Yakın oturma sorunu:(

Mantıklı sebepler söyleyin, yoksa sırf onun ailesi diye oturmak istemediğinizi düşünür, ters teper
“Biz zaten üzerimize düşeni yapacağız, gidip geleceğiz, sorun çıkarmayacaklarını da biliyorum lakin ikimizin yuvası bu, iki aileye de yakın olsun istemiyorum. Senin ailene yakın otursak benim ailem alınır, benim aileye yakın otursak senin ailen alınır. En iyisi uzak olalım” falan deyin
Dedim başımın üstlerinde yerleri var gelip gitsinler sorun bu değil biz genciz kendi sorumluluğumuzu almayı öğrenmeliyiz hep arkamozda onlara güvenmemeliyiz dedim.. yaa Allahım şu kandil günü inşallah atanırım da baska sehire gideriz.. biliyorım bu da cok zor ama em azından aileye yakın olma sorunu cıkacak aradan

bu yanlış bir bakış açısı. ben ne aileler biliyorum kilometrelerce öteden çocuklarının evliliklerini bozuyor, ne aileler biliyorum diplerinde huzur veriyor. o sebeple böylesine büyük konuşmak size de zarar verir konu sahibine de. bence duruma göre karar vermek lazım. asla asla dememeli..
Yok ben zaten bu sebepten nişan atacak bi insan değilim yada onları üzecek de değilim ikna da olabilirim ama bana vıcık vıcık ilişki yaiamayacağına dair sözler bermesi gerekiyo ve bunu uygulaması gerekiyo ama ne yazıkki bu konuda ben ona güvenmiyorum:(

bu yanlış bir bakış açısı. ben ne aileler biliyorum kilometrelerce öteden çocuklarının evliliklerini bozuyor, ne aileler biliyorum diplerinde huzur veriyor. o sebeple böylesine büyük konuşmak size de zarar verir konu sahibine de. bence duruma göre karar vermek lazım. asla asla dememeli..

Tutkal bir aileyse dedim zaten... yani aile sürü halinde yaşamıyorsa zaten sorun cıkmaz bu cevabi konu sahibi gözlemleyerek verebilir.

Nisanlilikta ortak yolu bulma yandaşcisiyim. Bir erkeğin karsinin fikrine önem vermesi gerekir. Şimdi ev konusunda çiğneyen diğer her konuda çiğner.

Konusahibin sorunu nişanlısıyla. Adamin ailesiyse değil... onlar icin sizin dediğiniz geçerli olabilir

Önyargılı olmayın.
Kvalıdemle altlı üstlü bıle otururum. Evlerımız suan yakın bırbırıne.
Belkı cok ıyı gecıneceksınız. Belkı sıze cok faydası dokunacak.

öncelikle merhabalar.. ben napacağımı bilemedim ve buraya üye olup size sormakistedim.
Ben nişanlıyım ve yakında düğünüm olacak insallah.. nişanlımla cok iyiyiz ama ailesine yakın oturmak istiyor su an bi tane ev bulmuş yeri güzel kirası az ama annesigile görümcemlere ve diğer akrabalarına (zaten hepsi aynı muhitte oturuyo) yakın oturmak istiyo.. ben istemiyorum ama onun da hevesi kaçsın istemiyorım cünkü o evi tutmayı cok istiyo naısl ikna edebilirim bilmiyorum kırmadan uzak oturmaya :KK43:
Sadece ailesine yakın olsa hadi neyse de tüm sülaleyi yakınmış bir sürü sorun çıkar ileride. Nişanlına ya açık açık söyle ya da o muhiti beğenmiyorum o evi beğenmedim VS deyip vazgeçirmeye çalış Çalışıyorsan iş yerime yakın ev olsun VS de

Yok ben zaten bu sebepten nişan atacak bi insan değilim yada onları üzecek de değilim ikna da olabilirim ama bana vıcık vıcık ilişki yaiamayacağına dair sözler bermesi gerekiyo ve bunu uygulaması gerekiyo ama ne yazıkki bu konuda ben ona güvenmiyorum:KK43:

Kuzum nişanlına güvenmiyorsan sence sorun tutulacak evin konumumu? 31 yaşında bir ablan olarak bence bu dönemi iyi tart... sonra ikna ol

ben kv nin evnin karşısında oturuyorum 10 ay oldu en ufak bir sıkıntı yaşamadım. ama bu karşındaki insana bağlı bence. eğer sıkıntı yaşıyacağını düşünüyorsan bence nişanlına açık açık söyle

Ben anlamıyorum şu aileye yakın oturma mevzusunu. .üstünlük savaşı mıdır nedir :) tercihim iki tarafa da uzak olmak ..babama aşık biri olarak ..gerçi şuan kendisi coookkk uzaklarda :/ uygun bir dille ,ilerisi için sorun olacağını ,mesafeli ilişkileri sevdiğini ,aradaki saygının azalmaması için tercihinin bu yönde olduğunu anlat ,anlamıyorsa diret ..gerçekten çok zorlanirsin ..

