• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Yakın arkadaş kıskançlığı

Merhabalar . Diyelim Ki sevdiğiniz değer verdiğiniz bir arkadaşınız var ve yıllardır da hayatınızda. Önce aynı işyerinde idiniz ama siz tamamen başka bir sektörü seçtiniz ve dünyalarınız ayrıldı diyelim ama değer verdiğiniz için iletişimi koparmadınız , ikinizde çocuklu bu arada. Ama sürekli sizi kendısı ile kıyaslasa ne yapardınız yaptığınız işi , işte eşinizle ilgili bir sorun anlatsanız dua et sen bide benım eşimi gör gibisinden , aile sorununuzu anlatsanız , sen ailene dua et bide benimkini gör , daha az yoğun bir işiniz var diye oooh rahatsın Ne de olsa , ben popomun üstüne oturmuyorum , yani kondurmak istemiyorsunuz çünkü gerçekten seviyorsunuz ve yıllardır emek verdiğiniz bir arkadaşlık . Asla kıskanıyor demek istemıyorum ama bu durumu nasıl kırarım, sürekli yok benim öyle göründüğüme bakma aslında çok kötü durumdayım demek zorunda kalmaktan yoruldum , çatışmak istemiyorum çünkü gerçekten hayatı kolay sayılmaz benim desteğimi de kaybetmesini istemem . Bu kısır döngüden nasıl çıkarız, ben eski halimize donmek istiyorum . Kıyas yapma dememe bozuluyor ama sürekli ne anlatsam kıyasa gidiyor kendısı ile .. benı bırak artık çocuklarımızı bile kıyaslıyor , benım çocuğum beni yoruyor seninki çok akıllı hiç yormuyor diyor , yok benım cocugum aslında çok fena falan demeye başladım artk hiçbirşey anlatmayıp dinliyorum artk sadece
Sizi yoran bir arkadaşlığı neden sürdüresiniz ki? Salın gitsin, yarışmacı arkadaşa başarılar dileyin

Sizi yoran bir arkadaşlığı neden sürdüresiniz ki? Salın gitsin, yarışmacı arkadaşa başarılar dileyin
Yani durumuna üzülüyorum da , sektör değiştirdim ben sıfırdan başladım . Ona bile rahatsın diyor . Maaşımı soruyor , daha az çalışıyorsun benden diyor . Evet dedım ama senden de az maaş alıyorum yanı ben sectim bunu aslında çocuğumla ilgilenebilmek için. Fazla maaşı olan işi ben bıraktım tercihim böyle oldu Ama o bile batıyor bilmiyorum bana da bu sekılde hissettiriyor, bin kere kıyaslama bizi dedim ama yok yani çocuğumuzu maaşımızı eşimizi ailemizi kilomuzu herşeyimizi kıyaslıyor yoruldum

Yani durumuna üzülüyorum da , sektör değiştirdim ben sıfırdan başladım . Ona bile rahatsın diyor . Maaşımı soruyor , daha az çalışıyorsun benden diyor . Evet dedım ama senden de az maaş alıyorum yanı ben sectim bunu aslında çocuğumla ilgilenebilmek için. Fazla maaşı olan işi ben bıraktım tercihim böyle oldu Ama o bile batıyor bilmiyorum bana da bu sekılde hissettiriyor, bin kere kıyaslama bizi dedim ama yok yani çocuğumuzu maaşımızı eşimizi ailemizi kilomuzu herşeyimizi kıyaslıyor yoruldum
Siz onun kendi başına gelenlere iyi dayandığını ölçüp mutlu olacağı bir cetvel olmuşsunuz. Buna arkadaşlık denmez ki..

Fesat olan siz olmayasınız
Kişi herkesi kendi gibi bilirmiş

Kiskanclik mi
Yok artik
Sizi kiskansa size, size gore kendi hayatinin daha iyi oldugunu ispatlamaya calisirdi daha kotu oldugunu degil.
Kendince teselli etmek gibi anladim ben ama belki de o da sizin surekli dert yanmanizdan sikilmistir ve rahat oldugunuzu sukretmeniz gerektigini anlatmaya calisiyordur.

