Ya tamam ya devam..

zehra1809

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
26 Temmuz 2018
2.459
3.110
63
Merhaba hanimlar,
Yine ayni derdimle geldim. Zaten hayatimda 2 dert var ve ikisi de uzerime yapismis atsam atamiyorum gitsem gidemiyorum.. ama gercekten artik hicbir seye tahammul edemiyorum susamiyorum sussamda aglama krizine giriyorum sinirden agliyorum susturamiyorum kendimi cok yiprandim cok doldum artik.
Esimle zaten bir iyiysek 3 kotuyuz bazen cok seviyorum bazen resmen vurup kurtulasim geliyor..
Bir de 2012 den beri cektigim artik tiksindigim nefretten daha agir duygular besledigim biri var. Onun icin tum kotu beddualari ediyorum canimi yaktigi gibi cani yansin istiyorum..
Ben univ bitince bir tanidik tavsiyesiyle on muhasebe isine girdim kucuk bi yer 15 kisiyiz toplamda. Deneyimsiz isi ogretecekleri birini ariyorlarmis yeni mezun falan o sebepten ve tanidigimiz icin bana tamam dediler 2012de ise basladim. Muhasebeye patronun kayincosu bakiyormus ben yetisemiorm birini alalim demis aramislar kimseyi bulamamislar istedikleri gibi sonra o tanidik diyince yeni mezun oldugum icin ben alindim aslinda. Neyse o kayinco bana herseyi ogretmeye (ustume yikmaya basladi) neyse ben saf seviniyorum ogretiyor diye. Adam gozumde melek gibi o zamanlar. Bircok hatam oldu faturada falan. O kayinco azarlar benden hincini alamayip patrona gider bu kiz ogrenemiyor bilmiyor etmiyor derdi o adam hep destekti o zamanlar ogrenir yapar daha yeni diyordu duyuyordum sozlerini. En ufak sey mesela yazima bile takmisti kafayi ilkokul cocugu gibi yazi odevi veriyordu guzel yazayim diye yazamiyorum zorlami diyemiosn da. Cok cektim onu hala da cekiyorum. Bir yaptigim icinde ovgu duymadim kendi hatasi olunca sesi cikmiyor benim hatam olunca azarliyor beni aglatana kadar susmuyor. Hamilelikte de cektim onun yuzunden stres dolu hamilelik gecirdim. O isyerine sayisiz musteri gelir hepsi benden memnun. Mali musavirimiz memnun. Kac senedir isyerinde kimseyle.munakasam olmamis geciniyorum.ocak ayindan beri patronun kiziylayiz kizla iyiyiz birseyi duzeltince hemen ovgu duyuyorum ya da hemen diyor zehra farketti zehra yapti diye hosuma gidiyor digeri ise hic boyle demez o hatalarimi soyler hemde bagirarak herkese duyurarak.. en son hamileyken kavgaliydik onunla agzimdan of ciktigi icin bagirip cagirmis saygisizlikla suclamisti beni. Ve aylar sonra yine bugun kavga ettik bu sefer sustum o azarladi kizdi patronun kizinin yaninda. Birsey demedim ama eve gelene kadar agladim. Orada calismak artik istemiyorum. Her isi ben yapiorm suan cayci haftada 3 gun geliyor o olmayinca cayda bende. Herseye kosuyorum. Ki eski usul herseyleri matbaa sektor olarak isleri bilgisayardan cok defterde tutuyorlar bir isi hem excele.hem deftere hem.irsaliyeye hemde fatura girisinde yaziyorum yetmiyor kesilen faturasi odemesi herseyi yaziyorum. Hesap ekstresi onlara gore defterden ibaret.
Birevime kayitliyiz 20binden fazla odeme yaptik cayarsak 20bin tl onlarin hizmet bedeli oldugu icin alamicaz onca emek cop olucak. Kizim var onun icinde evde kalmak istiyorum esim 2 sene sabret tazminata hak kazan diyor ama 2 sene degil 2 saniyeye bile tahammulum yok.. ne yapmaliyim ya

Kendi hakkını savunamıyorsun gibi geldi yoksa normal değil bu kadar üstüne gelinmesi. Sana ne hakla bağırır? daha ilk bağırmasında yıllar önce üslubunu düzelt senin karşında çocuk yok diyemedin mi işler bu raddeye gelene kadar çalışıyorsun diye kötü davranmaya hele azarlayıp bağırmaya hakları yok nasıl olsa susacak diye saygıda duymazlar

Çalışansın diye kimsenin hakaretini azarını duymak zorunda değilsin galiba sessiz ve altta kalan birisin ağzını açmadığın tavrını koymadığın sürece her iş yerinde aynı muameleyi görürsün. Git patronla konuş.

