• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Yakın akraba cenazesi

benimle yasit olan kuzenim baya agir konustu oysa, bu ölüm bi bize yok goreceksin sende dedi. En kisa sürede seninde eşin anne acisini görsün dört gözle o ani bekliyorum anca o zaman icim sogur size dedi.

Yok artık.
Sitem etmenin gonul koymanin da bi adabi vardir.
Bu resmen kotu kalplilik, terbiyesizlik.

Evet kirilmak haklari ama bu laflar da yenilir yutulur gibi degil.
Akisina birakin, ustelemeyin artik.

Merhabalar. Bikaç ay önce halam vefat etti, Eşim izin alamadi arabayla gitme şansim yoktuz otobusle 7 8 saatlik yolu cocugumla goze alamadim ve bi sekilde gidemedim. Kuzenimle cok yakindik, yaninda olmak cok istedim yedim bitirdim kendimi ama gidemedim iste. Esim söz verdi ilk izinde seni yanlarina goturucem diye, izne ciktigimiz günde esimin kendi kuzeninin dügünü vardi ve yine gidemedik o gün. Hemen pesinden ertrsi gün tatil ayarlamistik ta bikac ay oncesinden, tatile gittik ve bunu bi sekilde duydular halamin cocuklari.
Tatilimizin son gecesi bana cok agir mesajlar atti kuzenim yanimizda olmadin gelmedin vs diyez haklisin dedim cok haklisin ama gelemedim.. eşim ugramadi dedim, ne yapayim elimden bisey gelmedi.. sonra konusmalarimizi abilerine ablalarina gostermis ve beni silip engellemisler.. yine hata bende dedim beni engelledikleri halde tatilden döndügüm gibi kapilarina gittim ama yuzume bile bakilmadi.. sonra büyük kuzenim babamin yanina gitmis, ( ve ben bundan 5 6 yil once esimle bi olay yasamistim babamlara duyurmamak icin sakinlesmek adina simdi bahsedecegim kuzenim olan abim yerine koydugum kisinin evine gittim, derdimi anlattim esiyle dinlediler konustuk rahatladim ve evime dondum kimse duymadan) herneyse bu konuyu kuzenim babama anlatmis, iste kizinin hicbiseyinden senin haberin yok sen neyi biliyosunki vs diye herseyi dökmüş ortaya.
Simdi babam bana mesafeli sen neden bana gelmedinde milletin agzina sakiz yaptin beni diyo.
Esim kiziyo kendini cok ezdirdin neden boyle biseye izin verdin diye.
Kuzenlerimin bi kisminda halen engelliyim, bi kısmı zoraki konusuyo, bi kismi görmezden geliyo.
Vicdanimsa cok huzursuz, nasil gidemem halamin cenazesine diye, ama elimde olmayan sebeplerdi ve sonucu böyle mi olmaliydi :KK43: ne yapmam lazim lutfen akil verin.. umursamayim diyorum icim icimi yiyo kimseye anlatamiyorum kendimi.. benimle yasit olan kuzenim baya agir konustu oysa, bu ölüm bi bize yok goreceksin sende dedi. En kisa sürede seninde eşin anne acisini görsün dört gözle o ani bekliyorum anca o zaman icim sogur size dedi. Asla eşin evimize girmesin adim atmasin dedi. Yani haklilik paylari var evet ama ben napayim simdi :KK43:
Egri oturalim dogru konusalim, elinde olmayan sebep hastalik olur kaza olur aniden gelen misafir bile belki olur ama fosur fosur tatil yapmak olmaz. Bosuna kendinizi yiyip bitirmeyin siz keyfinizi secmissiniz, onlarda keyfinizi kacirmis.

Ha yaptiklari da buyuk hainlik. Hele beddular filan iğrenc. Agzindan cikan koynuna girsin de gec. Bosunada barışmaya calisma.bu saatten sonra o iliskiler duzelmez.

