• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

YAA ÇOCUĞUM OLMAZSA :(

ailemle aynı şehirdeyim evet başka doktora gtmek istesem kayınvalidem dur bakalım daha burda bakıl der dedi daha önce. hormon testi için adet olmam gerekiyor değil mi

Peki kayınvalidenize bu kadar laf düşmesinin sebebi ne? Eşinizle sizin vereceğiniz bir karar bu. Onun haberinin olmasına bile gerek yok. Lisans mezunu koskoca kadınsınız, kvniz neden bu kadar müdahil ki olaya.
Çevrenizde bu konuda yorum yapan insanlardan biri de o mu yoksa? Sizin adet düzeninizi ya da çocuk düşünüp düşünmediğiniz bilmesi gerekmiyor. Olmazsa şimdilik düşünmüyoruz bile denilebilir. Hamile kalınca da haber verirsiniz olur biter. Bu kadar etki etmesin hayatınıza.

Geçen bi komşu çocuğunuz olmuyor mu dedi.. kaldım önce bi sasirip.. teyze bi kızım var ya dedim.. onu demiyorum bayagi büyüdü kardes gelmedi de onu diyorum dedi.. 85 yaşında olmasa kizardim ama belki olmuyordur bilmem dedim yürüdüm..

İnsanları takmayin.. çocuk isteğinizi soylemeyin.. seneye düşünüyoruz daha erken falan diyin.. her ay pusuda bekleyen akrabalar çekilmez..
evet artık sölemicem bu yüzden başım agrıdı ya zaten

4 ay çok erken, yani "çocuğum olmayacak mı" diye endişelenmek için erken.
Doktorlar bile 1 sene bekliyor müdahale etmek için.

Strese girmeye gerek yok, henüz yeni evlisin, vücut aktif bir cinsel hayata bile alışmamıştır.
Tadını çıkar evliliğinin.
Bebeğin olacaktır inşallah ;)

*yakın arkadaşımın adet düzensizliği var. Evlenmeden önce de vardı.
2 çocuğu oldu.
Hâlâ adeti düzensizdir.
Ama oldu ;)

Peki kayınvalidenize bu kadar laf düşmesinin sebebi ne? Eşinizle sizin vereceğiniz bir karar bu. Onun haberinin olmasına bile gerek yok. Lisans mezunu koskoca kadınsınız, kvniz neden bu kadar müdahil ki olaya.
Çevrenizde bu konuda yorum yapan insanlardan biri de o mu yoksa? Sizin adet düzeninizi ya da çocuk düşünüp düşünmediğiniz bilmesi gerekmiyor. Olmazsa şimdilik düşünmüyoruz bile denilebilir. Hamile kalınca da haber verirsiniz olur biter. Bu kadar etki etmesin hayatınıza.
eşim tek oğlu bu yüzden baya müdahil hayatımıza. çok düşkün eşime her konuda muhakkak dahil olur evimi ondan uzakta kiraladığım için bu günlerde de baya takık bana . ben pek bir şey anlatmıyorm ama o cok soruyo yalan sölemiyorum bende bu seferde lafı yiyip oturuyorum. yani başka doktor konusu açılmaması lazım biraz kafa dinleyelm

4 ay çok erken, yani "çocuğum olmayacak mı" diye endişelenmek için erken.
Doktorlar bile 1 sene bekliyor müdahale etmek için.

Strese girmeye gerek yok, henüz yeni evlisin, vücut aktif bir cinsel hayata bile alışmamıştır.
Tadını çıkar evliliğinin.
Bebeğin olacaktır inşallah :KK66:

*yakın arkadaşımın adet düzensizliği var. Evlenmeden önce de vardı.
2 çocuğu oldu.
Hâlâ adeti düzensizdir.
Ama oldu :KK66:
böle şeyler duyunca gerçekten rahatlıyorum saol:KK48:

Doktorlar 1. Yıl dolmadan önemli bi durum görmüyolar canim oyüzden bakmamıştır

böle şeyler duyunca gerçekten rahatlıyorum saol:KK48:
Gerçekten hiç takılma buna, rahat ol.
Stres de olumsuz yönde tetikler çünkü.
Ayrıca kimseye de söyleme.
"hayırlısı, zamanı gelince olur elbet" de geç.
Kimse bizim korunup korunmadığımızı bilmek zorunda değil. Bu bana saygısızlık gibi geliyor mesela.
Eşim ve ben dışındaki bütün herkes buna dahil.

4 ay ne ki, evlendikten 7 yıl sonra çocuk sahibi oldum ve kimsenin bu konuda tek kelime etmesine izin vermedim, kimsenin yatak odanıza müdahil olmasına izin vermeyin, çocuk sizin özeliniz, bu konuda kimsenin konuşma hakkı yok.
ayrıca arkadaşlara kızmışsınız ama gerçekten doktora gidecek paranız yokken çocuk yapınca anlayacaksınız ne demek istediklerini.
bebekken bir şekilde büyür de biraz büyüyünce sizden bişey isteyip alamadığınızda anlarsınız,
belki onun sağlığı için başka şehirlere doktorlara gitmeniz gerekir de gidecek parayı bulamazsanız anlarsınız.
o yüzden kızmayın böyle yorum yapanlara, belki en hayırlısıdır şimdi olmaması, biraz birikim yapın, rahatlayın, belki bunu bekliyordur.

