- 25 Ağustos 2022
- 83
- 36
- 38
- Konu Sahibi Elif888900
-
Anlattığın şeyler çokta çocuk yarıştırıyor gibi gelmedi.Merhabalar,
Benim 20 yıllık bir arkadaşım var hatta kuzenimle evlendiler aracılığımla ve akraba bile olduk. Gel gelelim yaptığı şeylere anlam veremediğim için üzülüyorum anlatabilmek adına bir kaç örnek vereceğim onun kızı çok hareketli bize geldiği zaman bütün koltuklarda zıplıyor kapıları çiziyor her tarafı sadece dagıtıyorlar ama ben çocuk kalbidir kırılmasın diye asla kırmıyordum bebeğim olduğu halde bile gelsinler diyordum ancak o herkesin içinde kızım onun kızının çorbasına küçük oyuncak attı diye ki çok çocukça bir hareket bana göre aha o ne oluyor o hareket diye yüksek sesle çocuğu bozdu sonra sürekli izliyor kızım biraz lider ruhlu oyunu yönetmek istiyor hemen araya girip kızımın adını imalı şekilde söylüyor güya kızıyor en son ben kızımı teakwondoya göndermek istediğimi söylemiştim yaşıtlar bu arada mahallede bi yer bulduğumu oraya verebileceğimi filan bana hiç söylemeden başka arkadasının kızıyla gitmiş yazdırmış nereye yazdırdın diye sorunca orası olduğunu anladım hiç senin dediğin yer bile demiyor hani sende düşünüyordun beraber yazdırsaydık filan ben olsam kızım için ne düşünüyorsam aynısın onun içinde isterim ancak böyle yapması çocuk yarıstırıyor gibi geldi bana o yüzden artık mesafe koydum bir kaç kez aradım baktım oralı degıl daha aramadım geçen yolda gördü hiç gözükmüyorsun sesin çıkmıyor diyor bana birdehe dedim yogunum çalışıyorum öyle dedim geçtim üzülmek istemiyorum ama eski arkadaşım olduğu için üzülmüyor değilim
Hayır o zaten cimnastiğe gidiyordu ama bir çok şeye zaten diyorum yüzmeye vs demiştim mesela ona mı takıldı dersiniz?Anlattığın şeyler çokta çocuk yarıştırıyor gibi gelmedi.
Sen ona beraber tekvandoya yazdıralım dedin mi?
Ona mı takıldı bilmiyorum ama içine sinmeyen davranışları varsa mesafe koyabilirsin.Hayır o zaten cimnastiğe gidiyordu ama bir çok şeye zaten diyorum yüzmeye vs demiştim mesela ona mı takıldı dersiniz?
Kaç yaşında bu arkadaşın çocuğuKimse kusura bakmasın ama kimsenin çocuğu evime gelip tepinemez. Çok rahatsız olurum. Siz iyi dayanıyorsunuz hatta dayanmayı da geçtim çağırmaya devam ediyorsunuz. Böyle saçmalıklara tahammül edemiyorum. Çocuğunu alıp misafirliğe gidiyorsan ona mukayyet de olacaksın. Geçen gün liseden eski bir arkadaşım misafirliğe geldi ve kızı hiç durmadı. 3 aylık bebeğim var ve her eşyasına dokundu oynadı karıştırdı vs.(HAPŞURUYORDU, KRİZ GEÇİRDİM!) Bir daha gelmek istediğinde müsait olmadığımı söyledim ve hala da çağırmadım. Çağırmayacağım. Neden insanları bu kadar alttan alıyorsunuz anlam veremiyorum. Arkadaşınız sizi çok da 'dost' görüyor gibi gelmedi bana.
Diğer çocuk kaç yaşında ki bu kadar içerledinizKimse kusura bakmasın ama kimsenin çocuğu evime gelip tepinemez. Çok rahatsız olurum. Siz iyi dayanıyorsunuz hatta dayanmayı da geçtim çağırmaya devam ediyorsunuz. Böyle saçmalıklara tahammül edemiyorum. Çocuğunu alıp misafirliğe gidiyorsan ona mukayyet de olacaksın. Geçen gün liseden eski bir arkadaşım misafirliğe geldi ve kızı hiç durmadı. 3 aylık bebeğim var ve her eşyasına dokundu oynadı karıştırdı vs.(HAPŞURUYORDU, KRİZ GEÇİRDİM!) Bir daha gelmek istediğinde müsait olmadığımı söyledim ve hala da çağırmadım. Çağırmayacağım. Neden insanları bu kadar alttan alıyorsunuz anlam veremiyorum. Arkadaşınız sizi çok da 'dost' görüyor gibi gelmedi bana.
