belki bir faydalanan olur...
nar suyu kürünü yaklaşık 20 gündür deniyorum. 4-5 defa sürdüm. (yaklaşık haftada iki kere.)
Önce kürü anlatayım:
Bir nardan yaklaşık yarım su bardağı nar suyu çıkıyor, yarım bardak elma sirkesi ile karıştırıyoruz.
Ben küçük bir şişeye doldurdum, küflenmemesi için buz dolabında saklıyoruz.
Başlarda pamukla sürüyordum ama şimdi şişenin ağzını yanağımdaki sorunlu kısımlar öncelikli olmak üzere her yerine dikip bir süre bekleyip çekiyorum.
Sürünce gözler biraz yanıyor, göz çevreme sürmüyorum çok yakınlara.
Bütün yüzüm bu şekilde nemleniyor, küçük damlacıklar da yüzde kurumalı.
En az iki üç saat böyle kalmalı, sabaha kadar da kalabilir. Genelde akşamdan yapılmalı.
Banyodan sonra gözenekler açıkken ya da sıcak su ve örneğin sabunla yüz yıkandıktan sonra yapılmalı.
Faydasını gördüm, yağ bezeleri yemek alışkanlığı, stres gibi şeylere de bağlı tabi ama diğer faktörlerde değişen bir şey olmadığı için sanırım nar suyu iyi geldi. Yağ bezeleri derinin daha alt katmanlarına doğru gitti sanırım, yani direk yüzeyde gözükmüyor, ama yerleri hala belli gibi. Bilemiyorum belki o da geçer.
Ayrıca nar suyu yüze bir kırmızılık da veriyor, keşfettim ki eğer oldukça doğal bir allık istiyorsanız azıcık nar suyu sıkıp, hatta bir kaç nar tanesini elinizde sıkıp elmacık kemiklerinize sürebilirsiniz:)