Bence akbaba akrabaların yorumlarını çok takıyorsunuz kafaya. Azcık dik durun, canım bunu istedi bunu seçtim, ben öyle uygun gördüm demeyi bilin.
Anladığım kadarıyla üçüncü yılınızmış zaten, kapasiteniz belli ve bu kötü bir şey değil. Herkesin kafası matematiğe, fiziğe basacak diye bir şey yok. Kendinize uygun bir yol seçmişsiniz, babanız da pastane açacakmış size daha ne? Şöyle güzel bir “french bakery”açsanız fena mı olur? Yorumlarda İngilizce öğrenin demişler sonuna kadar katılıyorum. Ben yurtdışında yaşıyorum ve o kadar çok iş yapıyor ki burada kruvasancılar, brunch yerleri bazen risk alıp bu işe mi girsem diyorum. Ama ancak yemek konusunda tecrübeliyim
.
Lütfen okulunuzu güzelce bitirin, ama boş boş değil. Dünya mutfaklarını öğrenin, İngilizcenizi geliştirin. Hayatınızın en önemli yılları bunlar kendinize yatırım yapın, kimseye kulak asmayın. Yarın öbür gün işinizi gücünüzü kurduğunuzda hepsi çatlayacak.
Benimkiler de böyleydi. Ben meslek lisesi bitirdim, bütün kuzenlerim anadolu lisesi mezunuydu. Bütün akrabalarım beni bu yüzden mimledi, küçük gördü. İkinci kez hazırlanmaya karar verdim sınava, aman ne fark edicek dediler. Sonra türkiyenin en iyi üniversitelerinden birini kazandım. Mezun oldum işe girdim, ne iş yaptığıma kafası basmayan cahil yengem sekreterlik mi yapıyorsun dedi. Şimdi yurtdışında yaşıyorum ancak çeneleri kapandı. Akraba bu her zaman seni yerecek bir şey bulur. Tıp okusan ona da bir şey derlerdi merak etme. Öğretmen, memur neden olmadın diyen cahillerin de sözlerine kulaklarını tıka.