- 22 Aralık 2017
- 797
- 1.966
- 63
- Konu Sahibi Atlantistebiranka
-
İnşallah benim kızım da büyüyünce bir yabancıyla evlenir. Amin
Diyeceklerim bu kadar .
Şu dansöz olayını bir anlayamadım bizim Türkler de yaBenim nişanlım italyan- seneye evleniyoruz. Biz yurtdışında yaşıyoruz.
Nikah "standart" olacak, devlet memuru nikah kiyacak ve peşine yemeğe gideceğiz.
Ben fransız mutfağı sunan bir mekan seçtim.
Düğün baya küçük olacak-yaklaşık 100 kişi çağıracağız.
Nişanlım kendi kültüründen bir iki olmazsa olmazlarini dile getirdi ayni sekilde bende.
Mesela düğünde yemek esnasinda canli -italyan klâsik- Musik calacak ama bulduğumuz DJ hem türkce, hem italyan hemde dünyaca ünlü parcalari calacak.
Ben dansöz istedim (düğünün geç vakitlerine doğru) ve 30 dakikalik performans icin davul/zurna olacak.
Yemek hem italyan hem türk mutfağı olacak ama daha tam karar vermedik.
Ben altin istedim nişanlımda seve seve kabul etdi. Sonucda avrupadada geline para takılıyor :) yabancilarda kuru kuru evlenmiyorlar.
Şimdiden mutluluklar dilerim.
Avrupada bazi ulkelerde Turkiyenin ana dili arapca zannedenler var. Birde su dansozude Turk kulturu zannediyolarŞu dansöz olayını bir anlayamadım bizim Türkler de ya
Sonra yabancı filmlerde dizilerde adamlar Türkiye yi gösterirken önce bir arap dans müziği ardından dansöz beliriyor bu durum beni üzüyor. Bari gelenlere bizim asıl adetimizde yok deyin de kafalarina öyle yer etmesin
Sizin yapacağınız çok da bir şey yok aslında, adam tanışmaya geldiğinde tanımaya çalışın düğün olunca da katılıp eğlenin
İyice ölçsün biçsin öyle karar versin. Bir de ufak tavsiyem cimrilik var mı iyice baksın, çoğu Avrupalı millette cimrilik kadın olsun erkek olsun farklı şekillerde vücut buluyor
Şu dansöz olayını bir anlayamadım bizim Türkler de ya
Sonra yabancı filmlerde dizilerde adamlar Türkiye yi gösterirken önce bir arap dans müziği ardından dansöz beliriyor bu durum beni üzüyor. Bari gelenlere bizim asıl adetimizde yok deyin de kafalarina öyle yer etmesin
Avrupada bazi ulkelerde Turkiyenin ana dili arapca zannedenler var. Birde su dansozude Turk kulturu zannediyolar
Öyle deme kız hepimiz eşlerimizi boşayıp yabancı damat arayışına gireceğiz şimdiEşim irlandalı. Ailem istemediği için kabul etmediler eşimi ama ben herseye ragmen evlendim. Cok mutluyuz. Nikah yapıp nikahtan sonra küçük bir restoranda sevdiklerimizle yemek yedik. Şuradaki konulari okudukça ıyiki bir türkle evlenmemişim dediğim çok oluyor inan hemde her günes adayiyla kardeşin dilediği gibi planlayıp yaşasın günü. Zaten aile olarak destekmissiniz. Kardeşine mutluluklar dilerim
Ortada bir kadın var sutyenle çıkmış oynuyor. Göbek sallıyor, meme eğiyor, kalça attiriyor altında kilot ve atışları daha iyi gözüksün diye sallamtilarla sonra bu dans oluyor. Erkekler ağzı açık kadinlar vay be nasıl kiviriyor diye izliyor.Tam olarak neresi anlamadiniz?
16ci yüzyıldan beri topraklarimizda sunulan bır dans stili...
Düğün adeti zaten değil ama eğlence kültürünün bir parcasi. Nasil beyaz gelinliği adapte etmeyi başardıysak misir kültürüne ait olan oryantal dansini adapte etmişiz işte :)
Eee taş gibi İtalyan abi varken o kıza bunu bırak, kara kıllı cücük boylu bir yerli malı al nasıl diceksinizBu arada İtalyan Müslüman nasıl oluyor, nerde yaşıyor bu adam? Hayatımda hiç duymadım
Yerli malları kara kıllı cücük boylumu oluyomus??? Şaka yapmışsınız ama konuda da kendi milletimizi herkes bı yerden yere vurmuş ırkçılık dan nefret ederim asla da yapmam ama kendi ülkesindeki insana saygısı olmayıp yabancılari bu denli bı pohpohlamayida anlamadım yani heryerin iyisi kötüsü var.
Müslüman mı derken? Olmasa ne olur? Ayrıca belki kardeşi müslüman değil? :)Yabanci derken hangi ülkeden? Bide müslüman mi
Benim cevremde ailemde de almanlan evlenen cok ama ama hepsi müslüman oldugu icin uyum da da sorun olmadi.
