ya hiç anne olamazsam

Bir insanin icindeki herhangi bir korkuyu paylasmasi neden bu kadar göze batiyor anlamis degilim ..

Anne olamama korkusunu paylasmis arkadas bizimlee ...

Eger ki anne olamayisi kesinlesmis birileri bunlari okursa üzülür demissin ya DECEMBER ,

zaten anne olamayan birileri bu duydulari her an yasiyorlardirr ...

Okusa da , okumasa da üzüntüsü daimdirr ...

Hem istemediginde bu siteyi kapatirverir ama hayatta kapatip kurtulamadigimiz seyler varr ...

Karsimizdakinin gözlerimizin icine baka baka , nispet yapa yapa cocugunu elinden aliyormuscasina sevmesi gibii ...

Birilerinin üzülecegini düsünerek mesaj yazmamiz gerekiyorsa eger, neden sen bizim üzülüp üzülmeyecegimizi düsünmeden bunlari yaziyorsun ??

Son düzenleme:
ya december git allahını seversen bulaşma bize..zaten kalbimiz kırık bizim..ben çocuğu olmaması kesinleşmiş biri okuyup üzüldüyse diye üzüldüm ve özür diledim...duygularımı ifade ettiğime pişman ettin beni ya...iki teselli kelimesine hasretken senin yaptığına bak....

ben çokmu kötü bişey yaptım yaaa...50 yaşında halam var hiç çocuğu yok...korkuyorum işte benimde olmaz diye...o an çok kötüydüm yazmak istedim yanlış mı bu şimdi

O da ayri bir dertt ...

Hayatta en cok ; Rabbimin bizlere bu sinavi vermesine degil dee ...

Insanlarin bir türlü bizleri anlayamiyor olmasina üzülmüsümdürr ...

Esefler olsun ...

ben çokmu kötü bişey yaptım yaaa...50 yaşında halam var hiç çocuğu yok...korkuyorum işte benimde olmaz diye...o an çok kötüydüm yazmak istedim yanlış mı bu şimdi

canım sakın öyle düşünme sen çok güzel bir konu açmışsın benim ve diğer arkadaşların yaşadığı duyguları çok güzel bir dille anlatmışsın o arkadaşa diyeceğim son söz ise biraz daha saygılı olması o kadar bu topiğe saygı göstermeyen bu topiğe girip sırf kendini kanıtlamak için mesaj yazmasın herkes tabikide özgür düşünmekte ama madem burada o kadar yaralı kalpler var biraz daha anlayışlı olması gerekir sen boşver canımcım rabbim benim yüzümü güldürdü inşallah sizlerdende o güzel haberleri alacağız canım dualarım sizlerle:Saruboceq::1hug:

arkadaşlar aslında hayatta bundan daha fazla acı veren sahnelerle karşılaşıyoruzki.bu solda sıfır kalır öyle degilmi.sadece o arkadaş büyük lokma yesin ama büyük konuşmasın

ayyyyy bu arkadaş ne yapmaya çalışıyor ya topiğe gelip huzurumuzu bozuyor.boşverin kızlar cvp vermeyin bizi bizden başka kimse anlamaz onun seviyesine düşmeyin.

hamilelerin duası kabul olurmuş sağol canım....umarım bir gün bebişimi anlatırım bu topikte,tüm isteyenlerle birlikte....

leftere sağlıcakla alırsın inşallah bebeğini kollarına...anneciğin de koklasın o mis kokulu torununu inşallah...babacığının mekanı cennet olsun

ezine seko ve sevgilerimle...allah muradınızı versin,bu zor imtihanda hepimizi güldürsün inşallah

ayyyyy bu arkadaş ne yapmaya çalışıyor ya topiğe gelip huzurumuzu bozuyor.boşverin kızlar cvp vermeyin bizi bizden başka kimse anlamaz onun seviyesine düşmeyin.

haklısın canım asla anlayamazlar....anlamadıkları gibi bide canımızı inadına yakarlar...olmadığını bile bile sorarlar..olur boşveeer derler...bide böyle yorumlar yaparlar...

mavi hiç böyle laflara üzülme, bizlerin derdi bize yeterli geliyor. sen anneliğine odaklan, eşine odaklan. kendi saglığına moraline bak ki mücadele azmini yitirmeyesin.
december, elbette bekarlarda kadınlığı bilir, bekarlarında hormonları var ama evlilik ve evlenince, çocugun olmayınca yaşadıkların bekarken yaşanan hiçbir derde benzemiyor. bizlerde bekar olduk hiçbirimizin aklına da bu dertler gelmemiştir, belki bizlerde cocugu olmayanlara bebek ne zaman diye sormuşuzdur. neyse sonuç olarak biz burda kimseyi üzemeye calışmıyoruz aksine çocugu olma ihtimali sıfır olan bir bayan da gelse onu da en iyi biz anlarız ve elimizden geldiğince teselli ederiz. düşüncelerini özgürce söylemene de birşey diyemeyiz ama bizler senin şuan gercekten anlayamacagın derece de hassas insanlarız. kimimiz tedavi oluyor, kimi aşılama, tüp bebek, rahim filmleri, eşlerimizin tedavileri, alınan fazla hormonlar, umutlar, umutsuzluklar, bekleyişler...vs inşallah sen ilerde bu sürecleri yaşamaz ve bizi anlamak zorunda kalmazsın ama en azından bu derece hassas bayanlara daha hassas yaklaşman gerektiğini düşünüyorum.

