Ya hamileysem ? Ya değilsem ?

morwena

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
20 Eylül 2011
14
0
36
İstanbul
Merhaba bayanlarr.. Sık sık takip ediyordum ama anca bugün üye oldum. Genelde yazdıklarınız birçok soruma cevap oluyordu ama bu kez afalladım. Bi ton soruyla çıktım geldim.
Şimdi muhtemel bi gebelik davasındayım ben.
Şiddetli kasık ağrılarım sonrasında o ağrının belime vurması ve belimin yerinden çıkacak gibi sancıması, sık olmayan mide bulantılarım ( en fazla 5 dk sürüyordur), günde 2 kez belki idrara zorlayan bedenimin şimdi her içtiğim şeyi sıklıkla dışarı atması, karnımda şişlik daha dogrusu gerginlik, tam rahmin üstünde hafif şişlik, halsizlik ve bacaklarımda oluşan uyuşmalar bana acaba mı dedirtiyor. Ama sorun şu ki dün test yaptım negatif çıktı. e benim bu kadar şeyi hemencik hissetmem de normal olamaz. adetime de daha 10 gün var. yanılmıyorsam son çiftleşmem 9 gün önceydi ve bi önceki de ondan 3-5 gün önce. Çok sabırsızlanıyorum. acaba mı diyorum ama umutlanmak istemiyorum. Sizinkinin aksine göğsümde hiçbir ağrı sızı bilmem ne olmuyor. Tecrübelerinize göre nedir bu ?

şiddetle bı doktora gorunmenızı tavsıye ederım her çiftleşende bebek kalmıyor bu agrılar bana kist agrısı gibi geldı ama hakkınızda hayırlısı olsun ınsallah ınsallah kötü birşey değildir

gitmem doktora, gidemem. eğer kistse ve ben hamile değilsem depresyona girerim, tanıyorum kendimi. belki başkasına da olmuştur diye şey ettim ben. allahım nolu başkasına da böyle olmuş olsun :59:

gitmem doktora, gidemem. eğer kistse ve ben hamile değilsem depresyona girerim, tanıyorum kendimi. belki başkasına da olmuştur diye şey ettim ben. allahım nolu başkasına da böyle olmuş olsun :59:

3 kere doktor kapısından umutsuzlukla hayal kırıklıgı ıle döndüm 3 kez düşük yaptım ama ne oluyor bılıyormusun depresyona girersemde kendıme girmezsemde alısırsam da kendıme alısmazsamda ve gıtmezsen baska bırsey varsa daha kötüsü olursa pişman olursun cok gecmıs olur zaman ama gidersen herneyse öğrenırsen aklındakı endısede gider senden ıyı haberler beklıyorum doktordan korkma git derim

arkadaşım kötü düşüdnmemek lazım böyle durumlarda. tabiki kist te olabilir bebekte. ama her duruma hazır olmalısın. ne yalan söyliyim aynı şikayetelrle doktora gittim 3 ay kadar önce. ve yaklaşık 6 aydır korunmuyorum. ve 2 adet kistim çıktı. çok büyük değiller ama inan hiç beklemediğin anda beklemediğin şeyler gösteriyor hayat. ve bence mutlaka bunları yaşamam gerektiğini düşünüyorum. oysaki nedense hayatım boyunca çok kolay bebek sahibi olacağım kanısındaydım. tabiki şok yarattı. ama sen enazından kist olabileceği şüphesindesin. benim aklımdan bile geçmiyordu. basit üşütme ağrıları sandım. bence bir an önce doktora git ve sadece olumlu düşün.

karamsar olmayın lütfen dua edin,hayrlısını isteyin... inş. hayrlısıyla hamilesinizdir,değilsenizde teslimiyeti elden bırakmak yok inş. ;)

bu kasık ağrısınıda açıklıyım. tam ortada göbeğimin altında. her iki taraftada sanki birşeyler oluyor ama ağrı ortada toplanıyor. bunların hepsi hamileymişim gibi gelmişti bana. biriniz çıksa da bana ' evet bende de böyle olmuştu ve şimdi doğurmak üzereyim' falan desin diye umut ediyorum :/ belki bünyem hassastır ve içerde neler olup bittiğini daha erken hissedebiliyorumdur falan.. ben korkarım kistten olmasın bende :/

Merhaba bayanlarr.. Sık sık takip ediyordum ama anca bugün üye oldum. Genelde yazdıklarınız birçok soruma cevap oluyordu ama bu kez afalladım. Bi ton soruyla çıktım geldim.
Şiddetli kasık ağrılarım sonrasında o ağrının belime vurması ve belimin yerinden çıkacak gibi sancıması, sık olmayan mide bulantılarım ( en fazla 5 dk sürüyordur), günde 2 kez belki idrara zorlayan bedenimin şimdi her içtiğim şeyi sıklıkla dışarı atması, karnımda şişlik daha dogrusu gerginlik, tam rahmin üstünde hafif şişlik, halsizlik ve bacaklarımda oluşan uyuşmalar bana acaba mı dedirtiyor. Ama sorun şu ki dün test yaptım negatif çıktı. e benim bu kadar şeyi hemencik hissetmem de normal olamaz. adetime de daha 10 gün var. yanılmıyorsam son çiftleşmem 9 gün önceydi ve bi önceki de ondan 3-5 gün önce. Çok sabırsızlanıyorum. acaba mı diyorum ama umutlanmak istemiyorum. Sizinkinin aksine göğsümde hiçbir ağrı sızı bilmem ne olmuyor. Tecrübelerinize göre nedir bu ?

