Yakın akraba cenazesi

Cenazeye gitmeyip tatile gidip sosyal medyada yayınladıysanız veya mesajlarda haddi aştıysanız öfkelenmişlerdir. Bu kadar beddua ve hepsinin sizi engellemesi sadece cenazeye gitmemenizle ilgili olamaz. Üstelik kuzen eskiye dair ne barsa sayıp dökmüş. Onların acısını deşecek bir laf etmiş veya canlarını yakacak bir fotoğraf mı paylaştınız sosyal medyada?

Benim fikrim tüm bunları yapmış olsanız da bu terbiyesizlikleri yapmaya hakları yok. Cenazene gelmez tatile gider en fazla gönül koyabilirsin. Bana göre yaptıkları büyük terbiyesizlik.

Yakını olenler eger sevdikleri insanlardan boyle tavirlar gorurlerse cok öfkelenebiliyorlar.Öfke yasin ardindan gelen bir durum.Ama ölumü istemek fazla kacmis.Siz de agirliginizi koyup kendinizi göturtmeliydiniz.Düşünün cenaze sizin olsa ve kuzenler gelmeseler.Eşiniz tabi agırdan alır.Onun halası ,kuzeni değil.Siz de ihmal cok gibi.Çekeceksiniz bu tavirları.Allah gecinden versin babaniza bisey olsa gelmeme ihtimalleri de yüksek.Ve siz ancak o zaman anlayabilirsiniz kötü günde yalnız birakılmayı.Bunlara hazirliklı olun.

Merhabalar. Bikaç ay önce halam vefat etti, Eşim izin alamadi arabayla gitme şansim yoktuz otobusle 7 8 saatlik yolu cocugumla goze alamadim ve bi sekilde gidemedim. Kuzenimle cok yakindik, yaninda olmak cok istedim yedim bitirdim kendimi ama gidemedim iste. Esim söz verdi ilk izinde seni yanlarina goturucem diye, izne ciktigimiz günde esimin kendi kuzeninin dügünü vardi ve yine gidemedik o gün. Hemen pesinden ertrsi gün tatil ayarlamistik ta bikac ay oncesinden, tatile gittik ve bunu bi sekilde duydular halamin cocuklari.
Tatilimizin son gecesi bana cok agir mesajlar atti kuzenim yanimizda olmadin gelmedin vs diyez haklisin dedim cok haklisin ama gelemedim.. eşim ugramadi dedim, ne yapayim elimden bisey gelmedi.. sonra konusmalarimizi abilerine ablalarina gostermis ve beni silip engellemisler.. yine hata bende dedim beni engelledikleri halde tatilden döndügüm gibi kapilarina gittim ama yuzume bile bakilmadi.. sonra büyük kuzenim babamin yanina gitmis, ( ve ben bundan 5 6 yil once esimle bi olay yasamistim babamlara duyurmamak icin sakinlesmek adina simdi bahsedecegim kuzenim olan abim yerine koydugum kisinin evine gittim, derdimi anlattim esiyle dinlediler konustuk rahatladim ve evime dondum kimse duymadan) herneyse bu konuyu kuzenim babama anlatmis, iste kizinin hicbiseyinden senin haberin yok sen neyi biliyosunki vs diye herseyi dökmüş ortaya.
Simdi babam bana mesafeli sen neden bana gelmedinde milletin agzina sakiz yaptin beni diyo.
Esim kiziyo kendini cok ezdirdin neden boyle biseye izin verdin diye.
Kuzenlerimin bi kisminda halen engelliyim, bi kısmı zoraki konusuyo, bi kismi görmezden geliyo.
Vicdanimsa cok huzursuz, nasil gidemem halamin cenazesine diye, ama elimde olmayan sebeplerdi ve sonucu böyle mi olmaliydi :KK43: ne yapmam lazim lutfen akil verin.. umursamayim diyorum icim icimi yiyo kimseye anlatamiyorum kendimi.. benimle yasit olan kuzenim baya agir konustu oysa, bu ölüm bi bize yok goreceksin sende dedi. En kisa sürede seninde eşin anne acisini görsün dört gözle o ani bekliyorum anca o zaman icim sogur size dedi. Asla eşin evimize girmesin adim atmasin dedi. Yani haklilik paylari var evet ama ben napayim simdi :KK43:
Hayır haklılık payları felan yok anlayamıyorum ya sanki düşman ne yapalım yani gidememişsiniz ki haklı sebepleriniz var. Ben olsam onları tamamen hayatımdan çıkarırım terbiyesiz insanlar . Tamam acısı var bir yere kadar anlarım ama emin ol Allah korusun sizin anneniz vefat etse onların da sebepleri olabilirdi gelemeyebilirlerdi. Biraz anlayış bazen her şeyi çözer. Hatalarını onlar anlasın sakın geri adım atma

