Yabancı damat

İnşallah benim kızım da büyüyünce bir yabancıyla evlenir. Amin
Diyeceklerim bu kadar .

“Aklım çıkıyor kızım yabancı damat getirecek diye. Asla izin vermem” demelisin bence. Evrenin çalışma sistemi böyle

Şu dansöz olayını bir anlayamadım bizim Türkler de ya
Sonra yabancı filmlerde dizilerde adamlar Türkiye yi gösterirken önce bir arap dans müziği ardından dansöz beliriyor bu durum beni üzüyor. Bari gelenlere bizim asıl adetimizde yok deyin de kafalarina öyle yer etmesin

Avrupada bazi ulkelerde Turkiyenin ana dili arapca zannedenler var. Birde su dansozude Turk kulturu zannediyolar

Evet kitlik bilinci var, inanilmaz bir istifcilik de soz konusu.
Atamiyorlar biseylerini, lazim olur diye paketleyip paketleyip tavan arasina kaldiriyorlar.Ben bunu ikinci dunya savasi gormus sonrasinda da bi kisminin rus isgaliyle komunizme zorlanmis olmasina bagliyorum.

Tam olarak neresi anlamadiniz?
16ci yüzyıldan beri topraklarimizda sunulan bır dans stili...

Düğün adeti zaten değil ama eğlence kültürünün bir parcasi. Nasil beyaz gelinliği adapte etmeyi başardıysak misir kültürüne ait olan oryantal dansini adapte etmişiz işte :)

Avrupada bazi ulkelerde Turkiyenin ana dili arapca zannedenler var. Birde su dansozude Turk kulturu zannediyolar

:)
Merak etmeyin, avrupada kimse (okul yüzü görmüş) türkiye de arapca konuşulduğunu sanmıyor.
Çoğu TRyi fellik fellik gezdiği icin neyin ne olduğunu cok iyi biliyorlar

Öyle deme kız hepimiz eşlerimizi boşayıp yabancı damat arayışına gireceğiz şimdi

Eşim yabancı 11 yıllık evliyiz. Hoşgörü varsa gerisi geliyor. Ailesi çok iyidir çok severim.
Yabancı gibi gelmedi hiçbir zaman.
İlk yıllar o bana dilini ben ona Türkçeyi öğrettim çok güzeldi. Eğer iyi biriyse ortak noktada buluşurlar.

Ortada bir kadın var sutyenle çıkmış oynuyor. Göbek sallıyor, meme eğiyor, kalça attiriyor altında kilot ve atışları daha iyi gözüksün diye sallamtilarla sonra bu dans oluyor. Erkekler ağzı açık kadinlar vay be nasıl kiviriyor diye izliyor.
Kadının cinselliğini öne çıkaran bir dans olduğu için bana itici geliyor. Bir erkeğinde öyle danslar yapmasını hoş bulmuyorum.
Gerçekten çoğu yabancı filmde dikkat edin arap musikisiyle baslayan Türkiye gösterimi dansoz eşliğinde devam ediyor.

Yerli malları kara kıllı cücük boylumu oluyomus??? Şaka yapmışsınız ama konuda da kendi milletimizi herkes bı yerden yere vurmuş ırkçılık dan nefret ederim asla da yapmam ama kendi ülkesindeki insana saygısı olmayıp yabancılari bu denli bı pohpohlamayida anlamadım yani heryerin iyisi kötüsü var.

Almanya da yaşıyorum ve bir çok italyan gördüm ama hiç biri de yakışıklı değildi. Sonbahar tatilimde italyaya gittim, sadece iki tane lüks bir arabanın içinde oturan iki yakışıklı gördüm. Bir iki italyan manken yakışıklı diye sanırım tüm ülkede ki italyan erkeklerinin yakışıklı olduğunu düşünüyorlar. Ama genel olarak italyan erkeklerin tipi kısa ve kara kıllı diyelim

Yahu “yabancı damat” diye şakşak yapılmış bayağı ama , aslında gayet oda türk ve bir müslüman. Başka ülkede yaşayınca daha mı kaliteli geliyo bu türk erkekleri göze

Yabanci derken hangi ülkeden? Bide müslüman mi
Benim cevremde ailemde de almanlan evlenen cok ama ama hepsi müslüman oldugu icin uyum da da sorun olmadi.
Müslüman mı derken? Olmasa ne olur? Ayrıca belki kardeşi müslüman değil? :)

Hanımlar,
lütfen dini içerikli veya ırkçı yorumlar yazılmasın.

Fikrinize saygı duyuyorum yalnız dans evrenseldir ve çoğu dans türünün kökeni yapıldığı ülkelere sonradan entegre edilmiştir, mesela Rio'da her yıl karnaval düzenlenir ve farklı ülkelerden de milyonlarca insan karnavalı izlemek için gider, Rio karnavalının olmazsa olmazı Samba'dır ve Samba dansını kadınlar yapar, bu kadınlar Samba dansı verilen dans okullarında yetişir, ki Samba Brezilya kökenli bir dans değildir aslında Afrika kökenlidir, tango gayet sıcak bir danstır keza bachata'da ve maalesef bizde dansa bakış açısı farklı, dansöz denilince akla kötü şeyler getiriliyor ve oryantal dansı yapan kadına bir takım yakıştırmalar yapılıyor, yaptığı sanat olarak kabul görmüyor çünkü eskiden beri bize işlenen özellikle eski filmlerimizde oryantali kötü kadınlar kötü mekanlarda yapar, erkekler onlara dokunur para takar, tango ve bachata, örnek verdiğim Samba'da öyle, şimdi buradan 100 kadına eşinizi Rio karnavalına gönderir misiniz diye sorsak hepsinin aklına Sambacı kızlar ve kıyafetleri gelir katiyen göndermeyiz derler, oysa o kadınların bir kısmı evli zaten ama işi bu, en azından karnaval zamanı icra ettiği mesleği bu.

