belirsiz olduğuna katılıyorum. Planın yok, temelin yok, gelişine heveslere kapılıp gidiyosun.
Eğer yapabilirsen hem aşçılık oku hem memuriyete atan.memuriyetten kazandığın parayla pastane hayalini denersin.garanti helirin olur.hayallerinden de vazgeçmemiş olursun.Lütfen beni yargılamayın. Akıl istiyorum. Biliyorsunuz ki ascilik kazandım ama kimse memnun olmadı. Arkadaşlarım, anne babam akrabalarım. Babam memur olmamı istiyor . Kpss dene ( isitme sorunum var duyuyorum ama cihaz kullaniyorum ) isitme engelinden dolayi daha düşük puanla atanırsın aşcı olup ne yapacaksın kızım diyor . Kaç gündür aynı mevzu. Bugün amcamın kızı kpss kazanmış. 30 yaşından büyük olmasına ve epilepsi hastasi çocuğundan ötürü ona avantaj sağlanmış( amcam oyle anlatti). Bugün bunu anlattı.klimali yerde akşama kadar oturuyor dedi. Senin gelecek şaibeli dedi. Herkes bunu okuduktan sonra memur olamayacak mısın sen diyor .Benim de bütün hevesim kaçtı. En azından bir pastane açarım diyordum. Dilimde yaralar çıktı kaç gündür. Sürekli düşünüyorum yanlis mi yaptım diye. Bilmiyorum . Ağlayasım geliyor günlerdir. Kendimi hiçbir şeye ait hissedemiyorum. Herkes neden öğretmenlik yazmadın en azından özel okullarda çalışırdın şansın yaver giderse atanırdın diyor. Hata mı yaptım.
Severek ve mutlu olarak yapacağın bir mesleği seç.Lütfen beni yargılamayın. Akıl istiyorum. Biliyorsunuz ki ascilik kazandım ama kimse memnun olmadı. Arkadaşlarım, anne babam akrabalarım. Babam memur olmamı istiyor . Kpss dene ( isitme sorunum var duyuyorum ama cihaz kullaniyorum ) isitme engelinden dolayi daha düşük puanla atanırsın aşcı olup ne yapacaksın kızım diyor . Kaç gündür aynı mevzu. Bugün amcamın kızı kpss kazanmış. 30 yaşından büyük olmasına ve epilepsi hastasi çocuğundan ötürü ona avantaj sağlanmış( amcam oyle anlatti). Bugün bunu anlattı.klimali yerde akşama kadar oturuyor dedi. Senin gelecek şaibeli dedi. Herkes bunu okuduktan sonra memur olamayacak mısın sen diyor .Benim de bütün hevesim kaçtı. En azından bir pastane açarım diyordum. Dilimde yaralar çıktı kaç gündür. Sürekli düşünüyorum yanlis mi yaptım diye. Bilmiyorum . Ağlayasım geliyor günlerdir. Kendimi hiçbir şeye ait hissedemiyorum. Herkes neden öğretmenlik yazmadın en azından özel okullarda çalışırdın şansın yaver giderse atanırdın diyor. Hata mı yaptım.
Günümüz turkiyesinde garanti hiçbir şey yok . Diyorum ki gitmeyerek kpss mi kassam. O kadar kafam karışık ki . Anlatamam . Bir hevesle yazdım ama şu an ne yapacağım bilmiyorumGelecekte iş konusunda riske girmeyeceğiniz bir bölüm + hobi olarak aşcılık okuyun. Hangisinden isterseniz oradan devam edersiniz sonra.
Yurtdışında aşçılara iş çok. Eğitim alırken bir yandan da Almanca ya da İngilizce öğrenin. Bir yandan yurtdışı üniversiteleri ile mailleşin , Erasmus yapabilirsiniz yapın. Sonra da oralarda iş bulun. Gençliğe çok üzülüyorum valla. Okumayı değersizleştirdiler. Doksanikililerden itibaren galiba atananlar rahat sanırım atanamayanlarnkaldi. Sonra daha zorlaştı vs. Şimdiki genç nesle de bak okudular da ne oldu denilip durdu. Zaten aile yapılarının çok bozuk. Hep çocuktan beklentili. Basit bir okula gondermeyi bile başa kakip seni okuttum denilen bir toplum. Halbuki ebeveyn olmanın sorumluluğu zaten bu. Vs vs konuşacak konu çok.Lütfen beni yargılamayın. Akıl istiyorum. Biliyorsunuz ki ascilik kazandım ama kimse memnun olmadı. Arkadaşlarım, anne babam akrabalarım. Babam memur olmamı istiyor . Kpss dene ( isitme sorunum var duyuyorum ama cihaz kullaniyorum ) isitme engelinden dolayi daha düşük puanla atanırsın aşcı olup ne yapacaksın kızım diyor . Kaç gündür aynı mevzu. Bugün amcamın kızı kpss kazanmış. 30 yaşından büyük olmasına ve epilepsi hastasi çocuğundan ötürü ona avantaj sağlanmış( amcam oyle anlatti). Bugün bunu anlattı.klimali yerde akşama kadar oturuyor dedi. Senin gelecek şaibeli dedi. Herkes bunu okuduktan sonra memur olamayacak mısın sen diyor .Benim de bütün hevesim kaçtı. En azından bir pastane açarım diyordum. Dilimde yaralar çıktı kaç gündür. Sürekli düşünüyorum yanlis mi yaptım diye. Bilmiyorum . Ağlayasım geliyor günlerdir. Kendimi hiçbir şeye ait hissedemiyorum. Herkes neden öğretmenlik yazmadın en azından özel okullarda çalışırdın şansın yaver giderse atanırdın diyor. Hata mı yaptım.
