• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

yakın arkadaş meselesi

Çok teşekkür ederim evet isim konusunda ben de böyle düşünüyorum aslında ama telefonda söylediğinden sonra ismi bilerek tepkimi ölçmek için mi dedi diye bir düşünmedim değil.
Yok ya sanmıyorum o kadar hesapçı biri olsa bugüne kadar başka şeylerden fire verirdi biliyorum insan sinirliyken normalde takılmayacağı şeylere de takılıyor her şeyi didikliyor ama kendinizi kurmamaya çalışın.

Kiskanc olan arkadaşın bence. 2 yıl uzun bir süre değil. Zaten insanlar normalde 2-3 yıl çocuk yapmıyor evlilik otursun diye bekliyor. Özel olarak seni gözlemlemesi aşırı saçma. Söyleyip soylemesem mi diye dusunuyor üzülür müsün diye çekiniyor güya ama senin yıllardır dillendirdigin ismi koymayı dusunuyor. Hic mi isim kalmadi. Çok saçma geldi bana yaptıkları. Ama tepkin de fazla. Bosver üzülme, en azından belli etme karşı tarafa. Onu hakli cikarmis oluyorsun.
Ona kesinlikle bir tepki vermedim telefonu bile kötü kapatmadım eşimin aradığını söyledim sonra konuşuruz dedim kapattım ve öyle ağladım 🥲

o size öyle dedi ve siz alındınız ve telefonu geçiştirip kapattınız öyle mi? arkadaşın kırılmasın diye kendinizi neden kırıyorsunuz. her türlü patavatsızlığı ve üstüne nasıl yarışa girip sizin hep dile getirdiğiniz ismi bebeğine uygun görsün siz alınıp ağlayın. insanlar size nasıl davranıyorsa sizde öyle davranın. bide onun eşinin tavırlarını ve oturmadan evliliği çocuk yapmasını düşünmenize de ayrı üzüldüm.laf yerine geldimi söyleyin rahatlayın. o sizi kırmaktan çekinmemiş. yakın hasetlik tehlikeli uzak durun.

Sen onun sorunlarini düşünerek sevinememissin ama o kiskanacagini zaten öngormustum senin ne zamandir olmuyodu demeye getirmis bence. Üf cok sinir bi sey uzulmeye degmez sanki 2 ayda cocuk yapmak marifet cocuktan sonra goruruz sikintili kocaya cocuk vermek marifetmiymis
O haberi de özellikle bana verdi. Hepimizi oturttu sen buraya sen buraya diye beni oturttuğu sandalyede yastık vardı yastığı kaldırdım ultrason görüntüsü vardı. Ben de şok oldum tabi. Çünkü çocuk kesinlikle istemiyoruz demişti bana. Ben o mutlu mu değil mi onu analiz etmeye çalıştım önce. Plansız gebelik çok da mutlu etmez ya öyle düşündüm anlık. Sonra da sarıldım öptüm Rabbim sağlıkla kucağınıza almayı nasip etsin sen şimdi anne mi olacaksın falan dedim. Yani mutsuz gibi değildik gerçekten. Beklediğim tepkiyi vermedin diye araması başlı başına saçmaydı bence

Yarış değil ki neden bu kıyas ben anlamıyorum. Samimiyete güvenerek mi söyledi desem samimiyet daha incelikli davranmayı gerektirir. 'Sen iki yıldır uğraşıyorsun ben 2. aydan hamile kaldım üzüldün mü diye yüzüne iyice baktım.' demiş resmen. Diyelim ki onun için sevindiniz kendi adınıza hüzünlendiniz. Böyle mi söylemek icap ederdi?

