ya utanıyorum sormaya.....

ipekyil

Guru
Kayıtlı Üye
1 Eylül 2009
53
0
286
İstanbul
kızlar utanıyorum sormaya ama normal doğum yapacaklar son agdanızı ne zaman yaptırdınız(özel bölge) ben 38+2 deyim acaba yaptırsam mı yoksa erken mi ne düşünüyosunuz?offff ne zor korkuyorum hazırlıksız yakalanmak istemiyorumbi yardımcı olun fikir edineyim

bu hep aklıma takılmıştır benim.bir de kendiniz yapabildiniz mi son ağdanızı,yani görünüyor mu,yoksa bi başkası mı yaptı?

ben baskasına yaptırıyorum ama zamanını ayarlayamadım bu sefer ne zaman yaptırmalı hadi bakalım doğum yapanlar yardım

kızlar bende hamişim bu konuda tecrübeli olanlar yazsada bizde bilgilensek güzel konu açmışsın canım

Kızlar sir ağda yaptırırsanız çok rahat 3 hafta gidiyor. ıpekyil bence sen bu aralar yaptır. Bende ilk bebeğime hamileyim. Bu konuda tecrübem yok ama sonuçta her kadın farklı tam 40. haftada doğurcağımızın garantisi yok. Daha önce doğum yapanlara göre ayarlama kendini.

ben 36.haftada yaptırmıstım
38+5 gıbı sezeryan olucaktım. sezeryana gırmeden bı kere daha yaptırırım dıyodum. ama bızımkı sabırsısız cıktı 37+4 te geldı...
hıcbıseyın garantısı yok. ılla 40 ı bekleyecegının garantısını kım verebılır? belkı 37 de dogar belkı 42 de...
bunu ayarlamak zor...

ya bir ay önce yaptırdım tam agdalık deilim ama dedim ya korkuyorum salı günü doktor kontrolümüz var acaba ondan sonra mı yaptırsam bakalım ne dicek söler mi şu gün olur doğum diye

Bence kontrolden sonra yaptır eğer erken doğum riskin yoksa. Çünkü ben 38 de doktora gitmeden kendim yapmıştım, 15. gün de çıkmaya başlıyo zaten, doğumum da 40+2 de olunca keşke ağda için biraz daha bekleseydim demiştim. Ama her halükarda herkes her görüntüye alışkın. Ben de çok takıyordum senin gibi ama doğumdan sonra artık hiç takmam heralde. Doktora temiz gittim ama doğum esnasında çok az da olsa çıkmıştı tüyler. Buna çare yok yani.

kızlar bende hamileyken sizin gibi düşünüyordum. iyice ağdalık uzatmıştım ama bir yandanda korkuyordum her an doğum olacak diye. 38.hafta yaptırmıştım ama 40.haftada bebek gelmedi azar azar çıkmıştı. 41.hafta doğum olmayınca doktor doğumu başlatalım diyince son anda korktum sezeryan olsun dedim çünkü suni sancı vereceklerdi. akşam ağda için tekrar gittim ertesi gün ameliyata gireceğim ağda yapılırken masada suyum gelmişti. düşünün yani ağdam bitince eve gidip duş aldım ve hastaneye geçtim.

ben 39+4 mu + 5 mi neydi kendim yaptım :)
ama tabi alamadıgım yerlerde malesef annem yardım etti :)
yani doğuma bişey kalmasın istedim
40+2 ddede dogum yaptım

bence doguma cok yakın bir süre yaptırılmamalı..benm agda yapan kadında bana yakın zamanda gelme zaten hemencecik çıkmaz dedi..38 e girdiginde gel bidaha yapamam ben dedi..sanırım onunda kötü tecrübeleri var agda sırasında suyun gelmesi gibi...
ben bile korkuyorum bişey olacak diye siz nasıl riske atıyorsunuz dedi..
bende şimdi 36 dayım..diğer haftanın sonunda son bi giderim zaten hemen cıkmıyor

