Daha kolaymış, yüzüğü çıkarıp kafasına çalacaktı işte.Nişanlı iken olmuş bu olay.
Bedduanın haklılık payı olabilir mi yahu?Merhabalar. Bikaç ay önce halam vefat etti, Eşim izin alamadi arabayla gitme şansim yoktuz otobusle 7 8 saatlik yolu cocugumla goze alamadim ve bi sekilde gidemedim. Kuzenimle cok yakindik, yaninda olmak cok istedim yedim bitirdim kendimi ama gidemedim iste. Esim söz verdi ilk izinde seni yanlarina goturucem diye, izne ciktigimiz günde esimin kendi kuzeninin dügünü vardi ve yine gidemedik o gün. Hemen pesinden ertrsi gün tatil ayarlamistik ta bikac ay oncesinden, tatile gittik ve bunu bi sekilde duydular halamin cocuklari.
Tatilimizin son gecesi bana cok agir mesajlar atti kuzenim yanimizda olmadin gelmedin vs diyez haklisin dedim cok haklisin ama gelemedim.. eşim ugramadi dedim, ne yapayim elimden bisey gelmedi.. sonra konusmalarimizi abilerine ablalarina gostermis ve beni silip engellemisler.. yine hata bende dedim beni engelledikleri halde tatilden döndügüm gibi kapilarina gittim ama yuzume bile bakilmadi.. sonra büyük kuzenim babamin yanina gitmis, ( ve ben bundan 5 6 yil once esimle bi olay yasamistim babamlara duyurmamak icin sakinlesmek adina simdi bahsedecegim kuzenim olan abim yerine koydugum kisinin evine gittim, derdimi anlattim esiyle dinlediler konustuk rahatladim ve evime dondum kimse duymadan) herneyse bu konuyu kuzenim babama anlatmis, iste kizinin hicbiseyinden senin haberin yok sen neyi biliyosunki vs diye herseyi dökmüş ortaya.
Simdi babam bana mesafeli sen neden bana gelmedinde milletin agzina sakiz yaptin beni diyo.
Esim kiziyo kendini cok ezdirdin neden boyle biseye izin verdin diye.
Kuzenlerimin bi kisminda halen engelliyim, bi kısmı zoraki konusuyo, bi kismi görmezden geliyo.
Vicdanimsa cok huzursuz, nasil gidemem halamin cenazesine diye, ama elimde olmayan sebeplerdi ve sonucu böyle mi olmaliydine yapmam lazim lutfen akil verin.. umursamayim diyorum icim icimi yiyo kimseye anlatamiyorum kendimi.. benimle yasit olan kuzenim baya agir konustu oysa, bu ölüm bi bize yok goreceksin sende dedi. En kisa sürede seninde eşin anne acisini görsün dört gözle o ani bekliyorum anca o zaman icim sogur size dedi. Asla eşin evimize girmesin adim atmasin dedi. Yani haklilik paylari var evet ama ben napayim simdi
Esiniz iyi niyetli biri değil bence.Sosyal medyada hicbir paylasimim olmadi, kuzenime ben uygun bi dille soylemek zorunda kaldim,bizde kal diye arayinca kıştan tatil planimiz oldugunuz soyledim hatta oda o an sizim zaten yilda bir izniniz var sakin planinizi bozmayin dedi..
Esımın sinirlendigi asil konuysa şu; ben 4 yıl once bebegimi kaybettim, dogduktan sonra sadece bi hafta yaşadi vefat etti. Bu kardesim dedigim kuzenim gelemedi yanima gelmedigi gibi bi cicek bile yollamadi, o anlar aklima bile gelmedi ama 3 ay sonra sevgilisinin askerligi benim yasadigim sehre cikti, ve o 1 geceligine sevgilisini gormek icin yanima geldi. O an cok uzulmustum bana gelmedide sevgilisine geldi diye ama darilmasin gucenmesin kirilmasin kimse diye agzimi acmamistim. Eşimin kizdigi da bu oldu, senin evladinin cenazesinde yaninda olmadi sevgilisine geldi ve sen agzini acmadin kirilmasinlar diye, onlar resmen senin boslugunu beklediler ve burnundan getirdiler herseyi diye.. yani oyle aradayimki, eve bende buyuk kabahat cok haklisimiz ama bunlari hakettimmi inanin bilmiyorum.. vicdanim o kadar rahatsiz ki ama sadece halama son gorevimi yapamadigim icin..