Evet cok haklisiniz ama iste telafi edemiyorum bu durumu.. ne yaosam olmuyo, küs kalmak istemiyorum, küste degiliz diyilar gittim cunku kac kez evlerine ama mesafeliler ve buna uzuluyorum. Kendimi yedim bitirdim resmen, eşimle iliskimi zedeliyorum artik senin yuzunden oldu böyle diye
Sadece eşinize yüklenmeyin sizde ihmalkar davranmışsınız dediğim gibi zaman biraz zamana bırakın siz eskisi gibi davranmaya devam edin düzeleceklerdir

Haklılar kusura bakmayın bahane hepsi annemle yaptığım bir şehir dışı yolculukta iki çocuğuyla balıkesirden erzincana giden bir anne vardı iki çocuğuyla biri 2.5 biri 9 aylık 12 saatten fazla yol yapacaklardı isteyince oluyor yani ayrıca tatili başka zamana erteleyebilrdiniz hadi gittiniz bari gözlerine sokar gibi keyifli paylaşımlar yapmasaydınız rezervasyon varmış zaten birgün geç gidip bir günlük uğrayabilirdiniz eşinizin vefat zamanı izin almaya çalıştığına göre gitmezlik yapmazdı ama siz bariz gitmek istememiş üşenmişsiniz ben olsam bende tepki verirdim görüşmezsiniz bundan sonra

Cenazeye gitmeyip tatile gidip sosyal medyada yayınladıysanız veya mesajlarda haddi aştıysanız öfkelenmişlerdir. Bu kadar beddua ve hepsinin sizi engellemesi sadece cenazeye gitmemenizle ilgili olamaz. Üstelik kuzen eskiye dair ne barsa sayıp dökmüş. Onların acısını deşecek bir laf etmiş veya canlarını yakacak bir fotoğraf mı paylaştınız sosyal medyada?

Benim fikrim tüm bunları yapmış olsanız da bu terbiyesizlikleri yapmaya hakları yok. Cenazene gelmez tatile gider en fazla gönül koyabilirsin. Bana göre yaptıkları büyük terbiyesizlik.
En ufak bir paylasimim olmadi hicbiyerde, zaten sosyal medyayo aktif kullanan birisi degilim ama bu konuda ekstra dikkat ettim kimse duymasin hoş olmaz diye. Kuzenim tatile cikmadan bi sure once beni aradi gelip bizde kal diye, dedim cok isterim ama ta kış sezonundan tatil zamanimiz ayarlanmisti dedim. Yani mecburi ögrendi ama hicbisekilde nispet yapar göze sokar bi durum olmadi.

Bunlar elinizde olmayan sebepler degil ki bildiginiz resmen gitmemissiniz yani tatile gitmissiniz. Her türlü gidilir tatile sonucta, bunlar sizin bahaneniz. Kırılmalarında haklılar ama asla böyle beddua etmelerini gerektirecek bir durum yok ortada.

Yani özetle bunca rezalet mesajlara artık üstüne düsmeyin. Yenilir, yutulur bir sey değil.