Önyargılı olmayın.
Kvalıdemle altlı üstlü bıle otururum. Evlerımız suan yakın bırbırıne.
Belkı cok ıyı gecıneceksınız. Belkı sıze cok faydası dokunacak.
Kayınvalidem cok iyi bi insan zaten ben biraz ev işleri konusunda yetenekli değilim beni bu konuda küçük düşürücü tek bi söz etmedi -evlendikten sonraya sakloyo galiba :D -yardımcı olacağına da inanıyorum bana bişeyler katacağına da inanıyorum her konuda .. ama görümcem sıkıntı işte .. benim yanımda nişanlımın eski sevgilisinin adını zikretmiş bi insan kendileri.. cok da hakkında kötü bişey konışmak istemiyorım ona kurmak istemiyorum cünkü eşim olacal insanın kardeşi ama cok yaralıyım ondan yana o muhitte o olmasa belki daha ılınlı olurdum annesine yakın oturmaya

Son düzenleme:
ben kv nin evnin karşısında oturuyorum 10 ay oldu en ufak bir sıkıntı yaşamadım. ama bu karşındaki insana bağlı bence. eğer sıkıntı yaşıyacağını düşünüyorsan bence nişanlına açık açık söyle
Allah daha iyi etsin inşallah bungidişle ben de oturcam sanırım ikna olmuyo hiç bişekilde :D

Eve bahane bul, bir yandan senden daha uzakta uygun evler arayıp "ay eve baak bayıldım biraz uzak annenlere ama olsun" minvalinde konuş.
Bende ilk başlarda "annenlerle aynı şehirde otururuz n'olacak canım" diye dolaşıyordum daha düğüne 6 ay var şimdiden vazgeçtim :KK48:

Eve bahane bul, bir yandan senden daha uzakta uygun evler arayıp "ay eve baak bayıldım biraz uzak annenlere ama olsun" minvalinde konuş.
Bende ilk başlarda "annenlerle aynı şehirde otururuz n'olacak canım" diye dolaşıyordum daha düğüne 6 ay var şimdiden vazgeçtim :KK48:
Sakın öyle deme sakııınnmm :D brn de öyle diyodum ama Allahtan hatırlamıyo

Çekin restinizi.cok ailesine yakin oturmak istiyorsa evlenmesin. Bu ailesinin eteğinin altından çıkamayan erkekler çok itici gelmiyor mu? Sogumuyor musunuz? Ben bu kadar ailesinin etkisinde kalan bir erkeğe asla güvenmem. Ne gerek var
Kadınlar diyor mu anama yakın oturacağım diye. Ki bir aileye yakın oturulacaksa kızın ailesine yakin oturulur çünkü bebek olfugunda genelde kız annesi bakar. Tekrar diyorum evlenmesin öyleyse. Bu kadar pasif olmayın. Daha nişanlı iken sözunuz gecmiyorsa evlenince arkası kesilmez.

Çekin restinizi.cok ailesine yakin oturmak istiyorsa evlenmesin. Bu ailesinin eteğinin altından çıkamayan erkekler çok itici gelmiyor mu? Sogumuyor musunuz? Ben bu kadar ailesinin etkisinde kalan bir erkeğe asla güvenmem. Ne gerek var
Kadınlar diyor mu anama yakın oturacağım diye. Ki bir aileye yakın oturulacaksa kızın ailesine yakin oturulur çünkü bebek olfugunda genelde kız annesi bakar. Tekrar diyorum evlenmesin öyleyse. Bu kadar pasif olmayın. Daha nişanlı iken sözunuz gecmiyorsa evlenince arkası kesilmez.
“yakın olmak kasıt değilmiş kirada konumda uygunmuş babasının arabasıda dibimizdeymiş hayatımız kolaylaşacakmış ben hala başka triplerdeymişim ben ğstüne gittikçe ters anlayıp aileisnin artniyetli olduğunu düşündüğümü zannediyomuş sanırım kavga edicez hayırlısı :( evi de ailesi buldu zaten.. kız kardeşi kendi ailesine yakın oturuyoken benim onun ailesine yakın oturmamı istemesi adaletsizce bence

öncelikle merhabalar.. ben napacağımı bilemedim ve buraya üye olup size sormakistedim.
Ben nişanlıyım ve yakında düğünüm olacak insallah.. nişanlımla cok iyiyiz ama ailesine yakın oturmak istiyor su an bi tane ev bulmuş yeri güzel kirası az ama annesigile görümcemlere ve diğer akrabalarına (zaten hepsi aynı muhitte oturuyo) yakın oturmak istiyo.. ben istemiyorum ama onun da hevesi kaçsın istemiyorım cünkü o evi tutmayı cok istiyo naısl ikna edebilirim bilmiyorum kırmadan uzak oturmaya :KK43:
Valla ben yakin oturmaya karsiyim. Genelde de problemler hep burdan cikiyor. Uzakta daha iyi bi altrntf bulablrsn. Yada acik acik bunu konusablrsn. Yakin olup sorun yasaynlardan ornek verileblr. Ama kirmak pahasina oturma canim. Sonradan sen kirilma.

İki aileye de çok yakın oturmamak candır.

Bunu söyleyin, muhtemelen ileride çocuk olunca bıdı bıdı diyecek, ona o zaman bakarız deyip kestirip atın.

Back
X