Yakın akraba cenazesi

Nişanlı iken olmuş bu olay.
Daha kolaymış, yüzüğü çıkarıp kafasına çalacaktı işte.
Bu adamların aileleri hep kıymetli, kadınlarınkinin ise pul kadar değeri yok hep.
Saydıracaksınız ailenizi, saymıyorsa da canına okuyup bırakacaksınız.

Bedduanın haklılık payı olabilir mi yahu?
Duanızı edin siz yine halanıza ama görüsmeyin net.
Bazen olmaz iste gitmek istemissiniz gidememissiniz.
Sacmalamıslar.
Annelerinin acıısnı bırakıp isi sowa dökmüsler

Kac yasinda bu kuzenler 10 falan mi?
Ben olsam hic ozur falan dilemezdim.farkindalar mi bilmiyorum ama bu corona zamani kim taziyeye gidiyor.keske gitmis olsaydiniz ama gidemediniz insan bu kadar mi abartir.
Suc sizde cok suclu durumuna koymussunuz kendinizi.onlar da yüz bulmus abarttikca abartmis.ben olsam onlara cvp bile vermezdim

Esiniz iyi niyetli biri değil bence.
Sizin aile iliskilerinizi önemsemiyor.
Aynı sey mi ?Bebek vefat etti diye neden cicek yollasınlar yani(Allah rahmet eglesinde)

Kendi keyfiniz ve eşinizin duyarsızlığı yüzünden bu hallere düşmüşsünüz. Benim de çok yakın olduğum insanlar bana gelmek yerine tatile gitse siler atarım bunun da siniriyle ne dediğimi de düşünmem. Bence burda eşiniz de sizin kadar suçlu gerçek bi eş eşinin kendi davranışları yüzünden ne duruma düşeceğini de düşünür sizin eşiniz düşünmemiş. İnsanların hayatında böyle zamanlar çok önemlidir büyük hata yapmışsınız. Böyle şeylerin de geri dönüşü olmaz bu ilişkiler dikiş tutmaz artık yolunuza bakın size ders olsun.

İnsan sevmese de saygı duyar, eşinin hatrına mazur görür. Kızar üzülür ama saygı duyar. Ve acıları varken nispet yapar gibi orda burda gezmez. Beğenmeyebilir ama bu kadar saldırgan tavırlar göstermez, zaten kızın da çocuğun da yaşı küçükmüş, o vakte kim öle kim kala der konuyu kapatır.

Yok artik... Alnini karislamamis da o ne derse tamam kocacım demiş. Yuh ya... Diyecek söz yok..

İyi ya, Corona zamanı cenazeye gitmemiş düğüne gitmiş tatie gitmiş.

Katipciğim, bizim burada hala cenazesine gitmezseniz küserler. Öyle bazı üyelerin yazdığı gibi basite alınmaz.
Hele hele hem gitmeyip hem de düğüne gidip gerdan kırıp, tatile gidip şezlonga uzanırsanız aileden aforoz ederler. Çok net yani. Senin anan ölmüş bana ne, ben gider göbeğimi atarım, tatilime gider keyfime bakarım demektir bu açık açık. Bu mesajı verdiyseniz, gemileri yakmışsınız demektir. Artık o insanlarla akrabalık bağınız kalmaz. Geleneksel ve ortalama aile tiplerinde böyle olur genelde. Cenazesine de gitmeyeceksen akrabalığın ne manası var ki? Kardeşim demiş bir de kuzeninden için, kardeşin canını toprağa vermiş, sen o sırada ne yapıyordun? Tatil yapıyordun, bravo.

Bence olsam sizi hayatımdan çıkarır tek kelime konuşmaz yok sayardim.. beddualar ispiyonlar falan çok saçma ve gereksiz olmuş.

Ben şunu anlamiyorum ben annemi kaybedicem ve kim gelmis diye mi dusunecem ya.ben mi tuhafim bilmiyorum,sevdigim birini kaybettiysem kimin geldiginin ne onemi var.yok şu aramadi şu gelmedi diye dusunmem acimi yasarim.
Zor zamanda, yakin olunan insanlardan manevi destek beklemek normal degil mi? Beddua olayi tabiki yanlış

O kadar doğru dediniz ki. Cenazesine bile gitmeyeceksek ilişkiler neden var. Hayatımızdaki insanların sokaktan geçenlerden ne farkı kalıyor.

O konuda insan kirilir ama bu kadar da abartmaz.eski konulari dokmeler beddua etmeler.bunlar cenazeyi unutmus konu sahibiyle ugrasiyor
ilk zamanlar tabiki kimsenin gözü kimseyi görmez ama zaman geçtikçe artık bu tarz bir şey göze batar. Düğüne gidip üstüne tatile gitmesi sonraki zamanlarda alinilacak bir durum. Kardeşim gibi çok yakınız diyor. 1 ay sonra mesela tatile gittiğini duysa üzülür. Ben hak verdim karşı tarafa ama beddua ve sır dokulmesi yanlış. Bir de konu sahibi kocasını suçlamış kendi hatasinin arkasında durmamış ki ona beddua etmişler.

Siz kuzeninize tatil dönüşü onlara gideceğinizi söylediniz mi? Haklılar diyeceğim ama tepkileri fazla abartılı ve terbiyesizce o yüzden üzülmeyin, sanki siz öldürmüşsünüz annelerini hayret birşey.
Cenazeye gidemeyişinizi anlayabilirim. Uzaklık çocuklu olmak izin olmaması.
İzin zamanının bir düğüne denk gelmesini de anlarım. Açıkcası 1 ay önce cenazeye gidemediniz diye düğüne de mi gitmeyeceksiniz. Ona denk gelmişsiniz gitmişsiniz.
Yani bazen herşey böyle üstüste gelebilir
Siz eğer tatilinizi ertelemeyin diyen o anlayışlı kuzene, tatil dönüşü size geleceğim dediyseniz, telefonla sıkça acılarına ortak olduysanız, sonuna kadar haksızlar diyebilirim.
Bu kadar beddualar engeller silmeler falan çok fazla. Acım varken kuzenimle uğraşmazdım açıkcası.

O kadar doğru dediniz ki. Cenazesine bile gitmeyeceksek ilişkiler neden var. Hayatımızdaki insanların sokaktan geçenlerden ne farkı kalıyor.
Ki benim iş arkadaşımın cenazesine falan da gitmişliğim vardır. Acısına ortak olup destek olmak için bazen sadece empati kurmak bile yetiyor. Bu kadar mı zor ya bu?
Ben halamın cenazesine gitmeyip bir de katmerler gibi düğünle tatile gidersem artık kuzenlerim beni siler diye düşünmek zor mu? Bu çıkarımı yapmak çok kolay.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…