Yakın akraba cenazesi

Siz cevabınızla bir genel duruma yorum yapmışsınız ama konudan uzaklaşmışsınız. Mesele konu sahibini gidememesi değil mesele konu sahibinin bin bir türlü bahaneyle cenazeye-taziyeye gidemeyip düğüne-tatile gidebilmesi. Mesela pandemi demişsiniz ya eğer pandemiden dolayı gelemiyorum deseydi kimse bir şey diyemezdi ama pandemi sadece cenaze ortamı için geçerli değil. Bu sebeple cenazeye gitmeyen düğüne-tatile de gitmemeli. Kimsede dünya dursun beklentisi olduğunu düşünmüyorum zaten ama benim acımı paylaşmamak için bir sürü sebep bulan bir kişi düğüne-tatile koşa koşa gidiyorsa bunda art niyet ararım.

Ama tatil öyle hemen iptal edilcek birsey degil ki. Zaten agir bir yil oldu. Evet millet tatile gidecek. Yani sirf taziye için yol degistirip, sonra tekrar otele gitmekte saçma. Neticede konu sahibi tatilden sonra gidecekmis zaten.

Bilemiyorum pink, ben yurtdisindayim. Bizim için 7-8 saatlik yol, müthis uzak bir yer. O kadar yol ile baska ülkelere gidiliyor :) Hani ondan dolayi o mesafede olmus olan birinden beklentim olmazdi. Neticede teknolojik çagdayiz. Telefon ile mesajlar ile felan yine destek olunur. Ki oda güzel bisey.

Benim simdiye kadarda ölüm, cenaze gibi seyler ile bir alakam olmadi, yasamadim. O konuda sansliyim. Ondan dolayi daha rasyonelmi bakiyorum olaya bilmiyorum. Ancak benim çok yakinim ölse, kim geldi gelmedi, bunun telefonda küfür ile hakaret ile beklemek yapacagim sey olmazdi bence. Umrumda olmazdi artik. Dünyam durmus olurdu, giden gitmis olurdu.

..
Esımın sinirlendigi asil konuysa şu; ben 4 yıl once bebegimi kaybettim, dogduktan sonra sadece bi hafta yaşadi vefat etti. Bu kardesim dedigim kuzenim gelemedi yanima gelmedigi gibi bi cicek bile yollamadi, o anlar aklima bile gelmedi ama 3 ay sonra sevgilisinin askerligi benim yasadigim sehre cikti, ve o 1 geceligine sevgilisini gormek icin yanima geldi. O an cok uzulmustum bana gelmedide sevgilisine geldi diye ama darilmasin gucenmesin kirilmasin kimse diye agzimi acmamistim.
Keşke bunu dile getirseydiniz. Misilleme yapmak hoş değil ama sonuçta onların da size saygısızlığı olmuş.

Konunuz çok keskin bıçak bir konu. Cenaze yerine sizi düğüne götüren eş düşüncesiz, size beddualar eden kuzen düşüncesiz,kendinizi çok da yipratmayin. Hata olmuş ama hatayı örtecek de pek çok ayıp olmuş üstüne.

Benim simdiye kadarda ölüm, cenaze gibi seyler ile bir alakam olmadi, yasamadim. O konuda sansliyim. Ondan dolayi daha rasyonelmi bakiyorum olaya bilmiyorum. Ancak benim çok yakinim ölse, kim geldi gelmedi, bunun telefonda küfür ile hakaret ile beklemek yapacagim sey olmazdi bence. Umrumda olmazdi artik. Dünyam durmus olurdu, giden gitmis olurdu.
Kesinlikle bence yakınınızdan biri vefat etmediği için bu kadar mantık çerçevesinde bakıyorsunuz
Umarım yakında da yaşamazsınız
Zaten yakını ölen insan da hemen 1 saat sonra kim geldi kim gelmedi diye çetele tutmuyor
Ama kardeşim gibi dediğiniz kuzen gelemiyor hadi tamam gelemedi
Bahane berbat yalnız eşim getirmedi
Sonra mesela diyorsun ki içinden ilk fırsatta mutlaka gelir telafi eder
Ama bi bakıyorsun düğüne gidilmiş, tatile gidilmiş o ilk fırsatta
O noktadan sonra insan en baştaki kadar olur öyle ya diyemiyor
Kardeş gibi olmanın anlamı bu değil mi zaten?
Gezip tozup memlekete gelmişken uğrayan kesim zaten tanışlar filan yani
Memlekete kadar gelmişken bi zahmet uğrar herhalde konu sahibi de
Memlekete gelmesinin cenazeyle alakası yok ama artık

