• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

yakın arkadaş meselesi

Aynısını ben de yaşadım karşı taraf olarak, çocuk isteyen bir arkadaşım vardı biz karar verip evlililiğimiz oturunca denemeye başlayınca oldu. Toplu olarak görüntülü konuşmada haber verdim sanki hiç sevinmedi gibi ama biraz içerledi diye hissettim. Sonrasında grupta konuşmamaya özen gösterdik nasıl olduğumu nasıl gittiğini bile çok sormuyor. Ben de hassas olduğunu düşünerek konuyu açmıyorum. Arayıp bu şekilde konuşmasını doğru bulmadım,isim konusunda da aynı şekilde. 2 ayda çocuk yapıp gerinmesi de garip geldi. Rabbim inşallah gönlünüzdekini en güzel zamanda nasip etsin. Takılmamaya çabalayın.🫶🏻🌸

Merhabalar. Yakın arkadaşımla ilgili karmaşa yaşadığım bir konu var sadece farklı bir bakış açısına ihtiyacım olduğu için buraya yazmak istedim. 4 kişilik bir çocukluk arkadaşı grubumuz var bizim yıllardır bağımız hic değişmedi aile gibiyiz gerçekten. Ben 2 buçuk senedir evliyim. Bir arkadaşımız da 2 ay önce evlendi. Yeni evlenen arkadaşım iki gün önce bize hamilelik haberi verdi. Tebrik ettik falan ama öyle coşkulu bir mutluluk yaşamadım açıkçası. Çünkü eşinden hoşlanmıyorum. Davranış problemleri var. Önce bunları çözüp tam bir bağ kurup öyle çocuk sahibi olmaları onun için daha iyi olurdu diye düşündüm sadece. Ama sarıldım tebrik ettim falan. Sonra oturduk kızlar hiç aklında isim var mı falan dedi. Arkadaşım da benim liseden beri kızım olursa bu ismi koyacağım diye dolandığım ismi söyledi. Kız olursa bunu koyacağım dedi. Bu ismi ben sürekli dile getirdiğim için beni tanıyan herkes biliyor bu yüzden kızlar da bi dönüp bana baktılar ama o isim alındı falan dediler. Ben de olur mu öyle şey isim bu sonuçta kimsenin tekelinde değil herkes istediği ismi koyabilir dedim.
Neyse sonra evlere dağıldık arkadaşım beni aradı. Hamilelik haberinde özellikle senin ne tepki vereceğine odaklanmıştım ama beklediğim tepkiyi vermedin mutlu olmadın sanırım senden daha güzel bir tepki beklerdim dedi. Ben de yanlış anladığını sadece çok erken olduğu için evliliğe alışmadan nasıl çocuğa alışacak zorlanır mı diye tedirgin olduğum için o an öyle geldi sana dedim. Bana dedi ki ben zaten sana söyleyip söylememek konusunda çok tereddüt yaşadım. Siz 2 yıldır çocuk istiyorken benim 2. ayda hamile kalmam belki seni üzer diye düşündüm dedi. Böyle diyince benim boğazım düğüm düğüm oldu sanki çok ağır bir hakaret duymuşum gibi. Bir şekilde sonra konuşuruz diyip kapadım telefonu.
Çocuk istiyoruz evet ama bu nasip sonuçta 2. ayda hamile kalmak istemezdim eşimle çok güzel bir bağ kurduk çok güzel anılar biriktirdik ben bundan çok büyük üzüntü duymuyorum nasibimde varsa olacak zaten bunu biliyorum. Mesela o böyle diyince isim konusu da beni üzmeye başladı. Böyle çok duygusal bir ruh halindeyim. Dramatize ediyor da olabilirim bilmiyorum ya da bu konu benim için hassas hale gelmiş de olabilir. Ağlayıp duruyorum. Çocuğum olmadığı için değil her erken çocuğu olan benden çekinecek heralde diye düşünüyorum. Dışardan bir göze ihtiyacım var sadece.
İkinci aydan cocuk yapan kuduruk deseydın