Merhabalar. Bikaç ay önce halam vefat etti, Eşim izin alamadi arabayla gitme şansim yoktuz otobusle 7 8 saatlik yolu cocugumla goze alamadim ve bi sekilde gidemedim. Kuzenimle cok yakindik, yaninda olmak cok istedim yedim bitirdim kendimi ama gidemedim iste. Esim söz verdi ilk izinde seni yanlarina goturucem diye, izne ciktigimiz günde esimin kendi kuzeninin dügünü vardi ve yine gidemedik o gün. Hemen pesinden ertrsi gün tatil ayarlamistik ta bikac ay oncesinden, tatile gittik ve bunu bi sekilde duydular halamin cocuklari.
Tatilimizin son gecesi bana cok agir mesajlar atti kuzenim yanimizda olmadin gelmedin vs diyez haklisin dedim cok haklisin ama gelemedim.. eşim ugramadi dedim, ne yapayim elimden bisey gelmedi.. sonra konusmalarimizi abilerine ablalarina gostermis ve beni silip engellemisler.. yine hata bende dedim beni engelledikleri halde tatilden döndügüm gibi kapilarina gittim ama yuzume bile bakilmadi.. sonra büyük kuzenim babamin yanina gitmis, ( ve ben bundan 5 6 yil once esimle bi olay yasamistim babamlara duyurmamak icin sakinlesmek adina simdi bahsedecegim kuzenim olan abim yerine koydugum kisinin evine gittim, derdimi anlattim esiyle dinlediler konustuk rahatladim ve evime dondum kimse duymadan) herneyse bu konuyu kuzenim babama anlatmis, iste kizinin hicbiseyinden senin haberin yok sen neyi biliyosunki vs diye herseyi dökmüş ortaya.
Simdi babam bana mesafeli sen neden bana gelmedinde milletin agzina sakiz yaptin beni diyo.
Esim kiziyo kendini cok ezdirdin neden boyle biseye izin verdin diye.
Kuzenlerimin bi kisminda halen engelliyim, bi kısmı zoraki konusuyo, bi kismi görmezden geliyo.
Vicdanimsa cok huzursuz, nasil gidemem halamin cenazesine diye, ama elimde olmayan sebeplerdi ve sonucu böyle mi olmaliydi :KK43: ne yapmam lazim lutfen akil verin.. umursamayim diyorum icim icimi yiyo kimseye anlatamiyorum kendimi.. benimle yasit olan kuzenim baya agir konustu oysa, bu ölüm bi bize yok goreceksin sende dedi. En kisa sürede seninde eşin anne acisini görsün dört gözle o ani bekliyorum anca o zaman icim sogur size dedi. Asla eşin evimize girmesin adim atmasin dedi. Yani haklilik paylari var evet ama ben napayim simdi :KK43:
Yakın zaman da annemi kaybetmeseydim eminim bu ne çok abartmışlar takmayın falan diyecektim. Şimdi düşünüyorum annemin yeğenleri cenazeye gelmeseydi gönül koyar miydim? Koyardım. Cenazaye gidilmemis ama düğüne tatile gidilmiş.. insanlarin ciğeri yanarken çok acıtmıştır tahmln edebiliyorum. Üzgünüm ama o enişte benimde evime giremezdi... Bir de eşinizin kendini neden ezdiriyorsun lafına da sinir oldum. Bir kabahat işlemişsiniz. E evet, biraz ezilip büzülün, üzülün de bir zahmeti. Bir de üste mi çıkacaktiniz... Bir kaç yıl geçsin acıları soğusun. Sizde bu sürede üstte çıkmaya çalışmayın. Mahcubiyetinzi her fırsatta gösterin. Zamanla kırılır buzlar.