Merhabalar. Bikaç ay önce halam vefat etti, Eşim izin alamadi arabayla gitme şansim yoktuz otobusle 7 8 saatlik yolu cocugumla goze alamadim ve bi sekilde gidemedim. Kuzenimle cok yakindik, yaninda olmak cok istedim yedim bitirdim kendimi ama gidemedim iste. Esim söz verdi ilk izinde seni yanlarina goturucem diye, izne ciktigimiz günde esimin kendi kuzeninin dügünü vardi ve yine gidemedik o gün. Hemen pesinden ertrsi gün tatil ayarlamistik ta bikac ay oncesinden, tatile gittik ve bunu bi sekilde duydular halamin cocuklari.
Tatilimizin son gecesi bana cok agir mesajlar atti kuzenim yanimizda olmadin gelmedin vs diyez haklisin dedim cok haklisin ama gelemedim.. eşim ugramadi dedim, ne yapayim elimden bisey gelmedi.. sonra konusmalarimizi abilerine ablalarina gostermis ve beni silip engellemisler.. yine hata bende dedim beni engelledikleri halde tatilden döndügüm gibi kapilarina gittim ama yuzume bile bakilmadi.. sonra büyük kuzenim babamin yanina gitmis, ( ve ben bundan 5 6 yil once esimle bi olay yasamistim babamlara duyurmamak icin sakinlesmek adina simdi bahsedecegim kuzenim olan abim yerine koydugum kisinin evine gittim, derdimi anlattim esiyle dinlediler konustuk rahatladim ve evime dondum kimse duymadan) herneyse bu konuyu kuzenim babama anlatmis, iste kizinin hicbiseyinden senin haberin yok sen neyi biliyosunki vs diye herseyi dökmüş ortaya.
Simdi babam bana mesafeli sen neden bana gelmedinde milletin agzina sakiz yaptin beni diyo.
Esim kiziyo kendini cok ezdirdin neden boyle biseye izin verdin diye.
Kuzenlerimin bi kisminda halen engelliyim, bi kısmı zoraki konusuyo, bi kismi görmezden geliyo.
Vicdanimsa cok huzursuz, nasil gidemem halamin cenazesine diye, ama elimde olmayan sebeplerdi ve sonucu böyle mi olmaliydi :KK43: ne yapmam lazim lutfen akil verin.. umursamayim diyorum icim icimi yiyo kimseye anlatamiyorum kendimi.. benimle yasit olan kuzenim baya agir konustu oysa, bu ölüm bi bize yok goreceksin sende dedi. En kisa sürede seninde eşin anne acisini görsün dört gözle o ani bekliyorum anca o zaman icim sogur size dedi. Asla eşin evimize girmesin adim atmasin dedi. Yani haklilik paylari var evet ama ben napayim simdi :KK43:
Yok artık!! Bu nasıl bir kin, bu gönül koymak değil bildiğin kötü kalplilik, resmen ölüm görün diye beddua etmişler. Ben olsam daha da üzülmem böyle insanlar için. Babamla aramı düzeltir yoluma bakarım.

tamam şimdi olayın iç yüzünü bilmedikleri için, cenazeye gelmeyip tatile gittiğinizi öğrenince üzülmekte haklılar. Ama siz anlatmışsınız, özür dileyip kapılarına kadar gitmişsiniz.

sizi kovmaktan beter edip sırrınızı ifşa edip bir de beddua etmişler.

insanlar gerçek yüzlerini öfke anında gösterirler. Akrabanın farkı da kriz anlarında belli olur.

bana el gibi hatta elden beter davranan akrabaya ben de akrabam gözüyle bakmam artık şahsen.

Yani Allah korusn ama sizn anneniz ölsede kuzeniniz tatile gitse ne düşünürdünüz ben şahsen bir daha görüşmezdim en acı günümde tabiki en sevdigğim insanlar yanmda olsun isterim görüşmemekte haklılar ama zamam herşeyin ilacı birkaç zaman sonra umarım barışırlar.
Yaptıkları bedduada iğrenç ötesi bence bu beddualardan snra sizde uzun süre onlardan uzaklaşın

Birde eşiniz götürmesede çocuklark birkaç gün biryete bırakıp gidemez miydinz eşiniz sizi bebek gibi taşımak zorunda degil bence bazen kendi başınızn çaresine eşiniz olmadan bakmayı öğrenmelisin

