ya hiç anne olamazsam

canım bende altı yıllık evliyim ve ilk denem dün hüsranla sonuçlandı bebeğim geç geliştiği için düşüyor. ama herşey allahtan sende veya başkasında sorun olması farketmiyor evlenirken iyi günde kötü günde evlendik. hiç kimse sorun olsun istemez herşey allahtan hem sorunu olmayanların bile bebişleri olmaya biliyor o yüzden kendini hiç üzme ve yola devam kimse bizi yıldırmaz, allah dualarımız kabul edecek ve bebişlerimizi kucağımıza alacağız umdunuzu yitirmeyin

Merhaba mavi.. O kadar güzel anlatmışsın ki duygularını...Bazen ben de senin gibi umutsuzluğa kapılıyorum.Her şey anlamsız boş geliyor.Ama sonra toparlıyorum kendimi.Allahım inşallah yaşatacak bu duyguları bir gün bize de.

Benimde 4 yıl olacak evlendiğim ve 35 yaşındayım.Yıllardır bir gün bile aklımdan çıkmıyorum çocuğumun olması düşüncesi.Çok severek evlendik biz de ve birbirimizi kırmadık bunca zamandır.ıkimizde de görünürde bir problem yok ve olmuyor yine de.Yaş ilerleyince daha bir umutsuzluk kaplıyor içimi. Ona kavuşabilmek için kaç saatlik yolları arşınladık defalarca,gidip gelmelerin sayısını unuttum nerdeyse. Önce kendiliğinden oldu ama bıraktı gitti bebeğim beni,nasıl ağlamıştım hiç unutmam.Sonra tedavilere başladık ilk denememizde olmadı.günlerce ağladım kendime gelemedim.neden neden diğe çok sorguladım kendimi...
Sonra yine düştük yollara ve daha umutluydum bu sefer. 2. de oldu,dünyalar benim olmuştu sanki ,ikimizin bir bebeği olcaktı ,biz birbirimizi çok sevdiğimiz için bebeğimiz de mutlu bir bebek olacaktı ama olmadı.Onu da 8. haftada kalp atımları olmadığı için kaybettim.Onu ameliyathanenin soğuk duvarları arasında bıraktım. Her bebeği olanı gördüğümde yüreğim yandı,benimde olsa nasıl sarılırdım ,nasıl severdim kimbilir.Eşimle nasıl mutlu olurduk,üzerine titrerdik incinmesin diğe.kötülükler ona değmesin diğe.
Çocukları olanlarla beraber olunca bizimde anlatacak konularımız olurdu.Ağladı,uydu,güldü,anne baba dedi,emekledi,yürüdü,okula başladı....
Hamilelikte karnımın büyümesine gün gün bakardım,kıpırtılarını,tekme atışlarını,doğunca ilk ağlayışını,ona ilk dokunmamı,kucaklamamı,hissederdim yaşardım.
Ama dediğin gibi seninde yok ki bebeğimiz bunları nerden bilelim.
Ben umudumu hiç kaybetmedim ve zamanının gelmesini bekliyorum.Allahım o zamanı biliyor ve o zaman gönderecek, sana da bana da hepimize de....
Ben inanıyorum... Sen de inan ve umudunu hiç kaybetme...

yazıların okadar duygulu olmuskı benim düşündüklerime tercüman olmus aynen bende hep söylerim hadi anneliği yasayamassam diye beşinci yılıma gireceğim.çok zor bir durummus rabbim kımsenin evini çocuksuz bırakmasın.inşallah canım en kısa zamanda sende anneliği yaşarsın mafoldumben mafoldumben mafoldumben

kayra ve zeyra rabbim size hayırlısıyla yavrunuzu kucanıza almayı nasip etsin...hayırlı sağlıklı evlatlar olsunlar inşallah...anne baba kıymeti bilip sizi hiç üzmesinler

zuhale,sılam,denser,eylül,cmrm inşallah rabbim hepimizi duyar bigün,inşallah kucağımız evimiz bebek kokularıyla dolar...bizimde anne kelimesini hakedeceğimiz günler gelir inşallah,anneler gününde kutlanıp mutluluk gözyaşları akar gözlerimizdenmafoldumben

mavi0 toprak38 silam hepinize teşekkür ederim ama sizbeni bu sayfaları okudukça ağlatıyosunuz evet namazımı kılıp hep dua ediyorum 1nefesin bile allahtan geldigine inanıyorum hepinize selamlar.........