canım daha adetine 10 gün varmış gebelik testinin negatif cıkması çok normal,kimilerinin adeti geçtiği halde negatif çıkabiliyor.önce bekle adet günün geçtin testi tekrarla,eger negatifse ve hala adet olmadıysan doktora gidersin...tabi evde test yapmadan adetin geçince kan testide yaptırabilirsin kesin sonuç için...hemen karamsarlığa kapılma kist falan düşünme,böyle şeyler düşünmen için çok erken...

inşallah kist değildir. ama insan hissetmez mi hamile olduğunu ./ bana sanki öyleymişim gibi geliyor. her şeyi yiyemiyorum, ki ben ekmek kırıntılarıyla uyuyan biriydim nerdeyse. ***ağzımda da değişik bi tat oluştu bak şimdi.*** bakıyorum yazılanlara kimse ayrıntılı yazmamış.

merhaba cnm öncelikle gebelik belirtileri ile adet belirtileri hemen hemen aynı ayrıca bazen bu belirtiler psikolosik olarak daha da artıyo. daha adetine 10 gün varken kimse hamilesin ya da değilsin diyemez biraz daha bekle ve ii bi gebelik testi al adetine 3 gün kala falan ozaman varsa cıkar ben gebeliğimi adetimden 4 gün önce evde yaptığım gebelik testi ile öğrendim cok cok hafif kırmzı cızgı ile umarım hamilesindir.

merhaba cnm öncelikle gebelik belirtileri ile adet belirtileri hemen hemen aynı ayrıca bazen bu belirtiler psikolosik olarak daha da artıyo. daha adetine 10 gün varken kimse hamilesin ya da değilsin diyemez biraz daha bekle ve ii bi gebelik testi al adetine 3 gün kala falan ozaman varsa cıkar ben gebeliğimi adetimden 4 gün önce evde yaptığım gebelik testi ile öğrendim cok cok hafif kırmzı cızgı ile umarım hamilesindir.

ben adetimin ilk günü sadece ağrı çekerim onun dışında ben geliyorum demez. psikolojik olarak belirti artıyor ever farkındayım ama fizyolojik olarak işte bi kasık ağrım bi bel ağrım bi bulantım bide bacak uyuşmalarım var. ağzımda da değişik bi tat var.

ben adetimin ilk günü sadece ağrı çekerim onun dışında ben geliyorum demez. psikolojik olarak belirti artıyor ever farkındayım ama fizyolojik olarak işte bi kasık ağrım bi bel ağrım bi bulantım bide bacak uyuşmalarım var. ağzımda da değişik bi tat var.

yazdıklarınının hepsi oluyor gebelikte bnm bi tek bacak uyusması olmadı. bnm mide bulantısı ağızda tat değişikliği adetim gecince başlamıştım

yazdıklarınının hepsi oluyor gebelikte bnm bi tek bacak uyusması olmadı. bnm mide bulantısı ağızda tat değişikliği adetim gecince başlamıştım

işte tuhaf olan erken başlaması. benim bünyem çok hassas. birinden duymuştum hassas bünye hissedebiliyo gibi birşeyi. belim ağrıyo mesela şu an. bu belirttiğim belirtiler daha önce hiç olmamıştı bende.

canım bence bi iki gün daha bekleyip kan testi yaptır kesin olsun.yoksa adet gününe kadar için içini yiyecek.
idrar testi yapıp negatif çıksada acaba yanlışmı diyeceksin,hatta adet olsan bile acaba üstünemi gördüm diyeceksin.
madem bu kadar stresli bi bekleyiş oluyor senin için,en garantisi kan testi,yap kurtul :)

işte tuhaf olan erken başlaması. benim bünyem çok hassas. birinden duymuştum hassas bünye hissedebiliyo gibi birşeyi. belim ağrıyo mesela şu an. bu belirttiğim belirtiler daha önce hiç olmamıştı bende.

bence senin en yapacağın 2-3 gün daha bekleyip kanda beta hcg baktırmak varsa cıkma ihtimali cok yüksek. cunku bu belirtiler gercekten hamileik yorumlamak için hele daha adet tarihin gecmemişken pek de sağlılkı deil. ama umuyorum ki senin hislerin yanılmaz ve burada bize ii hbr leri verirsin

canım bence bi iki gün daha bekleyip kan testi yaptır kesin olsun.yoksa adet gününe kadar için içini yiyecek.
idrar testi yapıp negatif çıksada acaba yanlışmı diyeceksin,hatta adet olsan bile acaba üstünemi gördüm diyeceksin.
madem bu kadar stresli bi bekleyiş oluyor senin için,en garantisi kan testi,yap kurtul :)

:9: :9: kan testi de yaptırmak istemiyorum. önce idrar. kendime saçma sapan bi adrenalin yaşatıyorum ama ne biliyim hani ilk kez ya bi tuhaf içim.

İnan her şey için çok erken. Gebeliğin varsa testte çıkmasına, belirtilerinin olmasına çok erken. 10 Gün beklemen gerek diye düşünüyorum. 10 gün sonra kan testi ile kesin sonucu öğrenirsin. Kist falan diye de aklına getirme canım. Bebek beklentisi içinde olduğumuzdan beynimizin vücudumuza hükmetmesinden kaynaklanıyor bu simülasyon belirtiler. İnan bende bi müddet her yumurtlama döneminden adet dönemine kadar hamileyim modundaydım. Gerçi hala da öyle ya:) Canım inş. bebeğin seninledir. Allaha emanet ol.

Allah isteyen herkese nasip etsin ya. beklemek tuhaf birşey. var mı yok mu diye düşünmekte tuhaf birşey. o değil de ben böyle düşüne düşüne karnımı şişiricem. gebelik yoksa bile olucak :D

Back
X