İsim konusuna takılan biri değilim benim seçtiğimi baskası koysa sorun etmem ama kendim arkadaşımın yıllardır söylediği bir ismi koymazdım. Niyetlenecek olsam bile önce kendisine sorarım fikrini. Benim için nezakettir bu.
Nasıl bir tutumum olmalı sizde peki?

o size öyle dedi ve siz alındınız ve telefonu geçiştirip kapattınız öyle mi? arkadaşın kırılmasın diye kendinizi neden kırıyorsunuz. her türlü patavatsızlığı ve üstüne nasıl yarışa girip sizin hep dile getirdiğiniz ismi bebeğine uygun görsün siz alınıp ağlayın. insanlar size nasıl davranıyorsa sizde öyle davranın. bide onun eşinin tavırlarını ve oturmadan evliliği çocuk yapmasını düşünmenize de ayrı üzüldüm.laf yerine geldimi söyleyin rahatlayın. o sizi kırmaktan çekinmemiş. yakın hasetlik tehlikeli uzak durun.
Hamile kızı üzmüş olucam diye ben bişey demek istemedim sadece biraz mesafe koyacağım artık

Hamile kızı üzmüş olucam diye ben bişey demek istemedim sadece biraz mesafe koyacağım artık
hamile insanın diline seni üzmek için kelam gelmez;aksine hamileyken hep dua ettim hakkıyla yapabilecek kimsenin kucağı boş kalmasın Allah ım diye. doğurdum niyeti olmayan arakadaşlarıma bile dedim yumurtalıklarınıza baktırın,embriyo dondurun, şunu yapın bunu yapın ilerde fikirler değişirde isterseniz durumu ve yürüyeceğiniz yolu bilin dedim. neyse mesafe koymak sizin adınıza iyi olur. bugün bunu söyleyip sizi kıran yarın çok daha ağırını yapacaktır.

Yani bana kotu niyetli gelmedi, sadece patavatsız ve akilsiz bir insan. Abuk bir tiple evlenip ilk gunden de hamile kalmış, bence araya mesafe falan koyma o kızın sana daha cok ihtiyacı olacak gibi, cocuk doğduktan sonra kavgalar baslar ... bu arada isim neydi?? :halay:

Yani bana kotu niyetli gelmedi, sadece patavatsız ve akilsiz bir insan. Abuk bir tiple evlenip ilk gunden de hamile kalmış, bence araya mesafe falan koyma o kızın sana daha cok ihtiyacı olacak gibi, cocuk doğduktan sonra kavgalar baslar ... bu arada isim neydi?? :halay:
Ahsen :) Kötü niyetli değil tabi ki ben çocuk konusunda herkesten bir sürü laf duyuyorum hiç etkilenmiyorum. Ama onun lafı çok üzdü beni ben de üzerimde bu kadar etki bırakmasına şaşırdım. İnşallah eşi de kendini toparlar da tedirginliğimiz asılsız çıkar bizim de.

Nasıl bir tutumum olmalı sizde peki?
Sizin yerinizde olsam bir süre çok yanyana gelmezdim. Hassassınız duygusal çalkantılara gerek yok. Samimiyetimi bozmam ama yüzyüzeyken temkinli bir mesafede kalırım.
Bu mesele aslında ne kadar sevindiğinizi ispatlamaya çalışacağınız bir şey halinede gelmemeli, diken üstündede olmayın. Kendim büsbütün iyimser olmayada çalışmazdım gerçekçi olurum. İnsandır hata yapabilir. Bir olur iki olur, üçüncüde bir adım geriden izlerim ilişkiyi.

kavgalar başlar kısmına koptum :)))