Oryantal dans dünyada bilinen en eski danslar arasındadır, hepimizin bildiğinin aksine Araplardan gelme bir kültür değildir, Hindistan'da yaşayan Romanların Arap yarımadasına taşıdıkları bir kültürdür lakin aynı zamanda Anadolu topraklarında galiba Selçuklu zamanı olması lazım yapılan bir danstır, mitolojik bir tarihi de mevcuttur, yapılan figürler aslında doğa olaylarını anlatırmış o dönem ama Araplarda yaygınlaşıp Arap popülasyonuna bakarak bizde de dans değişime uğrayınca ortaya bambaşka bir sentez çıkmış ve bizim aksimize yabancılar, ki bunlar arasında birçok Avrupa ülkesi de var belly dance adı altında festivaller düzenler, bu ülkelerde oryantal dans kursu veren dans okulları var, oryantale bizden farklı bakıyorlar, davet edildikleri festival veya gösterilerde yakın temasta bulunup para sokuşturmaya çalışan birileri yok, insanlar hayranlıkla seyredip alkışlıyor o kadar.

Benim esim Turk degil ama Musluman. Hemen hemen 10 yil olucak evleneli ama hala onun yetisme ve benim yetismem farkli oldugu icin sik sik anlasamadigimiz olur. Evleneceginiz kisinin yabanci olmasi aslinda sorun istikal etmez sorun olacak sey iki tarafinda ne kadar uyumlu olacagidir. Benim evliligimde yemek sorun olmusdu (artik degil cunku yemek yapmiyorum hahahaha). Esim yemege cok onem veren biri ve oyle bir aileden geliyor. Ornegin evde maydonoz yoksa o yemegi yapmaz ve arabayla 15 dk( 30 dk gidis gelis) gidip maydonoz alan birisidir. Ben ise maydonoz olmazsa baska birsey koyarim zihniyetindeyim :) Bu da anlasmamaya sebeb olabiliyor. Kendisi yagli yemekler yapar benim yemeklerim ona yavan gelir. Ben de anlasmak/uyumlu olmak Adina bundan sonRa yemekleri sen yapiyorsun dedim :) saka saka o yapmaya karar Verdi. Benim de isime geldi. :)))) Dedigim gibi onemli olan yabanci olmasi degil iki tarafinda uyumlu olmasi eger iki tarafda uyumlu olursa neden olmasin? Hatta cok da guzel birsey. Evliligin monoton olmuyor hergun yeni birsey ogreniyorsun. Mesela bugun esim benim yumurtayi kahvaltida sulu sevdigimi ogrendi, gerci ben biliyor saniyordum :))))

Öyle deme kız hepimiz eşlerimizi boşayıp yabancı damat arayışına gireceğiz şimdi
Eminim mutlu olan Türk çiftleri vardır aranızda ama surda konuları okudukça her 10 evlilikten 8 inin, kayinvalide, kayinpeder, görümce, elti v.b kişiler yüzünden cehenneme döndüğünü okuyorum ve bu gerçekten çok üzücü. Türk aileleri bir rahat bırakmıyor çocuklarını, yaşları kaç olursa olsun. Bir Türk anne ve babası için çocukları hep çocuk kalıyor ve bir birey olarak görülmüyor. Kararlarına, seçimlerine saygı duyulmuyor. Ve birde anneyim ben! Sana sütümü helal etmem kavramı var hani istekleri gerceklestirilmediginde koz olarak öne çıkan. Bunları Avrupa ülkelerinde göremezsin işte. Burda hayata hazırlayıp özgür bırakıyoruz çocukları. Düşe kalka öğreniyorlar, ebeveyn olarak sadece eşlik ediyoruz. Tabiki her millettin içinden istisnalar çıkar bu tüm saydımlarım için. Onları tenzih ederim

Katılıyorum. Nişanlım italyan ve standart bir adam. Bana göre yakışıklı ama objektif bakarsam standart bir adam. Ayrıca kara (benden esmer) ve kıllı. Sadece boyu uzun ama ailesinde tek uzun. Diğerleri 1.70-1.75 civarı.
Bende italyada fazla yakışıklı görmedim.

Haklisin ama beklentiler genelde karşılıklı oluyor.
Yani cocuklarda göbek bağlarını kesmiyorlar/kesemiyorler.
Şimdi KV benim yatağımi, donumu, tabak çanağımi alip evime koysa (çoğu gelin bekliyor bunlari) belkide karışırdı...hak görürdü.
Yabancilarin tutumu keskin. Adamlar ne karışıyor ne aşırı kanat geriyorlar.
Bizim genclerdeki beklenti şu: aileler iğneye kadar alsın, yapsın...KV 3-5 yil çocuğuma baksin ama asla karışmasın. Bizim insanimiz doğuma bile yaninda aile istiyor- KV loğusa bakimina gelmiyor diye tantana. Sonrada kadin karışınca kavga...
Ortada aşırı bir tutarsizlik var.

Şu an hayatımda etrafımda ki tek yakışıklı olan zaten erkek kardeşim öyle yakışıklı erkek çok yok zaten. Genelde zaten kalbini sevdiğin insanı güzel bulursun, olay bundan ibaret. Yoksa öyle kitaplarda ki bir yakışıklı henüz karşıma çıkmadı. Üni zamanında sadece bir tane Alman bir erkeği yakışıklı bulmuştum ki şimdi allah için koskoca üniversite de bir yakışıklı oydu sanırım. Benim için ne büyük bir hüsrandı gerci benim genelde erkekleri gözüm görmez lakin sanırım çok yakışıklı olan erkeği görür insan diye düşünüyorum

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…