Saç Dökülmesi, Yıpranmış, Kırılmış Saçlar Yağlı & Seyrek & İnce Telli Saçların Bakımı Nasıl Olmalıdır?

Yıpranmış Kırılmış Saçlar, Saç Dökülmesi ve Çözümleri

eda esen

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
5 Kasım 2014
119
62
48
Merhaba..
20 yaşındayım.
normalde saçlarım seyrek,yağlı ..
Saç boyama işlemlerinden dolayıda genel olarak uçları kuru.:mad:
Yalnız son dönemlerde fazlasıyla saç kaybı yaşıyorum. :cry:
Bundan bı kaç ay once es zamanlı olarak su saclar ıcın olan haplardan kullandım iyide geldi ama bundan once bir sac dokulmesı problemım yoktu. :KK35:
Bu problemlerden kurtulabilmek için bir sürü yağları karıştırıp maskeler uyguladım.Saç maskeleri uyguladım.
Kuru saça kullanılan sıvı saç kremlerınden kullandım. Ve de hep pahalı sampuanlar kullandım dogal olacak cesitlerini :D
sonu husranla bitti :KK16:
:KK58:Artık normal cüzzi fiyatlı bilindik şampuanlar kullanmak istiyorum.
Ve saç bakımımın nasıl olması gerektiğini bilmiyorum. Bilgileri olan arkadaslar yardımcı olursa cok sevinirim.

:cool:NOT: Saçlarım uzundu kestirdim hala kısa sayılırlar. suan omuz hizasındalar. Diplerım 4 parmak kadar dogal gerisi karemel sarımsı tarzda.
Şimdiden teşekkürler.

Beslenme çok önemli. Beslenme alışkanlığını değiştirerek ise başla

Aynı derde sahibiz canım :) Birincisi, içerisinde silikon bulunan hiçbir ama hiçbir saç ürününü alma. Kısa vadede saçları kontrol altına alıyor bu ürünler, ama daha sonra saçların kalıp gibi yapışıveriyor.
Yağlı ve seyrek saçlı kişilerin saç köpüğü gibi ürünleri kullanması da yanlış. Saçına ne kadar fazla bakım ürünü sürersen, o kadar çok söner. Saçlarını aşırı sıcak suyla kesinlikle yıkama, bu da daha çok seyrelmesine ve yağlanmasına sebep oluyor.
En önemlisi de gerçekten beslenme. Aşırı baharatlı yiyeceklerden kaçın. Bu tüm cildinin çabuk yağlanmasına sebep olur, dolayısı ile saç derinin de. Az su içiyorsan saçların seyrelir. Su tüketimini artır, farkı gerçekten göreceksin.
Düzleştirici, maşa, fön vs. zaten saç düşmanı söylemeye gerek yok :) Haftada iki kereden fazla saçlarını düzleştirme. Zaten uçları bayağı yıpranmıştı diyorsun. Bilindik bakım yağlarını (badem yağı vs. ) kullanırken sadece uçlarına sür saçlarının.
Saç için kullanılan haplar ne yazık ki bende kullanım bittikten sonra etkisini bıraktı. O yüzden ben pek tavsiye etmiyorum.

Lee Stafford un my big fat hair şampuanını dene.Volum sağlamada çok başarılı.Gratislerde satılıyor, çok pahalı da değil, 16.90tl olması lazım.Serinin saç kremi de var.Krem kullanmayadabilirsin uçlarda kuruluk yoksa.varsa da sadece uçlara kullan.

Bepanthene-e vitamini-bemix ampül karıştırıp sürebilirsin saç diplerine.yıkayacağın gün sürüp yarım saat bekletip öyle yıkayabilirsin saçlarını.arada bir tabi, her yıkamada değil.

İnce telli dümdüz beline kadar pırasa gibi yağlı saçları olan ve saçları adeta kafasına yapışan bir arkadaşım su dalgasıyla Shakira gibi olmuştu, bu bilgiyi de ekleyeyim.

Son düzenleme:
Şampuana doğum kontrol hapı karıştırmayı da deneyebilirsin.Erkek tipi saç dökülmelerine iyi geliyor.Saçlarının dökülmesinin sebebi tiroid , hormonal vb de olabilir.Normal bir dökülme olmadığını düşünüyorsan doktora gidip gerekli testleri yaptırmanda fayda var.Kuzenimin bir ara saçları çok dökülüyordu çok seyrekleşmişti.Annem ona hangi akla hizmetse bol bol havuç yemesini söyledi.Ben olsam hayatta dinlemezdim ama kuzenim dinledi ve hergün koca bir kayık tabak havuç rendeleyip limonlayıp yedi.Bundan mıdır bilinmez ama sonrasında sağlıklı, ve baya baya gür saçlara sahip oldu.

Bence mevsimsel çünkü ben ve çevredekiler herkes 1 aydır bundan şikayetçi ,ama kuruluk falanda varsa doktora danışarak bilgin içerikli vitamin almamı tavsiye ederim B12 için arkadaşıma doktor solgar B12 tavsiye etmiş , bende life TİME q Hera diye ürün aldım ama hassas bunyem olduğu için doktora danistim ,çünkü vitamin yada besin takviyesi de olsa kullanmadan önce danışmak tahlil filan yaptırmak gerekiyor ,ben tesadüf mudur nedir dün itibariyle dökülmesi bayagi azaldığını farkettim 1 haftadır alıyorum ürünü şaşırdım dediğim gibi tesadüf de olabilir ama ürün içerikleri etkili

Merhaba..
20 yaşındayım.
normalde saçlarım seyrek,yağlı ..
Saç boyama işlemlerinden dolayıda genel olarak uçları kuru.:mad:
Yalnız son dönemlerde fazlasıyla saç kaybı yaşıyorum. :cry:
Bundan bı kaç ay once es zamanlı olarak su saclar ıcın olan haplardan kullandım iyide geldi ama bundan once bir sac dokulmesı problemım yoktu. :KK35:
Bu problemlerden kurtulabilmek için bir sürü yağları karıştırıp maskeler uyguladım.Saç maskeleri uyguladım.
Kuru saça kullanılan sıvı saç kremlerınden kullandım. Ve de hep pahalı sampuanlar kullandım dogal olacak cesitlerini :D
sonu husranla bitti :KK16:
:KK58:Artık normal cüzzi fiyatlı bilindik şampuanlar kullanmak istiyorum.
Ve saç bakımımın nasıl olması gerektiğini bilmiyorum. Bilgileri olan arkadaslar yardımcı olursa cok sevinirim.

:cool:NOT: Saçlarım uzundu kestirdim hala kısa sayılırlar. suan omuz hizasındalar. Diplerım 4 parmak kadar dogal gerisi karemel sarımsı tarzda.
Şimdiden teşekkürler.

Jojoba yağını ve restorex in saç uzatan serisini öneririm. şampuanın içine bi kapak çam terebentin dökülmeyi önler.

İyi günler.

Back
X