Yuh niye senin yastığının altına koyuyor.
Resmen güç zehirlenmesi yaşamış.
Arkadaşım bana hamilelik haberi verdiğinde ki omlarında hemen olmamıştı beraber ağlamıştık benimde olsun diye.
Bu neymiş ya bunun içindeki kin
Bugün tekrar aradı beni senin için çok dua ettim bugün dedi. Normalde o muhabbetler aramızda geçmemiş olsa mutlu olurdum hamilelerin duasi kabul olur derdim ama şuan dua ettim demesi bile benim zoruma gidiyor. Bizim bu ara maddi olarak toparlanmamiz lazım ondan sonra düşünücem şuan düşünmüyoruz dedim

Ben olsam telefonda o lafı söylediği anda kafamda bu arkadaşlığı bitirmiştim. İyi niyetli değil. Aslında senin daha da bozulmanı beklemiş bence, onun istediği kadar bozulmayınca arayıp gerçek düşüncesini de söylemiş. O lafın anlamı "sen iki senedir doğuramadın ben 2 ayda hallettim", ben iyiyim sen kötü, ben bereketliyim sen kurak, ben anne olacağım sen olamıycan, ben kadınım sen odun.. Diye uzar gider bence.

Sokak kedileri 6 aylıkken doğurmaya başlıyor, her seferinde dört beş yavrudan senede en az 2 doğum yapıyorlar. Kendini onlarla kıyaslasın.
2 ayda hamile de kalabilir ben dedigim gibi olumsuz bir tepki asla vermedim uzun uzun konuştuk ama bana kitlenmis resmen mimiklerime vs. Üzülmüş de olabilirdim ayrıca belki çok fazla istiyorum bu isteğimi hatırlamış üzülmüş olabilirim insani bir şey bu da bence.

Ama memesinden süt gelen sadece arkadaşınız olur. Ve ilk zamanlar o kadar zor ki yasamayan bilmez. El ile ilişki de hırpalanıyor. Anne olmak çok başka bişey.
Haklısınız. Ben aslında düşünmüyordum ama rahatsızlığım olduğunu bildiğim icin erken bıraktım korunmayı. Olmayınca da doktora gittim doktor da tedaviye başlayalım geç olmadan dedi. Bir anda çocuk yapmaya çalışırken buldum kendimi. Hala büyük korkular yaşıyorum yapabilir miyim olursa diye. Zor olduğunu biliyorum Rabbim isteyen herkese kolaylıkla nasip etsin

Bu kadın düpedüz cahil , yaptıkları da cahil kötülüğü resmen.
Şükür ki siz her şeyin farkında aklı başında birisiniz.
Saf biri aslında bu yüzden fazla girdim hayatının içine sanırım istemeden. Herşeyini bana danışan bir arkadaşım çünkü. Eşi bir cümle kursa hemen arayıp bana ağlar. Ben bir kez bile canını acıtacak bir cümle kurmadım ona bu konularda. Hep yanında olmaya çalıştım yalnız hissetmesin diye. Ama insanlar çok kolay düşünmeden konuşabiliyorlar sanırım. Çok yakın arkadaşım olmasa asla üzülmezdim bu konuya zaten

Benim de bir arkadaşım çoğu kişiye söyledikten sonra bana haber verdi ve üzerine basa basa istemiyorduk oldu diyerek anlattı. Hiç sanmıyorum ki istemeyen insan yumurtlama zamanında "kaçamak" yapmış olsun. Benim ne kadar uğraştığımı istediğimi bildiği halde böyle yapması çok kırdı beni. O buluşmadan eve nasıl gittiğimi hatırlamıyorum tam da adet olmuştum. Siz anlatınca o aklıma geldi. Bana da muhtemelen üzülür mantığıyla demedi çünkü ben sormadan asla bir şey anlatmadı ki tüm bunlara rağmen hep ilgilendim bu süreçte onunla. Kırıcı şeyler ama bu asla bizimle ilgili değil karşıdaki kişinin problemi. Sorun yaşarsa da onun tercihi siz düşünüp kendinizi yormayın derim
Ya aslında bunu anlayabilirim çocuk isteyen birine hamilelik haberi vermek zordur ben olsam ben de zorlanırdım ama bu hassasiyeti gösterdikten sonra senin 2 yıl olmadığı icin 2 ayda hamile kalmama uzulecegini düşündüm de demezdim