Patrona zamaninda gittim ki bir en son of olayinda patron geldi benle konustu falan. Adam beni seviyor benden memnun karisi kizi benim orada olmami istiyor. Kayinco suan islerle alakasiz patronun kiziyla ben yapiyorum herseyi. Bugunku olayi biz ilk patrona dedik adam ne bagirdi ne kizdi halledersiniz siz dedi ona soyledi patronun kizi danismak icin olay bana patladi tabi ben hatali oldum falan ayrintisina girmicem cunku cok basit sacma sapan birseye takildi.
Ben 30 olucam o 52 vardir herhalde ben yasindan oturu sustum baslarda baktim olmuyor ben sustukca daha cok uzerime geliyor bu sefer bende laf yetistirmeye kendimi savunmaya basladim. Bu seferde herseye soylenen afrali tafrali biri gibi yansitildim. Patron arada karisi oldugu icin o adama birsey diyemiyor. Ilk geldigi zaman kendi yegenine bile surat yapti falan garip biri kendinden baska kimseyi begenmiyor herkes aptal bir o zeki gibi davraniyor. Tek bana degil herkese boyle. Alayci konusuyor akli sira laf sokuyor bende ona oyle konusunca zoruna gidiyor

Geldiginde konusucam ama degisen birsey olmayacaktir. O da kendi kizina tavir yapinca bana gelip bizler baban yasindayiz o birsey derse ters cevap verme bosver dedi. Ama oyle olmuyor iste. Yani cayci kadin asagidaki isciler herkese boyle piyango kime vurursa bugun talihli bendim. Ki ben ne gunaydin derim ne iyi aksamlar ne baska sey isim duserse konusurum o da farkinda onunda hinci icinde iste

Patronunla başbaşa bu konuyu konuşun derim. Patronun kızı biliyor mi sizin ne kadar yaralandiginizi en azından ona anlatabilirsin. Çok inciniyorum hayat enerjim tükeniyor işime odaklanamiyorum diye.

Patronunla başbaşa bu konuyu konuşun derim. Patronun kızı biliyor mi sizin ne kadar yaralandiginizi en azından ona anlatabilirsin. Çok inciniyorum hayat enerjim tükeniyor işime odaklanamiyorum diye.
Kiz ilk defa bugun sahit oldu aslinda oncesini mutlaka duymustur babasi anlatmistir ya da annesi cunku patronun karisina ben dert yaniyordum biz onunla.anlasamiyoruz diye kadin zehra bosver sen isini yap.biz senden memnunuz diyordu. O adamin huyunu herkes biliyor bize tek tuk is getirenler bile anlamis ne mal oldugunu. Yeri gelince dicem bugun aslinda derdim ama tam cikis saatime yakin kavga ettik o sinirle ciktim birsey demedim.

Herkese karşı öyleyse değişmesi biraz zor canım. Bazı insanlar da diktatörlük özelliği çok baskın oluyor. Patronundan bile daha yetkili görüyordur orada kendini emin ol.zamaninda ya da çocukluğunda onun da onaylanmamis biri olduğunun göstergesi tüm bunlar. Kendini ispatlama çalışmasından başka bir şey değil yaptığı.
Keşke onun anne babası ona küçükken daha güzel davransalardi o adam bugün bu halde olmayacaktı.
Burda benim suçum ne diyeceksin. Senin hiç bir suçun yok.
Kendini hissiyatını elbette paylaş ama değişmesini bekleme çok zor