güzel anlatmışsın arkadaşım...gebe kalmayı başarmak bile insanın yaşadıklarını unutturuvermiyo hemen demek ki..ben bazen bi bebeğim olsun ya da gebe kaliim,onun mutluluğu bana bütün yaşadıklarımı unutturur inşallah diyorum hep de...:a015:

arkadaşlar bütün yazılanları okudum ne kadar güzel anlatmışsınız demekki herkes aynı duygular içerisinde bende olmasına artık mucize gözüyle bakıyorum o kadar yorulmuşumki ama evet gün doğmadan neler doğar diyelim ve bol bol dua edelim buarada daha evlilik ne demek nasıl bir fedakarlık ister onu bile bilmeyen ama burada tüp bebek gibi zorlu yola çıkmış olanalara ahkam kesen arkadaşlarda olmuş bizler hassas kişileriz sınavdan geçiyoruz ve hepimiz bunun bilincindeyiz bunun nasıl bir duygu olduğunu yaşamayan bilemez ama bizler yinede allah yaşatmasın deriz ve gerçekten bunu yürekten söyleriz o yüzden kimse bulaşmasın bizim sorunumuz bize yetiyor zaten

merhaba arkadaşlar bende 9.cu seneme girdim evliliğimde 4.cü tüpbebeğe başlıcam kısmetse temmuzda 3.cü negatif sonucumu aldım herşey kısmet.hepimiz maalesef karamsarız fakat bolca dua çokça şükür etmek lazım inanıyorumki zamanı gelince hepimiz anne olacağız.meryem süresini hergün okuyun.birde günde 7 yasin okuyup okunan suyu için 40 gün boyunca yasin okuyun.diyorlar sizinle paylaşmak istedim...

paylaşımın için sağol ficalcim..ben de meryem suresi ile fetih suresi okumanın önemini biliyodum ve yaptım ama bunu bilmiyodum..Allah hepimizin yardımcısı olsun inşallah....

bu duyguyu öyle iyi biliyorum ki. bir düşük ardından bir dış gebelik ve 2.5 senedir hiç sonucu alınmayan denemeler. şimdi 2. tüp bebeği deneyeceğiz. kendimle hep anne olacaksın diye yüksek sesle konuşuyorum. iyiyi çağırırsam iyi olr diye umit ediyorum. artık çok ağır geliyor. 38 yaşındayım ve çokta zamanım kalmadı sanırım. bebeğime günlük tutmaya bşladım. hergün onu ne çok özlediğimi, nasıl hasretle beklediğimi yazıyorum ona. gün gelirde kollarıma gelmeye karar verirse annesinin onu ne hislerle beklediğini bilsin istiyorum. 2010 artık benimiçin bu uğraşların sonu olacak. bu yıl sonunda bebeğim geldi geldi gelmedi onsuz hayata alışıcam. hep yarım hep meleğimsiz olucam ama sanırım bunu da alışıcam. allahımdan hep duam ne kadar anne olmak isteyen kasın varsa, sağlıklı akıllı mutlu bebekleri olsun. hiç bir kadın sol yanı acıyarak yaşamasın. oranın acısı hergün daha da büyüyor çünkü. allah hepimizin gönlüne göre versin dilerim

ayrıca bir ki sözümde size var december. hayatta her türlü acı bizim için. annemizi babamızı evladımızı bile kaybediyoruz. ağlıyoruz ,paylaşıyoruz. bizlerden belkide çoğumuz hiç anne olamayacaklara aday kadınlarız. bunun ne anlama geldiğini ve nasıl canımızın acıdığını biliyoruz. kimine göre dünyanın sonu kimine göre de önemsiz bişey. kim neyi ne kuvvete yaşar bilemeyiz. ve yaşıyor da üzülüyor diye kızamayız.sen okurken düşüncen farklıdır ben okurken yüreğim parçalanır. diğerlerinin yani anne olamayacağı kesin olanların üzülmesi konusunda bukadar hassas olunuyorsa, bu acıyı içinde yaşayan mavi'ninde hislerine hepimiz saygı duymalıyız. niyetinin kötü olmadığını ama sözlerinin sert kaçtığını düşünüyorum. kimse kimseyi acıyı nasıl algılayıp yaşıyor diye kınayamayız. sadece bu acıyı yenmesi için akıl verebiliriz nacizane. ama daha tatlı cümleler bana kalırsa

ha bide galiba yanlış yazmışsın december şu çemkirme lafını. cevap yazmış demek istedin sanırım. çemkirenler genelde başka dilde konuşanlar oluyor. burda senin tabirinle pek çemkiren yok:) biraz daha saygı

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…