• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Yağ da bu yapilir mi pes :(

Mutlaka kendisine soyleyin..
Ama herkesin icinde degil..
Ben olsam zeytinyagini geri getirir "Buyrun ben yiyecegim kazigi yedim gerisi size kalsin." Der parasini almazdim..

Bu terbiyesizligi, sahteciligi goze almissa rezil olmayı, laf yemeyi de goze almali..Terbiyesiz..

Yağı ayırmak çok çok zordur. Renginden ziyade donmaması tuhaf.
İki tane saf zeytin yagi uctane de sahte zeytin yagi hepsini caybardaklarina doldurdum iclerine yarim cay bardagi tuz ruhu dokup karistirdim sahte olan uc zeytin yagi cay rengi oldu gercek saf olanlar ayni yesil renginde kaldi internette zeytinciler videolarini koymuslar burdan gorup denedim .Zaten donmamasi uzerine suphelendim de yaptim tadindan zeytinci bile anlayamadi yakiyor bagazi gercek demisti deneyi yapinca cikti ortaya.Ben de cok sasirdim ve kullanmiyorum yagi param bosa gitti herseyden once guvenim sarsildi .

Suan beni aptal goruyordur. Bunu sindiremiyorum ama anladigimi bilsin istiyorum.
Canım beğenmediğini,yağdan anladığını söylersin ama yine de uygun bir dille..
Geri iade etmek istiyorum dersin belli olmaz belki yaptığından utanırdı paranı geri verir.Tabi ki birebir konuşmanız daha sağliklı

İki tane saf zeytin yagi uctane de sahte zeytin yagi hepsini caybardaklarina doldurdum iclerine yarim cay bardagi tuz ruhu dokup karistirdim sahte olan uc zeytin yagi cay rengi oldu gercek saf olanlar ayni yesil renginde kaldi internette zeytinciler videolarini koymuslar burdan gorup denedim .Zaten donmamasi uzerine suphelendim de yaptim tadindan zeytinci bile anlayamadi yakiyor bagazi gercek demisti deneyi yapinca cikti ortaya.Ben de cok sasirdim ve kullanmiyorum yagi param bosa gitti herseyden once guvenim sarsildi .
Kendinizi doldurmayın bence. Açıkça sorun. Bakalım ne diyecek? Arkadaşım aromatik yağ analiz laboratuarında uzman. Bu işin o kadar kolay olmadığını biliyorum.

benim en yakın arkadaşım bunu yaptı. memleketten kendi hasatımız diye 5 kilo ne idüğü belirsiz kapkara yağı halis diye sattı. bilmediğim için aldım ama kullandıkça tadından şüphelendim. kesinlikle dolapta bile donmuyordu.
tabiki kabul etmedi, bana mı öğretiyorsun dedi.
hakkımı helal etmedim, şeytan görsün yüzünü dedim geçtim.

Kendinizi doldurmayın bence. Açıkça sorun. Bakalım ne diyecek? Arkadaşım aromatik yağ analiz laboratuarında uzman. Bu işin o kadar kolay olmadığını biliyorum.
.Donmuyor yag hic bir sekilde .Renk degistirmesine nediyeceksiniz peki arkadasiniza bir sorun isterseniz gercek yag cay rengine doner mi tuz ruhuyla .Saf yag dönmuyor bu kadindan aldigim caya donüyor rengi.

benim en yakın arkadaşım bunu yaptı. memleketten kendi hasatımız diye 5 kilo ne idüğü belirsiz kapkara yağı halis diye sattı. bilmediğim için aldım ama kullandıkça tadından şüphelendim. kesinlikle dolapta bile donmuyordu.
tabiki kabul etmedi, bana mı öğretiyorsun dedi.
hakkımı helal etmedim, şeytan görsün yüzünü dedim geçtim.
Kendileri kesinlikle yemiyorlar icinde pamuk yagi var insanlara satip sagliklariyla oynuyorlar dedigim gibi sadece donmamasi degil tadinin bagazi yakip yakmamasi da degil bu dedigim karsimi herkes denemeli alismislar sehirlileri kaziklamaya birde sosyete zengin insanlar anlamiyor diyip kahkaga atanlari varmis .

Evet yagda malesef cok oynama yapiliyor ozellikle pamuk yagi karistiriyorlar asit orani yuksek tutuluyor vs. bizim oralarda bir söz vardir zeytinyaginin iyisi donarsa balın iyisi donmazsa belli olur diye. zeytinyagi gercek ise dolapta donar gercek degil ise donmaz birde kizartma yapinca kokudan durulmaz

Yağ ne renk? Yemekte kullanınca kokusu farklı gelmiyor mu? Bizimde zeytinlerimiz var. Bende annemlerden kv den alırım yağı. Eğer ağaç başından toplandıysa yağ duru berrak renkte olur ayçiçek yağı gibi. Yemek yaparken kokmaz hafiftir. Dibinden toplandıysa çoğu küflü olur onun rengi koyudur. Kalitesi düşüktür. Kendi hasatı olan yağın kalitesi dibindense eğer düşük kalitededir. Muhtemelen fabrikadan almıştır yağı. Malesefki fabrika yağları güvenilir değil. İçine çok fazla katkıntı katarlar. Birde çoğu en düşük kalitedeki yağları birleştirip satıyor elden çıksın diye. Annemler böyle kokusu farklı yağ olunca zeytinyağlı defne sabunu yaptılar bu yıl. Haramdır en başta bu yağı satmak. Ne kadara aldınız? Mutlaka söyleyin bence. Belli olmaz belki bilmiyordur bile sattığı yağı. Kandırmış olsa dahi bilmesi gerek.

Yağ ne renk? Yemekte kullanınca kokusu farklı gelmiyor mu? Bizimde zeytinlerimiz var. Bende annemlerden kv den alırım yağı. Eğer ağaç başından toplandıysa yağ duru berrak renkte olur ayçiçek yağı gibi. Yemek yaparken kokmaz hafiftir. Dibinden toplandıysa çoğu küflü olur onun rengi koyudur. Kalitesi düşüktür. Kendi hasatı olan yağın kalitesi dibindense eğer düşük kalitededir. Muhtemelen fabrikadan almıştır yağı. Malesefki fabrika yağları güvenilir değil. İçine çok fazla katkıntı katarlar. Birde çoğu en düşük kalitedeki yağları birleştirip satıyor elden çıksın diye. Annemler böyle kokusu farklı yağ olunca zeytinyağlı defne sabunu yaptılar bu yıl. Haramdır en başta bu yağı satmak. Ne kadara aldınız? Mutlaka söyleyin bence. Belli olmaz belki bilmiyordur bile sattığı yağı. Kandırmış olsa dahi bilmesi gerek.
Yagin rengi aycicek yagi gibi berrak , tadi da su gibi ve donmuyor sizdekiler kalitesiz dahi olsa donuyor degilmi ? fakat icine tuzruhu karistirinca rengi cay gibi oldu .Saf zeytin yagi hem donuyor hemde icine tuz ruhu konulunca cay rengi olmuyor ayni berraklikta kaliyor.

geri vermek istediğinizi söyleyin. geçen bir öğretmen arkadaşım tanımadığı birisinden zeytinyağ diye aldı evde baktı saf değil götürdü geri verdi parasını da geri aldı. siz üstelik tanıdığınız birisinden almışsınız parayı vermemezlik yapamaz utanır. açıklama yapmayın bence kabul etmeyecektir çünkü. kapısına götürün geri vermek istiyorum deyin.

Back
X