Herkese karşı öyleyse değişmesi biraz zor canım. Bazı insanlar da diktatörlük özelliği çok baskın oluyor. Patronundan bile daha yetkili görüyordur orada kendini emin ol.zamaninda ya da çocukluğunda onun da onaylanmamis biri olduğunun göstergesi tüm bunlar. Kendini ispatlama çalışmasından başka bir şey değil yaptığı.
Keşke onun anne babası ona küçükken daha güzel davransalardi o adam bugün bu halde olmayacaktı.
Burda benim suçum ne diyeceksin. Senin hiç bir suçun yok.
Kendini hissiyatını elbette paylaş ama değişmesini bekleme çok zor
Aynen oyle patron tatile vs gidince patron saniyor kendini. Patrona sorup okey aldigim birseyi ona sormayinca da soylenirdi adam izin vermis yap demis daha sana ne diye sorucam ki simdi yegeni de laf etmesin diye soruyor cunku patron kizina sorun danisin dedi. Olayin bana patlayacagini bilsem kiza acikca derdim ama bu denli cikisacagini dusunemedim. Zaten o kovulmus muhasebede calisirken. Babasinin istegi uzerine enistesiyle calismaya baslamis. Hatta baska biri varmis muhasebede kovdurmus kavga etmis falan isyerinde eskiler anlatiyordu bana dikkat et bunla ugrasma kovdurur gibisinden. Cok denedi hala da deniyor ama kimse de sen haklisin bu kizi kovalm gonderelim demiyor. Bence en cok buna kuduruyor. Ailecek patron nikahima geldi bana dugun hediyesi ayri bebek hediyesi ayri verdi ki isyerinde kimseye karsi boyle.degiller. Deger verdiklerini biliorm ama iste o adam olmasa orada ya da patron agzinin payini verse rahatlicam ama vermio. Veremio ya da vermek istemio belki de boyle herkese karismasi onun hosuna gidio cunku kendi hic karismaz adamin kizmasi bile sakin.

Bunun adı mobbing. Mobbing yapmak suçtur. Yeterli delilleri toplayıp dava edebilirsiniz.
Dava konusunun adı bile açılsa patronların da işe yarar hamlelerde bulunur belki,başları ağrımasın diye. Akrabamız diye ses etmiyorlar ona. Madem bu kadar seviyorlar seni, neden yıllarca bu adama maruz bıraktılar? Çünkü o akraba. Çalıştığınız yerde hiç profesyonellik göremedim.

Aynen oyle patron tatile vs gidince patron saniyor kendini. Patrona sorup okey aldigim birseyi ona sormayinca da soylenirdi adam izin vermis yap demis daha sana ne diye sorucam ki simdi yegeni de laf etmesin diye soruyor cunku patron kizina sorun danisin dedi. Olayin bana patlayacagini bilsem kiza acikca derdim ama bu denli cikisacagini dusunemedim. Zaten o kovulmus muhasebede calisirken. Babasinin istegi uzerine enistesiyle calismaya baslamis. Hatta baska biri varmis muhasebede kovdurmus kavga etmis falan isyerinde eskiler anlatiyordu bana dikkat et bunla ugrasma kovdurur gibisinden. Cok denedi hala da deniyor ama kimse de sen haklisin bu kizi kovalm gonderelim demiyor. Bence en cok buna kuduruyor. Ailecek patron nikahima geldi bana dugun hediyesi ayri bebek hediyesi ayri verdi ki isyerinde kimseye karsi boyle.degiller. Deger verdiklerini biliorm ama iste o adam olmasa orada ya da patron agzinin payini verse rahatlicam ama vermio. Veremio ya da vermek istemio belki de boyle herkese karismasi onun hosuna gidio cunku kendi hic karismaz adamin kizmasi bile sakin.
Yaşadığı travmayi sana yaşatmaya çalışması çok kötü bir durum. Empati duygusundan yoksun intikam odakli yaşıyor bazı insanlar. Başkasına olan hıncını başkasından çıkarıyor. Allah yardimcin olsun. Sen kendini ezdirme çok da saldırma bu adam kavgadan besleniyor olabilir. Istedigini verme sakince hakkını savun. Kirildim de. Ben dili kullan.

Back
X