Ama tatil öyle hemen iptal edilcek birsey degil ki. Zaten agir bir yil oldu. Evet millet tatile gidecek. Yani sirf taziye için yol degistirip, sonra tekrar otele gitmekte saçma. Neticede konu sahibi tatilden sonra gidecekmis zaten.
Cenaze de öyle her yıl düzenli olan bir şey değil
Ölüm biraz istisnai bir durum sonuçta
İnsan planını ölüm durumu için esnetebilir
İş insanı mı bunlar tam dakik programlı her işleri?
Tatile 1 gün geç giderim de kuzenimi mutlaka görürüm ben olsam
Gerçi ben olsam eşim cenazeye gitmesen de olur diyecek cesareti bulamaz zaten en baştan 🤦‍♀️

Bir kere gitmek istemedin o yuzden gitmedin yoksa yok kocam birakmadi yok otobusle cocuk vardi gidemedim bunlar basit bahaneler. O kadar yolu ben kucuk cocugumla yillardir kac kez gittim geldim saymadim. Cok zor ama isteyince imkansiz degil bu yuzden sen bu zorluga deger gormedin onlari. Onceden ayarladigin tatil varken nasil izinde yanlarina gitmeyi planladjn oda tuhaf zaten belliydi diyorsun. Fakat son olarak kuzeninin yaptigi buyuk sacmalik bu saatten sonra bu agir laflardan sonra sende yuzune bakma zaten

Konu sahibinin babası, her zaman gelmiyorlar uzak yol çocuk vs diye konu sahibinin mazeretlerini saydıysa kuzenine o da "yaa dayı öyle diyorsun da işi olduğu zaman otobüse binip geliyor sonra dönüyor daha önce işi olduğunda geldi, işini hallettik sizin bile haberiniz olmadan döndü" vs diyerek "uzaklık ve gelemedi" mazeretlerinin gerçeği yansıtmadığını söylemiş olabilir. Diğer kuzenine de önce eşim izin alamadı cenazeye gelemiyoruz deyip sonra kocam beni cenazeye göndermedi, düğüne gidelim, tatile gidelim oraya sonra gidersin, ben size gelmek istedim ama izin vermedi vs gibi birşeyler dedi ise, kuzeni ancak annesini kaybedince konu sahibinin kocasının onun durumunu anlayacağını düşünmüş belli ki. Yoksa kuzeni neden konu sahibine değil de eşine bu kadar kinlensin. Ama ne olursa olsun, kuzenleri bu yaptıklarında haklılar mı kesinlikle değiller.
Aaa niye ya, yoldan gelemedi bebesi var şöyle böyle zor oluyo dense bana, isteyince çatır çutur geliyor der ağızlarının payını verir köprüleri yıkar atardım valla. Herşey milletin işine göreyse benimde işine göre olur. Sadece beddua konusunda haksızlar bence.

Bilemiyorum pink, ben yurtdisindayim. Bizim için 7-8 saatlik yol, müthis uzak bir yer. O kadar yol ile baska ülkelere gidiliyor :) Hani ondan dolayi o mesafede olmus olan birinden beklentim olmazdi. Neticede teknolojik çagdayiz. Telefon ile mesajlar ile felan yine destek olunur. Ki oda güzel bisey.

İsteyene tatil çok çabuk iptal edilebilecek bir şey aslında. Taziye için yol değiştirmekte bana anormal gelmedi. Öncelik meselesi tamamen. Hatta ona gerek bile yok 2 yaş çocukla yolculuk yapabilen bir dünya insan var. Konu sahibi rahatını bozmayı göze alamamış aslında yoksa öncesinden gidip dönebilirdi çok rahat.

Telefon ile destek farklı yanına gitmek farklı. Valla ben İstanbul Beylikdüzü’nde yaşadım yıllarca ne kadar hakimsiniz bilmiyorum ama İstanbul’un bir ucu her yer minimum 2 saat. O yüzden yollar bana uzak gelmiyor :)

Gerçekten başına gelmeden anlamazsın yorumunu hiç sevmem ama burda siz belirttiğiniz için söylüyorum. Çok rasyonel bakıyorsunuz, umarım yaşamazsınız böyle bir acıyı veya olabildiğince geç yaşarsınız ama o dediğiniz gibi olmuyor. İnsan birileriyle acısını paylaşmak istiyor. Keyfi sebeplerden yanına gelmeyen insanın değerini sorguluyorsun. Hele ki yol var, kocam göndermiyor, zaman bulamadım adı altında yanına gelmeyen çok samimi kuzeninin düğüne ordan tatile gittiğini görünce kırılmakta, tepki göstermekte çok haklı. Elbette ki bu tepki küfür-hakaret-beddua şeklinde olmamalıydı