Eşimin akrabasının çocuğu geldi. Buzdolabımın üstündeki süsleri aldı aldı yerlere fırlattı. Üstüne çıkıp tepindi. Anası ne yaptı dersiniz dur yapma demekten başka hiçbir şey. Çocuğu kanadından tutup fırlatasım geldi resmen. İçimdeki bütün çocuk sevgisi son bulduKimse kusura bakmasın ama kimsenin çocuğu evime gelip tepinemez. Çok rahatsız olurum. Siz iyi dayanıyorsunuz hatta dayanmayı da geçtim çağırmaya devam ediyorsunuz. Böyle saçmalıklara tahammül edemiyorum. Çocuğunu alıp misafirliğe gidiyorsan ona mukayyet de olacaksın. Geçen gün liseden eski bir arkadaşım misafirliğe geldi ve kızı hiç durmadı. 3 aylık bebeğim var ve her eşyasına dokundu oynadı karıştırdı vs.(HAPŞURUYORDU, KRİZ GEÇİRDİM!) Bir daha gelmek istediğinde müsait olmadığımı söyledim ve hala da çağırmadım. Çağırmayacağım. Neden insanları bu kadar alttan alıyorsunuz anlam veremiyorum. Arkadaşınız sizi çok da 'dost' görüyor gibi gelmedi bana.
Sırf bu yüzden annem bacılarım dışında kimseye gitmiyorum avsbssjs dışarıda buluşuyoruz en rahatı. Benim ortancam 3 yaşınd aşırı hareketli bir çocuk yani genelde çocuklar böyledir oyuncakları da eller ne yapmasını beklediniz ki put gibi nasıl oturabilir? Bu yüzden arkadaşıma neden laf edeyim açıkçası bana geliyorlar ben hiç umursamıyorum. Çocuklar çabuk büyüyor etraf da hemen temizlenir zaten.Kimse kusura bakmasın ama kimsenin çocuğu evime gelip tepinemez. Çok rahatsız olurum. Siz iyi dayanıyorsunuz hatta dayanmayı da geçtim çağırmaya devam ediyorsunuz. Böyle saçmalıklara tahammül edemiyorum. Çocuğunu alıp misafirliğe gidiyorsan ona mukayyet de olacaksın. Geçen gün liseden eski bir arkadaşım misafirliğe geldi ve kızı hiç durmadı. 3 aylık bebeğim var ve her eşyasına dokundu oynadı karıştırdı vs.(HAPŞURUYORDU, KRİZ GEÇİRDİM!) Bir daha gelmek istediğinde müsait olmadığımı söyledim ve hala da çağırmadım. Çağırmayacağım. Neden insanları bu kadar alttan alıyorsunuz anlam veremiyorum. Arkadaşınız sizi çok da 'dost' görüyor gibi gelmedi bana.