Ustelik ben bir fark goremedim aranizda
Siz de surekli hayir ben daha kotu durumdayimi vurguluyorsunuz

Kiskaniyor diye bile dusunebiliyorsunuz ama hala dert yanmaya, teselli etme seklini begenmemeye de devam ediyorsunuz
Hani sikayet ettiginiz bu seyden kurtulmanin iki yolu var
Ya siz de irili ufakli bile olsa dert yanmayacaksiniz
Ya da mesafe koyacaksiniz/ bitireceksiniz
Cunku zaten uyarmissiniz demek ki tarzi bu ve sizi rahatsiz ediyor
Ya kabullenin ya da ne kendinizi ne de onu yorun kalben

Bu kadar polyanna olmayın arkadaşlar,, demekki bu arkadaştan destek alıyor sürekli kendini hayifliyor. Bende aynı durumu yaşadım arkadaşim beni kullanarak eline bilezik yaptırdı ve ben bunu çok geç anladım ona açıyordum. Ve seviyordum da sonuç bu oldu hemen uzak durun o insandandan

Merhabalar . Diyelim Ki sevdiğiniz değer verdiğiniz bir arkadaşınız var ve yıllardır da hayatınızda. Önce aynı işyerinde idiniz ama siz tamamen başka bir sektörü seçtiniz ve dünyalarınız ayrıldı diyelim ama değer verdiğiniz için iletişimi koparmadınız , ikinizde çocuklu bu arada. Ama sürekli sizi kendısı ile kıyaslasa ne yapardınız yaptığınız işi , işte eşinizle ilgili bir sorun anlatsanız dua et sen bide benım eşimi gör gibisinden , aile sorununuzu anlatsanız , sen ailene dua et bide benimkini gör , daha az yoğun bir işiniz var diye oooh rahatsın Ne de olsa , ben popomun üstüne oturmuyorum , yani kondurmak istemiyorsunuz çünkü gerçekten seviyorsunuz ve yıllardır emek verdiğiniz bir arkadaşlık . Asla kıskanıyor demek istemıyorum ama bu durumu nasıl kırarım, sürekli yok benim öyle göründüğüme bakma aslında çok kötü durumdayım demek zorunda kalmaktan yoruldum , çatışmak istemiyorum çünkü gerçekten hayatı kolay sayılmaz benim desteğimi de kaybetmesini istemem . Bu kısır döngüden nasıl çıkarız, ben eski halimize donmek istiyorum . Kıyas yapma dememe bozuluyor ama sürekli ne anlatsam kıyasa gidiyor kendısı ile .. benı bırak artık çocuklarımızı bile kıyaslıyor , benım çocuğum beni yoruyor seninki çok akıllı hiç yormuyor diyor , yok benım cocugum aslında çok fena falan demeye başladım artk hiçbirşey anlatmayıp dinliyorum artk sadece
Değişmez asla. Ya kabulleneceksin ya da mesafe koyacaksın maalesef. Sizin de dediğiniz gibi söylediğiniz de alınır kabul etmez. Karakter değişmiyor. Bu onların kalıcı huyu :) Neden bilmiyorum ben de. Biz de çocukluktan bu yana üç kız kuzen büyüdük beraber gerçekten çok eğlenip gülüyorduk ama bir o kadar da o ikisi arasında tabi bilmediğim olaylar da gerçekleşmişti bir kıskançlık mevcut. Hem sevgi hem kıskançlık bir arada olamaz bana göre. O ikisinin evi yan yana bizim evimiz de bi o kadar uzak onlara o yüzden yaşadıkları tartışma, kavga olsun hepsinden haberim olmuyordu anlattıklarında da çok şaşırırdım nasıl ya siz nasıl kuzensiniz derdim :D kazığın büyüğünü atmış ama kuzenim yaağğğ diyor bu durumda kardeş kuzen olayının bile sınırı vardır benim için çünkü sana senin psikolojine zarar verme seviyesine geliyor artık. Onlar da çocuklarını, okullarını, düğünlerini, fotoğraf çekimlerini.... acayip saçma şeyleri kıyaslardı birine giderdim yok benim düğünüm ayşenin düğününden daha kalabalıktı ama o kabul etmiyor diğerine gidiyorum yok fadimenin düğün salonu daha büyüktü, benim çocuğum daha akıllı, uslu ... Ya artık sinirimi bozma seviyesine gelmişti ne acayip kıyaslamalar. Bu yüzden mutlu olamadılar işte evlilikte, sosyal hayatların da maalesef yüzleri gülmedi çünkü evlenmeyi bile birbirlerine inat yaptıklarını düşünüyorum ben :D Valla mesafemi koydum çünkü artık tansiyonum düşmeye başladı fesatlıklardan. Değişmeyecekler ya da he diyip geçeceksin yapabilirsen tabi :) Seninkinin durumu biraz daha ilgi açlığı ailesi ve eşinden ilgi görmemiş, fazla iltifat duymamış ve özgüven eksikliği yaşamış muhtemelen ki bunları söylediğin de karşı taraftan güzel söz bekliyor :)

