Neyse sonra evlere dağıldık arkadaşım beni aradı. Hamilelik haberinde özellikle senin ne tepki vereceğine odaklanmıştım ama beklediğim tepkiyi vermedin mutlu olmadın sanırım senden daha güzel bir tepki beklerdim dedi.
ay biplesin gitsin ya herkesin her guzel haberine sevinmek zorunda miyiz?
ben 29ken isyerimde 20 yasinda bir kiz vardi. sevgilisi s.cti agzina terketti. kizla ozel konusurken "ben de kendi hayatımı yasamak istiyorum. ben de annemden farkli bir ömür sürmek istiyorum, seyahat etmek istiyorum" falan derdi ona ucretsiz birkac ay yurtdisinda kalacagi guvenilir gönüllü programlardan falan bahsederdim, cok hevesliydi.
sonra bu cocukla barismis. cocuk cok klasik , herkesin evlenmek istedigi kisiyi götürdüğü MARRY ME yazan tesise kizi götürmüş, yuzuk takmis. daha kiz 21
isyerine geldi herkes ciglik kiyamet, tebrikler falan. ben de memnuniyetsiz bir yuzle "emin misin" dedim.
sonra "kendi evde kaldi diye kizi kıskandı" dediler arkamdan

oysa kizin potansiyeli vardi kendi hayatını yasamak icin ve neden onu terkeden erkek kendini artik hazir hissediyor diye evlensin ki?
yine bir cok yakin arkadasim - ki nikah sahidiydim. yakinligimizin derecesi buydu. evdeki herseyi annesine anlatan, eve bir kalip zeytin almaktan imtina eden kocasindan hamile kaldi. ona da sevinemedim, ben bosanirlar diye bekliyordum. ama bu benim kötü oldugumu gostermez ki cidden adam lohusa kadindan yemek kacirdi ucretsiz izinde diye, cocuguna bir gun pispis yapmadi hatta kucucuk cocugu dövmüş bir gün . simdi cocuk büyüdü, evlilikleri oturdu da az normale donduler. ama sevinmedim yani ne yapayim
insanim ben de her an herkese sevgi sacamam ki.
Bana dedi ki ben zaten sana söyleyip söylememek konusunda çok tereddüt yaşadım. Siz 2 yıldır çocuk istiyorken benim 2. ayda hamile kalmam belki seni üzer diye düşündüm dedi. Böyle diyince benim boğazım düğüm düğüm oldu sanki çok ağır bir hakaret duymuşum gibi. Bir şekilde sonra konuşuruz diyip kapadım telefonu.
allahin delisi marifet sanki uremek.. madem kizi uzersin diye düşündün neden bu cümleyi kurup daha cok üzüyorsun?
terbiyesiz
Çocuk istiyoruz evet ama bu nasip sonuçta 2. ayda hamile kalmak istemezdim eşimle çok güzel bir bağ kurduk çok güzel anılar biriktirdik ben bundan çok büyük üzüntü duymuyorum nasibimde varsa olacak zaten bunu biliyorum. Mesela o böyle diyince isim konusu da beni üzmeye başladı. Böyle çok duygusal bir ruh halindeyim. Dramatize ediyor da olabilirim bilmiyorum ya da bu konu benim için hassas hale gelmiş de olabilir. Ağlayıp duruyorum. Çocuğum olmadığı için değil her erken çocuğu olan benden çekinecek heralde diye düşünüyorum. Dışardan bir göze ihtiyacım var sadece.
arkadasinin kendi ayibi bence senlik birsey yok.
ama böyle etiketlenmek istemiyorsan insanlara cocuk istedigini soyleme. hatta yaza bilet al biryere, sorana "hayir hayir temmuza kadar dusunmuyoruz. çünkü biletimiz var hamilelik vs olursa iptal olur cok hevesliyiz" dersin:)