Merhabalar. Yakın arkadaşımla ilgili karmaşa yaşadığım bir konu var sadece farklı bir bakış açısına ihtiyacım olduğu için buraya yazmak istedim. 4 kişilik bir çocukluk arkadaşı grubumuz var bizim yıllardır bağımız hic değişmedi aile gibiyiz gerçekten. Ben 2 buçuk senedir evliyim. Bir arkadaşımız da 2 ay önce evlendi. Yeni evlenen arkadaşım iki gün önce bize hamilelik haberi verdi. Tebrik ettik falan ama öyle coşkulu bir mutluluk yaşamadım açıkçası. Çünkü eşinden hoşlanmıyorum. Davranış problemleri var. Önce bunları çözüp tam bir bağ kurup öyle çocuk sahibi olmaları onun için daha iyi olurdu diye düşündüm sadece. Ama sarıldım tebrik ettim falan. Sonra oturduk kızlar hiç aklında isim var mı falan dedi. Arkadaşım da benim liseden beri kızım olursa bu ismi koyacağım diye dolandığım ismi söyledi. Kız olursa bunu koyacağım dedi. Bu ismi ben sürekli dile getirdiğim için beni tanıyan herkes biliyor bu yüzden kızlar da bi dönüp bana baktılar ama o isim alındı falan dediler. Ben de olur mu öyle şey isim bu sonuçta kimsenin tekelinde değil herkes istediği ismi koyabilir dedim.
Neyse sonra evlere dağıldık arkadaşım beni aradı. Hamilelik haberinde özellikle senin ne tepki vereceğine odaklanmıştım ama beklediğim tepkiyi vermedin mutlu olmadın sanırım senden daha güzel bir tepki beklerdim dedi. Ben de yanlış anladığını sadece çok erken olduğu için evliliğe alışmadan nasıl çocuğa alışacak zorlanır mı diye tedirgin olduğum için o an öyle geldi sana dedim. Bana dedi ki ben zaten sana söyleyip söylememek konusunda çok tereddüt yaşadım. Siz 2 yıldır çocuk istiyorken benim 2. ayda hamile kalmam belki seni üzer diye düşündüm dedi. Böyle diyince benim boğazım düğüm düğüm oldu sanki çok ağır bir hakaret duymuşum gibi. Bir şekilde sonra konuşuruz diyip kapadım telefonu.
Çocuk istiyoruz evet ama bu nasip sonuçta 2. ayda hamile kalmak istemezdim eşimle çok güzel bir bağ kurduk çok güzel anılar biriktirdik ben bundan çok büyük üzüntü duymuyorum nasibimde varsa olacak zaten bunu biliyorum. Mesela o böyle diyince isim konusu da beni üzmeye başladı. Böyle çok duygusal bir ruh halindeyim. Dramatize ediyor da olabilirim bilmiyorum ya da bu konu benim için hassas hale gelmiş de olabilir. Ağlayıp duruyorum. Çocuğum olmadığı için değil her erken çocuğu olan benden çekinecek heralde diye düşünüyorum. Dışardan bir göze ihtiyacım var sadece.
Isim konusuna degil de aldiginiz hamilelik haberine takilmissiniz ve bunu da arkadasinizin esinizin davranis problemlerine baglayip bi cozumleme yapmissiniz gibi yorumladim. Bence siz onun sizden once hamile kalmasina bozulmussunuz ama yazdiginiz gibi nasip hersey ,inancli bir insansiniz diye okudum yorumunuzdan, osebeple bunda da bir hayir vardir

O haberi de özellikle bana verdi. Hepimizi oturttu sen buraya sen buraya diye beni oturttuğu sandalyede yastık vardı yastığı kaldırdım ultrason görüntüsü vardı. Ben de şok oldum tabi. Çünkü çocuk kesinlikle istemiyoruz demişti bana. Ben o mutlu mu değil mi onu analiz etmeye çalıştım önce. Plansız gebelik çok da mutlu etmez ya öyle düşündüm anlık. Sonra da sarıldım öptüm Rabbim sağlıkla kucağınıza almayı nasip etsin sen şimdi anne mi olacaksın falan dedim. Yani mutsuz gibi değildik gerçekten. Beklediğim tepkiyi vermedin diye araması başlı başına saçmaydı bence
Arkadas grubunuz icerisinde bitek siz ve kendisi evliyse sizin de kendisi gibi hissedeceginizi dusunmus olabilir. Kimse kimsenin mutluluguna o kisi gibi sevinemez ki ayni sekilde uzuntusune de oyle. Siz kalbinizden gecen sekilde samimi duygularinizi gosterdiginize inaniyorsaniz onun bu ustteki yorumu icin konusuyorum yorumu cok da uzuntu olmamali sizde.

