- 26 Haziran 2014
- 1.077
- 1.361
- 128
- Konu Sahibi afra tafra
-
Ya konuyu okuduguna emin misin arkadasim? Ben ne saygisizlik yamisim? Adamlar cumbur cemaat evime yerlesip beni de hizmetcileri yapmaya niyetlenmis. Ne yapsaydim? Kayinpederimdir buyugumdur deyip razi mi olsaydim. kaldi ki benim onlarla tek kelime diyalogum olmadi. Esim tavrini bu kadar net koydugu halde ben bunun korkusunu tasirken bir kadinin cikip bunu normal gormesine sasirdim. Allahtan esim bu kafada degil.
Sen laf arasında eşine düşüncelerini belli et senin asla ailesiyle birlikte yaşamayacağını bilsin..O zaman fikrini değiştirmeye cesaret edemez..Kesin ve net olarak tavrını koy..Para mevzusundada bence bir yatırım yapın siz ev,araba,yazlık vs. birşeyler alın,hem mal almış olursunuz hemde para göndermemek için bahaneniz olur ödemelerimiz var borç ödüyoruz dersiniz..İhtiyacı yoksa niye para beklentisi içinde bu aile hayret ettim ya..Sizin durumunuz varsa gönderin tabikide ama bizde zorlanıyoruz demişsin yani üzüldüm senin adına böyle düşüncesiz bir ailenin içine düşmüşsün arkadaşım..Allah eşinle mutluluk huzur versin inşallah ne diyim umarım düzelir ailesinin davranışlarıda...Esimin bu duruma sicak bakmadigina hatta kesinlikle istemedigine eminim. Sma iste ailesine karsi hassas. Olur da duygu somurusu yaparlar ki cok yapiyorlar esim kendini bunu yapmak zorunda hissederse diye korkuyorum. Ama boyle bir seyi asla kabul etmeyecegimi de cok iyi bilir. Kapiya dayanma gibi bir durum olursa onlar girdigi gibi ben cikarim. Bu konuda cok netim.
Para gonderme meselesine gelince canimi cok sikan bir mesele. İsin parasinda degilim ama hic haklari olmadigi halde yzerime yukledikleri bu yukten cok rahatsizim. Esim bunu gorev bellemis. cok rahatsiz edici bir durum cokca burnundan getirmisligim var ama yuva yikmaya deger gormuyorum. Malesef her erkegin bir yerden patlagi, salakligi oluyor. Benimki de bu deyip kendimi teskin ediyorum. Cunku bunun disinda gercekten.iyi bir es. Benim cok nazimi cizimi cekti. Cekmeye de devam ediyor.
konusahibinin hatasi ne soylermisin ?Sebeplerinde haklisin ona kimsenin birey dediği yok zaten,ama onlar hata yapiyor diye sende onlar gibi hata yapmak zorunda misin .bak sana birşey soyliyim hic bir erkek ailesini atmaz bunu unutma önce sana hak veriyomus gibi yapar sende nasilsa hak veriyi diye rahat rahat konuşursun amaaa bir gün gelir senin gibi sini her zaman bulurum ama onlar ailem bidaha bulamam der.diğer taraftan onlar sana kötülük yapmis olsalar dahi sen eşini bu günlere getirdikleri için saygi duy.çünkü onlar eşinin ahiretini kazanma sinin vesilesi.tam tersi olsa senin ailenin böle yapsa esin senin gibi konuşsa razi olurmuş un .olmazsin demi?onlar benim ailem dersin dimi?
Yok o konuda asla taviz vermem. Gerekirse bosanirim ama kimseyle ayni catiyi paylasmam. Sen beraber misn esinin ailesiyle?
Var canim var. Ama nedense is guc sahibi oldugundan beri bizimki pek bir kiymetli. Bu arada ogrencilik hayati boyunca konu komsunun yardimiyla, bursla ayakta kalmis esim. Hani desen ki bakip okutmuslar o da yok.
ne mı yaptım mesela dugunumden esaylarıma parmagımdakı yuzukten gelın arabasına kadar a dan zeye herseyı esımle ortak yaparak bı hayat kurdumkonusahibinin hatasi ne soylermisin ?
esinin ailesinin iki maasi var. konu sahibinin bir maasi.
ve cocuklari var.
cocuklarinin bogazindan kesip esinin ailesine keyif icin para yolluyor ses etmiyor.
kayni gelmis iki ay evine kapaklanmis arabalarini kullanmis devamli ses etmemis.
hala da bir sey dedigi yok.
sadece ayni evde yasamam diyor.
sis ne kadar ozveride bulundunuz acaba esinizin ailesine cok merak ettim ?
ayrica uslubunun hangi kismi cirkin bi alintilasaniz ?