Alınmalarına ben de hak verdim
Çünkü sandığınız gibi elinizde olmayan sebeplerden gidememiş değilsiniz tamamen
Bir yerden sonra gitmemeyi seçmişsiniz gayet kendi iradenizle

Ama haklı olmaları durduk yere sırrınızı ortaya dökme hele beddua etme hakkı asla vermez

Cenazeye gelememenize değil, bi uğramadan alelacele tatil yapmanıza kızmışlar, e haklılar.
Tamam acıları var, gelmemenize kırılmışlar, o an sağlıklı düşünememişler, ama sürdürmenin ne anlamı var? Kan düşmanı gibi davranmanın ne anlamı var? Bir müddet görüşmeyin, iletişime geçmeyin, ortalık soğusun.

Yani Allah korusn ama sizn anneniz ölsede kuzeniniz tatile gitse ne düşünürdünüz ben şahsen bir daha görüşmezdim en acı günümde tabiki en sevdigğim insanlar yanmda olsun isterim görüşmemekte haklılar ama zamam herşeyin ilacı birkaç zaman sonra umarım barışırlar.
Yaptıkları bedduada iğrenç ötesi bence bu beddualardan snra sizde uzun süre onlardan uzaklaşın

Birde eşiniz götürmesede çocuklark birkaç gün biryete bırakıp gidemez miydinz eşiniz sizi bebek gibi taşımak zorunda degil bence bazen kendi başınızn çaresine eşiniz olmadan bakmayı öğrenmelisin
Tayinciyiz sehir disinda yasiyoruz ve hickimsemiz yok bulundugumuz sehirde..
2 yaş sendromunda bi cocukla bi basima otobusle gidemezdim, birinin beni goturmesine mecburdum bi bakima.. yani bide şöyle ki biz iznimizi ta 3 ay oncesinden ayarlamistik oda vefat tarihinden 4 hafta sonrasiydi. Yani o esnada tatile gitmedik biz.. uzerinden 1 ay gecmisti ve ben dönüşte bunlar yasanmasa kendi ailemde degil onlarin yaninda kalacaktim :(

Cenazeye gidemeyip sonrasında düğüne, tatile gitmeniz doğru olamamış açıkçası.

Kuzenleriniz kırılmakta sonuna kadar haklılar ama verdikleri tepkiler çok fazla.

Babanızla konuşmaları, ettikleri beddua. Hakliyken haksız durumuna düşmüşler bence. Muhattap olmayın, özür falan dilemeyin, alttan alacak bir durum kalmamış.

Kırılmakta haklılar çünkü tatilden ziyade esin kuzeninin düğününe gitmişsiniz. Bence bir insanın mutlu gününden ziyade acı gününde yanında olunmalı. Insan o zaman daha çok arar diye düşünüyorum. Ama yaptiklari ile ve ettikleri ağır laflarla haksız duruma onlar düşmüş. Bir mesaj yazıp engelleseler yetermiş.

2 yaş sendromunda bi cocukla bi basima otobusle gidemezdim, birinin beni goturmesine mecburdum bi bakima.. yani bide şöyle ki biz iznimizi ta 3 ay oncesinden ayarlamistik oda vefat tarihinden 4 hafta sonrasiydi. Yani o esnada tatile gitmedik biz.. uzerinden 1 ay gecmisti ve ben dönüşte bunlar yasanmasa kendi ailemde degil onlarin yaninda kalacaktim :KK43:
Düğün yerine oraya gitmenizi beklemiş olabilirler. Yoksa düğüne gittiginizden haberleri yok mi?

Cenazeye gelememenize değil, bi uğramadan alelacele tatil yapmanıza kızmışlar, e haklılar.
Tamam acıları var, gelmemenize kırılmışlar, o an sağlıklı düşünememişler, ama sürdürmenin ne anlamı var? Kan düşmanı gibi davranmanın ne anlamı var? Bir müddet görüşmeyin, iletişime geçmeyin, ortalık soğusun.
Evet alinma sebepleri tam da sizin soylediginiz konu ama memlekete döndügümüz gun esimi ugratamadim iste :( bisuru kavga ettik hatta bu sebepten ve bana tatil dönüşü kalacaksin iste zaten ugrariz bi ara dedi, ve benimde basiretim baglandi o an inip arabadan gitseydim keske :( ve hemen onun ertesi günüde rezervasyonumuz vardi tatile gittik. Yani tüm bunlar bu yasananlari hakettigim anlamina mi geliyo, gercekten kafam karmakarisik, bi yandan engellendim konusulmuyorum, bi yandan butun sirlarimi ortaya döktüler.. daha esimin bu beddualardan vs haberi yok, olsa kan çikar eminim.. ama cok cok uzuluyorum, kardes gibi buyudugum kuzenimle boyle olmasi cok aci..