sel inan bende bütün msjları ağlayarak okudum canım...allah yüzümüze baksın ne diyeyim dayanmak zor çok zor

kayra ve zeyra rabbim size hayırlısıyla yavrunuzu kucanıza almayı nasip etsin...hayırlı sağlıklı evlatlar olsunlar inşallah...anne baba kıymeti bilip sizi hiç üzmesinler

amin canımcım amin inşallah sana ve bütün anne olmak için uğraşan annelerimizede nasip eğlesin rabbim bol bol dua edin ne olur rabbim er veya geç gerçekten dualarımzı kabul ediyo açılan elleri boş çevirmiyo:Saruboceq::Saruboceq::1hug:

merhaba herkese. mavi ve diğer bayanlar lütfen kötü düşünmeyin. sizin duygularınızı , bütün bunları yaşamış biri olarak okadar iyi anlıyorum ki. çocuk yok mu soruları, habire hamile kalanları görmek, haberini almak, evlenip pat diye hamile kalanlar, cocugu olupta ona kötü muamele eden, şükretmeyi bilmeyen anne oldugunu sanan anneleri görmek, eşinizle bebğinizi kucagınıza alma hayalleri, dokuz ayın hayalleri, her ay adet olmak, yolda sokakta bebekli ya da hamile kişileri görüp eve koşup aglamak... hepsini biliyorum. ama deneyimlerimden anladığım tek birşey var. allah herseyi hepimizden milyarlarca kat daha iyi biliyor, o hiçbirkulunu üzmek istemez sadece sınav yapar, allah kimsenin dualarını boşa cıkartmaz. asla umutsuz olmayın. hayata daha bir bağlanın, aglamayın, ne kendinizi ne eşinizi suçlamayın ( problem eşimdeydi benimde ama bir gün bile onu suclamayı düşünmedim ya da ayrılmayı) ben ağladım kendimi paraladım, herseye olumsuz baktım, depresyona girdim, çıktım hatta allah affetsin isyan bile ettim ama ne oldu, kacaman bir hiç! ne zaman ki kendimi topladım , allaha tövbe ettim yaşama baglandım, mutlu oldum işte o zaman Allah hiç yaşayamacagımı sandığım şeyi bana verdi. şükrediyorum ama inanamıyorum da biryandan. eminim cok kısa zamanda sizde inanamayacaksınız başınıza gelenlere. ama pes etmek yok. biz elimizden geleni yapalım da allahım elbet cevap verecektir. ve herseyde bir hayır vardır. en büyük hayalim anneme babama torun vermekti. ama babam vefat etti gecen sene. o zaman cok bunalıma girdim neden diye. herkes torun severken benimkilerin hakkı değil miydi? üstelik tek cocuk oldugum için benden başka şansları da yok. babacığıma torun veremedim ama annem görecek insalalh. inanın şimdi bu durumda bile vardır bir hayır diyorum, benim bilmediğim allahın bildiği birşey mutlaka var. o yüzden bilmediğiniz şeyler için üzmeyin kendinizi. inanıyorum ki hepiniz anne olacaksınız.

gülüm yaaa, benim icimi sen yazmissin sen vallahi
bende cok takiyorum bunu kafama. esime bir cocuk veremedim diye.bizde de 5 yil oldu.
benim yüzümden o da yavrusuz kaliyor. beni hep destekliyor. her tedavimizde yanimdaydi, olmayinca teselli etti. ama nereye kadar ??
bugün de bunu konustuk..ben seni nasil tutarim böyle bebeksiz yanimda diye ,dedim.
bebegimiz olmasada sevgi var diyor....ve 5 seneye kadar olmazsa belki evlatlik aliriz diyor.
o da büyük bir sevap.

allahim insallah bizede kendi bebegimizi nasip eder...kucagimiz bos kalmaz.

ayıp ama ha. burada belki hiç anne olamamış bayanlar var veyahut da anne olamayacağı kesinleşmiş olanlar var. onların ne kadar üzüleceği hiç gelmiyo mu aklınıza?

sanki dünyanın sonuymuş gibi anne olamazsam gibi başlıklar açmanız hiç hoş değil. tamam annelik mühim de, bir ömür varsa bu da ağlayıp sızlanmak için verilmedi size. Allah hayırlısını versin bacım.

kimse kimsenin duygularını anlayamaz bizimki sadece dertlerimizi paylaşmak belki bizde hiç anne olamayacaz nerden bilebilirizki biz burda teselli buluyoruz bence bunun nersi ayıp anlayamadım..