Merhabalar. Yakın arkadaşımla ilgili karmaşa yaşadığım bir konu var sadece farklı bir bakış açısına ihtiyacım olduğu için buraya yazmak istedim. 4 kişilik bir çocukluk arkadaşı grubumuz var bizim yıllardır bağımız hic değişmedi aile gibiyiz gerçekten. Ben 2 buçuk senedir evliyim. Bir arkadaşımız da 2 ay önce evlendi. Yeni evlenen arkadaşım iki gün önce bize hamilelik haberi verdi. Tebrik ettik falan ama öyle coşkulu bir mutluluk yaşamadım açıkçası. Çünkü eşinden hoşlanmıyorum. Davranış problemleri var. Önce bunları çözüp tam bir bağ kurup öyle çocuk sahibi olmaları onun için daha iyi olurdu diye düşündüm sadece. Ama sarıldım tebrik ettim falan. Sonra oturduk kızlar hiç aklında isim var mı falan dedi. Arkadaşım da benim liseden beri kızım olursa bu ismi koyacağım diye dolandığım ismi söyledi. Kız olursa bunu koyacağım dedi. Bu ismi ben sürekli dile getirdiğim için beni tanıyan herkes biliyor bu yüzden kızlar da bi dönüp bana baktılar ama o isim alındı falan dediler. Ben de olur mu öyle şey isim bu sonuçta kimsenin tekelinde değil herkes istediği ismi koyabilir dedim.
Neyse sonra evlere dağıldık arkadaşım beni aradı. Hamilelik haberinde özellikle senin ne tepki vereceğine odaklanmıştım ama beklediğim tepkiyi vermedin mutlu olmadın sanırım senden daha güzel bir tepki beklerdim dedi. Ben de yanlış anladığını sadece çok erken olduğu için evliliğe alışmadan nasıl çocuğa alışacak zorlanır mı diye tedirgin olduğum için o an öyle geldi sana dedim. Bana dedi ki ben zaten sana söyleyip söylememek konusunda çok tereddüt yaşadım. Siz 2 yıldır çocuk istiyorken benim 2. ayda hamile kalmam belki seni üzer diye düşündüm dedi. Böyle diyince benim boğazım düğüm düğüm oldu sanki çok ağır bir hakaret duymuşum gibi. Bir şekilde sonra konuşuruz diyip kapadım telefonu.
Çocuk istiyoruz evet ama bu nasip sonuçta 2. ayda hamile kalmak istemezdim eşimle çok güzel bir bağ kurduk çok güzel anılar biriktirdik ben bundan çok büyük üzüntü duymuyorum nasibimde varsa olacak zaten bunu biliyorum. Mesela o böyle diyince isim konusu da beni üzmeye başladı. Böyle çok duygusal bir ruh halindeyim. Dramatize ediyor da olabilirim bilmiyorum ya da bu konu benim için hassas hale gelmiş de olabilir. Ağlayıp duruyorum. Çocuğum olmadığı için değil her erken çocuğu olan benden çekinecek heralde diye düşünüyorum. Dışardan bir göze ihtiyacım var sadece.
Cok acik konusucam; zihniyeti rezalet olan bir arkadasin var. Nasil katlandin sen buna cocuklugundan biri? Cok bi halt basarmis 2. Ayindan hamile kalarak. Arkadasinin yaptigi pot kirmak falan degil; dupeduz kotu niyet.
Senin canini acitmak istemis, basarmis da. Off su an kendimi sorguladim; ben mi cok kotu niyetliyim diye. Ama sana hususi telefon acip “sana soylemek konusunda kararsizdim, sen iki yildir deniyorsun olmuyor ben 2. Ayimda hamile kaldim, uzulursun diye dusundum” diyen biri hakkinda iyi dusunemeyecegim. Ayni zaman da vasifsiz, cok bos biri oldugunu dusunuyorum. Hayattaki tek basarisi damizlik olmak demek.