2 yaş sendromunda bi cocukla bi basima otobusle gidemezdim, birinin beni goturmesine mecburdum bi bakima.. yani bide şöyle ki biz iznimizi ta 3 ay oncesinden ayarlamistik oda vefat tarihinden 4 hafta sonrasiydi. Yani o esnada tatile gitmedik biz.. uzerinden 1 ay gecmisti ve ben dönüşte bunlar yasanmasa kendi ailemde degil onlarin yaninda kalacaktim :(
Vefat sonrası 1 ay sonra tatile gittiniz. O zaman o 1 aylık süre içinde gitmeniz gerekirdi 1 gün bile olsa geç kalmışsınz tabi eşiniz vaktsizlktem götüremediyse o ayrı keşke tatil döneminde önce onlara gitseydiniz hem durumu izah etmiş olurdunuz

Düğün yerine oraya gitmenizi beklemiş olabilirler. Yoksa düğüne gittiginizden haberleri yok mi?
Şöyle ki, dügün bizim yasadigimiz sehre 1 saat uzaklikta bi sehirdeydi, yani yol üzeri gibiydi, dugune ugradik memlekete döndük o gün tatilimiz başladi.. yani zaten haklilar ben en bastan beridir ilk mesajdan itibaren haklisiniz, ne deseniz hakkiniz gelemedim yaninizda olamadim vs diye hep yapiciydim, ama ben haklisiniz dedikce butun herseyim ortaya döküldü.

Evet alinma sebepleri tam da sizin soylediginiz konu ama memlekete döndügümüz gun esimi ugratamadim iste :KK43: bisuru kavga ettik hatta bu sebepten ve bana tatil dönüşü kalacaksin iste zaten ugrariz bi ara dedi, ve benimde basiretim baglandi o an inip arabadan gitseydim keske :KK43: ve hemen onun ertesi günüde rezervasyonumuz vardi tatile gittik. Yani tüm bunlar bu yasananlari hakettigim anlamina mi geliyo, gercekten kafam karmakarisik, bi yandan engellendim konusulmuyorum, bi yandan butun sirlarimi ortaya döktüler.. daha esimin bu beddualardan vs haberi yok, olsa kan çikar eminim.. ama cok cok uzuluyorum, kardes gibi buyudugum kuzenimle boyle olmasi cok aci..
Halanız vefat etmiş, tamam eşiniz için el ama insan biraz utanır da o tatil için diretmez. Kendi akrabası vefat ettiğinde siz de tatil diye tutturun bari, olacak iş mi? Eşinizin sizin ailenize gram saygısı yok, sizi de düşünmüyor. Eşiniz ile ilgili tek sorun da bu değil, gerçekten saygı, merhamet, ve size olan hisleri konusunda büyük sıkıntıları var. Vefat bu ayol.

Vefat sonrası 1 ay sonra tatile gittiniz. O zaman o 1 aylık süre içinde gitmeniz gerekirdi 1 gün bile olsa geç kalmışsınz tabi eşiniz vaktsizlktem götüremediyse o ayrı keşke tatil döneminde önce onlara gitseydiniz hem durumu izah etmiş olurdunuz
Evet cok haklisiniz ama iste telafi edemiyorum bu durumu.. ne yaosam olmuyo, küs kalmak istemiyorum, küste degiliz diyilar gittim cunku kac kez evlerine ama mesafeliler ve buna uzuluyorum. Kendimi yedim bitirdim resmen, eşimle iliskimi zedeliyorum artik senin yuzunden oldu böyle diye

Back
X