Evet alinma sebepleri tam da sizin soylediginiz konu ama memlekete döndügümüz gun esimi ugratamadim iste :( bisuru kavga ettik hatta bu sebepten ve bana tatil dönüşü kalacaksin iste zaten ugrariz bi ara dedi, ve benimde basiretim baglandi o an inip arabadan gitseydim keske :( ve hemen onun ertesi günüde rezervasyonumuz vardi tatile gittik. Yani tüm bunlar bu yasananlari hakettigim anlamina mi geliyo, gercekten kafam karmakarisik, bi yandan engellendim konusulmuyorum, bi yandan butun sirlarimi ortaya döktüler.. daha esimin bu beddualardan vs haberi yok, olsa kan çikar eminim.. ama cok cok uzuluyorum, kardes gibi buyudugum kuzenimle boyle olmasi cok aci..
Memlekete gelmişsiniz esiniz yaninizda olmasına gerek olmadan çocuğunuzla gidersiniz 1 saat eğer gerçekten isteseydiniz. Cunku tatile gitmeden düğüne katılabilmişsiniz. Demek ki zaman vardı. Onların bedduaları çok ağır ona diyecek birseyim yok.

Merhabalar. Bikaç ay önce halam vefat etti, Eşim izin alamadi arabayla gitme şansim yoktuz otobusle 7 8 saatlik yolu cocugumla goze alamadim ve bi sekilde gidemedim. Kuzenimle cok yakindik, yaninda olmak cok istedim yedim bitirdim kendimi ama gidemedim iste. Esim söz verdi ilk izinde seni yanlarina goturucem diye, izne ciktigimiz günde esimin kendi kuzeninin dügünü vardi ve yine gidemedik o gün. Hemen pesinden ertrsi gün tatil ayarlamistik ta bikac ay oncesinden, tatile gittik ve bunu bi sekilde duydular halamin cocuklari.
Tatilimizin son gecesi bana cok agir mesajlar atti kuzenim yanimizda olmadin gelmedin vs diyez haklisin dedim cok haklisin ama gelemedim.. eşim ugramadi dedim, ne yapayim elimden bisey gelmedi.. sonra konusmalarimizi abilerine ablalarina gostermis ve beni silip engellemisler.. yine hata bende dedim beni engelledikleri halde tatilden döndügüm gibi kapilarina gittim ama yuzume bile bakilmadi.. sonra büyük kuzenim babamin yanina gitmis, ( ve ben bundan 5 6 yil once esimle bi olay yasamistim babamlara duyurmamak icin sakinlesmek adina simdi bahsedecegim kuzenim olan abim yerine koydugum kisinin evine gittim, derdimi anlattim esiyle dinlediler konustuk rahatladim ve evime dondum kimse duymadan) herneyse bu konuyu kuzenim babama anlatmis, iste kizinin hicbiseyinden senin haberin yok sen neyi biliyosunki vs diye herseyi dökmüş ortaya.
Simdi babam bana mesafeli sen neden bana gelmedinde milletin agzina sakiz yaptin beni diyo.
Esim kiziyo kendini cok ezdirdin neden boyle biseye izin verdin diye.
Kuzenlerimin bi kisminda halen engelliyim, bi kısmı zoraki konusuyo, bi kismi görmezden geliyo.
Vicdanimsa cok huzursuz, nasil gidemem halamin cenazesine diye, ama elimde olmayan sebeplerdi ve sonucu böyle mi olmaliydi :KK43: ne yapmam lazim lutfen akil verin.. umursamayim diyorum icim icimi yiyo kimseye anlatamiyorum kendimi.. benimle yasit olan kuzenim baya agir konustu oysa, bu ölüm bi bize yok goreceksin sende dedi. En kisa sürede seninde eşin anne acisini görsün dört gözle o ani bekliyorum anca o zaman icim sogur size dedi. Asla eşin evimize girmesin adim atmasin dedi. Yani haklilik paylari var evet ama ben napayim simdi :KK43:
Pandemi nedeniyle neredeyse vefat eden hiç kimseye son görev tam manasıyla yapılamadı. Baş sağlığı, geçmiş olsun vs ziyaretleri ertelendi… Ailemden ve aile dostlarımızdan vefat edenler oldu, kimsesiz gibi gömüldüler. Kimse de kimseye gönül koymadı. Kaldı ki sizin başka imkansızlıklar da olmuş. Ve de en önemlisi, kuzenler kimdir ya? Eşinize nasıl laf söyletirsiniz ? Bu ne cürettir ? Ben olsam siler atarım…