Son düzenleme:
Isim konusuna degil de aldiginiz hamilelik haberine takilmissiniz ve bunu da arkadasinizin esinizin davranis problemlerine baglayip bi cozumleme yapmissiniz gibi yorumladim. Bence siz onun sizden once hamile kalmasina bozulmussunuz ama yazdiginiz gibi nasip hersey ,inancli bir insansiniz diye okudum yorumunuzdan, osebeple bunda da bir hayir vardir
Arkadaşımın eşini tanımadığınız için böyle düşünmeniz normal. Elbette her insanda bir burukluk olur bende de oldu ama eşine bağlamam gibi bir durum asla olmadı. Arkadaşım benim çocukluktan beri çok yakın arkadaşım bu yüzden onun huzuru için endişe ettim gerçekten de. Ben şuan çocuksuz halimle de çok huzurluyum. Üstelik 2 yıl çok da uzun bir zaman değil zaten 2 yıl çocuk düşünmezdim. Rahatsızlığım olduğu için geç kalmamak adına biraz da tedavi denemeye başladım. Arkadaşıma yine de gayet güzel tepki verdim sarıldım öptüm hamilelikle ilgili uzun uzun konuştuk. Ben çok araştırma yaptığım için bildiklerimi anlattım ona. Sonrasında beni arayıp sen 2 yıldır çocuk istiyorsun benim 2 ayda oldu diye üzüleceğini düşündüm demesi buna üzüldüm ve içimde bahsettiğiniz burukluk o zaman oluştu.

Arkadaşımın eşini tanımadığınız için böyle düşünmeniz normal. Elbette her insanda bir burukluk olur bende de oldu ama eşine bağlamam gibi bir durum asla olmadı. Arkadaşım benim çocukluktan beri çok yakın arkadaşım bu yüzden onun huzuru için endişe ettim gerçekten de. Ben şuan çocuksuz halimle de çok huzurluyum. Üstelik 2 yıl çok da uzun bir zaman değil zaten 2 yıl çocuk düşünmezdim. Rahatsızlığım olduğu için geç kalmamak adına biraz da tedavi denemeye başladım. Arkadaşıma yine de gayet güzel tepki verdim sarıldım öptüm hamilelikle ilgili uzun uzun konuştuk. Ben çok araştırma yaptığım için bildiklerimi anlattım ona. Sonrasında beni arayıp sen 2 yıldır çocuk istiyorsun benim 2 ayda oldu diye üzüleceğini düşündüm demesi buna üzüldüm ve içimde bahsettiğiniz burukluk o zaman oluştu.
Daha detay bilgi vermissiniz aslinda siz kendisine ne kadar deger verip ince dusundugunuzu ifade ettiniz. Kendisi bunu anlamaktan yada bu anlasiyisi gostermekten yoksun ozaman. Hamilelik surecinde de biraz kendi haline birakin derim. Sizin yoklugunuzun onun icin bir anlam ifade edip etmedigini orada farkedersiniz

Geçen hafta bende aynı durumu yaşadım, konuyu ben mi açtım acaba diye düşünmedim değil :D
2,5 senedir deniyoruz. 2 aylık arkadaşım hamilelik haberini verdi. Ama tam net değil pozitif çıktığını söyledi sadece. Çocukluk arkadaşıyız bizde. Yaşadığım durumları düşüklerimi falan biliyor. Söylerken biraz tereddütlü söyledi, benim de bu zoruma gitti. Ben henüz başaramamış anne olamamış olabilirim ama arkadaşımın mutluluğuna sevineceğim elbette sevinmemek saçmalık olur. Çokta sevindim, en çok şaşırdım falan. Öyle öpüşüp sarılmadık ama inşallah sağlıklı olur güzel ilerler diye temennilere bulunduk. Maalesef kimyasal oldu onun. Üzüldüm, yaşadığım durum olduğu için teselli ettim. Zaten kendisi daha olgun bir insan çok fazla üzerine düşünmedi. Bu tutumu da bana örnek oldu mesela. Ben ilk kimyasalım da yatak döşek yatarak ağlamıştım :)
Allah isteyen herkese nasip etsin inşallah. Zor duygular evet insan imreniyor özeniyor elbette. Ama gerçekten samimi arkadaşınsa sevdiğin biriyse kıskanmıyorsun tabi, mutlu oluyorsun :)

