• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Yakın Arkadaşın Para Mevzusu

Mulier

Deliliğin eşiğindeki kadın.
Üyelik İptali
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
4 Nisan 2015
439
578
103
Merhaba arkadaşlar.
Yaklasık 10 senelik yakın arkadaşımla üniversitede ev arkadaşıyız. Bu aralar bazı tutumları aşırı canımı sıkmaya başladı. Acaba ben mi farklı düşünüyorum dedim bunu sizlerle paylasmak istedim.
Öncelikle yakın arkadasların daha doğrusu dost dediğimiz insanların arasında para mevsuzu geçmesi beni çok irite ediyor. İsterse 20 senelık dostum olsun, bana para mevzusu hele de ufak paranın mevzusunu yapsın midem bulanıyor. Para konusunda gerçekten çok hassasım.
10 senelik arkadaşımla 2 senedir ev arkadasıyız. Ailelerimiz de tanısır. Bu çok ayıp bir şey asla söylenmemesi gerekir fakat durumu anlamanız açısından anlatıyorum; çok kere parası sıkısmayınca ev arkadası oldugumuz ve banada para çok kısıtlı geldiği halde üstüne ekleyip ben yardım etmişimdir istemedim geri asla o da verme çabasına girmedi zaten.

Geçen ay, 100 tl ondan borc aldım 75 tlsini verdim kalan 25 tlsini de elim rahatlayınca önümüzdeki ay veririm dedim. Çünkü aileden dolayı bu sefer para az geldi ve okulda masraf çoktu 25 tlyı vermemem bana ilaç gibi geldi. Onu da versem pasoma para atamıyordum.
Herneyse sürekli her lafında benden alacagı 25 tlyide katarak hesap yapıyor gecen günde bana yazmıs 25 tlyi gonderebilir misin diye "şuan gonderemem dedim bu ay sıkışığım demiştim" dedim ki erkek arkadası sürekli evde ve o da maddi yardım yapıyor kendisine. Kendisinin bi masrafı yok okula çok az gider zaten hani çok çok ihtiyacı olsa erkek arkadasından her türlü o parayı alır biliyorum.

Yahu ben sana hiçbir zaman para lafı etmedim. Hadi sen ben etmediğim halde al şu parayı desen prensipli olsan haklı diyeceğim neticede o bu konuda düşünceli benim de bunu yapmam icab eder derim. Öyle de değilsin. İnsan bir düşünür o 25 tl gibi ufak bi parayı benden nasıl isteyebiliyor gercekten sinirim bozuldu hani normal ev arkadası olsak tamam dicem birde 10 senelik yakın arkadasız arkadaslar gercekten aşırı sinirim bozuk. Tabi bu değil sadece bundan önce de ufak tefek hesaplarını gördüm ama bu beni son raddeye getirdi. Ona bunu söylemedim henüz ama artık son noktama gelince söylemeyi düşünüyorum. Ne yapabilirim ?

Madem bu kadar samimi arkadaşsınız,istese seni rahat rahat idare edebileceğini söyle. Ben sana böyle mi yaptım dersen olmaz,farkın olsun.

BIR insani tanimak istiyorsanaz ya yolculuk yapin yada ticaret (para)yapin diye bosuna soylememisler. Arkadasinin yaptigi cok ayip sizde ona gore davranirsinz artik borc vermeyin kendisine ve uzak durun.

Şöyle de bir anektod belirteyim; bir keresinde 60 tl elektirik faturası geldi kişi başı 20 tl tutuyordu suan bende yok dedi. Gitti erkek arkadasım verdi onun payını ben onun hiçbir zaman lafını etmedim o da vermedi o unutuldu gitti öyle. Hani insanın bunları bilmesi gerekiyor.Madem paran konusunda hassassın o zaman bunları da bil öyle değil mi ?

