Yakın oturma sorunu:(

sensizikigun

Geçici Olarak Hesap Pasiftir !
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
30 Nisan 2018
58
32
3
33
öncelikle merhabalar.. ben napacağımı bilemedim ve buraya üye olup size sormakistedim.
Ben nişanlıyım ve yakında düğünüm olacak insallah.. nişanlımla cok iyiyiz ama ailesine yakın oturmak istiyor su an bi tane ev bulmuş yeri güzel kirası az ama annesigile görümcemlere ve diğer akrabalarına (zaten hepsi aynı muhitte oturuyo) yakın oturmak istiyo.. ben istemiyorum ama onun da hevesi kaçsın istemiyorım cünkü o evi tutmayı cok istiyo naısl ikna edebilirim bilmiyorum kırmadan uzak oturmaya :(

öncelikle merhabalar.. ben napacağımı bilemedim ve buraya üye olup size sormakistedim.
Ben nişanlıyım ve yakında düğünüm olacak insallah.. nişanlımla cok iyiyiz ama ailesine yakın oturmak istiyor su an bi tane ev bulmuş yeri güzel kirası az ama annesigile görümcemlere ve diğer akrabalarına (zaten hepsi aynı muhitte oturuyo) yakın oturmak istiyo.. ben istemiyorum ama onun da hevesi kaçsın istemiyorım cünkü o evi tutmayı cok istiyo naısl ikna edebilirim bilmiyorum kırmadan uzak oturmaya :KK43:
Bir şekilde halletmek lazım.
Yakın olmak istiyor ki sürekli görüşebilsin, of kabus resmen.
Ben en başında söyledim, kötüysem de en başında kötü oldum.
Aynı şehiri bile istemiyorum, kimsenin elinin altında olmak istemiyorum diye.
Allah yardımcın olsun.

Bir şekilde halletmek lazım.
Yakın olmak istiyor ki sürekli görüşebilsin, of kabus resmen.
Ben en başında söyledim, kötüysem de en başında kötü oldum.
Aynı şehiri bile istemiyorum, kimsenin elinin altında olmak istemiyorum diye.
Allah yardımcın olsun.
Ya bunu ben de söyledim ne senin ailene ne kendi aileme yakım otırmal istemiyorum dedim sma bu ev com iyi nasıl bulucaz bi daha böyle ev flan dedi :(

En baştan açık açık konuşmak gerekiyor herşeyi.ailesine yakın oturma isteği neden?ailesinin kendisine ihtiyacı var bakıma muhtaçlarsa bu anlaşılabilir kabul edilebilir bi durum.fakat ailesiyle iç içe olup vıcık vıcık bi ilişki istiyorsa değiştirebileceğinizi sanmıyorum

Ayy olabildigince uzak oturmak en iyisi bence de.. evi begenmemis gibi yap, baska yerlerde arastir daha guzel uygun fiyatli buldum vs dersin

Bence bahane bulmak yerine açıkça konuşun
“Burayı sevmedim” dersiniz, gider daha yakın bir ev bulur sonra daha kötü olur
O yüzden direkt “ ne kendi aileme ne de senin ailene yakın oturmak istemiyorum, gerekçelerim de şunlar şunlar” deyin

En baştan açık açık konuşmak gerekiyor herşeyi.ailesine yakın oturma isteği neden?ailesinin kendisine ihtiyacı var bakıma muhtaçlarsa bu anlaşılabilir kabul edilebilir bi durum.fakat ailesiyle iç içe olup vıcık vıcık bi ilişki istiyorsa değiştirebileceğinizi sanmıyorum
Hayır ihtiyacları yok cok şükür gençler zaten kızları da yakın oturuyo.. muhtemelen vıcık vıcık ilişki istiyo

Ben nişanlıyım ve yakında düğünüm olacak insallah.. nişanlımla cok iyiyiz ama ailesine yakın oturmak istiyor su an bi tane ev bulmuş yeri güzel kirası az ama annesigile görümcemlere ve diğer akrabalarına (zaten hepsi aynı muhitte oturuyo) yakın oturmak istiyo.. ben istemiyorum ama onun da hevesi kaçsın istemiyorım cünkü o evi tutmayı cok istiyo naısl ikna edebilirim bilmiyorum kırmadan uzak oturmaya :KK43:

vala aileden aileye değişir. ben kv ile aynı apartmanda oturuyorum tarihimin huzurunu mutluluğunu yaşıyorum. çünkü kv çok saygılı bir kadındır çat kapı gelmez, sürekli görüşme derdi olmaz, her şeyi beraber yapalım gibi bir isteği olmaz. hizmet beklemez kendi halinde bir kadındır. bununla beraber yemeğim yok derim doyurur, evde bir sıkıntı olur halleder. ben razıyım allah razı olsun ama herkes aynı değil. senin eşinin sülalesi nasıl insanlar? özel hayata saygılılar mı? köstek yerine destek olacaklar mı? mıçmıç takılalımcılar mı? nedir yani. karar bunlara göre verilmeli.

