- 26 Haziran 2014
- 1.077
- 1.361
- 128
- Konu Sahibi afra tafra
-
Tamamen kurtulmak mumkun olmasa da en azindan kolumuzu kaptirmamak icin direnmeliyiz:)benim eşim de aynı şekilde düşünüyor abilik göreviymiş sorumluluğumuş vs.ve başında bende gerçekten ihtiyaçları vardır diye düşünüp.eğitim,sağlık gibi şeylere izin veriyordum ama bunlar yok ayakkabı alıcam,yok konturum bitti.yok şuraya gezmeye gidicem ulan ben ve eşim çalışsın bişeyler sahibi olmak için uğraşalım düğün borçlarımızı ödemek için çırpınıyım kendime bişey almaya kıyamazken sürekli talepleri bitmiyor.kesinlikle oğullarının yada kardeşlerinin de bi sorumluluğu var düşünmüyolar.ve onu ellerinden aldım diye de bence tepkililer..
İste o zaman bendeki potansiyel aciga cikacak:) ziyarete geldiginde yatak odama kadar girip mobilyalarima mudahale eden adamla mumkunati yok ayni evde yasamam. Bir de bonus olarak kayinlar ve gorumce var. Bosanmayi yeglerim.Hadi uzaktan uzağa ölü taklidi yapmak kolay da bir gün çıkıp gelirlerse ne yaparsınız bilemiyorum. Bu kayınpederde öyle bir potansiyel gördüm de...
Artık şu kayınvalide ve kayınpeder konularını ön yargı ile okuduğumu itiraf etmeliyim.
Neden uzak durmazlar anlamıyorum, gerçekten.
O oneriyi uygulamayi cok isterdim ama esim asla yapmaz. Dokunmuyor resmen yarip geciyor. Kit kanaat yetistirdigim maasim.nasl bogazlarindan geciyor hala anlamis degilim.Ben okuya okuya mustakbel kayinvalidemden daha resmen gelini olmadan bile uzak durmaya basladim, tatli kadin, dusunceli, etliye sutluye karismaz ama resmen icimden gelmiyor gorusmek. Hos ben en yakin akrabalarimla bile cok gorusmem sevdigim halde, ama kk cidden gelin-kaynana cekismesini cok fena kizistiriyor
Konu sahibi, esin gereken cevabi vermis. Daha en basindan boyle net sekilde dusuncesini soyleyen erkegin sonradan fikrinin degisecegini hic sanmiyorum. Kem kum etseydi, ya iste bakariz baba bir dur bakalim falan deseydi o zaman kork derdim. Ama bence su an bir sey yapmana gerek yok, sadece esine babasiyla ne konustugunu vs sorup, sonra da uygun bir dille "iyi demissin, boyle sagduyulu oldugun icin tesekkur ederim.." vs baslayip kendi fikrini soylersin, o kadar.
Hatta madem onlarin durumu sizinkinden iyi, siz onlara para gonderecegiz diye kemer sikiyorsaniz, onu da birakmanizi oneririm. Ama yok bizim halimiz vaktimiz yerinde, gonderdigimiz para dokunmuyor dersen bilemem.
Peki tamam:)Sen en iyisi ferhunde taktigi uygula, kaldir kafani
Nedemek ya, ne münasebet beraber oturmak diye
Bi basla... Konu kapanir
O oneriyi uygulamayi cok isterdim ama esim asla yapmaz. Dokunmuyor resmen yarip geciyor. Kit kanaat yetistirdigim maasim.nasl bogazlarindan geciyor hala anlamis degilim.
Onceden cok tepki veriyordum ama ailesini tanidikca para gondermesine riza gosterir oldum. Baksana nelerle ugrasiyorum:) deigin gibi cok uzerine gitmeden nazla cizla halletmeye calisiyorum.ama diyelim ki ben bu ay para gondermemeye ikna ediyorum ya trip atiyorlar ya da acik acik soyluyorlar. Bu durumda bana da yapacak cok sey kalmiyor. Ama her iste hayir vardir derler ya ben de bu aileyle cocuguma gelecek hazirlayamam endisesine kapilip okumaya karar verdim coluk cocuklu halimle.guzel yorumun icin tesekkurler..O zaman gercekten uzuldumAma esin anlayabilecek, uzlasilabilecek birine benziyor. Bu kadar zorlandiginizin farkina varmasi lazim. Onun tepkisini cekmeyecek sekilde davranip basarabilirsin bence bunu. Mesela masumane bir havayla yapmak isteyip de yapamadiklarindan, gerceklestiremedigin hayallerden bahsedebilirsin olayi direkt ailesine baglamadan. Esinin sizin icin de para ayirmasini saglamak lazim. Yine yeri geldiginde onlarin durumunun iyi oldugunu dile getirebilirsin, ustune gitmeden, cok da spesifik tavsiyeler veremiyorum simdi, en iyisini sen bilirsin. Evde huzurunuzun bozulmamasi paradan onemli degil evet, ama uzuluyorum boyle ailelerin resmen somurdugu ciftlere. Kendilerinden cok sizi dusunmeleri gerekirken boyle olmamasi lazim.
