• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

ya kullanılmış spekulumsa..

Canım sen nerdesin hangi il ben istanbuldayım eskiden olsa evet hastaneler çok pisti :( bak ben Beykoz ilçesindeyim bizim devlet hastanemiz var Beykoz devlet hastanesi burda heryer temiz ve eski usul muayene kesinlikle yok,doktora girersin en az 10 dak muayene sürüyor başka kimse almaz içeri,artık halk alıştı herkes bekliyor,hele kadın doğum bölümü yeni yapıldı poliklinikler çok iyi her doktorda ultrason var,siz niye böle bi duruma maruz kaldınız anlamadım:( şikayette bulun bu durum için hemen.
 
İmkanı yok. Hazırlanmıştır. Pratik olsun diye kutusundan çıkarmışlardır. Asla yapmazlar. İçiniz rahat olsun. Kişi kendinden bilir işi; siz olsanız yaparmıydınız?

asla :) ben onu hazır olsun diye açık olarak oraya bile koymazdım.
 
spekulum ve çığlık çığlığa muayene yok artık. Fazla büyütüyorsunuz hanımlar. Bu çocukları nasıl doğuracaksınız acaba. Spekulum dediğin nedirki ya. Kocanızla nasıl ilişkiye giriyorsunuz anlamadım. Boşu boşuna milletidebkorkutmayın.
 
Normal olan spekulumla muayene ve örnek alınmasıdır zaten.
Doğru bir uygulama yapılmış.
Düşük tehditi yoksa vajinal muayene için sıkıntı yok.
ben vajınısmuslu oldugum ıcın bende kullanmamıslardır belkı...
hayatımda sadece 1 kere vajınal ultrason oldum oda cok ılerı derece mantardı hıc bı tedavıye yanıt vermıyordu ogun doktorumun kesın cennetlık oldugunu dusundugum gundu :D sabrına hayran kalmıstım
onun sayesınde vajınısmusu cozdum dıyebılırım :KK53:
 
Özel hastanede de çalıştım ve asla metal spekulum le muayene olmam olamam.bende masanın üzerine hemen ucunu acip koyuyorum Dr a kolay olsun diye muhtemelen öyledir Sizinkide keşke baksaydiniz kirli gibi mi temiz mi
 
konu amma gelişmiş şaştım kaldım
 
doktorun çöpünde eldiven normalde kullanılmış prezervatif ne arıyor yao_O

hastahane dediğin hijyen olmalı senin anlattığın yer hastahane değil sanki çöplük
Vajinal ultrason aletine prezervatif geçiriliyor muayene ederken..hiç muayene olmadıniz mi ? Yoksa biri ilişki yaşayıp atmiyor çöpe :KK45:
 
Plastikler tek kullanimliktir,metaller steril edilir,bir suru denetleyenimiz var,iciniz rahat olsun..
 
Lütfen alttan hamileyken hiçbir şekilde muayene ettirmeyin.38. haftamdayım defalarca mantar oldum doktorum alttan bakmayı bırak bebeğe zararı olmasın diye ilaç vermeyen bir insan.Bir daha o hastaneye gitmeyin lütfen bunu uyarmayan bir doktordan ne hayır beklenir !!!!
 
memleketteyim kendi doktoruma görünemedim.basit bir akıntı problemiydi ama mantar vs olabilme ihtimaline karşı devlet hastanesinden sıra aldım. 26 haftalık da hamileyim bu arada.
içeri bi girdim 5 kişi birden alınıyor.biri perdenin arkada soyunuyor öbür perdenin arkada ultrason ve 3 kişi de doktora derdini anlatıyor doktorun kafa karışık.

neyse aldı beni muayeneye bebeği felan inceledi geç birde akıntıya alttan bakayım dedi. öbür tarafa geçtim o makasa yattım zaten her seferinde inanılmaz bir korku oluşturuyor o makas bende. soğuk terler akıyor ordaki aletleri görünce.hemşire bir yandan hadisenize ne bekliyorsunuz diye nerdeyse dövecek.(peçeteyi değiştirmesini bekliyorum,değiştirmeden çıktı tabi odadan) neyse yattım o spekulumdan ölüm gibi korkuyorum onunla muayene etti ama çığlık çığlığa.buunu anlatırken titriyorum şuan..

masadan kalktım zaten başım dönüyor. yerlere ve çöpe takıldı gözüm aman allahım heryer pislik içinde..çöpten sarkmış kullanılmış eldivenler,prezervatifler..ama asıl konu masanın üzerindeki o diğer açık spekulumlar.. eve geldiğimden beri aklım çıkıyor doktorun dalgınlığına gelip acaba bir önceki hastayla aynı spekulumu mu kullandı :KK43: neden masanın üzerindeydiler çöpte değilde :KK43:
Bunlar vesvese. İçini ferah tut canım. Olmamıştır inşallah.
 
plastik olanlar tek kullanımlık oluyor rahat olun onlar hazır temiz olanları vakit kazanmak için oraya koymuştur. takmayın kafanıza.
 
26 haftalıksın ve alttan nasl muayene ettı? Ben bunun saglıklı olmadıgı bılgısıne sahıptım yanlışmıyım? Yapılan muayenenın bır sakıncası olmadıgına emınmısınız
 
Bilen biri söyleyemez mi?
Spekulumlar medikalden toptan alindiğinda, ayrı ayrı paketlenmiş mi olur? Yoksa hepsi bir kolinin içinde paketsiz mi?
Ona göre daha iyi fikir yürütebilirim :)
 
Spekulumlar tek kullanımlık oluyor benim bildiğim diğer türlü pek kalmadı plastikse zaten öyledir. Diğerlerinde sterilizasyon işleminden geçmeden kullanılması imkansızdır zaten.
 
Normalde değiştirimesi gerekir bir sağlıkçı olarak konuşuyorum.Çünkü bulaşıcı hastalıklara önlem için..Dr un temizliğine bakar biraz da.Çok endişe etmeyin ama temiz olduğundan emin oldupunuz yere giderseniz içiniz rahat eder.
PLASTİKse tek kullanımlıktır.Metalse sterile gönderilir.
 
Temiz olanlar dizilmiştir.Çabuk olsun diye.Kalabalık ya .Plastikse atılır.
 
Bence ortamın verdiği gerginlikten dolayı şüphe oluşmuş,böyle bir hata yapabileceklerini sanmıyorum,bu güne kadar bu şekilde hastalık bulaşmış bir vaka duymadım..Canım en iyisi yapman gereken tek şey emin olabilmen için tahlil falan yaptıman olacaktır .Ancak o zaman için rahat eder,burdan biz bu durumla ilgili kesin bir şey söylememiz imkansız,bulaşıcı hastalıklara bak neler olabilir ve en erken tanısı olaydan ne zaman sonra konur iyice bir araştır ve ttahlilerini yaptır.
 
Son düzenleme:
Back
X