İnsan sevmese de saygı duyar, eşinin hatrına mazur görür. Kızar üzülür ama saygı duyar. Ve acıları varken nispet yapar gibi orda burda gezmez. Beğenmeyebilir ama bu kadar saldırgan tavırlar göstermez, zaten kızın da çocuğun da yaşı küçükmüş, o vakte kim öle kim kala der konuyu kapatır.Daha kolaymış, yüzüğü çıkarıp kafasına çalacaktı işte.
Bu adamların aileleri hep kıymetli, kadınlarınkinin ise pul kadar değeri yok hep.
Saydıracaksınız ailenizi, saymıyorsa da canına okuyup bırakacaksınız.
Yok artik... Alnini karislamamis da o ne derse tamam kocacım demiş. Yuh ya... Diyecek söz yok..Eski konularından geliyorum. Kocası tam bir sosyopat, garip gurip bir tip. Kadının ailesinden zerre hoşlanmıyor, konu sahibi daha nişanlı iken dayısının kızını kardeşime yapcam deyince adam dellenmiş. Eşşek soyu falan diyormuş. Ama o soyun kızı ile evlenmiş ne tuhaf değil mi?
Kocacım dememiş. Nişanlılarmış o zamanlar.Yok artik... Alnini karislamamis da o ne derse tamam kocacım demiş. Yuh ya... Diyecek söz yok..
İyi ya, Corona zamanı cenazeye gitmemiş düğüne gitmiş tatie gitmiş.Kac yasinda bu kuzenler 10 falan mi?
Ben olsam hic ozur falan dilemezdim.farkindalar mi bilmiyorum ama bu corona zamani kim taziyeye gidiyor.keske gitmis olsaydiniz ama gidemediniz insan bu kadar mi abartir.
Suc sizde cok suclu durumuna koymussunuz kendinizi.onlar da yüz bulmus abarttikca abartmis.ben olsam onlara cvp bile vermezdim
Yok sonrasi için dedim ben. Her şeyine tamam diyor. Akıl alır gibi değil..Kocacım dememiş. Nişanlılarmış o zamanlar.
Katipciğim, bizim burada hala cenazesine gitmezseniz küserler. Öyle bazı üyelerin yazdığı gibi basite alınmaz.İnsan sevmese de saygı duyar, eşinin hatrına mazur görür. Kızar üzülür ama saygı duyar. Ve acıları varken nispet yapar gibi orda burda gezmez. Beğenmeyebilir ama bu kadar saldırgan tavırlar göstermez, zaten kızın da çocuğun da yaşı küçükmüş, o vakte kim öle kim kala der konuyu kapatır.
O konuda insan kirilir ama bu kadar da abartmaz.eski konulari dokmeler beddua etmeler.bunlar cenazeyi unutmus konu sahibiyle ugrasiyorİyi ya, Corona zamanı cenazeye gitmemiş düğüne gitmiş tatie gitmiş.
Bence olsam sizi hayatımdan çıkarır tek kelime konuşmaz yok sayardim.. beddualar ispiyonlar falan çok saçma ve gereksiz olmuş.Merhabalar. Bikaç ay önce halam vefat etti, Eşim izin alamadi arabayla gitme şansim yoktuz otobusle 7 8 saatlik yolu cocugumla goze alamadim ve bi sekilde gidemedim. Kuzenimle cok yakindik, yaninda olmak cok istedim yedim bitirdim kendimi ama gidemedim iste. Esim söz verdi ilk izinde seni yanlarina goturucem diye, izne ciktigimiz günde esimin kendi kuzeninin dügünü vardi ve yine gidemedik o gün. Hemen pesinden ertrsi gün tatil ayarlamistik ta bikac ay oncesinden, tatile gittik ve bunu bi sekilde duydular halamin cocuklari.
Tatilimizin son gecesi bana cok agir mesajlar atti kuzenim yanimizda olmadin gelmedin vs diyez haklisin dedim cok haklisin ama gelemedim.. eşim ugramadi dedim, ne yapayim elimden bisey gelmedi.. sonra konusmalarimizi abilerine ablalarina gostermis ve beni silip engellemisler.. yine hata bende dedim beni engelledikleri halde tatilden döndügüm gibi kapilarina gittim ama yuzume bile bakilmadi.. sonra büyük kuzenim babamin yanina gitmis, ( ve ben bundan 5 6 yil once esimle bi olay yasamistim babamlara duyurmamak icin sakinlesmek adina simdi bahsedecegim kuzenim olan abim yerine koydugum kisinin evine gittim, derdimi anlattim esiyle dinlediler konustuk rahatladim ve evime dondum kimse duymadan) herneyse bu konuyu kuzenim babama anlatmis, iste kizinin hicbiseyinden senin haberin yok sen neyi biliyosunki vs diye herseyi dökmüş ortaya.
