- 17 Aralık 2015
- 27.093
- 49.523
- 598
belki yabancilarinda bir sitesi vardir onlarda biz yabancilara özeniyorlardirHunharca gülüyorum. Çocuğum olduktan sonra asla yapmayacağım dediğim her şeyi yaptım da ondan. Bizim anneler yabancı değil ya, çocuklar ondan yabancıların çocuğu gibi yetişmiyor sanırım.
Ay masallah kilo bilgilerine bakin tu tu masallah.Kutlarim yaaBenim kızların böyle. Çünkü kurallar cok nettir bizde. Herseyi açıkça konuşarak cozeriz
Allahıııım!! Şu siteyi kapatayım yoksa bu gece gülmekten uyuyamıycam. Çok tatlısın ya.belki yabancilarinda bir sitesi vardir onlarda biz yabancilara özeniyorlardir
annesi kaşını kaldirip cocuga bir bakti birde çimdik atti cocuk susu verdi ayol hemen diye
Misafirlikte cay bile icmedi cocuk annesi goz edince diyorlardir ustelikbelki yabancilarinda bir sitesi vardir onlarda biz yabancilara özeniyorlardir
annesi kaşını kaldirip cocuga bir bakti birde çimdik atti cocuk susu verdi ayol hemen diye
neden olmasın bence olabilirAllahıııım!! Şu siteyi kapatayım yoksa bu gece gülmekten uyuyamıycam. Çok tatlısın ya.
tabiMisafirlikte cay bile icmedi cocuk annesi goz edince diyorlardir ustelik
E onun esi turktur,alman olsa belki baska olurdu:)Yuh pohunu cikarmis artik yani ...cocuk bu kaza olabilir kusar kusmugunda bogulur ayyy hic normal degil onca alman taniyorum daha yapani görmedim benim alman elti cop atmaya cikardi evde birakip bir o onada esi kizdi yapmiyor ama evde birakip eglenceye gitmek hic dogru bir davranis degil apaçik ihmal
Simartmak nedir?Pohpohlamayacaksınız
Sorumluluk vereceksiniz
Şımartmayacaksınız.
Kurallara uymasını bilecek
Pek çok faktör var.
Simartmak nedir?
Gercekten merakimdan soruyorum,sunu bir ogrenemedim.Ben cocukken kahkahalarla gulunce annem "simarma" derdi,yeni elbise giyince sevincle kendi etrafimda donsem "simarma"derdi,lunaparka gidince heyecanla yerimde kipirdansam "simarma" derdi,oysa icimden kollarimi acarak sonsuzluga kosasim gelirdi,ama put gibi dururdum.
Insan cocugunu bazen simartir da simartmali da..Simartmak baska,simarik yetistirmek baska bir sey sanki
Cocuk zayıflamış, yuzu kaşık kadar kalmis, bilmem kimin torunu tosun gibi, sutun mu yaramiyor, ac mi bu cocuk, inek sutu vermemek de yeni adet, oturt önüne yedir vs vs vs. Anne devamlı bu elestirilere maruz kalinca, mecburen kendini zorunda hissediyor.Çocuğum yok dolayısıyla tecrübem de yok ama etrafımda gözlemlediğim kadarıyla yabancılar çocukları kendi hallerine bırakıyor, çok üstüne düşmüyorlar. O çocuklar da haliyle bireysel hareket etmeye alışıyor ve kendi işini kendi görüyor. Almanya’da çalıştığım laboratuvarın profesörü noel yemeği için bizi evine davet etmişti. Kadının 6 yaşında bir oğlu var ve ben hayran kalmıştım o çocuğa. Bütün akşam ailesi çocukla hiç ilgilenmedi, çocuk kendi başına yetişkin gibi davrandı, bize misafirverperlik falan etti hattaKendi yemeğini canı istediği zaman kendi aldı, bize bazı ikramları o yaptı. Bir ara karnının ağrıdığını, odasına geçip biraz dinleneceğini söyledi ve yarım saat kadar odasında kaldı, bu süre içinde bile anne veya babası hiç yanına gidip ilgilenmedi. Daha sonra kendiliğinden gelip aramıza katılmıştı tekrardan. Ben Türkiye’de 4-5 yaş üstü çocukların bile ailelerinin çok üstüne düştüğünü görüyorum, mesela çocuk yemeğini yemese hemen anneler zorla yedirmeye çalışıyor, her isteği anında karşılanmaya çalışılıyor bu da biraz şımarıklığa sebep oluyor bence. Ben anne olsam nasıl olurdum bilmiyorum tabi bana çok uzak konular, anne psikolojisini anlamamın imkanı yok şu anda. Eleştirmek için söylemiyorum. Ama gözlemlediğim fark genel olarak yabancıların çocuklarını daha kendi haline bırakması ve o çocukların daha birey gibi davranması yönünde.