aaa yeni gördüm sen birde bekarmışsın sana bişey söyliyimmi davulun sesi uzaktan hoş gelirmiş sen bizi hiç anlayamazsınlmaz:

kesinlikle katılıyorum azraya neresi ayıp biz birbirimizin halinden anlıyoruz burda paylaşıyoruz ve birazda olsun rahatlıyoruz burda zaten anne olmayı isteyenler var kimisi anne oldu kimisi bekliyor kimisi tedavilerde o yüzden kimse yalnış anlamaz
hem zaten yaşamayan bilemez sen bizi nerden anlayacaksın ki
böyle konuşmak kolay geliyor

arkadaşım sen biraz daha güzel bir dille yazarmısın anlatmak istediğini aslında senin yazdığın yazı beni üzdü sen birincisi bekarsın ilgi alanına girmeyen yaşamadığın şeylerin yorumunu yapmak insana kolay gibi geliyo yaşamayan kimse bizleri anlayamaz ,arkadaşın bu konuyu hangi dyuyguyla açtığınıda bizlerden başkası anlayamaz kaldıki senin gibi konuşan birisi hiç anlayamaz evet dünyanın sonu kendi adıma öyleydi canım hiç bişey düşünemez olmuştum aklımda sadece güzel giden evliliğimizin bir meyvası olmasıydı bana anne eşimede baba demesiydi şükürler olsun şu an hamileyim yeri geldide ağlayıpta sızlandığımda oldu ama eşime başaka birine değil ağlayıp saatlerce kollarında düşündüğümde bunu sen anlamazsın en iyisi yorum yapma bidaha

Son düzenleme:
özür dilerim ben hiç kimse üzülsün istemedim...bu duygularımı hiç kimseyle konuşamıyorum,o yüzden burda beni anlayanlar olur diye yazmıştım...nitekim olduda...canlarım benim siz beni anlıyosunuz...allah sizden razı olsun...cvp yazdığınız için sağolun

ağlattın beni de mavi0...Allah bizi bir köşede unutmuş değil ya arkadaşım..biz de onun kuluyuz..o kadar dualar edip,yalvarıp yakarıyoruz,elbette bize de cevap verecektir...tek yapmamız gereken sabırlı olmak ama benim gibi aceleci bi insan için o kadar zor oluyo ki. 5,5 yıldır beklemek,beklemek,olumsuz tüp bebek denemeleri alıp halaaaaaa umut ederek beklemeye devam etmek...Allahım 1 tane daha kaldırmaya gücüm yetmeyecek sanki..dayanamayacağım yükü vermezsin bana de mi diyorum hep kendi kendime son zamanlarda...

bekarım çok şey anlarım. ben şimdi bekar ve kısırlığı %100 kesinleşmiş biri olsam çok kızardım bu başlığa. bekar olmak kadınlıktan uzak olmak değildir, bizim de hormonlaırmız var evlenince ortaya çıkmıyo kadınlık. hemen bii diyemeyince "bekarsın ne anlarsın".. demekki verecek başka cevabınız yok?
ayrıca buraya gelip istediğim konuda mesaj yazma özgürlüğüm var. siz fikirlerinizi özgürce söyleyebiliyorsanız ben de söyleyebilirim. benimki de fikir.

kaldı ki konu sahibi anlayışla karşılamışken, başkaları çemkirmiş. niye şaşırmadım.

fikirlerini yazmak ayrı bir şey senin gibi saygısızca yazmak ayrı bir şey
elbette bekarkende kadınlık hormonları çalışıyor ama sen evli değilsin ve bu durumları yaşamamışsın yaşamış olsaydın zaten bu kadar saygısız olamazdın
verecek başka cevaplarda vardır ama biz senin kadar ağzımızı bozamayız
özgürlük her aklına geleni söylemek değildir kaldıki burası tüp bebek yaptıranlar bölümü sen yaşadın mı ki bu kadar basitçe yaklaşıyorsun ne acılar çekiliyor ne zorluklar yaşanıyor defalarca deneyip olumsuz sonuç alınca ne umutsuzluklar yaşanıyor
senin 10 yılda vücudunda oluşan hormonları biz 1 ayda ilaçlarla iğnelerle alıyoruz ve bu bizi daha hassas yapıyor
sen burdaki insanları anlayacağına - çemkirmek- gibi saygısızca bir kelime kullanıyorsun
allah kimseyi çocuksuz bırakmasın ve böyle zorluklar yaşatmasın
yine diyorum yaşamayan anlayamaz anlamak için aynı durumları yaşamak gerek

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…