Neyse sonra evlere dağıldık arkadaşım beni aradı. Hamilelik haberinde özellikle senin ne tepki vereceğine odaklanmıştım ama beklediğim tepkiyi vermedin mutlu olmadın sanırım senden daha güzel bir tepki beklerdim dedi.
ay biplesin gitsin ya herkesin her guzel haberine sevinmek zorunda miyiz?

ben 29ken isyerimde 20 yasinda bir kiz vardi. sevgilisi s.cti agzina terketti. kizla ozel konusurken "ben de kendi hayatımı yasamak istiyorum. ben de annemden farkli bir ömür sürmek istiyorum, seyahat etmek istiyorum" falan derdi ona ucretsiz birkac ay yurtdisinda kalacagi guvenilir gönüllü programlardan falan bahsederdim, cok hevesliydi.
sonra bu cocukla barismis. cocuk cok klasik , herkesin evlenmek istedigi kisiyi götürdüğü MARRY ME yazan tesise kizi götürmüş, yuzuk takmis. daha kiz 21
isyerine geldi herkes ciglik kiyamet, tebrikler falan. ben de memnuniyetsiz bir yuzle "emin misin" dedim.
sonra "kendi evde kaldi diye kizi kıskandı" dediler arkamdan😅
oysa kizin potansiyeli vardi kendi hayatını yasamak icin ve neden onu terkeden erkek kendini artik hazir hissediyor diye evlensin ki?
yine bir cok yakin arkadasim - ki nikah sahidiydim. yakinligimizin derecesi buydu. evdeki herseyi annesine anlatan, eve bir kalip zeytin almaktan imtina eden kocasindan hamile kaldi. ona da sevinemedim, ben bosanirlar diye bekliyordum. ama bu benim kötü oldugumu gostermez ki cidden adam lohusa kadindan yemek kacirdi ucretsiz izinde diye, cocuguna bir gun pispis yapmadi hatta kucucuk cocugu dövmüş bir gün . simdi cocuk büyüdü, evlilikleri oturdu da az normale donduler. ama sevinmedim yani ne yapayim
insanim ben de her an herkese sevgi sacamam ki.
Bana dedi ki ben zaten sana söyleyip söylememek konusunda çok tereddüt yaşadım. Siz 2 yıldır çocuk istiyorken benim 2. ayda hamile kalmam belki seni üzer diye düşündüm dedi. Böyle diyince benim boğazım düğüm düğüm oldu sanki çok ağır bir hakaret duymuşum gibi. Bir şekilde sonra konuşuruz diyip kapadım telefonu.
allahin delisi marifet sanki uremek.. madem kizi uzersin diye düşündün neden bu cümleyi kurup daha cok üzüyorsun?
terbiyesiz
arkadasinin kendi ayibi bence senlik birsey yok.
ama böyle etiketlenmek istemiyorsan insanlara cocuk istedigini soyleme. hatta yaza bilet al biryere, sorana "hayir hayir temmuza kadar dusunmuyoruz. çünkü biletimiz var hamilelik vs olursa iptal olur cok hevesliyiz" dersin:)

Gerçekten aklı başında insan ne bunları söyler ne de işitir. Hamile kalmak marifet değil köpecikler her 3 ayda bir üçer beşer doğuruyor. Sonrasında anne babalık yapabilmek önemli.
Durumunuzda üzülecek bir şey yok ama evet arkadaşınızın tavrı rahatsız edici. Sonrasında arayıp ya işte ben hemen 2 ayda hamile kaldım sen 2 yıl bekledin o yüzden çok da söylemek istemedim lafları tamamen yaraya tuz basma (ki yara olmasını gerektiren bir durum yok).
Siz üzmeyin kendinizi, gelin ata binmiş ya nasip demiş.

Back
X