Off kızım sana söyledim ya uzak dur şunlardan. Sırf onlar istiyor diye sevmediğin bir işi mi yapacaksın. Bugün onların dediğini yaparsan yarın kendi istediğini hiç bir zaman yapamazsın hep birilerinin ağzıyla hareket edersin. Ne derlerse desinler sen bu mesleği yapmak istiyorsan yapLütfen beni yargılamayın. Akıl istiyorum. Biliyorsunuz ki ascilik kazandım ama kimse memnun olmadı. Arkadaşlarım, anne babam akrabalarım. Babam memur olmamı istiyor . Kpss dene ( isitme sorunum var duyuyorum ama cihaz kullaniyorum ) isitme engelinden dolayi daha düşük puanla atanırsın aşcı olup ne yapacaksın kızım diyor . Kaç gündür aynı mevzu. Bugün amcamın kızı kpss kazanmış. 30 yaşından büyük olmasına ve epilepsi hastasi çocuğundan ötürü ona avantaj sağlanmış( amcam oyle anlatti). Bugün bunu anlattı.klimali yerde akşama kadar oturuyor dedi. Senin gelecek şaibeli dedi. Herkes bunu okuduktan sonra memur olamayacak mısın sen diyor .Benim de bütün hevesim kaçtı. En azından bir pastane açarım diyordum. Dilimde yaralar çıktı kaç gündür. Sürekli düşünüyorum yanlis mi yaptım diye. Bilmiyorum . Ağlayasım geliyor günlerdir. Kendimi hiçbir şeye ait hissedemiyorum. Herkes neden öğretmenlik yazmadın en azından özel okullarda çalışırdın şansın yaver giderse atanırdın diyor. Hata mı yaptım.
Ya ben niye bu aşçılık mevzusunu iki farklı hesaptan aynı hikaye olarak okuyorum?Lütfen beni yargılamayın. Akıl istiyorum. Biliyorsunuz ki ascilik kazandım ama kimse memnun olmadı. Arkadaşlarım, anne babam akrabalarım. Babam memur olmamı istiyor . Kpss dene ( isitme sorunum var duyuyorum ama cihaz kullaniyorum ) isitme engelinden dolayi daha düşük puanla atanırsın aşcı olup ne yapacaksın kızım diyor . Kaç gündür aynı mevzu. Bugün amcamın kızı kpss kazanmış. 30 yaşından büyük olmasına ve epilepsi hastasi çocuğundan ötürü ona avantaj sağlanmış( amcam oyle anlatti). Bugün bunu anlattı.klimali yerde akşama kadar oturuyor dedi. Senin gelecek şaibeli dedi. Herkes bunu okuduktan sonra memur olamayacak mısın sen diyor .Benim de bütün hevesim kaçtı. En azından bir pastane açarım diyordum. Dilimde yaralar çıktı kaç gündür. Sürekli düşünüyorum yanlis mi yaptım diye. Bilmiyorum . Ağlayasım geliyor günlerdir. Kendimi hiçbir şeye ait hissedemiyorum. Herkes neden öğretmenlik yazmadın en azından özel okullarda çalışırdın şansın yaver giderse atanırdın diyor. Hata mı yaptım.
Öteki hesabı kapattım. Bir sorun olacağını zannetmiyorum
Bir sorun olmalı ama. Kime ne yazacağımızı şaşırıyoruz.Öteki hesabı kapattım. Bir sorun olacağını zannetmiyorum
Ailede de sıkıntı var sanırım. Aşçılık bildiğim kadarıyla 2 yıllık yüksek okul, e öğretmenlik bildiğimiz lisans programı, nasıl ikisine de ok gözüyle bakıyorlar.Hayir sanki karsilarinda super puan almis bir kiz var da girdigi bolumu begenmiyorlar.
Alti ustu ascilik.
Ne kadar iyi bir puan aldin da memur ol diye seni yiyorlar :)
Yks'den bu puani alan kpss'den atanir mi saniyorlar nedir.
Aman ya sen de onunde elli tane kazanma ihtimalin olan bir puanin yok zaten neyin daralmasini yasiyorsun?
Yerlestigine sukret.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?