Yakın arkadaş kıskançlığı

cokmuzor

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
2 Temmuz 2020
1.202
2.527
83
Merhabalar . Diyelim Ki sevdiğiniz değer verdiğiniz bir arkadaşınız var ve yıllardır da hayatınızda. Önce aynı işyerinde idiniz ama siz tamamen başka bir sektörü seçtiniz ve dünyalarınız ayrıldı diyelim ama değer verdiğiniz için iletişimi koparmadınız , ikinizde çocuklu bu arada. Ama sürekli sizi kendısı ile kıyaslasa ne yapardınız yaptığınız işi , işte eşinizle ilgili bir sorun anlatsanız dua et sen bide benım eşimi gör gibisinden , aile sorununuzu anlatsanız , sen ailene dua et bide benimkini gör , daha az yoğun bir işiniz var diye oooh rahatsın Ne de olsa , ben popomun üstüne oturmuyorum , yani kondurmak istemiyorsunuz çünkü gerçekten seviyorsunuz ve yıllardır emek verdiğiniz bir arkadaşlık . Asla kıskanıyor demek istemıyorum ama bu durumu nasıl kırarım, sürekli yok benim öyle göründüğüme bakma aslında çok kötü durumdayım demek zorunda kalmaktan yoruldum , çatışmak istemiyorum çünkü gerçekten hayatı kolay sayılmaz benim desteğimi de kaybetmesini istemem . Bu kısır döngüden nasıl çıkarız, ben eski halimize donmek istiyorum . Kıyas yapma dememe bozuluyor ama sürekli ne anlatsam kıyasa gidiyor kendısı ile .. benı bırak artık çocuklarımızı bile kıyaslıyor , benım çocuğum beni yoruyor seninki çok akıllı hiç yormuyor diyor , yok benım cocugum aslında çok fena falan demeye başladım artk hiçbirşey anlatmayıp dinliyorum artk sadece

Merhabalar . Diyelim Ki sevdiğiniz değer verdiğiniz bir arkadaşınız var ve yıllardır da hayatınızda. Önce aynı işyerinde idiniz ama siz tamamen başka bir sektörü seçtiniz ve dünyalarınız ayrıldı diyelim ama değer verdiğiniz için iletişimi koparmadınız , ikinizde çocuklu bu arada. Ama sürekli sizi kendısı ile kıyaslasa ne yapardınız yaptığınız işi , işte eşinizle ilgili bir sorun anlatsanız dua et sen bide benım eşimi gör gibisinden , aile sorununuzu anlatsanız , sen ailene dua et bide benimkini gör , daha az yoğun bir işiniz var diye oooh rahatsın Ne de olsa , ben popomun üstüne oturmuyorum , yani kondurmak istemiyorsunuz çünkü gerçekten seviyorsunuz ve yıllardır emek verdiğiniz bir arkadaşlık . Asla kıskanıyor demek istemıyorum ama bu durumu nasıl kırarım, sürekli yok benim öyle göründüğüme bakma aslında çok kötü durumdayım demek zorunda kalmaktan yoruldum , çatışmak istemiyorum çünkü gerçekten hayatı kolay sayılmaz benim desteğimi de kaybetmesini istemem . Bu kısır döngüden nasıl çıkarız, ben eski halimize donmek istiyorum . Kıyas yapma dememe bozuluyor ama sürekli ne anlatsam kıyasa gidiyor kendısı ile .. benı bırak artık çocuklarımızı bile kıyaslıyor , benım çocuğum beni yoruyor seninki çok akıllı hiç yormuyor diyor , yok benım cocugum aslında çok fena falan demeye başladım artk hiçbirşey anlatmayıp dinliyorum artk sadece
Belki gerçekten zor durumdadır.Olabilir hayat yormustur

Bana huzur vermeyen insanları çıkarıyorum hayatımdan hiç acımıyorum arkadaşlıklarda her iki tarafta emek vermeli diye düşünüyorum

Bence sıkıntıları var ve siz anlattikca aklına geliyor ve Sizinkileri sıkıntı görmüyor olabilir. Bence madem uzun zamandır arkadassiniz bence konusun sorunun ne olduğunu öğrenin belki o da rahatlar

Ben de uzun zamandır böyleydim ama arkadaşım asla kötüye yormadı tam tersi beni destekledi. Zaten bile isteye yaptığım bir şey değildi sürekli konu bana geliyordu yani konuyu kendime getirip aslında seninki de dert mi deyip duruyordum çünkü gerçekten yorulmuştum dertlerimin altında, destekten yoksundum, destek arıyordum. Şimdi atlattım artık daha iyiyiz. Bence arkadaşınız da bunalımda olabilir eğer sizi kıskansaydı ben senden daha iyiyim tadında cümleler kurardı.

