• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Yakın Arkadaşın Para Mevzusu

Ben olsam o kadar yaptığım iyiliği yüzüne vurur 25 lirasını verir bidaha aramzda para mevzusu olmasn ikimzde brbrmizden kesinlikle para almayalım böylesi daha iyi derdim.

Bencillik değil sizinki anlıyorum, para konusunda sergilediğiniz paranın lafını etmeme rahatlığının karşılığını beklemeniz gayet normal. Bu değil 25 lira, isterse 5 lira olsun, arkadaşınız hak bilir biri olsaydı "Ya zaten ara ara borcum oluyordu sana, bunu ona sayalım madem" diyebilirdi.

Eh, ilk borç istemenizde gördünüz arkadaşınızın kendi parasını kollarken arkadaşının verdiklerini hesaba katmadığını. Verin 25ini, sonra da bir daha para konularına bulaştırmayın şu kızı.

Bir arkadaş müsveddesi daha vardı benim, bir yere gideriz yenilir içilir, aa o da nesi hanım yanına para almamış-parası çıkışmamış vs. Çok var böyle tipler, ayıklayın hayatınızdan, hafiflersiniz. Üni. mezun oldum geldim, arkama dönüp bakınca görüyorum ki arkadaşlarıma yedirdiğim parayı cebime atsam, altıma araba çeker dönermişim okuldan.
5 lira, 10 lira, yedirmeyin babanızın parasını elalemin para delilerine.
Bencillik değil sizinki anlıyorum, para konusunda sergilediğiniz paranın lafını etmeme rahatlığının karşılığını beklemeniz gayet normal. Bu değil 25 lira, isterse 5 lira olsun, arkadaşınız hak bilir biri olsaydı "Ya zaten ara ara borcum oluyordu sana, bunu ona sayalım madem" diyebilirdi.

Eh, ilk borç istemenizde gördünüz arkadaşınızın kendi parasını kollarken arkadaşının verdiklerini hesaba katmadığını. Verin 25ini, sonra da bir daha para konularına bulaştırmayın şu kızı.

Bir arkadaş müsveddesi daha vardı benim, bir yere gideriz yenilir içilir, aa o da nesi hanım yanına para almamış-parası çıkışmamış vs. Çok var böyle tipler, ayıklayın hayatınızdan, hafiflersiniz. Üni. mezun oldum geldim, arkama dönüp bakınca görüyorum ki arkadaşlarıma yedirdiğim parayı cebime atsam, altıma araba çeker dönermişim okuldan.
5 lira, 10 lira, yedirmeyin babanızın parasını elalemin para delilerine.

Bu ders oldu artık 5 liranın bile hesabını yapacağım demekki böyle oluyormuş.

Üstelik tabiki polemiğe gireceğim bu konuyu ben açtım. Bencillikle saçma sapan seylerle suçlanıyorum. Yahu ben ona ödeyeceğim zamanı söyledim borc alırken de o zaman vereceğim dedim o erken istedi.
Tamam da polemik burada ceza alma sebebi :) Buradan bakınca bencil gözükmüşsünüz demek ki, size hakaret etmemiş ki bencil demek hakaret değil küfür değil. Bencil değilseniz dikkate almayın o zaman.

İşin sonunda hiç kimse ile para muhabbetine girmemek, gerekirse kredi kartından faizle falan para çekmek ama kimse ile muhatap olmamak en mantıklısı. Çünkü ben de gerçekten nefret ediyorum, 25'i bırakın 1 lirayı bile önemserdim öğrenciyken. Huzursuzluk yaratırdı. Para konularını hiç açmamak üzere kapatmaya çalışın bence.

Bu ders oldu artık 5 liranın bile hesabını yapacağım demekki böyle oluyormuş.

Öyle tabi.
Paranın kıymetini, millete dağıtıp da geri istemeye utandığımda, babamdan isteyemediğimde, cebimde otobüs paramın olmadığı bir gün anladım ben. Hiç kimseden isteyemedim, oturdum evimde düşündüm; kendi menfaatimi hiç düşünmeyen ben, o gün anladım ki bu konularda kendi totonu kollamazsan yer bitirirler, bir de yediklerini hakları, yedirmeni de görev gibi görürler.

Tamam da polemik burada ceza alma sebebi :) Buradan bakınca bencil gözükmüşsünüz demek ki, size hakaret etmemiş ki bencil demek hakaret değil küfür değil. Bencil değilseniz dikkate almayın o zaman.

İşin sonunda hiç kimse ile para muhabbetine girmemek, gerekirse kredi kartından faizle falan para çekmek ama kimse ile muhatap olmamak en mantıklısı. Çünkü ben de gerçekten nefret ediyorum, 25'i bırakın 1 lirayı bile önemserdim öğrenciyken. Huzursuzluk yaratırdı. Para konularını hiç açmamak üzere kapatmaya çalışın bence.

Hakarete varan polemik ceza sebebi normali değil.Kaldı ki öyle yapacagım zaten borcu verdim kendisine de dedim bir daha ne sen benden al ne ben senden bu konuyu kapatalım.

Back
X