İsteyene tatil çok çabuk iptal edilebilecek bir şey aslında. Taziye için yol değiştirmekte bana anormal gelmedi. Öncelik meselesi tamamen. Hatta ona gerek bile yok 2 yaş çocukla yolculuk yapabilen bir dünya insan var. Konu sahibi rahatını bozmayı göze alamamış aslında yoksa öncesinden gidip dönebilirdi çok rahat.

Telefon ile destek farklı yanına gitmek farklı. Valla ben İstanbul Beylikdüzü’nde yaşadım yıllarca ne kadar hakimsiniz bilmiyorum ama İstanbul’un bir ucu her yer minimum 2 saat. O yüzden yollar bana uzak gelmiyor :)

Gerçekten başına gelmeden anlamazsın yorumunu hiç sevmem ama burda siz belirttiğiniz için söylüyorum. Çok rasyonel bakıyorsunuz, umarım yaşamazsınız böyle bir acıyı veya olabildiğince geç yaşarsınız ama o dediğiniz gibi olmuyor. İnsan birileriyle acısını paylaşmak istiyor. Keyfi sebeplerden yanına gelmeyen insanın değerini sorguluyorsun. Hele ki yol var, kocam göndermiyor, zaman bulamadım adı altında yanına gelmeyen çok samimi kuzeninin düğüne ordan tatile gittiğini görünce kırılmakta, tepki göstermekte çok haklı. Elbette ki bu tepki küfür-hakaret-beddua şeklinde olmamalıydı

Kesinlikle bence yakınınızdan biri vefat etmediği için bu kadar mantık çerçevesinde bakıyorsunuz
Umarım yakında da yaşamazsınız
Zaten yakını ölen insan da hemen 1 saat sonra kim geldi kim gelmedi diye çetele tutmuyor
Ama kardeşim gibi dediğiniz kuzen gelemiyor hadi tamam gelemedi
Bahane berbat yalnız eşim getirmedi
Sonra mesela diyorsun ki içinden ilk fırsatta mutlaka gelir telafi eder
Ama bi bakıyorsun düğüne gidilmiş, tatile gidilmiş o ilk fırsatta
O noktadan sonra insan en baştaki kadar olur öyle ya diyemiyor
Kardeş gibi olmanın anlamı bu değil mi zaten?
Gezip tozup memlekete gelmişken uğrayan kesim zaten tanışlar filan yani
Memlekete kadar gelmişken bi zahmet uğrar herhalde konu sahibi de
Memlekete gelmesinin cenazeyle alakası yok ama artık

Cenaze de öyle her yıl düzenli olan bir şey değil
Ölüm biraz istisnai bir durum sonuçta
İnsan planını ölüm durumu için esnetebilir
İş insanı mı bunlar tam dakik programlı her işleri?
Tatile 1 gün geç giderim de kuzenimi mutlaka görürüm ben olsam
Gerçi ben olsam eşim cenazeye gitmesen de olur diyecek cesareti bulamaz zaten en baştan 🤦‍♀️

Ikinizde çok güzel bir sekilde ifade edip edip açikladiginiz için tesekkür ederim. Bana düsünmem gereken malzeme verip, farkli bir pencereden bakmaya firsat veriyorsunuz.

Türkiyedeki teyzem ile çok yakinim mesela. Ona bisey olsa tereddüt etmeden ilk uçaga biner giderim. Yani o konuda hak veriyorum size, gitmek isteyen gider. Ancak benim olanagimda var. Cocuk okula gidebiliyor, yada babasi bakar felan. Herkeste bu olanakta yok.

Bilemedim, siz ne yazikki yasayan birileri olarak (ki öyle algiliyorum) ve orda yasayan birileri olarak bu konuya daha hakimsiniz ve haklisiniz.

Konu sahibinin eşi çok zor biri onunla yaşamaya mecbur herhalde. Daha önce dayak yemiş darp raporu falan almış. Yani kadın ona mecbur hissediyor ve o ne derse yapıyor anlaşılan bu. Keşke hissetmese.. Adam annem de annem diyormuş mesela. Konularını parça parça okudum. Allah yardımcısi olsun. Kuzenleri de bunu bildiği için adama saydirmis bence. Keşke kuzenlerini karşısına almasaydi bu kadar.

