Ya kör olursam :( göz numaram hep büyüyor

Pembe Unal

Nirvana
Kayıtlı Üye
3 Mayıs 2011
13.829
49.120
798
Merhaba kızlar,
Göz numaram sürekli ama sürekli büyüyor. Daha 3 ay önce değiştirdim gözlüklerimi. Dünyanın parasını ödedim. 8-9 numaraydı. Şimdi yine uzaktaki yazılar bulanık.

Doktorlar bilgisayarın vs etkilemediğini söylüyorlar. Genetikmiş. Genlerimde kaç yaşında kaç derece olacağı, ne zaman duracağı vs hepsi yazılıymış.

Ama ben hiç durmayıp 20-30 olacakmış gibi korkuyorum. Görememekten korkuyorum. Sinirim bozuluyor okuyamadıkça. 8-9 la bile gözlüksüz bulamam ne evimi. Ailemi bile tanıyamıyırum gözlüksüz.

Azıcık teselliye ihtiyacım var. Lazer yada mercek tedavileri de gözlerimin büyümesi durmadığı için olmuyor şu anda. 18inde durur dediler. Durmadı. 20inde durur dediler durmadı. En son doktor da daha büyümez dedi 24 yaşında oldum ama surmuyor. Nereye kadar gidecek
Şimdiye dek gözlük numaraları benim kadar yüksek biriyle tanışmadım :KK61:

eşimin de 24 civarı durdu numara büyümesi, ancak sizin kadar yüksek değildi.
başka doktorlara da danışsanız mümkünse.

başka bir doktora daha gitseniz
daha iyi olur

İstanbul da mı yaşıyorsunuz bilmiyorum ama Dünya göz hastanesi ne gitmiştim ananem için. Çok kaliteli bir hastane belki çözüm bulabilirler.

Benim de 7,5 numara ve hala daha büyümeye devam ediyor.25 yaşındayım her altı ayda yarım numara büyüyor nerdeyse. Ailede genetik ablam 30 yaşında ve aynı sorun onda da var.Sürekli bir bulanık görme durumu var yani gözlük iki yılda bir değiştirebiliyorum.

Bellı ba yastan snra duruyr gzlugunu duzenlı kullanınca da kuculuyr ya evham yapma...

Ben çocukluğumdan beri hep gözlük takarım ki yüksek numaraymış şu an 7 'ye düştü ama bulanık görüyorum ama sizinki gibi aile seçememe gibi bir durum yok . Yedikleriniz de etkiliyor olabilir mi ? Başka bir doktora gittiniz mi ? İstanbul'da mısınız ? Yasak mı bilmiyorum ya Osmanoğlu hastanesinde Engin hanım diye doktor var çok ilgili bir bayan tavsiye ederim .

Benim de 7,5 numara ve hala daha büyümeye devam ediyor.25 yaşındayım her altı ayda yarım numara büyüyor nerdeyse. Ailede genetik ablam 30 yaşında ve aynı sorun onda da var.Sürekli bir bulanık görme durumu var yani gözlük iki yılda bir değiştirebiliyorum.

Numara büyük olduğu için cam da pahalı oluyor. Eski çerçeveyi verip gözlük taktırmıyorum bir hafta dolanamam gözlüksüz diye. E artı bir de çerçeve parası biniyor üstüne. 1-3 ay önce bunlara 500 tl verdim ve şimdiden çöp oldu. Daha taksidi bitmedi

Doktor ne diyor size? Görme yetimizi kaybedermiymişiz?

Ben çocukluğumdan beri hep gözlük takarım ki yüksek numaraymış şu an 7 'ye düştü ama bulanık görüyorum ama sizinki gibi aile seçememe gibi bir durum yok . Yedikleriniz de etkiliyor olabilir mi ? Başka bir doktora gittiniz mi ? İstanbul'da mısınız ? Yasak mı bilmiyorum ya Osmanoğlu hastanesinde Engin hanım diye doktor var çok ilgili bir bayan tavsiye ederim .

İstanbuldayım canım onu bir araştırayım ben.

Bana. Doktor gözlük tembellik yapıyor lens kullanman daha iyi olur demişti ilk defa sizden duyuyorum bunu

Yok ya bende dortgozum ıkk gzlugu aldıgımda bır yıl aralıksız kullandım numaram dustu hatta duzeldı sanıp bıraktım sımdı yıme bulanık gruyrum yıne dktra gtcem uc yıldır kullanmıyrdum bana da dktrum syledı gzluk numaranı dusurur tedavı eder lens tedavı etmez dedı lens onermedı

Göz numarasinin ilerlemesi engellenemiyo bildigim kadariyla.

Bazi gozlerde numara ilerlemesi 30 yasina kadar devam ediyo hemen panik yapmayin.

Peki ek testler yaptirdi mi doktorunuz,gorme alani,kornea kalinligi falan gibi testler?

Yok ya bende dortgozum ıkk gzlugu aldıgımda bır yıl aralıksız kullandım numaram dustu hatta duzeldı sanıp bıraktım sımdı yıme bulanık gruyrum yıne dktra gtcem uc yıldır kullanmıyrdum bana da dktrum syledı gzluk numaranı dusurur tedavı eder lens tedavı etmez dedı lens onermedı

Bana da doktor lens büyümesini durdurur demişti

Back
X