GelemeyesicelerOff kizlar guldugume bakmayin. Sinirden ellerim titriyo. Hemen konuya geceyim. Kayinpeder esimi aradi konusma aynen soyle
selam sabah hava su muhabbeti... -oglum bizim sehre tayin istesenize. Biz burada sersefil olduk
-baba benim gorev yerim, hayatim, duzenim burada. Oralara gelme gibi bir niyetim yok.
-homur homur homur(kayinpeder burada homurdaniyor.)
E ozaman biz gelelim yanina
-baba burasi pahali bir sehir. Nasil gecineceksiniz aylik bin tl kira verecekseniz buyrun gelin.
- ne kirasi? Sizin evde beraber yasayacagiz!!!!!!( Burada ben error verdim)
-ehi ehi. Baba boyle bisey mumkun degil. Bizim ne zaman nereye gidecegimiz belli degil. Gevele gevele gevele...
Kizlar konusma asagi yukari boyle oldu. Esim her ne kadar yuz vermemis olsa da evime hayatima goz koyan bir adet es ailesi var. Esimin yarin obur gun bu fikre alisip sicak bakmasindan korkuyorum. Ne yapacagimi bilemiyorum. Sizin o ferhundeyi kiskandiran, fatmagulun yengesini utandiran, nuri alcoya bir gazoz actiran fikierinize ihtiyacim var(
not: kayinpederin sersefil lafina takilan arkadaslar olmus. Bu insanin geliri bizden fazla ve buna ragmen her daim esim para gonderiyor. Bu kelime tamamen acindirma, somurme amacli kullanilmistir.
ne mı yaptım mesela dugunumden esaylarıma parmagımdakı yuzukten gelın arabasına kadar a dan zeye herseyı esımle ortak yaparak bı hayat kurdum
memurum kımseden bısey bekledım .bana ters gelen hallerı yok mu ıllakı var ama hıc bır zaman esımı doldurmadım .saygımı eksık etmedım.ben kayınvalıdeme kayınpederıme bakmak zorunda degılım amaaa esım bakmak zorunda ve onu engelleyemem.ıkı tarafıda gönulleyerek ıstedıgını yapabılır aılesıne .ha baktık anlamıyorlar o zamanda sen evlat olarak vazıfenı yap derım bu kadar.heresey para pulmu bu hayatta .
ÖVUNMEK ICIN DEMIYORUM AMA AMIN ARKADASIM .KIZMAK KUSMEK KAVGA ETMEK BASIT .HERKES YAPIYO ONU AMA BENIM YAPTIGIMLA IC HUZUR YAKALANIYO.BAZEN MAZLU OLMAK TA IYIDIR ARKADASIMMNe güzelsiniz Allah sizede sizin gibi gelin versin...