Valla ben tirasla yapiyorum. Ayrica baskasina agda falan yaptirtamam utanirim:)) Ya bu arada ben orami gorcekler diyede aslinda utanip dusunmemeye calisiyorum. Anneme dedim ben utanirim nasil gostercem diye:)) annem dediki: "valla o an oyleki beni kurtarsinlar isterse tum turkiye gorsun dersin" demisti:))) Tirasla yapiyorum ama iki gun anca dayaniyor. Asil ben ne yapicam. Bazen dusunuyorum dogum zamani hafif hafif agrilar baslarken gidip tiras yaparim sonra sacima fon falan cekerim doguma oyle giderim diye. Sanki doguma degil dugune gitcekmisim gibi:)))

Valla konu süper.Benim daha 22 haftalık ama sık sık kafama takılır bu konu.Bende normal doğum düşünüyorum.En son ağdayı ne zaman yaptırmak lazımki.

yaa evet konu süper ama tecrübeli arkadaşlar görseler keşke. ben de jilet yapıyorum hepi topu şimdiye kadar 2 kez ağda yaptırdım o da zorla teee kaç sene önce. şimdi düşünüyorum doğuma yakın yaptırsammı diye çünkü jiletle hadi doğuma giderken hallederim de, doğumdan sonra nasıl olucak devamlı kontrole gitcez dikişler falan nasıl olucak bilmiyorum ( gerçi ağda da yaptırsam doğumdan sonra yine çıkıcak benimki çok çabuk çıkar bide.. üfff nolucak böyle

doğumdan önce vajinal muayene yapılıyormu arkadaşlar bilgisi olan varmı?malum öncesinde 15 günde 1 kez gidilecek o seferlerde de ağda gereklimi karından mı bakılıyor ki güzel bir konu olmuş bende hep bunu düşünüyordum hep annemede diyorum aniden sancım gelirse temiz olmazsam hemen traş et beni

kaydirigubbakcemile3kaydirigubbakcemile3 Allah iyiliğini versin

:roflol: :roflol: :roflol:

Bende utançlarımın sonunda yaptırmaya karar verdim çünkü çok sinir bozucu jiletle alıorum 1 gün sonra tekrar çıkıoo bıktım valla bu dertten kaydirigubbakcemile3 . Güzellik merkezine gidicem ama daha 2 gün oldu jilet vuralı ne zaman gitsem acaba yardımcı olurmusunuz ?

valla kızlar herkesin doğum zamanı bir olmuyoki.nezaman doğum yapacağınızı tam olarak bilemessiniz.ben ilk oğlumu1 ay ikinci oğlumuda 2.5 ay önce doğurdum.şu an ikinci bebeğim hala küvezde bu arada dualarınızı bekliyorum.benim ağda olmaya bile zamanım olmadı ikisindede.ama herzaman ne olur ne olmaz diye hep traşlı olarak gitmişimdir kontrollerime.benimde öle bi günde çıkıveriyo ama hergün temizlenmeye dikkat ediyorum.iki oğlumda sezeryan oldu ama gerçekten doğum yapacağınız zaman utanma falan kalmıyo doktorlar zaten kadınların her türlü haline alışıktır merak etmeyin.bu arada evet bi arkadaş sormuş doğum zamanı yaklaştığında vajinal muayne oluyo ama doktor eliyle rahim açılmışmı kaç cm.açılmış onu kontrol ediyo.sezeryanda ben ikisinide özelde doğurdum devlette sistem nasıldır bilmiyorum ama doğumdan önce sonda takılıyolar doğumdan bi 5 saat snr falanda çıkarıyolar bu işlemi vede altınızdaki kanlı bezi değiştirme işlemi ayrıca doğuma girerken sizi soyma ve doğumdan snr sizi giydirme işleminide hemşireler yapıyo yani sizi çıplak görmeyen kimse kalmıyor arkadaşlar ne kadar utansanızda elden gelen bişey olmuyo malesef.yani bu duyguya kendinizi alıştırsanız iyi olur :))

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…