Pandemi nedeniyle neredeyse vefat eden hiç kimseye son görev tam manasıyla yapılamadı. Baş sağlığı, geçmiş olsun vs ziyaretleri ertelendi… Ailemden ve aile dostlarımızdan vefat edenler oldu, kimsesiz gibi gömüldüler. Kimse de kimseye gönül koymadı. Kaldı ki sizin başka imkansızlıklar da olmuş. Ve de en önemlisi, kuzenler kimdir ya? Eşinize nasıl laf söyletirsiniz ? Bu ne cürettir ? Ben olsam siler atarım…
Bu raddeye eşi yüzünden gelinmiş zaten, eşi sosyopatın teki, kadının ailesinden sülalesinden zerre hazzetmiyor, kökünü yolmaya ant içmiş kadının.

Konu sahibinin eşi çok zor biri onunla yaşamaya mecbur herhalde. Daha önce dayak yemiş darp raporu falan almış. Yani kadın ona mecbur hissediyor ve o ne derse yapıyor anlaşılan bu. Keşke hissetmese.. Adam annem de annem diyormuş mesela. Konularını parça parça okudum. Allah yardımcısi olsun. Kuzenleri de bunu bildiği için adama saydirmis bence. Keşke kuzenlerini karşısına almasaydi bu kadar.
Cenazeye saygısı, insanların acısına merhameti olmayan adamdan beklemediğim şeyler değildi. 18 yaşında komşu çocuğunu kapıda bırakmış adam, benim komşum olacaktı o adam, elbet bana da çatacaktı, o zaman gösterecektim dünyanın gariban karısından ibaret olmadığını. :sinirli:

Aaa niye ya, yoldan gelemedi bebesi var şöyle böyle zor oluyo dense bana, isteyince çatır çutur geliyor der ağızlarının payını verir köprüleri yıkar atardım valla. Herşey milletin işine göreyse benimde işine göre olur. Sadece beddua konusunda haksızlar bence.
Tabi canı isteyince geliyor vs desin hatta daha önce bize gelip işini halledip döndü de desin ama konu sahibinin ailesinin bilmediği, bilinmesini istemediği sırrını, söyleyip daha önce bu sebepten bize gelmişti diye ortaya dökmesi yanlış bence. Yıllarca bu konu ile ilgili konuşmayıp araları bozulunca anlatması çiğlik.

Şark gorevindeyiz acil ankaraya gitmemiz gerekiyordu ankaraya 2 saatlik mesafe vardı kuzenimin vefat haberini aldım o an hiç bir şeyi gözüm görmedi memelekete döndük 3 gün sonra kalan işlerimizi hallettik sizde pekala gide bilirdiniz gitmek isteyene bahanesi olmaz siz ciddiye almamissiniz ki eşiniz ciddiye alsın beddua konusun da haksizlar ama sizinle görüşmemek konusunda haklılar ben olsam bende görüşmem

Kuzenler size darılmakta haklı, otobüse binemiyorsanız uçakla gidersiniz, ama bir şekilde gidilir, hala bu 7 kat el değil ki?

Ama söyledikleri sözlerle, yaptıkları ile tüm haklılıklarını kaybetmişler. Beddua etmek ne demek, hem de en yakınını kaybet diye! Kusura bakmayın ama ben yerinizde olsam hiç adım atmam.

Babanız da laf etmesin boşuna, herkesin evliliğinde zor zamanları olabilir, kaç kişi gidip babasına anlatabilmiş ki? Anlatsan, belki de affedebileceğin bir konu yüzünden damadına cephe alır, ilişkisi bozulur, ne gerek var.