Yarıştırma falan yok bu yazdıklarınızda. Ama çocuğa gereksiz kurulmuşsunuz gibi geldi. Evet çocuğun biryeleri boyaması yaramazlığı yanlış ama o annesinin saygısızlığı ve rahatlığı sizinkiyle iletişiminde sorun göremedim. Sizinki yönetmek istiyor o kabul etmiyor gayet doğal hareketler. Şiddet vurma yoksa takılmak gereksiz.Merhabalar,
Benim 20 yıllık bir arkadaşım var hatta kuzenimle evlendiler aracılığımla ve akraba bile olduk. Gel gelelim yaptığı şeylere anlam veremediğim için üzülüyorum anlatabilmek adına bir kaç örnek vereceğim onun kızı çok hareketli bize geldiği zaman bütün koltuklarda zıplıyor kapıları çiziyor her tarafı sadece dagıtıyorlar ama ben çocuk kalbidir kırılmasın diye asla kırmıyordum bebeğim olduğu halde bile gelsinler diyordum ancak o herkesin içinde kızım onun kızının çorbasına küçük oyuncak attı diye ki çok çocukça bir hareket bana göre aha o ne oluyor o hareket diye yüksek sesle çocuğu bozdu sonra sürekli izliyor kızım biraz lider ruhlu oyunu yönetmek istiyor hemen araya girip kızımın adını imalı şekilde söylüyor güya kızıyor en son ben kızımı teakwondoya göndermek istediğimi söylemiştim yaşıtlar bu arada mahallede bi yer bulduğumu oraya verebileceğimi filan bana hiç söylemeden başka arkadasının kızıyla gitmiş yazdırmış nereye yazdırdın diye sorunca orası olduğunu anladım hiç senin dediğin yer bile demiyor hani sende düşünüyordun beraber yazdırsaydık filan ben olsam kızım için ne düşünüyorsam aynısın onun içinde isterim ancak böyle yapması çocuk yarıstırıyor gibi geldi bana o yüzden artık mesafe koydum bir kaç kez aradım baktım oralı degıl daha aramadım geçen yolda gördü hiç gözükmüyorsun sesin çıkmıyor diyor bana birdehe dedim yogunum çalışıyorum öyle dedim geçtim üzülmek istemiyorum ama eski arkadaşım olduğu için üzülmüyor değilim
Çocuğun tepinmesine takıldım. Benimde bebeğim var çevremde küçük yaş grubu çocuğu olanlar var. Çocuk dağıttığı zaman peşinden gezip toplamıyor ise bir daha gelmek istediklerinde kabul etmiyorum.Merhabalar,
Ben de buraya takıldım. Nasıl bi tavır olduğunu hayal edebiliyorum. Küçükken kızınız gibi çocuklara gıcık olurdum büyüdüm şimdi o çocukların annelerine gıcık oluyorum.kızım biraz lider ruhlu oyunu yönetmek istiyor
Ben şahsen çocuğum üst perdeden arkadaşına böyle konuşsa karşısındaki çocuk üzülmesin diye kendi çocuğumu uyarırım. Mesela kızım şimdi bunu yapıyoruz şimdi şuna geçiyoruz dese , canı isterse yapar onu zorlayamazsın derim. Herkes haddini bilmeli kendi çocuklarım dahil…Ben de buraya takıldım. Nasıl bi tavır olduğunu hayal edebiliyorum. Küçükken kızınız gibi çocuklara gıcık olurdum büyüdüm şimdi o çocukların annelerine gıcık oluyorum.
Çocuğum şımarık diyemeyen de lider ruhlu diyor zaten.
İşte olması gereken bu bana göre de ama bazı annelerin hoşuna gidiyor evlatlarının diğer çocukları yönetmesi. Sonra işte çocuğum lider ruhlu eheheBen şahsen çocuğum üst perdeden arkadaşına böyle konuşsa karşısındaki çocuk üzülmesin diye kendi çocuğumu uyarırım. Mesela kızım şimdi bunu yapıyoruz şimdi şuna geçiyoruz dese , canı isterse yapar onu zorlayamazsın derim. Herkes haddini bilmeli kendi çocuklarım dahil…
Kesinlikle.Ben şahsen çocuğum üst perdeden arkadaşına böyle konuşsa karşısındaki çocuk üzülmesin diye kendi çocuğumu uyarırım. Mesela kızım şimdi bunu yapıyoruz şimdi şuna geçiyoruz dese , canı isterse yapar onu zorlayamazsın derim. Herkes haddini bilmeli kendi çocuklarım dahil…
Bu konuda bir de diger anneyi dinlemek lazım. Belki de sizin "lider ruh" olarak gördüğünüz şey onun için çocuğunun istemedigi oyuna zorlanması, pasif kalması, yönlendirilmesi vs hoşuna gitmiyordur bilemeyiz yani. Ben olsam cocugumu surekli yönlendiren bir arkadaşıyla vakit geçirmesini ben de istemem. Neden o cocuk lider ruhlu diye benim çocuğumun yaratıcılığı, oyun kurma becerisi körelsin. Bence yarıştirdigi icin değil cocugunuzdan ayrı gitsin diye başkasıyla göndermiş.kızım biraz lider ruhlu oyunu yönetmek istiyor
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?