Beterin beteri var mantığıyla yaklaşmış.
Ama tabi kıskanıyor demek sizin içinizi daha ferahlatacak :D
Bence bahaneye gerek yok, bitirin arkadaşlığınızı.

Aynen katılıyorum. Benim de böyle bir arkadaşım var(dı). Dünyanın en bahtsızı, en dertlisi, en zavallısı. Tüm kötü şeyler onu bulur, herkesin hayatı mükemmeldir. Siz hiç derdinizi anlatamazsınız çünkü sizinkiler dert değildir. Yorucu insanlar ya.
Bence bu kadar durum. Kıskançlık bende sezemedim belki konu sahibi kendini yanlış ifade etti ama buraya takılı kalarak eleştirmeyi de doğru bulmuyorum. Çünkü var böyle de insanlar. Hep dert paylaşılmaz arkadaşla evet mutlu anlarda paylaşılır ama bilemiyorum ya dert anlattığımda da kucumsesin istemezdim ki bunu kimseye yapmamaya özen gösteriyorsam.

Arkadaşınızın yaklaşımını beğenmedim. Senin derdini küçümsüyor. Bu da anlaşılmadığını hissettiriyor sana. Bu şekilde konuşun isterseniz.

Bence iyi bir arkadaş değil...Var böyle insanlar. Ciddi bir sağlık sorunum vardı, arkadaşımın tepkisi "aman canım ne olacak herkeste var" demek oldu. Bu telkin veya teselli etmek değildir. Adını koyamıyorum ama başka birşey bunun adı. Önemsememe desek daha doğru olur. Kıskançlık da var arkadaşınızda ayrıca..

Kendince size teselli veriyor olabilir. Yani "benim hayatım daha kötü oyuzden üzülme şükret" demenin değişik versiyonu gibi anladım 😂
Evet katiliyorum oyle yapiyor. Bunu ben de yaparim sirf karsimdaki uzulmesin diye.
Konu sahibi cok art niyetli bi insansiniz. Siz ondan olmayan desteginizi cekerseniz ölmez merak etmeyin! Boylesine iyi niyetli destekci bi arkadasiniz oldugu icin sanslisiniz ama ne yazik ki haketmiyorsunuz. Allah boyle dostlari da hep sizin gibilere neden verir hic anlamam. Size iyi fesatlanmalar...

Ben sonuca bakarım sonuç olarak beni yoruyorsa yol veririm gider. Biraz da o düşünsün nasıl düzeltirim diye.

O kadar coklarki boylelerını cıkar cıkar bıtıremedım .Al karsına konuş .Sureklı bu sekılde davranmandan bıktım de

Konu sahibi, durumuna uzuluyorum demissiniz yani anladigim dogruysa aslinda arkadasiniz daha zor durumda mı
E o zaman kadin hakli.
Ve bu yuzden abartma demeye calisiyor belki.