:işsiz:Off ne diyeyim.. 1 yıla normal diyor doktorlar diyip susuyorum..

selam arkadaşlar, 4 aylık evliyim hiç korunmadım ama hala bebeğim olmadı. adetlerim düzensiz çok korkuyorum ilerde sorunum olcak diye. doktora gittim sadece adet söktürücü verdi hiç ilgilenmiyorlar. suan maddi durumum baska sehirde bakılcak kadar iyi deil. bekarken adet düzensiz olup bebeği olanlar var deil mi ??

en az bir yil duzenli cinsel iliski sonrasi hamile kalinmazsa doktorlar arastirma yaparlar kisirlik olusturacak bir sey var mi diye. lutfen musterih olun.

yaşadığım şehirde tek bi kadın doğum doktoru var seçenek yok suan
Benim esimde cocugumuz olmasini cok istiyordu 5. Ayda oldu suan 17 haftligiz :) adet duzensizligin varsa ovulasyon testini deneyebilirsin yumurtlama gununu bilirsen ona gore hareket edersin rabbim gonlune gore veesin

selam arkadaşlar, 4 aylık evliyim hiç korunmadım ama hala bebeğim olmadı. adetlerim düzensiz çok korkuyorum ilerde sorunum olcak diye. doktora gittim sadece adet söktürücü verdi hiç ilgilenmiyorlar. suan maddi durumum baska sehirde bakılcak kadar iyi deil. bekarken adet düzensiz olup bebeği olanlar var deil mi ??
Eger gercekten bebek istiyorsan ve adet duzensizligin varsa mutlaka doktora görün.
Cok sıkıntı etme cunku stres gebe kalmaya engel.
Seni korkutmak istemem ama bende 9 aylik evliyim adet duzensizligim var pkoluyum 9 aydir hic korunmadim ve hamile kalamadim. Tedaviye basliycm yakinda.

Maddi durum yokken bebek istemenize takıldım ben :KK14:

Düşüncene karşı çıkmak gibi algılama ama çocuk için çok acele etmiyormusun?yani bu acelen niye? Biraz evliliğinin tadını çıkar eşini daha iyi tanı, evliliğe adapte ol, yoksa nasipse olur bunları düşünmek için çok acele etme tabi nacizane abla tavsiyesi.
Ve yaşını bilmiyorum belki yaş itibariyle istiyor olabilirsin ama bu kadar kısa sürede hemen çocuk düşünme derim.
Allah hakkında hayırlısını versin inşallah yavruna sağlıklı bir şekilde kavuşursun...

4 ay dha erken doktorlara göre 1 sene den sonra sorun yaratıyormuş çocuk olmaması

bazen her ay ama farklı günlerde bazen iki ay sonra değişiyor yani. yaşım geç deil 26 ama çevremden bak çocuğun olmicak seklinde aldığım duyumlar psikolojimi bozdu takıntı yaptım
Bunu söyleyenler once kendileri dok görünsün adet duzendizligi çocuk için engel değil komşum bir aylık evliyken hamile kaldı adet düzensizliği olduğu için anlamadi üç aylıkken öğrendi 10 aylık oğlu şimdi diğer komşum bir buçuk yıl olacak evleneli adetleri düzenli ama hamile kalamiyo dok gitti problem yok kısmet bu işler genelde Korunmasız bir yıl iliskide çocuk olmazsa dok tedaviye başlıyor

Bencede 4 ay cok kisa bir sure biraz uzun oldu ama size yasadiklarimi anlattim
Ben kendimi bildim bileli hic duzenli adet olmadim hatta bazen 40 gunu gecerdi civanpercemi kaynatip icerdim oyle olurdu (bekarken Icerdim riskli oldugundan)
2.5 yil korunduk bir kac ay olmayinca tahlil yapildi pcos cikmisti herhangi bir ilac tedavi olmadi doktor klomen kullanip takip yapariz demisti bunun icin erken oldugunu dusunduk o surecte cok kafami takmistim yeni bir ise girdim bir sure ustunde durmadim
Yaklasik 9 ay sonra yeni bir doktora gittim vajinal muayenede rahimde yara cikti yakma islemi yapildi sonrada doktorumuz rahim filmi istedi her ihtimale karsi, bir sorun cikmadi filmde
Yumurta takibi yaptiricaktik araya ramazan,bayram girdi kurban bayraminin 2 .gunude hamile oldugumu idrar testiyle ogrendim nerdeyse 50 gun gecmisti alisik oldugumdan ihtimal vermemistim
Mide bulantisi baslayinca test almistim oglum 19 aylik oldu Rabbime sukurler olsun umutsuzluga kapilma cok erken 1 yil en az deneyin bu arada sen yinede hormon testi yaptir

çevrendekilere takılıp psikolojini bozma sürekli düşünüp stresede girme hayırlı zamanda olması için dua et

Tatlim benimde adet duzensizligim vardi 2 3 ayda bir olmaya baslamistim. Adet duzensizligi ile hamileligin alakasi yok simdi 27 haftalik hamileyim. Birde 4 ay uzun bi sure degil. Stres yapma yaptikca ters teper rahat ol olacak gozuyle bak

inşallah maddi, manevi koşulların en uygun olduğu zamanda çocuğunuz olur inşallah

Back
X