Biliyorum,ama annem bilmiyordu,ustelik ne kadar guzel birsey oldugunu cocuklarim olunca ogrendimSizin soyledikleriniz şimariklik degil ki, cocuk heyecani sadece.
Bu saydıklarınız şımarıklık değil tabiSimartmak nedir?
Gercekten merakimdan soruyorum,sunu bir ogrenemedim.Ben cocukken kahkahalarla gulunce annem "simarma" derdi,yeni elbise giyince sevincle kendi etrafimda donsem "simarma"derdi,lunaparka gidince heyecanla yerimde kipirdansam "simarma" derdi,oysa icimden kollarimi acarak sonsuzluga kosasim gelirdi,ama put gibi dururdum.
Insan cocugunu bazen simartir da simartmali da..Simartmak baska,simarik yetistirmek baska bir sey sanki
Ikisi de uç geldi banaKuzenim Amerikalı bir hanımla evli iki kızları var.Geçen sene düğüne geldiklerinde bizde kaldılar.Küçük kız 1,5 yaşına yeni girmişti.Uyku zamanı ağlayınca filan asla kucağına almıyordu o çocuk ağlaya ağlaya kendi kendine uyuyordu.Yemek zamanı yemeğini koyuyordu işte yemekte çatalla ezilmiş sebze püre filan, “15 dakikan var yemezsen aç kalacaksın” diyordu o çocuk öyle yemeğini yiyordu şok olmuştum.Diğer kuzenin oğluda tam tersiydi.4 yaşında çocuk ayakta sallamadan uyumuyordu annesini tekmeliyordu bırakınca,yemeği beğenmezse yaygara kopartıp hamburger sipariş ettiriyordu..
Ben yapmayacağım dediğim şeyleri yapmadım şimdiye kadar çok şükür. Ayağımda sallamadım, sabahın köründe kalkma pahasına geç yatırmadım, odasına erkenden geçirdim vs. Herkes yediğini muhakkak yutacak diye bir şey yok ki.Hunharca gülüyorum. Çocuğum olduktan sonra asla yapmayacağım dediğim her şeyi yaptım da ondan. Bizim anneler yabancı değil ya, çocuklar ondan yabancıların çocuğu gibi yetişmiyor sanırım.
Yeterince sinanmamis olabilirsinizBen yapmayacağım dediğim şeyleri yapmadım şimdiye kadar çok şükür. Ayağımda sallamadım, sabahın köründe kalkma pahasına geç yatırmadım, odasına erkenden geçirdim vs. Herkes yediğini muhakkak yutacak diye bir şey yok ki.
O zaman hic simartilmamisim,yazdiklarinizin -10 katini yasamisimdir herhalde.Bu saydıklarınız şımarıklık değil tabi
Misal sorumsuz yetiştirmek
5 tane oyuncağı varsa aynısından daha çok almak
Sen küçüksün yapamazsın deyip hiç iş vermemek
Sürekli pohpohlamak
Başka kişilerle kıyaslayıp hep sen en iyisin deyip EGO’sunu şişirmek
Bunlar bence şımartmak
Yoksa çocuğun gülüp oynayıp eğlenmesi değil
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?