Evet alinma sebepleri tam da sizin soylediginiz konu ama memlekete döndügümüz gun esimi ugratamadim iste :KK43: bisuru kavga ettik hatta bu sebepten ve bana tatil dönüşü kalacaksin iste zaten ugrariz bi ara dedi, ve benimde basiretim baglandi o an inip arabadan gitseydim keske :KK43: ve hemen onun ertesi günüde rezervasyonumuz vardi tatile gittik. Yani tüm bunlar bu yasananlari hakettigim anlamina mi geliyo, gercekten kafam karmakarisik, bi yandan engellendim konusulmuyorum, bi yandan butun sirlarimi ortaya döktüler.. daha esimin bu beddualardan vs haberi yok, olsa kan çikar eminim.. ama cok cok uzuluyorum, kardes gibi buyudugum kuzenimle boyle olmasi cok aci..
Kendi halası olsaydı uğrarız bir ara demeyecekti eşiniz.

Ama ondan çok sizde suç , eşinize bahane bulamayın çok fazla. Hala sizin,kuzen sizin sonuçta.

Çok fazla alttan alıp, ezilip büzülmeyin artık. Ezilip büzüldükce yapılmayacak şeyleri yapmışlar.

Siz gayet elinizde olan sebeplerden gitmemissiniz. Onlar da sitem etmenin adabını kaçırmışlar. Nihayetinde ölen ölmüs, giden gitmiş. Kalanlarla da demek ki ne sizin tatilinizden feragat edip acı paylaşacak gönül bağınız varmış, ne de onların anlayış gosterecek olgunluklari. Hoş ben se olsam yüzünüze bakmazdım ama o beddualar ve babaya ispiyonlama çok seviyesizce. Ha bu arada babaniz da gonul koymakta ve soylediklerinde cok hakli.

Kuzenler tatile düğüne gittiğinizi nereden öğrendiler? Sosyal medyadan mı ortak akrabalardan mı?
Sosyal medyada hicbir paylasimim olmadi, kuzenime ben uygun bi dille soylemek zorunda kaldim,bizde kal diye arayinca kıştan tatil planimiz oldugunuz soyledim hatta oda o an sizim zaten yilda bir izniniz var sakin planinizi bozmayin dedi..
Esımın sinirlendigi asil konuysa şu; ben 4 yıl once bebegimi kaybettim, dogduktan sonra sadece bi hafta yaşadi vefat etti. Bu kardesim dedigim kuzenim gelemedi yanima gelmedigi gibi bi cicek bile yollamadi, o anlar aklima bile gelmedi ama 3 ay sonra sevgilisinin askerligi benim yasadigim sehre cikti, ve o 1 geceligine sevgilisini gormek icin yanima geldi. O an cok uzulmustum bana gelmedide sevgilisine geldi diye ama darilmasin gucenmesin kirilmasin kimse diye agzimi acmamistim. Eşimin kizdigi da bu oldu, senin evladinin cenazesinde yaninda olmadi sevgilisine geldi ve sen agzini acmadin kirilmasinlar diye, onlar resmen senin boslugunu beklediler ve burnundan getirdiler herseyi diye.. yani oyle aradayimki, eve bende buyuk kabahat cok haklisimiz ama bunlari hakettimmi inanin bilmiyorum.. vicdanim o kadar rahatsiz ki ama sadece halama son gorevimi yapamadigim icin..

Aslında sizinde pek umurunuzda olmamış
Olsaydı ne eder eder giderdiniz
Başınız sıkışınca babanızın yerine onlardan yardım almayı bilmişsiniz ama
Artık size eskisi gibi davranamazlar
Her davranışın ilişkiler üzerinde kalıcı etkileri olur
tatili yaparken vicdanınız sızlamadı da onlar bu durumu öğrenince mi sızladı pes......