Bence bahane bulmak yerine açıkça konuşun
“Burayı sevmedim” dersiniz, gider daha yakın bir ev bulur sonra daha kötü olur
O yüzden direkt “ ne kendi aileme ne de senin ailene yakın oturmak istemiyorum, gerekçelerim de şunlar şunlar” deyin
İşte o gerekçeleri nasıl sıralayacağım ? Aileisne aşırı güveniyo ben inanıyorum bi sorun yaşanmayacak güven bana sık sık gelmezler diyo söyledim acık acık zaten istemiyorum yakın oturmak diye..

Ben nişanı bile atardım ama asla kabul etmezdim. Bu olay yakin oturmakla alakali değil... uzak oluncada gelip gelip cörekleniyorlar haftalarca aylarca. Yani sonucda tutkal bir aileyse zaten o huzurun KACACAK. İstersen fizani git... onlar evine kurulmadan rahat vermezler.

Nişanlın seninle orta yolu bulmasini öğrenmesi lazim. Denge diyorum. Ne senin ailene yakin ne onunkine... beğenmeyen evlenmesin demi yani

vala aileden aileye değişir. ben kv ile aynı apartmanda oturuyorum tarihimin huzurunu mutluluğunu yaşıyorum. çünkü kv çok saygılı bir kadındır çat kapı gelmez, sürekli görüşme derdi olmaz, her şeyi beraber yapalım gibi bir isteği olmaz. hizmet beklemez kendi halinde bir kadındır. bununla beraber yemeğim yok derim doyurur, evde bir sıkıntı olur halleder. ben razıyım allah razı olsun ama herkes aynı değil. senin eşinin sülalesi nasıl insanlar? özel hayata saygılılar mı? köstek yerine destek olacaklar mı? mıçmıç takılalımcılar mı? nedir yani. karar bunlara göre verilmeli.
Annesi babası daha saygılı insanlar.. biraz hizmet bekliyor annesi evet ama ondan gocunmam ben yapmaktan .. annesiyle babasıyla sıkıntım yok pek ama kız kardeşi sıkıntılı biraz saygısız seviyesiz bir insan ona da yakın olmak istemiyorum

Hayır ihtiyacları yok cok şükür gençler zaten kızları da yakın oturuyo.. muhtemelen vıcık vıcık ilişki istiyo
İpotekli kişiliğe sahipse eğer bu durum sizi çok zorlar.yani annesi ne derse odur.zamanla değişebilir mi evet değişebilir.idrak edebilir evliliğin,eş olmanın,aile olmanın ne demek olduğunu.fakat bu geçen zaman size ne kazandırır ne kaybettirir iyi tartıp düşünmek lazım.diper yandan değişmeyebilir mi?evet.bu daha büyük ihtimal

İşte o gerekçeleri nasıl sıralayacağım ? Aileisne aşırı güveniyo ben inanıyorum bi sorun yaşanmayacak güven bana sık sık gelmezler diyo söyledim acık acık zaten istemiyorum yakın oturmak diye..
Mantıklı sebepler söyleyin, yoksa sırf onun ailesi diye oturmak istemediğinizi düşünür, ters teper
“Biz zaten üzerimize düşeni yapacağız, gidip geleceğiz, sorun çıkarmayacaklarını da biliyorum lakin ikimizin yuvası bu, iki aileye de yakın olsun istemiyorum. Senin ailene yakın otursak benim ailem alınır, benim aileye yakın otursak senin ailen alınır. En iyisi uzak olalım” falan deyin

Ben nişanı bile atardım ama asla kabul etmezdim. Bu olay yakin oturmakla alakali değil... uzak oluncada gelip gelip cörekleniyorlar haftalarca aylarca. Yani sonucda tutkal bir aileyse zaten o huzurun KACACAK. İstersen fizani git... onlar evine kurulmadan rahat vermezler.

Nişanlın seninle orta yolu bulmasini öğrenmesi lazim. Denge diyorum. Ne senin ailene yakin ne onunkine... beğenmeyen evlenmesin demi yani

bu yanlış bir bakış açısı. ben ne aileler biliyorum kilometrelerce öteden çocuklarının evliliklerini bozuyor, ne aileler biliyorum diplerinde huzur veriyor. o sebeple böylesine büyük konuşmak size de zarar verir konu sahibine de. bence duruma göre karar vermek lazım. asla asla dememeli..

Back
X