Ya da durumuna uzulmekten kastettiginiz size karsi girdigi psikolojiyse dert yanmayi kesip gozlemlemeniz lazim
Kiskaniyor gibi agir bir ithamla suclayacaksam kendi icimde bile, yani sadece kendi icimde bile bir yargiya varacaksam bir durup veri toplamam lazim diye dusunurum
Cok ayip ya

Ornegin sizin cocugunuz normalde uslu bir cocuk olsun ama o gun yaramazlik yapasi tutmus olsun
Arkadasiniza bugun cok kotuydu hic durmadi demis olun
Arkadasiniz da ama normalde sakin bir cocuk olabilir boyle arada, benimki her gun boyle demis olsun
Bundan nasil kiskanmak gibi bir duygu cikardiniz
Gunluk rutin arkadas konusmasi olabilir en fazla
İnsan seneleerlik arkadaslari icin acaba bu dedigimden ne anlar diye dusunmez ki
Artik birbirlerinin tarzlarina asina olmuslardir
Tamam ama ben hoslanmiyorum diyorsaniz da arkadasliginizi bitirin

Sonucta bu bir kerelik bir muhabbet degildir
10 kere ayni seyden dert yaninca insan cocugun arada boyle yapiyo ay ne var bunda diye dusunebilir mesela

Yine ornegin sektor degistirip hala da mizmizlanmaya dert dert dert demeye devam ediyorsaniz kadin iyi bile dayanmis
Neden pohpohlanmalisiniz her gun
Neden mizmizlik yapma hakkini kendine tanirken karsidakine bunlari bazen daha basit gorebilme hakki tanimiyorsunuz

Kimse kimsenin psikologu degildir ki
Her gun sizi sonsuz bir hosgoruyle kucaklayamaz
Herkesin hayati yeterince zor zaten
Rahatsin iste daha eşeleme der bitirir kafasinda
Nereye kadar surekli avutulmalisiniz ki

Ote yandan diyelim ki arkadasiniz gercekten anlayissiz gercekten kiskanc ve gercekten kimse benim derdimi gecemez diye dusunen biri olsun
E o zaman ya dert paylasmayi keserim
Ya da arkadasligimi bitiririm

Tavrini, tarzini, uslubunu begenmiyorsam gidip yine de ona dert yanmam ki ya
Belli ki boyle biri
Ya niyeti iyi biri deyip biraz rahatlamasina musaade ederim surekli dert yanmayarak
Derdime cozum olmasini beklemiyorsam onun da bir insan oldugunu, bunalabilecegini, bazen dert dinlemekten sikilabilecegini tahmin etmek zor degil
Ya da niyeti kotu, kiskanc diyorsam boyle insana nasil arkadasim diyebilirim yani

Bunu bence kendisine soyleyin
Bence sen beni kiskaniyorsun ben artik boyle dusunuyorum deyin
Dusunmenizde bir sakinca yoksa onun da bunu bilmeye hakki vardir

Buradaki konularda nedense konuyu açan insanın anlatmaya çalıştığını eleştirmeden anlamaya çalışan çok az insan oluyor.

Arkadaşınızın yaptığı şey “dert karşılaştırmak” ve kesinlikle bir teselli yöntemi değil. Tam aksine zaten büyük ya da küçük bir konuya canınız sıkkınken size kendinizi kötü hissettirecek bir söylem. Özeti “sus, şikayet etme, onun yerine beni dinle” demek. Burada insanları böyle teselli ettiğini söyleyen arkadaşlar da yapmamalı.

Ona bakarsanız burada çocuğuyla ilgili herhangi bir sorunu olan ailelere de “çocuğu ölenler var, niye şikayet ediyorsun” diyelim, konu kapansın.

Arkadaşınızın zor ve belirli sıkıntılı bir dönemden geçtiğinizi düşünüyorsanız, bunu “senin de zorlandığın konular olduğunu anlıyorum ama böyle beni dinlemediğini hissediyorum” diyerek açıklayabilirsiniz. Eğer bu tavrının değişmeyeceğini düşünüyorsanız, sizin sıkıntılarınızı ciddiye almayan bir insanla artık arkadaş olmanızın anlamı yok bence.

Durum da kıskançlık değil ama sizin dertlerinizi sıkıntılarınızı önemsememe bence.

Buradaki konularda nedense konuyu açan insanın anlatmaya çalıştığını eleştirmeden anlamaya çalışan çok az insan oluyor.