Ya aslında bunu anlayabilirim çocuk isteyen birine hamilelik haberi vermek zordur ben olsam ben de zorlanırdım ama bu hassasiyeti gösterdikten sonra senin 2 yıl olmadığı icin 2 ayda hamile kalmama uzulecegini düşündüm de demezdim
Tabii ki kesinlikle denmez gerçekten düşünse bile içinde kalmalıydı bence.
Benim arkadaşımsa ben isterdim kendim sormadan bana hamileliğini anlatsın saklar gibi yapmasın. Grubumuzdaki diğer arkadaşı cinsiyeti öğrenir öğrenmez, 3 boyutlu ultrason sonrasında hep aramış. Bunları ben ekstra sordum da öğrendim hep

Ee yani oha çüş! Şu yoruma kadar arkadaşın art niyetli mi değil mi emin olamamıştım ama arkadaşın art niyetliden de öte fesat, iğrenç biri. Midem bulandı.

Burada milyon tane konu açılıyor, yorum yapılıyor. Evliliği harika giden çiftler bile bebekle birlikte bir sürü sorun yaşarken daha en baştan iyi ilişkisi olmayan bir çiftin evliliği bebekle uzun sürer mi? Sanmam.

Bence sen bu arkadaşınla samimiyeti kes. Bebeğine bir şey olsa senden bilir, o kadar kötü niyetli geldi.
Benim düşünceme göre de önce sen eşinle bir aile olursun bağ kurarsın o zaman çocuk aileni genisletecek bir güzellik olarak girer hayatına. Ama sen eşinle aile olamadan çocuk sahibi olunca seni bir arada tutan tek şey o çocuk oluyor. Yine de herkesin kendi doğruları hayatı var tabi ki. İsteyen istediği zaman çocuk sahibi olabilir ama hamile kalınca herkesin seninle aynı coşkuya sahip olmasini beklemek anlamsiz

Allah affetsin ama kulağa da pek hoş gelmeyen bir isim, bir de aşüfte ismi çıkınca tam oldu😁😁bence sen oğlan annesisin reven, neden kız ismi bakıyorsun??
Yaa bunu demeyen bi bakkal ali amca kaldı. Niye herkes bunu söylüyor arkadaş 😅 gerçi ben de öyle düşünüyorum benden kız çıkmaz gibi geliyo

Tabii ki kesinlikle denmez gerçekten düşünse bile içinde kalmalıydı bence.
Benim arkadaşımsa ben isterdim kendim sormadan bana hamileliğini anlatsın saklar gibi yapmasın. Grubumuzdaki diğer arkadaşı cinsiyeti öğrenir öğrenmez, 3 boyutlu ultrason sonrasında hep aramış. Bunları ben ekstra sordum da öğrendim hep
Siz bence yine de kırılmayın bunda çok kötü niyet görmedim ben. Bence siz üzülmeyin diye dememistir

Bugün tekrar aradı beni senin için çok dua ettim bugün dedi. Normalde o muhabbetler aramızda geçmemiş olsa mutlu olurdum hamilelerin duasi kabul olur derdim ama şuan dua ettim demesi bile benim zoruma gidiyor. Bizim bu ara maddi olarak toparlanmamiz lazım ondan sonra düşünücem şuan düşünmüyoruz dedim
Senin adına sevindim sağlıkla al kucağına inşallah bebeğini ama bu konu benim için çok kafaya taktığım bi durum değil sende takılma yani de ve bu konuyu konuşmak istemiyorum sürekli de tersle bence

Back
X