Sosyal medyada hicbir paylasimim olmadi, kuzenime ben uygun bi dille soylemek zorunda kaldim,bizde kal diye arayinca kıştan tatil planimiz oldugunuz soyledim hatta oda o an sizim zaten yilda bir izniniz var sakin planinizi bozmayin dedi..
Esımın sinirlendigi asil konuysa şu; ben 4 yıl once bebegimi kaybettim, dogduktan sonra sadece bi hafta yaşadi vefat etti. Bu kardesim dedigim kuzenim gelemedi yanima gelmedigi gibi bi cicek bile yollamadi, o anlar aklima bile gelmedi ama 3 ay sonra sevgilisinin askerligi benim yasadigim sehre cikti, ve o 1 geceligine sevgilisini gormek icin yanima geldi. O an cok uzulmustum bana gelmedide sevgilisine geldi diye ama darilmasin gucenmesin kirilmasin kimse diye agzimi acmamistim. Eşimin kizdigi da bu oldu, senin evladinin cenazesinde yaninda olmadi sevgilisine geldi ve sen agzini acmadin kirilmasinlar diye, onlar resmen senin boslugunu beklediler ve burnundan getirdiler herseyi diye.. yani oyle aradayimki, eve bende buyuk kabahat cok haklisimiz ama bunlari hakettimmi inanin bilmiyorum.. vicdanim o kadar rahatsiz ki ama sadece halama son gorevimi yapamadigim icin..
Eşinizdeki nasıl bir kinmiş, ölüm bile geçirmemiş. Kendi ailesine de bunu yapar mıydı? Ölüm bu, giden gitmiş, bu kadar kine gerek yok, sanki cehennem eziyeti etti insanlar.

En ufak bir paylasimim olmadi hicbiyerde, zaten sosyal medyayo aktif kullanan birisi degilim ama bu konuda ekstra dikkat ettim kimse duymasin hoş olmaz diye. Kuzenim tatile cikmadan bi sure once beni aradi gelip bizde kal diye, dedim cok isterim ama ta kış sezonundan tatil zamanimiz ayarlanmisti dedim. Yani mecburi ögrendi ama hicbisekilde nispet yapar göze sokar bi durum olmadi.
O zaman gerçekten çok kinci çok terbiyesiz insanlarmış. Nasip bu Yani isteyen gelir istemeyen sonradan gelir. Tamam acıları var da bu kadar kin tutmak neyin nesi? Bütün sırları ortaya dökmek nasıl bir kötü ruh? Allah hepimizi böyle insanlardan korusun.
Bence bundan sonra muhatap olmayın bu insanlarla. Renklerini belli bir etmiş oldular. Bunlardan akraba da eş dost da olmaz olsun. Sanki annelerini siz öldürdünüz.

Neden bu kadar ezikleniyorsunuz sizde onlara engeli basın geçin karşıya kinlenip birde sırrınızı ortaya dökmüşler.

Bu kadar beddua eden insanları yakınıma bile uğratmazdım. Bu kadar vicdan yapmaya gerek yok. Ölen ölmüş gitmiş zaten.

Ölüm gibi büyük acılarda dokuz kat yabancı yanında olup ta yakının düğünlere tatillere gidiyorsa gerçekten geri dönüşsüz negatif duygular oluşuyor insanda.

Pandemi nedeniyle gelemiyorum deseydiniz, yine gitmeseydiniz ama kalkıp da düğüne, tatile gitmeseydiniz, gittiğinizi duyurmasaydınız keşke. Özetle hoş görülemez bir hale getirmişsiniz gidemeyişinizi. Eşin götürmemesi filan sizin bahaneleriniz, diğerlerini ilgilendirmez ki, çünkü ben bu durumda halamın evine uğramadan düğüne de tatile de gitmem diye dayatabilirdiniz eşe. Tatlılıkla ya da direnerek halletmesi gereken sizdiniz yani

Üstlerine gitmeyin, haklılar. Babanıza filan koşturup özel durumlarınızı anlamaları çirkin olmuş evet ama şu an hesap soracak konumda değilsiniz malum

Az bile yapmış eşiniz keşke sizde bunları hatırlatıp kafanızı dik tutsaydınız

Back
X