Arkadaşınızın yaptığı şey “dert karşılaştırmak” ve kesinlikle bir teselli yöntemi değil. Tam aksine zaten büyük ya da küçük bir konuya canınız sıkkınken size kendinizi kötü hissettirecek bir söylem. Özeti “sus, şikayet etme, onun yerine beni dinle” demek. Burada insanları böyle teselli ettiğini söyleyen arkadaşlar da yapmamalı.

Ona bakarsanız burada çocuğuyla ilgili herhangi bir sorunu olan ailelere de “çocuğu ölenler var, niye şikayet ediyorsun” diyelim, konu kapansın.

Arkadaşınızın zor ve belirli sıkıntılı bir dönemden geçtiğinizi düşünüyorsanız, bunu “senin de zorlandığın konular olduğunu anlıyorum ama böyle beni dinlemediğini hissediyorum” diyerek açıklayabilirsiniz. Eğer bu tavrının değişmeyeceğini düşünüyorsanız, sizin sıkıntılarınızı ciddiye almayan bir insanla artık arkadaş olmanızın anlamı yok bence.

Durum da kıskançlık değil ama sizin dertlerinizi sıkıntılarınızı önemsememe bence.
+++ katiliyoruuum:)
Ama şunu da eklemek istiyorum neden hayatınıza böyle bir arkadaş çektiğinizi de düşünmelisiniz bence. Az once bir eğitimden çıktım ( psikoloji alanını da ilgilendiren bir eğitim) hoca 0-6 yaş arası aile iletişim şeklinden kodlarimiz oluştuğunu , bu kodlara uygun kişileri hayatımıza çektiğimizi söyledi. Bu kısım sizin için değerli cevap bulabilirseniz farkındalığınız artar. Beni kim dinlememişti ailemde? Beni kim önemsiz hissettirmisti? Neden bana böyle davranan birini hayatıma çektim?neden ona kendimi ifade edemiyorum? Acaba ilk kime kendimi ifade edememiştim? gibi. Bunları yazabilirsiniz düşünerek.
Eleştirmek çok kolay,yargılar dağıtmak çok kolay. Anlamak zor olan. Ve bugün aldığım eğitimle de anladim ki çocuklukta bize işlenmeyen hicbir kodu anlayamazmisiz. O yuzden bu kadar farkli fikirler oluşuyor forumda. Hiçbiri de kötü değil hiçbiri de ultra iyi değil. Aslında hepsi kodlarimiz hayata bakış açımız.
Kimse çok iyi olamayacağı gibi kimse de çok kötü olamaz. Ne konu sahibi fesat ne de arkadaşı düpedüz kötü. Arkadaşı belki kendi tecrübesinden yola çıkarak böyle teselli edeceğini düşünüyor ama konu sahibi daha daralmış bunalmış hissediyor .
Ikisi de kabul edilebilir duygulardır. Konuya ilk yazdığımda konusun demistim fıkır degistirdim bence frekans olarak aranızda uyuşmazlık var. Konuşsanız bile çözülmeyecek karar sizin zorlamak denemek isterseniz ama bana bitmesi en makulu geldi. Uyumsuzsunuz sadece hepsi bu.
Çünkü biri sizi kafasında bi yere oturttuysa asla değişmiyor. Istemedigini söylüyorsa tamam sen bilirsin demek gerekir. Açıklama yapmak daha da memnuniyetsizliği artırıyor sadece. Olumsuz enerji akışını ortaya çıkardığı için belkide.
Yerinizde değilim ama olsam, bu durumdan rahatsiz olduğumu açıklayan bir mesajla arama mesafe koyardım. Devamında da bir açıklamaya girip kendimi yormazdim çünkü gereksiz ne deseniz de kafasındaki siz neyseniz o olarak kalacaksınız. Sonrasını kendi bilir artik. Az cok uyumlu tarafınız varsa belki fark eder ve dikkat etmeye başlar. Yoksa da geçmiş olsun bana diyin ve yolunuza devam edin.

Bence sizi kıskanmıyor, belki de iyi niyetle moraliniz bozulmasın diye ohoo sen bide benim eşimi gör benim işimi gör diyordur kadın kendini övmüyor, sizin daha iyi durumda oldugunuzu söyleyerek size moral veriyor bir yerde. Yani ben öyle düşündüm en azından

Back
X