Fikrinize saygı duyuyorum yalnız dans evrenseldir ve çoğu dans türünün kökeni yapıldığı ülkelere sonradan entegre edilmiştir, mesela Rio'da her yıl karnaval düzenlenir ve farklı ülkelerden de milyonlarca insan karnavalı izlemek için gider, Rio karnavalının olmazsa olmazı Samba'dır ve Samba dansını kadınlar yapar, bu kadınlar Samba dansı verilen dans okullarında yetişir, ki Samba Brezilya kökenli bir dans değildir aslında Afrika kökenlidir, tango gayet sıcak bir danstır keza bachata'da ve maalesef bizde dansa bakış açısı farklı, dansöz denilince akla kötü şeyler getiriliyor ve oryantal dansı yapan kadına bir takım yakıştırmalar yapılıyor, yaptığı sanat olarak kabul görmüyor çünkü eskiden beri bize işlenen özellikle eski filmlerimizde oryantali kötü kadınlar kötü mekanlarda yapar, erkekler onlara dokunur para takar, tango ve bachata, örnek verdiğim Samba'da öyle, şimdi buradan 100 kadına eşinizi Rio karnavalına gönderir misiniz diye sorsak hepsinin aklına Sambacı kızlar ve kıyafetleri gelir katiyen göndermeyiz derler, oysa o kadınların bir kısmı evli zaten ama işi bu, en azından karnaval zamanı icra ettiği mesleği bu.Ortada bir kadın var sutyenle çıkmış oynuyor. Göbek sallıyor, meme eğiyor, kalça attiriyor altında kilot ve atışları daha iyi gözüksün diye sallamtilarla sonra bu dans oluyor. Erkekler ağzı açık kadinlar vay be nasıl kiviriyor diye izliyor.
Kadının cinselliğini öne çıkaran bir dans olduğu için bana itici geliyor. Bir erkeğinde öyle danslar yapmasını hoş bulmuyorum.
Gerçekten çoğu yabancı filmde dikkat edin arap musikisiyle baslayan Türkiye gösterimi dansoz eşliğinde devam ediyor.
Eminim mutlu olan Türk çiftleri vardır aranızda ama surda konuları okudukça her 10 evlilikten 8 inin, kayinvalide, kayinpeder, görümce, elti v.b kişiler yüzünden cehenneme döndüğünü okuyorum ve bu gerçekten çok üzücü. Türk aileleri bir rahat bırakmıyor çocuklarını, yaşları kaç olursa olsun. Bir Türk anne ve babası için çocukları hep çocuk kalıyor ve bir birey olarak görülmüyor. Kararlarına, seçimlerine saygı duyulmuyor. Ve birde anneyim ben! Sana sütümü helal etmem kavramı var hani istekleri gerceklestirilmediginde koz olarak öne çıkan. Bunları Avrupa ülkelerinde göremezsin işte. Burda hayata hazırlayıp özgür bırakıyoruz çocukları. Düşe kalka öğreniyorlar, ebeveyn olarak sadece eşlik ediyoruz. Tabiki her millettin içinden istisnalar çıkar bu tüm saydımlarım için. Onları tenzih ederimÖyle deme kız hepimiz eşlerimizi boşayıp yabancı damat arayışına gireceğiz şimdi
Almanya da yaşıyorum ve bir çok italyan gördüm ama hiç biri de yakışıklı değildi. Sonbahar tatilimde italyaya gittim, sadece iki tane lüks bir arabanın içinde oturan iki yakışıklı gördüm. Bir iki italyan manken yakışıklı diye sanırım tüm ülkede ki italyan erkeklerinin yakışıklı olduğunu düşünüyorlar. Ama genel olarak italyan erkeklerin tipi kısa ve kara kıllı diyelim
Eminim mutlu olan Türk çiftleri vardır aranızda ama surda konuları okudukça her 10 evlilikten 8 inin, kayinvalide, kayinpeder, görümce, elti v.b kişiler yüzünden cehenneme döndüğünü okuyorum ve bu gerçekten çok üzücü. Türk aileleri bir rahat bırakmıyor çocuklarını, yaşları kaç olursa olsun. Bir Türk anne ve babası için çocukları hep çocuk kalıyor ve bir birey olarak görülmüyor. Kararlarına, seçimlerine saygı duyulmuyor. Ve birde anneyim ben! Sana sütümü helal etmem kavramı var hani istekleri gerceklestirilmediginde koz olarak öne çıkan. Bunları Avrupa ülkelerinde göremezsin işte. Burda hayata hazırlayıp özgür bırakıyoruz çocukları. Düşe kalka öğreniyorlar, ebeveyn olarak sadece eşlik ediyoruz. Tabiki her millettin içinden istisnalar çıkar bu tüm saydımlarım için. Onları tenzih ederim
Katılıyorum. Nişanlım italyan ve standart bir adam. Bana göre yakışıklı ama objektif bakarsam standart bir adam. Ayrıca kara (benden esmer) ve kıllı. Sadece boyu uzun ama ailesinde tek uzun. Diğerleri 1.70-1.75 civarı.
Bende italyada fazla yakışıklı görmedim.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?