Ben kimden ne beklemisim kardesim? Ne saygisizlik yapmisim? Hangi mesajima dayanarak bunlari yaziyorsun? Sana cevap vrmeyi dusunmuyordum ama yapmadigim yazmadigim seyleri bana isnat ederek iftira atiyorsun. Ayiptir gunahtir. Bu insanlara her ay cocugumun rizkindan kesip yolluyorum.araba aldim. Oglu Gelip benzinini bana odettirp iki ay keyip surdu. Yine ses etmedim. Sessizce hakkimdan feragat edip sattim. Simdiye kadar binlerce tlmiz onlara gecti. Biz cok zor durumdayken istedigimiz bin tlyi sonraki ay geri istediler. Yine gonul koymadik. Taviz tavizi dogurdu. Evime goz koydular.o paylastigin ayeti bile anlamamissin sen. Allah kimseye kimsenin huzurunu bozma hakki vermez. Ben kendimi gecindiremezken, cocuguma hakkiyla bakmaya cirpinirken, ayni zamanda uykumdan feragat edip ders calisirken adam gelip ben karim ve cocuklarim evinize yerlesecegiz. Siz de bize bakacaksiniz diyor. Buna hicbir din hos bakmaz. Hasta olur muhtac olur basimin ustunde yeri var ama ben iki maasli kayinpederi kaynanayi genc ama calismayan kayinla gorumceye ne diye evimi acip hizmet edeyim? Kendimi oveyim derken haksiz yere insanlari yeremezsin. Git baska konularda oyalan. Benim konumu mesgul etme.ne mı yaptım mesela dugunumden esaylarıma parmagımdakı yuzukten gelın arabasına kadar a dan zeye herseyı esımle ortak yaparak bı hayat kurdum
memurum kımseden bısey bekledım .bana ters gelen hallerı yok mu ıllakı var ama hıc bır zaman esımı doldurmadım .saygımı eksık etmedım.ben kayınvalıdeme kayınpederıme bakmak zorunda degılım amaaa esım bakmak zorunda ve onu engelleyemem.ıkı tarafıda gönulleyerek ıstedıgını yapabılır aılesıne .ha baktık anlamıyorlar o zamanda sen evlat olarak vazıfenı yap derım bu kadar.heresey para pulmu bu hayatta .
bu insanın geliri sizden fazla ise siz 1000TL altı bir rakamla geçiniyorsunuz demek oluyor.. Yanılıyor muyum?Off kizlar guldugume bakmayin. Sinirden ellerim titriyo. Hemen konuya geceyim. Kayinpeder esimi aradi konusma aynen soyle
selam sabah hava su muhabbeti... -oglum bizim sehre tayin istesenize. Biz burada sersefil olduk
-baba benim gorev yerim, hayatim, duzenim burada. Oralara gelme gibi bir niyetim yok.
-homur homur homur(kayinpeder burada homurdaniyor.)
E ozaman biz gelelim yanina
-baba burasi pahali bir sehir. Nasil gecineceksiniz aylik bin tl kira verecekseniz buyrun gelin.
- ne kirasi? Sizin evde beraber yasayacagiz!!!!!!( Burada ben error verdim)
-ehi ehi. Baba boyle bisey mumkun degil. Bizim ne zaman nereye gidecegimiz belli degil. Gevele gevele gevele...
Kizlar konusma asagi yukari boyle oldu. Esim her ne kadar yuz vermemis olsa da evime hayatima goz koyan bir adet es ailesi var. Esimin yarin obur gun bu fikre alisip sicak bakmasindan korkuyorum. Ne yapacagimi bilemiyorum. Sizin o ferhundeyi kiskandiran, fatmagulun yengesini utandiran, nuri alcoya bir gazoz actiran fikierinize ihtiyacim var(
not: kayinpederin sersefil lafina takilan arkadaslar olmus. Bu insanin geliri bizden fazla ve buna ragmen her daim esim para gonderiyor. Bu kelime tamamen acindirma, somurme amacli kullanilmistir.
Hayir ortalama bir memur maasiyla geciniyoruz. Ama iste pahali sehir kira fatura derken herkes gibi biz de ay sonunu zor cikariyoruz. Dikkat ettiysen zaten esim sehrimize gelebilecegini ama kiralarin ve hayatin pahali oldugunu ama yine de gelmek isterlerse gelebileceklerini soyledi. Ama kendisi ne kirasi sizin evde yasicaz dedi.bu insanın geliri sizden fazla ise siz 1000TL altı bir rakamla geçiniyorsunuz demek oluyor.. Yanılıyor muyum?
Değilse eşin annesini babasını aynı şehre istemediği için doğru olanı yalan söylemiş.
Aynı ev değil de aynı şehir olmasının ne sakıncası var.
Buna neden ikna etmiyorsunuz madem?
Esin mi boyle soyluyor? Allah yardimcin olsun. İnsanin esi arkasinda olmayinca eli kolu baglaniyor.İste buna gicığım ya. Benimkide beraber oturuyoz bi gün bile yanlz kalmadık üç buçk seredir... tain olursam gelir aylarca kalırsnız muabbeti yapıo ağzına çarpasım ğelio. Seninki yok demis ztn cnm dert etme...
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?