Ya ben ne yapacağım . Agzimda yaralar çıktı kaç gündür stresten.

Aldığın puan aşçılığa yetiyor, ne öğretmenliği ne memurluğu?
Ailenden kimse hiçbir şey bilmiyor, bilmediği içinde bunları karşılaştırıyor. Sen kaç yıldır iki yıllık bir bölümü ancak kazandın. Daha fazlasını da yapman zor.
Bence git oku, o evden çık. Çok büyük beklentilerin de olmasın ama köyde kalırsan ekstra hiçbir sey yapamayacaksın sonuçta. Nenem, dedem, dayım, halam, bunlardan başka bir gündemin olur belki.

Ascilik tyt ile alıyor. Ama sozelde 165k yaptım çok iyi değil ama tarih edebiyat türkce vs yetiyordu .

E niye o kadar stres yaptın ki He de geç bildiğini oku. Göndermeyiz mi diyorlar

Gelecekte iş konusunda riske girmeyeceğiniz bir bölüm + hobi olarak aşcılık okuyun. Hangisinden isterseniz oradan devam edersiniz sonra.
hey maşallah
kız kaç senedir sınava giriyor 165 bin sıralama geliyor ama hem riske girmeyecek bölüm okuyacak -çok merak ettim, hangi bölümmüş o?
hem de hobi olarak aşçılık okuyacak, hemi?
siz de hobi olarak yorumculuk yapıyorsunuz herhalde?

Öğretmenim, zamanı geri alabilsem kalbimin istediği şeyi okurdum. aman atanırsın, aman işsiz kalmazsın laflarının gazına gelmez, eğitim fakültesinin kapısından geçmezdim. Hayatımın sonuna kadar içimde yara olacak yaptığım hata. Bu kadarını söyleyeyim, sen anla gerisini. Bu ülkede memur olma işi bitti ayrıca, hiç gündemi takip etmiyor musunuz? İstediğin kadar çalış ya o şanslı ufacık azınlığın içine gireceksin hasbelkader (akraban gibi) ya da bilmem ne partisi, bilmem ne kolları, bilmem ne sekreterinin yengesinin dayısının torunu mülakatte önüne geçecek bir anda

Aşçılık mesleğini küçümsemek de nereden çıktı .Siz seviyormusunuz ilgi duyuyormusunuz onu söyleyin.Sevdigi işi yapan insan hiç çalışmamış olur derler Yaptığın işi sevmek önemli.Kac insan bunu yakalıyor ömründe.Hem niye o onu bu bunu dedi kısmında takılı kaldınız.Kendinize güven olsun.İyi bir yerde iyi bir ahçıyı kim istemez.Şehre göre değişebilir eli iki kaşık tutan her yemek yapan ahçı degilki .Siz okulunu okuyacaksiniz girseniz iyi bir anaokuluna yada büyük bir otele yada ne bileyim belki ilerde kendi yerinizi acarsiniz.Belki değişik lezzetde bir yemek kesfiniz olur .Niye önünüzü kesiyorsunuzki .Kpss ye yaş sınırına gelmenize daha çok vardır .Memur olmak zorunda değilsiniz ki onlardan çok kazanma ihtimaliniz var .Onlara sorsanız onlarda ne uzuyor ne kisaliyoruz der . Monoton.Yani demem o ki kendi kararlarinizi verme yaşınıza gelmişsiniz.Şimdi aile bunu dedi halam şunu dedi komşu böyle dedi derseniz ilerde pişman olunca da onları suclarsiniz.Onlarinda umuru bizi dinlemeseydin der geçerler .Yani beni bile dinlemeyin verdiğim fikir mantıklı gelmiyorsa.Son kararı siz kendiniz vereceksiniz .Tüm yaşamınız boyunca.Yoksa büyümenin manası yok .