Kıskançlık yok bence ama bi dert yarışı olabilir. Bazı insanlar en kötü hayatı kendilerinin yaşadığına inanırlar belki böyle bir şeydir.
Ancak sizi de anladim. Sürekli böyle cümlelere muhatap olmak hic anlasilmadiginizi hissettirir. Dertlesemezsiniz bile. Bence açıkça rahatsiz olduğunuzu söyleyin.

cocukken yapilan arkadasliklar daha cok geyik oluyor. ayni okula gidiyorsun birbirini kiskanacak bi sey olmuyor, ogrenci garibansin. ama yas ilerledikce couklar maas vs kiskanclik konusu oluyor. ben olsam hic bakmam, bana negatif enerji veriyorsa gorusmem.

Kıskançlık yok bence ama bi dert yarışı olabilir. Bazı insanlar en kötü hayatı kendilerinin yaşadığına inanırlar belki böyle bir şeydir.
Ancak sizi de anladim. Sürekli böyle cümlelere muhatap olmak hic anlasilmadiginizi hissettirir. Dertlesemezsiniz bile. Bence açıkça rahatsiz olduğunuzu söyleyin.
Anladığınız için teşekkür ederim 🙏 gerçekten amacım artk anlaşılmak ama bu hiç olmuyor sürekli sen haline şükret modu

Eski iş yerinde böyle bir kadın vardı gerçekten yoruyordu insanı. Benim ufak tefek sağlık problemlerim var işte doğuştan ritm bozukluğum var , alerjik astım var falan özellikle bana gelip anlatıyordu. Bende anlamıyordum hastalık yarıştırıyordu benle 😐 Ben hiçbir şey yapamadım ayrılana kadar uzak durmaya çalıştım. Bir keresinde boğuldum birinin parfümden, inhaler kullandım. Nefesim düzelsin diye bekliyorum, bu da bir şey mi çözümü var bak bir fıs sıktın bitti ben böbrek taşı için günlerce hastanede kaldım dedi. Müdür odadaydı ... hanım kız resmen nefes almıyor şu an daha fazla uğraşmasan mı acaba dedi de günlerce bana surat yaptı, müdüre de değil bana. Enteresan gerçekten ama nasıl başedilir hiç bilmiyorum.

Anladığınız için teşekkür ederim 🙏 gerçekten amacım artk anlaşılmak ama bu hiç olmuyor sürekli sen haline şükret modu
Bir şeyler karşılıklı paylasilmiyorsa arkadaşlığın anlamı da kalkıyor, denge de bozuluyor. Bana sürekli bu da dert mi gibi yaklaşılsa hicbir sey paylaşasim da gelmezdi ayrıca bence kişi böyle teselli edilemez. Teselli edilecek bir cümle değil bilakis insani suçlu kötü hissettirecek bir cümle. Demekki siz abartıyorsunuz diye düşünüyor ancak herkesin derdi kendine büyük.

en yorgun en sıkıntılı olan o olsun ne olur ki? madem sürekli ay sen beni gör,seninki uslu benimki yaramaz ben daha yorgunum diyormuş ya
tamam öyleyse öyle ? ona yok yok aslında ben daha kotü durumdayım demenize gerek yok ki ? size aslında moral veriyor beterin beteri var haline yinede şükret diyor kıskançlık değil bu

Aynen katılıyorum. Benim de böyle bir arkadaşım var(dı). Dünyanın en bahtsızı, en dertlisi, en zavallısı. Tüm kötü şeyler onu bulur, herkesin hayatı mükemmeldir. Siz hiç derdinizi anlatamazsınız çünkü sizinkiler dert değildir. Yorucu insanlar ya.

Back
X