Ben 6 çocuklu arkadasıma 2 sene kol kanat gerdim. Nerdeyse bende yaşadı. Evi yan daireydi. Elektrk su ona fazla gelmesn dye haftanın en az 5 günü bende kaldı. Eşim şehr dşnda çalışıyodu onun eşi de öyle. 6 cocugının okul harclığını bn düşünüyodm ailemdem istiyodm.. Sigarasına kadar ben düşünüyodm. Son cocugunun doğumunda bn bekledm bn hazrladm evini de ikramlıklarını da. İç çamaşırına kadar. Ailesi gelir mahcup olmasn dye kendi evimin yolluklsrını ona verdim. Daha nelrr neler.. O ne yaptı bliyo musun? ALLAH RAZİ OLSUN demeyi brak.. Ben çocuk tedvisi görüyodm. O ara kendi 2 yasndaki evladna vurunca kızdım. Dedimki bak bnm zoruma gidiyo. Vurma cocuga. Bana SEN BİLMİYOSUN ANNE DEĞİLSİN BENİ DELİRTİYO AMA SEN ND BİLCEN ANNE Mİ OLDUNKİ dedi..

Arkadas kazıgını köküne kadar yedim.

Ben 6 çocuklu arkadasıma 2 sene kol kanat gerdim. Nerdeyse bende yaşadı. Evi yan daireydi. Elektrk su ona fazla gelmesn dye haftanın en az 5 günü bende kaldı. Eşim şehr dşnda çalışıyodu onun eşi de öyle. 6 cocugının okul harclığını bn düşünüyodm ailemdem istiyodm.. Sigarasına kadar ben düşünüyodm. Son cocugunun doğumunda bn bekledm bn hazrladm evini de ikramlıklarını da. İç çamaşırına kadar. Ailesi gelir mahcup olmasn dye kendi evimin yolluklsrını ona verdim. Daha nelrr neler.. O ne yaptı bliyo musun? ALLAH RAZİ OLSUN demeyi brak.. Ben çocuk tedvisi görüyodm. O ara kendi 2 yasndaki evladna vurunca kızdım. Dedimki bak bnm zoruma gidiyo. Vurma cocuga. Bana SEN BİLMİYOSUN ANNE DEĞİLSİN BENİ DELİRTİYO AMA SEN ND BİLCEN ANNE Mİ OLDUNKİ dedi..

Arkadas kazıgını köküne kadar yedim.[/QUOTE

Söylenecek laf mı kimseye guvenmiceksin onu anlıyoruz işte.

Sende bundan sonra ona gore davranmalisin
Yapacak birsey yok

Arkadaşınızla para muhabbeti sevmiyorsanız ondan borç para da istemeyeceksiniz, bu kadar basit. Bir de eksik ödeyince yüz göz olmuşsunuz. 25 lira gibi ufak parayı nasıl ister demişsiniz ama 25 liranın ne kadar işinize yaradığını da anlatıp durmuşsunuz. Ufacık bir meblaysa ödeyiverseydiniz. Sizin için 25 lira ne kadar önemliyse, arkadaşınız için de önemli olsa gerek ki istiyor. Ben benden borç istenmesinden bu yüzden hazetmiyorum ve kimseyle alacak-verecek ilişkisine girmiyorum işte. Sonra o paralar tam olarak ödenmediği gibi, isteyince de " vay o kadar paranın da lafını yaptı" diye yine borç veren kötü oluyor. Bir de sevgilisinden istesinmiş, mecbur mu kendi parası varken elalemin adamından para istemeye?

Ben sizi bencil buldum açıkçası. İstemeye gelince istiyorsunuz para milletten, o alacak verecek muhabbetinin yolunu kendiniz açıyorsunuz, sonra geri istenince de "ay para muhabbetinden nefret ederim" havaları. O öyle olmuyor işte. Yapacağınız şey arkadaşınıza bir an önce parasını ödeyip sonra bir daha istememek. Öğrenci arkadaşınıza gelinceye kadar ailenizden isteyin bir dahakine.

6 cocuklu kadim haftanin 5 günü sende miydi :KK57: Hadi ilk 3'ü anlarimda istemistir kaza olmuştur ama 6 cocuk ne bacim? Hemde maddiyatin yoksa arkadasina guvenip mi yaptin o kadar cocugu? Hayatta tahammül etmezdim. Sen yardim amacli bakmissin olaya ama kadın bariz kullanıyor seni gözünü ac.

Belki arkadaşınızın da paraya sıkıştığı bir dönemdi. Ondan dolayı mı istedi acaba diye düşünüyorum.