Simdi babam bana mesafeli sen neden bana gelmedinde milletin agzina sakiz yaptin beni diyo.
Esim kiziyo kendini cok ezdirdin neden boyle biseye izin verdin diye.
Kuzenlerimin bi kisminda halen engelliyim, bi kısmı zoraki konusuyo, bi kismi görmezden geliyo.
Vicdanimsa cok huzursuz, nasil gidemem halamin cenazesine diye, ama elimde olmayan sebeplerdi ve sonucu böyle mi olmaliydine yapmam lazim lutfen akil verin.. umursamayim diyorum icim icimi yiyo kimseye anlatamiyorum kendimi.. benimle yasit olan kuzenim baya agir konustu oysa, bu ölüm bi bize yok goreceksin sende dedi. En kisa sürede seninde eşin anne acisini görsün dört gözle o ani bekliyorum anca o zaman icim sogur size dedi. Asla eşin evimize girmesin adim atmasin dedi. Yani haklilik paylari var evet ama ben napayim simdi
Zor zamanda, yakin olunan insanlardan manevi destek beklemek normal degil mi? Beddua olayi tabiki yanlışBen şunu anlamiyorum ben annemi kaybedicem ve kim gelmis diye mi dusunecem ya.ben mi tuhafim bilmiyorum,sevdigim birini kaybettiysem kimin geldiginin ne onemi var.yok şu aramadi şu gelmedi diye dusunmem acimi yasarim.
Destek beklenir de bunlar kadar da degil.neler neler yapmislar annemin gittigine uzulsem bunlarin bi tanesi bile aklima gelmez.Zor zamanda, yakin olunan insanlardan manevi destek beklemek normal degil mi? Beddua olayi tabiki yanlış
O kadar doğru dediniz ki. Cenazesine bile gitmeyeceksek ilişkiler neden var. Hayatımızdaki insanların sokaktan geçenlerden ne farkı kalıyor.Katipciğim, bizim burada hala cenazesine gitmezseniz küserler. Öyle bazı üyelerin yazdığı gibi basite alınmaz.
Hele hele hem gitmeyip hem de düğüne gidip gerdan kırıp, tatile gidip şezlonga uzanırsanız aileden aforoz ederler. Çok net yani. Senin anan ölmüş bana ne, ben gider göbeğimi atarım, tatilime gider keyfime bakarım demektir bu açık açık. Bu mesajı verdiyseniz, gemileri yakmışsınız demektir. Artık o insanlarla akrabalık bağınız kalmaz. Geleneksel ve ortalama aile tiplerinde böyle olur genelde. Cenazesine de gitmeyeceksen akrabalığın ne manası var ki? Kardeşim demiş bir de kuzeninden için, kardeşin canını toprağa vermiş, sen o sırada ne yapıyordun? Tatil yapıyordun, bravo.
ilk zamanlar tabiki kimsenin gözü kimseyi görmez ama zaman geçtikçe artık bu tarz bir şey göze batar. Düğüne gidip üstüne tatile gitmesi sonraki zamanlarda alinilacak bir durum. Kardeşim gibi çok yakınız diyor. 1 ay sonra mesela tatile gittiğini duysa üzülür. Ben hak verdim karşı tarafa ama beddua ve sır dokulmesi yanlış. Bir de konu sahibi kocasını suçlamış kendi hatasinin arkasında durmamış ki ona beddua etmişler.O konuda insan kirilir ama bu kadar da abartmaz.eski konulari dokmeler beddua etmeler.bunlar cenazeyi unutmus konu sahibiyle ugrasiyor
Ki benim iş arkadaşımın cenazesine falan da gitmişliğim vardır. Acısına ortak olup destek olmak için bazen sadece empati kurmak bile yetiyor. Bu kadar mı zor ya bu?O kadar doğru dediniz ki. Cenazesine bile gitmeyeceksek ilişkiler neden var. Hayatımızdaki insanların sokaktan geçenlerden ne farkı kalıyor.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?