Konu sahibinin babası, her zaman gelmiyorlar uzak yol çocuk vs diye konu sahibinin mazeretlerini saydıysa kuzenine o da "yaa dayı öyle diyorsun da işi olduğu zaman otobüse binip geliyor sonra dönüyor daha önce işi olduğunda geldi, işini hallettik sizin bile haberiniz olmadan döndü" vs diyerek "uzaklık ve gelemedi" mazeretlerinin gerçeği yansıtmadığını söylemiş olabilir. Diğer kuzenine de önce eşim izin alamadı cenazeye gelemiyoruz deyip sonra kocam beni cenazeye göndermedi, düğüne gidelim, tatile gidelim oraya sonra gidersin, ben size gelmek istedim ama izin vermedi vs gibi birşeyler dedi ise, kuzeni ancak annesini kaybedince konu sahibinin kocasının onun durumunu anlayacağını düşünmüş belli ki. Yoksa kuzeni neden konu sahibine değil de eşine bu kadar kinlensin. Ama ne olursa olsun, kuzenleri bu yaptıklarında haklılar mı kesinlikle değiller.
valla nolursa olsun kuzenler bir acayip. çirkefe bağlamışlar resmen. bir sürü saygısızlık yapmışlar konu sahibine. bence konu8 sahibinin cenazeye gitmeme ayıbını da geçmiş bu. hiç kafaya takmayın derim artık konu sahibi. keşke yaşanmasaymış ama onlar da sizler de hatalar yapmışsınız. şu noktadan sonra görüşmeyin biraz sular durulsun. hayat ne getirir bilinmez ilerde belki düzelebilir kan davası değil sonuçta ama ben çok suçluyum hatalıyım kafasından çıkın. siz başlatmışsınız ama hatalar karşılıklı olmuş.

Merhabalar. Bikaç ay önce halam vefat etti, Eşim izin alamadi arabayla gitme şansim yoktuz otobusle 7 8 saatlik yolu cocugumla goze alamadim ve bi sekilde gidemedim. Kuzenimle cok yakindik, yaninda olmak cok istedim yedim bitirdim kendimi ama gidemedim iste. Esim söz verdi ilk izinde seni yanlarina goturucem diye, izne ciktigimiz günde esimin kendi kuzeninin dügünü vardi ve yine gidemedik o gün. Hemen pesinden ertrsi gün tatil ayarlamistik ta bikac ay oncesinden, tatile gittik ve bunu bi sekilde duydular halamin cocuklari.
Tatilimizin son gecesi bana cok agir mesajlar atti kuzenim yanimizda olmadin gelmedin vs diyez haklisin dedim cok haklisin ama gelemedim.. eşim ugramadi dedim, ne yapayim elimden bisey gelmedi.. sonra konusmalarimizi abilerine ablalarina gostermis ve beni silip engellemisler.. yine hata bende dedim beni engelledikleri halde tatilden döndügüm gibi kapilarina gittim ama yuzume bile bakilmadi.. sonra büyük kuzenim babamin yanina gitmis, ( ve ben bundan 5 6 yil once esimle bi olay yasamistim babamlara duyurmamak icin sakinlesmek adina simdi bahsedecegim kuzenim olan abim yerine koydugum kisinin evine gittim, derdimi anlattim esiyle dinlediler konustuk rahatladim ve evime dondum kimse duymadan) herneyse bu konuyu kuzenim babama anlatmis, iste kizinin hicbiseyinden senin haberin yok sen neyi biliyosunki vs diye herseyi dökmüş ortaya.
Simdi babam bana mesafeli sen neden bana gelmedinde milletin agzina sakiz yaptin beni diyo.
Esim kiziyo kendini cok ezdirdin neden boyle biseye izin verdin diye.
Kuzenlerimin bi kisminda halen engelliyim, bi kısmı zoraki konusuyo, bi kismi görmezden geliyo.
Vicdanimsa cok huzursuz, nasil gidemem halamin cenazesine diye, ama elimde olmayan sebeplerdi ve sonucu böyle mi olmaliydi :KK43: ne yapmam lazim lutfen akil verin.. umursamayim diyorum icim icimi yiyo kimseye anlatamiyorum kendimi.. benimle yasit olan kuzenim baya agir konustu oysa, bu ölüm bi bize yok goreceksin sende dedi. En kisa sürede seninde eşin anne acisini görsün dört gözle o ani bekliyorum anca o zaman icim sogur size dedi. Asla eşin evimize girmesin adim atmasin dedi. Yani haklilik paylari var evet ama ben napayim simdi :KK43:
Haklılık payları yok tabi ki size ve eşinize böyle ağır hakaret eden insanlara nasıl haklılar diyebiliyorsunuz gidememişsiniz ayıp olmuş tabi ki ama kimseye böyle hakaret ettirmeyin kendinize kuzenleriniz çok düzgün olsalardı sizin onlara güvenip anlattığınız dertleri gidip babanıza anlatmazlardı yapacağınız tek şey sizde onları engelleyin ve konuşmayın bir daha bence bana böyle bedduada bulunacak insanların yüzüne bakmazdım

Back
X