Ya ben ne yapacağım . Agzimda yaralar çıktı kaç gündür stresten.

sizin biryerle gitmeniz lazım, oradan bi çıkın bi ortam görün bi insan tanıyın, çocuk değilsiniz artık
ha dayıdır ninedir böyle şeyleri çok takıyorsunuz ama yadırgamıyorum, küçük yer, lafı sözü bitmez. ben de köyde doğdum.

yalnız
hastane konularından da hatırlıyorum, genel olarak ailede bi "aman ben yapmıyım da kim yaparsa yapsın" kafası var, kimse böyle bir taşın altına elini koyan, koşturan, cevval tipler değil herhalde. anca konuşuyorlar. ama siz de biraz falzam mıymıy duruyorsunuz, doğruya doğru şimdi.

öğrencilikte yapabildiğiniz kadar iş öğrenin, nerede çalışabilirsiniz görün değerlendirin. mümkünse başka şehirde staj yapın -okulların farklı anlaşmaları olabiliyor sizin okulun anlaşması nereyle bilmiyorum ama benim kuzenim ilçede (konyanın ilçesi) lisede gastronomi okudu, okulun anlaşması Antalya ile idi. bu şekilde antalyayı otelleri vs gördü. belki sizin de öyledir? Konyada mı oluyormuş uygulamanız?

daha önemlisi insan tanıyın. size lazım bu. yani sanmıyorum ki öğrencilikte size mobbing uygulasınlar illa bi şekilde mezun ediyorlardır. esas olay çalışma hayatında. daha vaktiniz var.

iş hayatına geçince
gerçekten mutfakta çalışacamaya zor diyorlar, bilemiyorum umarım size uygun bir iştir, bunu staj yaparken uygulama yaparken görürsünüz. şu anda bi hele okuyun bakalım.

Bence akbaba akrabaların yorumlarını çok takıyorsunuz kafaya. Azcık dik durun, canım bunu istedi bunu seçtim, ben öyle uygun gördüm demeyi bilin.
Anladığım kadarıyla üçüncü yılınızmış zaten, kapasiteniz belli ve bu kötü bir şey değil. Herkesin kafası matematiğe, fiziğe basacak diye bir şey yok. Kendinize uygun bir yol seçmişsiniz, babanız da pastane açacakmış size daha ne? Şöyle güzel bir “french bakery”açsanız fena mı olur? Yorumlarda İngilizce öğrenin demişler sonuna kadar katılıyorum. Ben yurtdışında yaşıyorum ve o kadar çok iş yapıyor ki burada kruvasancılar, brunch yerleri bazen risk alıp bu işe mi girsem diyorum. Ama ancak yemek konusunda tecrübeliyim .
Lütfen okulunuzu güzelce bitirin, ama boş boş değil. Dünya mutfaklarını öğrenin, İngilizcenizi geliştirin. Hayatınızın en önemli yılları bunlar kendinize yatırım yapın, kimseye kulak asmayın. Yarın öbür gün işinizi gücünüzü kurduğunuzda hepsi çatlayacak.
Benimkiler de böyleydi. Ben meslek lisesi bitirdim, bütün kuzenlerim anadolu lisesi mezunuydu. Bütün akrabalarım beni bu yüzden mimledi, küçük gördü. İkinci kez hazırlanmaya karar verdim sınava, aman ne fark edicek dediler. Sonra türkiyenin en iyi üniversitelerinden birini kazandım. Mezun oldum işe girdim, ne iş yaptığıma kafası basmayan cahil yengem sekreterlik mi yapıyorsun dedi. Şimdi yurtdışında yaşıyorum ancak çeneleri kapandı. Akraba bu her zaman seni yerecek bir şey bulur. Tıp okusan ona da bir şey derlerdi merak etme. Öğretmen, memur neden olmadın diyen cahillerin de sözlerine kulaklarını tıka.

Öğretmenlik değildir onlar.

Sen bölüme gireceksin de okuyacaksın da üstüne formasyon neyim alacaksın bir de bunlar yetmiyor gibi ags’den 90 üstü puan alıp atanacaksın. Aklın kesiyor mu bunları?
Ben de nerede kaldı diyordum, bu sefer güzel sanatlar bitmiş sıra öğretmenliğe gelmiş

Eşim klasik bir oğlak burcu çalışmak için doğmuş resmen ama o bile artık çok bunaldı. Mutfak resmen askeriye gibi. Özellikle kadınlar için uygun olduğunu hiç düşünmüyorum. Otelde mutfakta çalışıp iş yoğunluğundan çocuk yapamayan bayan çalışanlar var. Tabi onların durumu başka çocuklarını emanet edecek aile büyükleri uzakta, çalışma saatleri uzun kreşe bıraksa bile saatler uyuşmuyo falan. Hiç önermiyorum

Ben de oğlak burcuyum. Ben pastacılıkda uzmanlasip kendi yerimi açmayı düşünüyorum. Dgs ile Antalya gastronomiye geçmeyi planlıyorum. Sonra birkaç sene çalışırım. Tecrübe edinmek vb. Sonra güzel bi pastene açmak istiyorum.

Okurken lise engelli kpss'ye girebilirsin isitme cihazin sebebiyle engelli durumundaysan, cok dusuk bir puanlada atanir, okumaya devam edersin, daha sonrasinda uni bitince istersen tekrar kpss'ye girersin.

Tabi bu dediklerim ascilik hayalinse ve senin icin cok onemliyse gecerli, yok ben öylesine yazdim tuttu diyorsan bence aileni dinle atanabilecegin bir bölüm tercihi yap.

Evet çok doğru. Kimseye hayallerimi anlatmıyorum.hemen bin kusur bulacaklar çünkü. Sessiz sessiz ilerleyeceğim. Yani beni sinir eden şey 35 yaşında 2 çocuk annesi kuzenim ile kıyaslanmak. O memur oldu söyle yaptı vs . O memur oldu çünkü başka şansı yoktu. Kocasından boşandı. Ben daha 20 yaşındayım. Tabi ki istediğim yoldan gideceğim. Bunu anlatamıyorum kimseye

İşte kimseye kendini aciklamak gibi bir mecburiyetn yok. Gereksiz kafaya takiyorsun. He hü de geç bildigini yap. O köyden cikmak icin eline sans gecmis sonunda gerekirse sutcu imam kaldirim muhendisligi olsun çık git.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…