İşitme engelin yüzde kaç yada iki kulakta mi var
bu kızın annesinde de var o engel o da baya duymuyor diyordu
ailede belki de genetik bir işitme hastalığı var

şayet bu varsa nasıl ilerliyor ileride tümden duymayacak mı ne olacak?

acaba tüm bu akıl verenler tüm bu konularda hiç bişey düşünüyor mu merak ediyorum.

Neden öğretmenlik yazmadın diyen kişinin atanma şartlarından veya öğretmenlerin özelde ne şartlarda süründürüldüğünden haberi yok herhalde. Koysan önüne bir soruyu doğru cevaplayamayacak, ömründe bir kitap okumamış kişiler tercih danışmanı olmuş deli oluyorum

Ascilik tyt ile alıyor. Ama sozelde 165k yaptım çok iyi değil ama tarih edebiyat türkce vs yetiyordu .
Öğretmenlik değildir onlar.

Sen bölüme gireceksin de okuyacaksın da üstüne formasyon neyim alacaksın bir de bunlar yetmiyor gibi ags’den 90 üstü puan alıp atanacaksın. Aklın kesiyor mu bunları?

Babam dedi . Asciligi çok istiyorsan sana bir yer açayım dedi . Tek çocuk olduğumdan bir sıkıntı olmayacak. Malımız mülkümüz de var iyi kötü.
Ya okuyanlar kusura bakmasın da pastane açmak için unide zamana kaybetmene gerek var mı ki? Birkaç aylık kursla halledilir sanki. Mekan açmada asıl mesele para. Onu da madem baban karsiliyomus ne diye gidiyon ki uniye?

Ya okuyanlar kusura bakmasın da pastane açmak için unide zamana kaybetmene gerek var mı ki? Birkaç aylık kursla halledilir sanki. Mekan açmada asıl mesele para. Onu da madem baban karsiliyomus ne diye gidiyon ki uniye?
Şu an değil. 4 5 sene sonra . Babam emekli olacak o zamana . Ben de becerebilirsem dgs ile gastronomiye geçmek istiyorum . Daha bilgili olmak istiyorum. Okul dışında çalışarak biraz da deneyim kazanmayı .ve yaşım da genç fırsatım varken elimde en azından diplomam olsun diyorum. Pastane batarsa en azından otellerde çalışırım.

Konu sahibini bilmiyorum valla kaç senedir sınava giriyorda, tanıdıklarım var birden fazla bölüm bitiren, onlardan yola çıkmıştım. Ayrıca evet hobilerimden biri burada konuları okuyup yorum yapmak

Konu sahibini bilmiyorum valla kaç senedir sınava giriyorda, tanıdıklarım var birden fazla bölüm bitiren, onlardan yola çıkmıştım. Ayrıca evet hobilerimden biri burada konuları okuyup yorum yapmak
benim etrafımda 3., 4. üniversite olarak psikoloji filan okumayanı dövüyorlar.

ama konumuz bu mu? kız 2 yıllık bölüm zor kazanıyor, siz garanti bölüm oku diyorsunuz ben de soruyorum ki mesela hangi bölüm o?

Türkiyede yasamiyorum o yüzden bi sey diyemeyecegim :)

zamanında kimsenin beğenmediği küçümsediği memurluğun bu kadar talep görmesine hala şaşıran ben..
yemek yapmayı seviyorsanız kazandığınız bölümü okuyun yahu.

zamanında kimsenin beğenmediği küçümsediği memurluğun bu kadar talep görmesine hala şaşıran ben..
yemek yapmayı seviyorsanız kazandığınız bölümü okuyun yahu.
Çünkü garantili . Kovulmak yok her ay maaş sigorta yatıyor . Ve yanlış anlaşılmak istemem ama halk arasında memur akşama kadar yatıyor iş yapmıyor algısı var. Millet, bende kolay yoldan para kazanayım kafasında. Benim akraba (konuda bahsettiğim) 60 bin lira alıyormuş ayda

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…