Arkadaşınızla para muhabbeti sevmiyorsanız ondan borç para da istemeyeceksiniz, bu kadar basit. Bir de eksik ödeyince yüz göz olmuşsunuz. 25 lira gibi ufak parayı nasıl ister demişsiniz ama 25 liranın ne kadar işinize yaradığını da anlatıp durmuşsunuz. Ufacık bir meblaysa ödeyiverseydiniz. Sizin için 25 lira ne kadar önemliyse, arkadaşınız için de önemli olsa gerek ki istiyor. Ben benden borç istenmesinden bu yüzden hazetmiyorum ve kimseyle alacak-verecek ilişkisine girmiyorum işte. Sonra o paralar tam olarak ödenmediği gibi, isteyince de " vay o kadar paranın da lafını yaptı" diye yine borç veren kötü oluyor. Bir de sevgilisinden istesinmiş, mecbur mu kendi parası varken elalemin adamından para istemeye?

Ben sizi bencil buldum açıkçası. İstemeye gelince istiyorsunuz para milletten, o alacak verecek muhabbetinin yolunu kendiniz açıyorsunuz, sonra geri istenince de "ay para muhabbetinden nefret ederim" havaları. O öyle olmuyor işte. Yapacağınız şey arkadaşınıza bir an önce parasını ödeyip sonra bir daha istememek. Öğrenci arkadaşınıza gelinceye kadar ailenizden isteyin bir dahakine.
katılıyorum..

Part time çalışma imkanınız varsa çalışın kimseye muhtaç olmayın. 25 lira küçük bir miktar gerçekten. Ailenizin durumu onu bile veremeyecek kadar kötüyse devlet yurduna çıkmayı düşünebilirsiniz. Ev çok masraflı oluyor.

Ailem dışındakilere verdiğim paranın hesabını yaparım.
Arkadaşım veya dostum borç isteyecekse ödeme gününü belirtmek şartıyla verebilirim.
Belirtmezse vermem. İllaki belirtecek tarihi
Ben hayatımda kimseden borç istemedim. Verdim mi evet ama günündede aldım.
Bu benim yapım. Herkeste bilir
Üçü beşi aramam lafı olmazda. Önemli olan takınılan tavır.
Ne olursa olsun bu para mevzuları arkadaşlığı zedeler.
O yüzden bu konuda net olmak lazım. Kimse kusura bakmasın aldığını verecen. Bi akıllı senmisin derim

Sizin durumunuz, en başta esnek olmanızdan kaynaklı. Erkek arkadaşının verdiği elek. faturasını isteyecektiniz, verdiğin paralarıda isteyecektiniz. Bak o zaman zoruna gitmezdi.
10 yıldır tanıyamadınız mı arkadaşınızı

Son düzenleme:

Sizin yaptığınız iyilik değil ki

Üniversitede buna benzer o kadar çok olay yasadimki ah ah ...asla kimseden para isteme bankada eksiye gir ama en yakın arkadaşından dahi borç isteme ben hep öyle yaptım lakin benden istenen borçlar hiç geri dönmedi ki bunu yapan bir kisiydi sanki kız cüzdanimin içini görüyor du yok diyemiyordum ....ne demişler dostunla ye iç alışveriş yapma ....

valla en son kasım ayında bir arkadaşıma borç verdim. üstelik yüklüde bir meblağ sayılır. aralık ödeyecekti. aralıkta aradı ocak dedi. o gün bugündür ses seda yok :) arayıp istemedim de. napayım anladım en azından ne olduğunu...

sizde anlayın işte. ama şunuda unutmayın 25 lira sizin için ihtiyaç tutarı bir paraysa onun içinde öyle olabilir. neticede o da öğrenci sizde..

Şöyle de bir anektod belirteyim; bir keresinde 60 tl elektirik faturası geldi kişi başı 20 tl tutuyordu suan bende yok dedi. Gitti erkek arkadasım verdi onun payını ben onun hiçbir zaman lafını etmedim o da vermedi o unutuldu gitti öyle. Hani insanın bunları bilmesi gerekiyor.Madem paran konusunda hassassın o zaman bunları da bil öyle değil mi ?
Ona bunu hatırlat, 25 TL yi vereceğin zan elinde tut ve deki a bak senin bana 20 TL elektrikfaturasindan borcun vardı bu 20 yi onun için kesiyorum, al buda geriye kalan 5 TL!

Back
X