Madem durumları iyi siz ne diye para gönderiyorsunuz ki ya..Eşine tavrını koy bence...Onlar lüks yaşayacak diye sen neden zorluk çekesin,kıt kanaat geçinesin? Birde göndermeyince trip atmalar falan ne hakla yani ayıptır ya insanda biraz utanma olur..Oğlumun durumu müsait olmadı demek ki bu ay gönderemedi canı sağolsun der insan..Sanki bu adam bekar mı yaşıyor sen varsın,evlisiniz sizinde ihtiyaçlarınız olur giderleriniz olur insan düşünür bunları biraz..Ben senin yerinde olsam sonumuz mahkemede bitmişti sen iyi katlanıyorsun gerçekten..Bunların üzerine birde birlikte yaşama teklifi gelmiş..Bu kayınvalide ve kayınpederlerin birlikte yaşama tutkusu beni benden alıyor zaten..Ne özel hayata saygı var ne anlayış var ayıptır ya sonra gelinler birşey dedimi saygısız olur,terbiyesiz olur..Tamam anne babadır büyüktür saygı duyulur ama kimsede kimseyle birlikte yaşamak zorunda değil,ihtiyaçları olmadığı halde para göndermek zorunda değil yani sinir oluyorum böyle fikirsiz insanlara..İlla ki geldiler mi kov kapıdan,ağzına geleni say,birdahada yüzyüze gelme,bütün bağlar kopsun bunu istiyorlar..Bazıları gerçekten bunu istiyor yani..İnsana cinnet geçirtmek için ellerinden geleni yapıyorlar...Onceden cok tepki veriyordum ama ailesini tanidikca para gondermesine riza gosterir oldum. Baksana nelerle ugrasiyorum:) deigin gibi cok uzerine gitmeden nazla cizla halletmeye calisiyorum.ama diyelim ki ben bu ay para gondermemeye ikna ediyorum ya trip atiyorlar ya da acik acik soyluyorlar. Bu durumda bana da yapacak cok sey kalmiyor. Ama her iste hayir vardir derler ya ben de bu aileyle cocuguma gelecek hazirlayamam endisesine kapilip okumaya karar verdim coluk cocuklu halimle.guzel yorumun icin tesekkurler..
Esimin bu duruma sicak bakmadigina hatta kesinlikle istemedigine eminim. Sma iste ailesine karsi hassas. Olur da duygu somurusu yaparlar ki cok yapiyorlar esim kendini bunu yapmak zorunda hissederse diye korkuyorum. Ama boyle bir seyi asla kabul etmeyecegimi de cok iyi bilir. Kapiya dayanma gibi bir durum olursa onlar girdigi gibi ben cikarim. Bu konuda cok netim.Madem durumları iyi siz ne diye para gönderiyorsunuz ki ya..Eşine tavrını koy bence...Onlar lüks yaşayacak diye sen neden zorluk çekesin,kıt kanaat geçinesin? Birde göndermeyince trip atmalar falan ne hakla yani ayıptır ya insanda biraz utanma olur..Oğlumun durumu müsait olmadı demek ki bu ay gönderemedi canı sağolsun der insan..Sanki bu adam bekar mı yaşıyor sen varsın,evlisiniz sizinde ihtiyaçlarınız olur giderleriniz olur insan düşünür bunları biraz..Ben senin yerinde olsam sonumuz mahkemede bitmişti sen iyi katlanıyorsun gerçekten..Bunların üzerine birde birlikte yaşama teklifi gelmiş..Bu kayınvalide ve kayınpederlerin birlikte yaşama tutkusu beni benden alıyor zaten..Ne özel hayata saygı var ne anlayış var ayıptır ya sonra gelinler birşey dedimi saygısız olur,terbiyesiz olur..Tamam anne babadır büyüktür saygı duyulur ama kimsede kimseyle birlikte yaşamak zorunda değil,ihtiyaçları olmadığı halde para göndermek zorunda değil yani sinir oluyorum böyle fikirsiz insanlara..İlla ki geldiler mi kov kapıdan,ağzına geleni say,birdahada yüzyüze gelme,bütün bağlar kopsun bunu istiyorlar..Bazıları gerçekten bunu istiyor yani..İnsana cinnet geçirtmek için ellerinden geleni yapıyorlar...
Ah keske kurtulus olsa. Araba aldik. Kaynim sirf araba icin gelip iki ay kaldi. Gitsin diye sattik mecburen. Ev alsak herhalde kazik cakarlar.Bence borca girin ya ev alın ya araba. İhtiyaçları yoksa para göndermek çok anlamsız anne baba çocuğuna kol kanat gerer. Ben evliyim kendi paramıda kazanıyorum ama annem hala kardeşlerime ne alırsa banada alır
Gelip kalıp napıyo? Arabayı mı istiyoAh keske kurtulus olsa. Araba aldik. Kaynim sirf araba icin gelip iki ay kaldi. Gitsin diye sattik mecburen. Ev alsak herhalde kazik cakarlar.
Ah keske kurtulus olsa. Araba aldik. Kaynim sirf araba icin gelip iki ay kaldi. Gitsin diye sattik mecburen. Ev alsak herhalde kazik cakarlar.
Oyle piskin ki. Arabayla gezip tozdu. Keyfini surdu. Biz de kurtulmak icin sattik. Bi de hesap sordu. Niye sattiniz diye. Cok manyak bir adam oldugu icin bulasamadik da.Gelip kalıp napıyo? Arabayı mı istiyo
Var canim var. Ama nedense is guc sahibi oldugundan beri bizimki pek bir kiymetli. Bu arada ogrencilik hayati boyunca konu komsunun yardimiyla, bursla ayakta kalmis esim. Hani desen ki bakip okutmuslar o da yok.Yok artık bu ne ya sinirlerim Zıpladı arkadaşım allah kolaylık versin ama bi çözümü olmalı ömrünün sonuna kadar böyle gider mi başka çocukları yo k mu
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?